- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.601
Bebeğin plesantası aşağıda olurmuş zaten ilk aylar.30. haftadan sonra yukarı çıkmaya başlarmış bildiğim kadarıyla.Benim de aşağıda mesela.Zaten çıkmasa da olur benimki kesin sezeryan çünkü diğer iki çocuğum sezeryan ve dr bunda riske girip normal doğum önermiyor.Vallahi hayatımsın erken hissettiğin için çok şanslısın bende hala tık yok dediğin gibi arada sırada hafifçe bir gerginlik hissediyorum karnımın sağında ama öyle pıtları falan asla hissedemiyorum.İlk haftalar kasığımda kıvrılma gibi biğr hareket hissediyordum o da kayboldu.Benim bebiş çok tembel anlayacağınSenin kız hareketli maşallah
Canım aslında ben de halen inanamıyorum oğlum olacağına hep kız diye düşünmüştüm doktor erkek diyince şok oldum hoş ne olsa kucağımda yüreğimde hayatımda yeri en öncedir o ayrı da kız bebekler daha süslü püslü ama :)) Hala her kontrrole gittiğimde cinsiyeti farklı söyleyecek diye bekliyorumEskiden karışma ihtimali vardı bence şu an teknoloji çok ilerledi benim de en küçük kardeşim için doktor kesin erkek demişti şu an 16 yaşında çok da güzel bir kız :))
canım ben görmüştüm bunu çok kullanışlı benim tek vazgeçtiğim tarafı üzeri açık bebeğin taşınması karadenize inş tayin çıkacak benim memleketime bebekde ağustos geliyor eylül deli gibi yağmur yağıyor ilk aylar annem aşıya falan götürürken üşümesin ıslanmasın diye şunları almış internetten.ilk ikisi aynı setin ürünü ama renk biraz farklkı çıkmış netten kaydettim görüntüyü. kırmızı olanıda bugün unnadodan aldı annem
Eki Görüntüle 667485 Eki Görüntüle 667486 Eki Görüntüle 667487
Artık pıt pıt diye değil baya pata küte hissetmeye başladık. Hem büyüyorlar hem de güçleniyorlar. [/QUOTE
maşallah pıtırcığına dün nasıl oynadı benimkide teyzesi ama bugün keyfi yok
o bel ağrıları tutulmaları süründürüyor beni canım ne yapacağız bilmiyorum
Ortada ki çantanın kırmızılısı mı avviodan mı alsam kararsız kalmıştım. stylo markalı olan çantanın içi nası lcanım büyük mü?
ahhh canım bir bilsem ne yapacağız, hemen herkese söyleyeceğimdün akşam koltuktan kalktım doğrulamıyorum. Eşime dedim çabuk kalk beni oturt belim kitlendi iki büklüm kaldım.. Adamda napcağını şaşırdı..
Teknoloji ilerledi ama onu gören gözler ilerlemediği zaman teknolojinin de bir anlamı kalmıyor:) Onunda mı kordonu pipi sanıldı yoksa Ben kızımdayken 3 aylıktı öğrendiğim oğlumda ise 6 aylıktı.Şimdi o kadar çok şey okudum ki ne söyleseler inanamıyorum yani kuşkucu oldum sanırım.Fazla şey okumakta iyi değil bir yandan çok etkiliyor insanı.Yok kordon dolanması yok şeker taraması ben bunların hiçbirini bilmiyorum şimdi hepsinden korkar oldum:18:
Bana da garip geliyor bu kadar işlem ama doktorum ne derse itirazsız yapıyorum ... Geçenlerde annem dedi ben hiçbirinizde bu kadar gitmedim doktora diye ve kesinlikle ilaç almadım dedi sadece bana hamileyken kalsiyum almış o kadar ben şu an hem demir hem de vitamin alıyorumSorun bizde mi acaba
Haftasonu kontrolümde dr tekrar baktı cinsiyetimize hani bu defa ben sordum geçen seferkinde ağzından kaçırmıştı ya hani:)))))
Ben hala inanamıyorum yani kızımın yanına bir kızım daha olsun isterken oğlumun yanına eşi geldi.Hayırlısı olsun inşallah
Dr. erkek bak çıkıntısı diyor ben de o kordon bence diyorum kordon öyle olmaz diyor ben ısrarla kordondur iyi bakın belki kızdır diyorumSonunda pes ettim yani:)))) Karışma mümkün değil mi yaa benim bazı tanıdıklarımın öyle olmuştu.Yani fikri olan var mı kızlar paylaşır mısınız
ay kızlar bi yorgunluk var üzerimde hiçbişey yazasım yok yaaaa
beyazcekirge+,
hayatimsin+,
hera17,
hurre,
minnosh,
kaplang, pavese,
polianna+,
pencere
NİÇİN UZAKLARDAN İZLİYORSUNUZ?
beyazcekirge+,
hayatimsin+,
hera17,
hurre,
minnosh,
kaplang, pavese,
polianna+,
pencere
yaa ben bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum diye günlerdir bayağı üzgündüm aslında kasığımında bir yere herzamn birşey vuruyor gibi hissediyordum ama bebek hareketi değildir diyordum ancak bugün o vuruşları ciddi ciddi hissediyorum elimi koyuyorum o bölgeye ama elimle bir şey hissetmiyorum.ama içeriden bayağı birşey hissediyorum.şimdi yardımınızı rica edicem bu şey böyle kalp atması gibi birşeymi ama onun gibi ritmik değil tabi 1 yada 2 kere tık tık vuruyor sanki sizce bebek hareketimidir acaba??
Anneler, sizde de ani kulak kapanmaları oluyor mu ? Hani böyle rakım düşerde kulaklar aniden gider ya bahsettiğim. Tansiyonum mu düşüyor anlayamıyorum. Birde burun problemi yaşıyorum tıkandı haftalar önce ne gribim ne bişeyim burun açıcı spraillerini uzun süre kullandım iyice mahvetti. Dudaklarımda da çok fazla kuruma var. Bu zilli beni kurutuyor sanırımBu arada gün içinde büyük bardakla 5 bardak su içiyorum.
Merhaba canım, nasılsın ?
Cumadan beri yoktum, geçmişi okumaya daldım. Sayfalar acayip birikmiş...
Herkes iyidir inşallah... Biz iyiyiz kızımla, cumartesi ayrıntılı ultrasona girdik, bugün rapor çıkmış, hastaneden aradılar az önce, herşey yolunda, hiçbir sorun yok dediler....
Allahıma çok şükür, kızım ve ben gayet iyiyiz
zamane çocukları diyelim :)) maşallah maşallah onlar iyi ve sağlıklı olsun da. vursunlar tekmelesinler sıpalar. çıkınca da ıssırırız popolarını olur biter
beyazcekirge+,
hayatimsin+,
hera17,
hurre,
minnosh,
kaplang, pavese,
polianna+,
pencere
Canım ben daha 17. haftalarımda başladım hissetmeye. Kasığımda ve rahim üstünde pıt die birşey ama hafifti. Elimi koydugumda elimde hissetmiyordum ama bişey vurduguna emindim. Gaz deil yani bebek olduğu kesin. Birgün doktordayken tam vurmustu doktora kasıgımı gösterip burda şuan neyi var dedim.Ayakları orda demişti. 19. haftalarımda ise elimi karnıma koydugumda o sert vuruşalrını avucumda hissetmeye başladım. Babamız bile şuan elini koydugunda vuruşunu hissedip. Vurdu diyor. Evet yanılmadın vurdu diyorum bende.. bazılarında bebek arkada kalıyormuş. Oyüzden hissetmesi zor oluyormuş. Bi arkadaşım bebeğinin eşi önde olduğu için 6. aydan sonra hiisetmeye başlamış bebeğini.. benimde bebeğimimn eşi aşağıdaydı en son. Umarım doğum zamanı yukarı cıkar da normal doğumum olur.
inşalaah canım... Aklına kötü şeyler getirme streste olma. Dediğin gibi kilonunda geç hissetmekte rolü büyük. O elinle hissetmediğin minik vuruşlarda bebeğin olduguna eminimben ay diye yerimden sıçrıyorum bazen. Dalgınlığına gelince ani bir vuruş, minikte olsa hoplatıyor
eveeeet cnm. Işte o kalp atması gibi, baloncuk patlaması gibi olan şey bebişin. Bi de yer değiştirirken yani dönerken kasılma gibi bişey oluyor. Karnının altında belli bir bölgede sertlik oluyor mesela, o da bebişin. öyle büyük tekmeler hissetmek için erken. Ben de az hissedenlerdenim. Ama dr. Bu haftadan sonra sıvısının artacağını ve bebeğin güçleneceğini yani daha iyi hissedeceğimizi söyledi. Dışarıdan bişey hissedilmiyor zaten henüz, kalp atımı ya da atardamar gibi bişey hariç. Ben pek hareket etmiyor, sürekli uyuyor herhalde dediğimde hareket ediyor fakat henüz güçlü hareketler olmadığı için sen sadece bazılarını hissedebiliyorsun dedi.
canım doktor bana da aşağıda olduğunu söyledi.23. , 24. haftlaarda yukarı çıkar genelde dedi. korkulacak bir durum yok değil mi?iki gündür moralim çok bozuk. ben de Allahın izniyle normal doğum istiyorum.
Merhaba canım,ilk defa bugün girdim ve yazdım :) şimdide yazılanları okuyorum çok güzel:)[/QUOT
yazılanları okumaktan geride kalıyoruz sanırım...bir konu ile ilgili yorum yapınca da sık yazanlar ondan sıkılmış oluyor zaten:)ben 21. haftanın içindeyim hala öyle tekme-çırpınma hissedemedim...doktorum plasentan rahim duvarı ve karnının önünde kalkan gibi,bebeğin konumu gayet güzel kalın bir tabaka karnın ön yüzüne gelince hissedemeyebilirsin dedi rahatladım neyse ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?