2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:) Ben oldum olası randevu günümü beklememişimdir. Bu hafta sonuydu ama yarın tetenoz aşım var. Hazır işten izin almışken doktorumdan da sabah randevu aldım. Gidip görelim kızımızı. Özledik zaten babamızla, bakalım nekadar büyümüş bızdıkım.. görenler maşallah 5 aylıkmı bu karnın diolar, küçük geliyor gözlerine Üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum..

Son düzenleme:

Canım ben daha 17. haftalarımda başladım hissetmeye. Kasığımda ve rahim üstünde pıt die birşey ama hafifti. Elimi koydugumda elimde hissetmiyordum ama bişey vurduguna emindim. Gaz deil yani bebek olduğu kesin. Birgün doktordayken tam vurmustu doktora kasıgımı gösterip burda şuan neyi var dedim.Ayakları orda demişti. 19. haftalarımda ise elimi karnıma koydugumda o sert vuruşalrını avucumda hissetmeye başladım. Babamız bile şuan elini koydugunda vuruşunu hissedip. Vurdu diyor. Evet yanılmadın vurdu diyorum bende.. bazılarında bebek arkada kalıyormuş. Oyüzden hissetmesi zor oluyormuş. Bi arkadaşım bebeğinin eşi önde olduğu için 6. aydan sonra hiisetmeye başlamış bebeğini.. benimde bebeğimimn eşi aşağıdaydı en son. Umarım doğum zamanı yukarı cıkar da normal doğumum olur.

Bende öyle canım belli bir tarafa toplanıyor gibi oluyor bazen, kasılıyorum taş gibi oluyor o tarafım. Sonrada vuruşları geliyor :):) Çokkk güzellll..

Benim oluyor canım.. Sol ve sağ boşluğuma yakın hatta sanki geriniyormuş gibi eli ve ayakları çarpıyor gibi vuruyor :) alalaa diyorum 2 tarafıma birden nasıl vurdu :) O göbek takıntısını banada yapıyorlar. Diyorum ya sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum. MAşallah bu küçük karın 5 aylık mı diyorlar. Aslında bana göre karnım var ama millet 5. aylıkken 9 aylık gibi oluyormuş galiba garipsiyorlar

inşallah çıkar canım allahın izniyle..benim biraz kilolarım var önce hormon bozukluğu arkasından sigarayı bırakmam sebebiyle hatırı sayılır bir kilo aldım zannediyorum ondan elimle hissedemiyorum.ama içimde hissettiğim şeyinde o olmasını umuyorum.çünkü 20+6 dayız artık ufak ufak hissetmem lazım yoksa aklıma türlü kötü şeyler geliyor.kontrolüm önümüzeki hafta salı o güne kadar stres olmak istemiyorum..ama kısmetse salı günü ayrıntılı ultrasonumuz var çok çok heyecanlıyım:):)

Ben de bebeğimi dokunduğumda hissetmiyorum hatta her akşam elim karnımda öyle boş boş uzanıp bekliyorum ama içerden hissediyorum :)) Sanırım biraz daha beklemeliyiz ... Zaten iyice hareketlenmeye başlayınca geceleri bile uyutmayacakmış

Bebeğin plesantası aşağıda olurmuş zaten ilk aylar.30. haftadan sonra yukarı çıkmaya başlarmış bildiğim kadarıyla.Benim de aşağıda mesela.Zaten çıkmasa da olur benimki kesin sezeryan çünkü diğer iki çocuğum sezeryan ve dr bunda riske girip normal doğum önermiyor.Vallahi hayatımsın erken hissettiğin için çok şanslısın bende hala tık yok dediğin gibi arada sırada hafifçe bir gerginlik hissediyorum karnımın sağında ama öyle pıtları falan asla hissedemiyorum.İlk haftalar kasığımda kıvrılma gibi biğr hareket hissediyordum o da kayboldu.Benim bebiş çok tembel anlayacağınSenin kız hareketli maşallah

Senin kaçıncı gebeliğindi canım hani ilkse geç hissedilirmiş yoksa sen de mi benim gibisin?

Bir de herkes farklı dönemlerde hisseder bu normal misal dün biri 3. ayda bebeğinin balık gibi hareket ettiğini söyledi inanmadım da pek iddialaşmak da istemedim (pek kimseyle tartışacak sabrım kalmamış) o aylarda da hissedilmez yani daha bebeğin kasları gelişmemiştir. Kocaman bir balonunun içinde nokta gibi oluyorlar o yüzden herkesin söylediğine de pek kulak asmamalı hamileliğin tadını çıkarmalıyız mavi menekşe :))

Haftasonu kontrolümde dr tekrar baktı cinsiyetimize hani bu defa ben sordum geçen seferkinde ağzından kaçırmıştı ya hani:)))))
Ben hala inanamıyorum yani kızımın yanına bir kızım daha olsun isterken oğlumun yanına eşi geldi.Hayırlısı olsun inşallah
Dr. erkek bak çıkıntısı diyor ben de o kordon bence diyorum kordon öyle olmaz diyor ben ısrarla kordondur iyi bakın belki kızdır diyorum Sonunda pes ettim yani:)))) Karışma mümkün değil mi yaa benim bazı tanıdıklarımın öyle olmuştu.Yani fikri olan var mı kızlar paylaşır mısınız

Ben de 14 15 haftalar gibi hissetmiştim ama evet çok daha erken hissettiğini söyleyenler de var.Yani belki psikolojik olabilir doktorlara göre imkansız 3 aylıkkken hissetmek ama insanoğlu imkansızı başarmak için çaba sarfediyor

Canım aslında ben de halen inanamıyorum oğlum olacağına hep kız diye düşünmüştüm doktor erkek diyince şok oldum hoş ne olsa kucağımda yüreğimde hayatımda yeri en öncedir o ayrı da kız bebekler daha süslü püslü ama :)) Hala her kontrrole gittiğimde cinsiyeti farklı söyleyecek diye bekliyorum Eskiden karışma ihtimali vardı bence şu an teknoloji çok ilerledi benim de en küçük kardeşim için doktor kesin erkek demişti şu an 16 yaşında çok da güzel bir kız :))

canım ben görmüştüm bunu çok kullanışlı benim tek vazgeçtiğim tarafı üzeri açık bebeğin taşınması karadenize inş tayin çıkacak benim memleketime bebekde ağustos geliyor eylül deli gibi yağmur yağıyor ilk aylar annem aşıya falan götürürken üşümesin ıslanmasın diye şunları almış internetten.ilk ikisi aynı setin ürünü ama renk biraz farklkı çıkmış netten kaydettim görüntüyü. kırmızı olanıda bugün unnadodan aldı annem

Ohhhooo daha ne hikayeler dinliyorum ben Misal şu an 5 yaşında olan kızının saçlarını hiç kestirmemiş olan tanıdığım geçenlerde bana dedi ki "bak kızımın saçları daha karnımdaki saçları ha " yaşadığım şoku anlatamam

inşalaah canım... aklına kötü şeyler getirme streste olma. Dediğin gibi kilonunda geç hissetmekte rolü büyük. O elinle hissetmediğin minik vuruşlarda bebeğin olduguna eminim Ben ay diye yerimden sıçrıyorum bazen. Dalgınlığına gelince ani bir vuruş, minikte olsa hoplatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…