2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hamıle oldugumdan berı ben kocama dahada baglandım sankı duygusallıktanmı hormonlardanmı bılmıyorum..dun gece ben erken uyudummm gece uyandımda esım yanımda yoktu uyku sersemı korktum sankı adam nereye gıdıcekse :)oturma odasına battanıyesını almıs uyumus kuzum :)uyandrdım askım sen nıye burdasın dedım senı uyandrmak ıstemedım raht uyu dıye burda yattım dedı...ben sensz uyuyamam gel dedım geldı ...kolum flan karnınen carpar bebege zarar verırım dıye korkuyorum dedı o boyle karnımı flan severken kızıyla konusurken nası duygulanıyorum ...aıleden once eslerımız onlar yanımzda olsun onemlı olan o galıba kızlar...

ya kızlar canımı çok sıkan bir durum var
kızımın 2 adı var
ilki kv adı ve ben onu kullanmıyorum kızımda arkadaşlarıda kullanmıyo
şimdi eşim karnımı severken babasının adıyla seviyo
onun adını koyacağını söylüyo ama ben istemiyorum
onun anasının babasının adını koyayım diyemi doğuruyorum ben ya
çok üzülüyorum koymam dediğimde ben tek erkek çocuğum ve bizden bekliyolar oldu yanıtı
kavga etmeyelim üzülürüm diye cevap vermedim ama istemiyorum işte
kvden her ne kadar soğuksam tam tersi kp'i çok severim sayarım çok iyi bir insandır dar zamanımda bana hep yardım etti eşimden bile fazla destek oldu
ama bu adını koymamımı gerektiriyo?

Kızlar göbek deliği kararan var mı ? Benimkinde tuhaf bir karartı oldu kir gibi her banyoda deli gibi lifliyorum sinir oldum ...:88::88:

cnm bnm gobek delıgım gerıldı ıyıce :)bde bnm gobegm dusunce kanaması durmamıs yakılmısss ..sıyah sıyah bısıler vardı gobegımde smdı onlar barz ortada utanıyorum yanı doktordan :)

kizlar gogus ucumda ananemin tabiri ile gullenme olmus bole kenarinda bezemso ufak bi sislik buna eskiler güllenme diomus ne demekse:) bu arada cok sikiliyorummm evde yapayanliz hergun tv net tv net delircem vala...

canım bu bendede olur aç karnına su içemiorum içtigim an cıkarıverıorum... su içmesem de bazen ara sıra sabah uyanınca da çıkarıorum bu sadece açlıktan..başka hiçbişey deil...cunkü bebegın senden habire bişeyler alıor... 2 saat bişey yemeyım karnım zil çalıo resmen... ... birseyler atıstırıorummm rahatlıorumm..

2li 3lüyü ztahirde yaptırdım, cinsiyet öğrenmeye de başkente gittim, çok düzenli takipli bir gebeyim :) bizimkinin kadın dr takıntısı var, biraz araştırdım, Fatih ünv. te Aylin hanmı tavsiye etmişler blogta, bizim eve de yakın, belki doğuma orayı düşünüyorum
Buarada ayrıntılı için ztahiri beğenmedim, başkentte uzman dr un normal USG si, bugün ayrıntılı usg dediklerinden daha ayrıntılıydı :)
malesef klasik devlet hastanesi...en azından sağlıklı olduğunu, 1 hft önden gittiğini öğrendim, ama ilk gebeliğini yaşayan hevesli annelere hiç önermem

cnm onemlı olan dusunmk bsıler almaz ama bısıler orer getırırsn bu onemsedıgını dger verdıgını gosterır onuda gormedım..gorumcemde hamıle..ona bısıler yapıp bnı ayırırsa ona dıcek lafım bıle olmaz ..zaten ıyıce sogudummm

Kızının söylediği şeyi okuyunca birden çocukluğumu hatırladım :) Benim annem de ne kendi annesinden ne de kayınvalidesinden birşey görmemiş hep yalnız kalmış her durumda. Babannemi çok hatırlamıyorum ama anneannem bariz bir şekilde dayımın çocuklarını giydirir hep onlara birşeyler alırdı ben çocuk aklımla çok sorardım bana neden hiç almadın diye :) Hatta bir keresinde dayımın kızına gülen yüz küpe almıştı ben de küçüğüm gördüm anneannemin verdiğini kulağına taktığını, bana söz vermişti sana da alacağım aynısından demişti. Yıllarca bir umut bekledim gözünün içine baktım her gittiğimizde... Çok safmışım Şimdi anneanneme annem bakıyor Allah biliyor ya anneannem annemin hakkını ödeyemez ağlıycam ben nerdeyse

böyle evlat ve torun ayrımı yapan insanlardan nefret ediyorum ya eninde sonunda onalra muhtaç oluyorlar ama.
ama Allah büyük ben Ona havale ettim

çıkıyorum ben iyi akşamlar hepinize
kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin
bu günler geri gelmiyor birdaha

üff sevmiyorum bu büyüklerinin ismini koyma olayını
ne desem bilemedim
inşallah gönlünden geçen olur

örüp duruyorlar eksik olmasın ama hiç sevmem örgüyü
ben yaşıan kadar giyeceklerini fazla fazla aldım.

kayınvalidem altın hediye etti bebek haberini verince
her gittiğimde masayı a'dan z'ye donatır. elimi bir şeye sürdürmez. ne yemek yapacağını şaşırır
annemdem bir kere canın birşey çekiyor mu lafını duymadım

Son düzenleme:
böyle evlat ve torun ayrımı yapan insanlardan nefret ediyorum ya eninde sonunda onalra muhtaç oluyorlar ama.

cnm ben hakszlıga gelemıyorum...bıgın bıze geldı kaynanam buyuk torunundan ıcın babıe lı saat ıstıyo dıyo esımde ıyı onlardan var bazı yerlerde gotururm senı dıyo.. ama o saatcıden ıstıyo dıyo ...sok oldum yanı onu dusunuyo bısıler alabılıyo demekkı..olayın dıger boyutu bunu bnm esıme aldırmk ıstemesı....bana bu gune kadar hcbısı yapmadılar nısanlıyken de dugunmdede daha sonrada ben hcbı zman saygısızlık etmedım bı ton masrafımız olucak bzm yardım etmek dusunmek bı yana hala bısıler yaptrma derdndeler delırıyorum vla ...her hareketlerıyle bnı ıyıce soguttular kendılerınden vla

Kızlar şu süt pompasıyla ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Eşim araştırıp wollex çok iyi diye duymuş ama Mandela diyenler de var. Wollex Elektrikli Süt Pompası kullanmış olan var mı aramızda? Memnun musunuz tavsiye eder misiniz?
Medelayı da duydum, ancak emin olamıyorum.
Önerilerinizi ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Annelerinden veya kayınvalidelerinden ilgi görmeyen arkadaslar allah hepimizin yardımcısı olsun.... Ben herseyi annemden görüorum hemde cok fazlaaa.. Bı daha dunyaya gelsem yıne aynı annemin kızı olmak ısterdım... Annemle yanyana oturuoruz.. Bılerek annemın yanından ev aldım... Kayınvalıdemden hıc bı yarar gormedıgım gıbı zarar gordum hep.. 2 yıl beraber oturduk ılk hamılelıgımde yanımdaydı.. O zamanlar calısmıodum.. Kendı ıhtıyaclarımı kendı aılemden karsılıodum..eşimin maaşı ev kredısıne gıdıodu kayınvalıdemın maasıyla da gecınıoduk.ancak bogaz yeme içme için para verıodu... Bı keresınde hıc unutmam hamıleyım mıdem nasıl yanıo. Annemde evde yok..dedımkı kayınvalıdeme annecım mıdem yanıo 5tl verde mıde ılacı alayım bozuk param yok verememmm dedı... Neyse kızımı dogurdum hedıyeler gelıo bırınde kırmızı elbıse vermıs dedımkı babaannesı bu maasta kızıma bı kırmızı ayakkabı alıver...ne geregı var gelenler varyaa .....ne maddi nede manevi birşeyını gormedm.. Sonra baska seyler oldu oldu..çok yalvardım allahım benı bu kadına muhtac ettırme dıee.. Ve kabul oldu kızım 1 yasındayken devlet memuru oldum sımdı herseyı yapıorum... Sımdı kayınvalıdem muhtac baskalarına..cunku yatalak hale gelmıs... Bana gelmek ıstıo ama calıstıgım ıcın alamıorum nasıl alayım üç yasında kıza mı bakayım calısıom hamıleyım bıde... Dogum ızne ayrıldıgımda 40 ı cıkınca bi 3 ay alıp bakmayı düşünüorum... Annem saolsun yanımda olsun bu bana yeter ve ben sanırım annem gıbı bı anne olabılcekmıyım naparsam yapayım olamam sanırım...allah kımseyı ailesiz ve evlatsız bırakmasın.....

Benim de kaynanam ve de kayınbabam Allah razı olsun sizden de onlardan da çok iyilerdir.Vallahi benim annem yok ama annem olsaydı da bu kadar severdim galiba.Eşimden çok ben ararım onları.Onlarda eşimden çok beni ararlar.Geçenlerde eşimle konuştular gelinimi ver öyle kapat demiş eşime eşim anlamamış kapatmış tekrar aradılar hemen kızımla konuşmadım diye benlede yarım saat konuştular.Zaten Ankaraya bakmaya o gelecek bana doğumumda.Şimdiden örgüler örmeye başlamış o işlerin çokluğunda yani kadıncağız köyde kalıyor ve köyde hiç işleri bitmiyor.Koyunlar inekler tarla tavuklar VS. O arada beni düşünüyor. Öz babamı da en son geçen ay aramıştım hiç te arayasım yok Özlemiyorum bile.Boşveer işi olan beni arasın diyorum. Onlar da bana kırıldı aramıyorlar canıma minnet. Geçmişi unutmadım.
Kaynanam ve kayınbabam sağolsunlar 10 yıldır bana hem anne hem baba oldular Allahım herkese de benimki gibi kaynana kayınbaba versin tabiki de eşim Onu anlatmaya kelimeler yetmez CANIM YA BAK AKLIMA GELDİ YİNE ONU ÖZLEDİM DEMEKKİ bir arayayım bakalım karagözlümü
:103:

........................

canım güzel bi ismi varsa kasma kendini koy gitsin :)

ben medeladan çok memnundum canımm ama wollexi bilmeyommm...

cnm bnm gobek delıgım gerıldı ıyıce :)bde bnm gobegm dusunce kanaması durmamıs yakılmısss ..sıyah sıyah bısıler vardı gobegımde smdı onlar barz ortada utanıyorum yanı doktordan :)
Yakılmış mı Angel ... Neyse belki yüzümüzde lekelenme olmaz sadece göbişlerde olur

Canım bence kesinlikle gerektirmiyor bizde de kp adı konusu geldi işte ilk erkek torun falan filan ben de dedim senin annen baban varsa benim de var ben de isterdim annemin babamın koymayı ama olmaz ayrıca bence sevgi saygı böyle ifade edilmez çok saçma ... Her sevip saydığımızın adını koymak istesek ohhhooooooo

bu gece herkese bişey olmuş sanırım bende eşimle tartıştım sabahın dördünde dikildim ayağa. dolunaydan mı oldu acaba
Gerçekten yaa dün akşam bende eşimle tartştım,tartışma akşamıydı heralde ama benimkisi yumuşakvicdanı rahat etmedi hemen gelip barıştı oğluşum üzülmesin diye

Telefona gün gün hamilelik uygulaması indirmiştim ordan okumuştum kapıının arkasında anahtar unutup çıkarsanız sakın kafayımı yiyorum diye düşünmeyin anneler yazıyordu bende bunu eşime okudum o günde vatan bilgisayarda indirim var eşimede kredi kartı gelmişdi hiç kullanmamış dediki bak o kartla almak avantajlı aşkım hadi gidip alalım nereye koydun kartı dedi kartların hepsi bende kartlğa koymuşumdur dedim kartlıkta yok sonra diyorum ki aşkım sen bana kart vermedin gelmemiştir sana öyle bi kart diyorum o diyo eminim geldi bankayı aramış teslim almışsınız diyo ama ben kartı nereye koyduğumu bi türlü bulamamamıştım sonra çanta değiştirince çantaların birinden buldum bide hemen sabah okuduğum şeyin arkasına saklandım unutkanlık normalmiş diye sende öyle yap canım bu araar normalmiş de
Ayyy kilo alıyrum ya ne yaparsam yapayım dikkat ediyorum olmuyooo gelio kilolar..Bi gün biraz dikkat etmimi yandım bnm sonum nolacak ya pfffff

Ne kadar aldın sen?Arkadaş arıyorum yanıma teselli için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…