2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hamileler günaydın.Sabah kalktığımda dün gece ağlamaktan gözlerim şişmiş.Kayınvalidemin tülüme karışması gücüme gitti.Sanki yırtık pıtık tülüm varda.Görümceminde kıyafetime karışması gücüme gitti.Eşim ağladığımı farkedince ışığı yaktı.Dediki bak bitanem kimse sana zorla birşey yaptırmak istemiyor.Bizim borcumuz var diye yapmak istediklerimizi yapamadığımız için dediler.Ayrıca yaptır demedi.''Kızım bence o tülün rengi kalmadı ben parasını vereyim sen seç beğen değiştir istersen dedi'' diyor.Ayrıca sen bana gelince hazır cevapsın istemiyorsan deseydin ''anne ben tülümden memnunum tüle kadar ne açıklar var.Gelende kusura bakmasın'' deseydin diyor.Bak bebğimizi düşün sen hamilesin senin üzülmemen lazım.Sen ne istiyorsan onu yap.Kimsenin dediğini yapmak zorunda değilsin, ne istiyorsan onu yap , ne istiyorsan onu al.Son karar senin'' dedi.Canım kocam benim üzülmeme dayanamıyor.Şimdi birde kızımız varken dahada ince konuşuyor.Oda gece çok kötü rüyalar görmüş.İşe gittikten sonra aradı.Dünkü konuşmalarımızı unutma.Kendini üzme diyor.
Aslında biliyorum bazı konularda dahada alıngan oldum.Kocacığımda diyor hamileler alıngan, duygusal olurlarmış.Sen ondan böylesin diyor.

bende 24. haftadan sonra şeker yüklemesi yaptıracagım ailemde şeker genetik bende sınırdaydım inşallah sonuçlarım iyi çıkar

Kızlar şu gardroba bakıp lütfen fikir verirmisiniiiiiiiiz.

canım teşekkür ederim...öncelikle eşim de ben de üniversite mezunuyuz..ben bu ayın 15 inde 32 yaşıma giricem eşim benden 1,5 yaş küçük o da 31 olacak işte ekimde...maddi durumumuzda da bir problem yok çok şükür..
aldatma konusunda bişeyler söylemek istiyorum bu konudaki görüşlere katılmıyorum...hamilelik dönemi takdir edersiniz ki kolay bir dönem değil kaldı ki herkesin çok farklı geçiyor...kimi için çok daha rahat geçerken kimi için berbat geçiyor...benim de hiç kolay geçmedi özellikle baştan...şimdi ise hala toparlanmış değilim ama ilk baştaki onca sıkıntıma göre iyiyim tabi..dediğim gibi kanım çok düşmüş ve aşırı halsizim..konuşurken dahi nefes nefese kalıyorum...artı hamileliğin verdiği değişik duygu durumları hepimizde oluyor...ilgi beklemek,hassas olmak vs...e bu durumdaki bi insanı eğer kocası sıkılıp aldatıyorsa buyursun aldatsın derim her zaman...eğer bunu kocalığına,adamlığına ve babalığına yakıştırıyorsa hiç durmasın zaten...nedir yani zora gelince herkes herkesi aldatsın mı?

o zaman biz de kocam bana ilgi göstermiyor,sıkılmışş vs diye gidip onları aldatalım??? ki yapan kadınlar tanıyorum ! bu tamamen karakter ve şeref meselesi bence...herkes kendine yakışanı yapar...kocam beni aldatacak diye de bi korkum olamaz hiç bi zaman,aman aldatmasın evden uzaklaşmasın diye istemediğim halde veya halim olmadığı halde her istediğini yapacak seviyede bir kadın değilim...bu işler (cinsellik için söylüyorum ) karşılıklı olacak şeyler...bir taraf istemiyorsa bunu zorla yapmanın bi anlamı yok....

haa onun dışındaki sarılma,öpme vs konusuna gelirsek,ben bu halimle ona daha çok ilgiliyim emin olabilirsin :) onu sevdiğimi her şekilde gösteriyorum ve söylüyorum bu halimle ama ondan bunu göremiyorum yeteri kadar....gördüğümde oluyor tabi heptende soğuk dğiliz ama dedim ya daha farklı beklentiler içinde oluyor insan bu dönemde...sevdiğini çok söylemez mesela evlendiğimizden beri öyledir...gösteririm söylememe gerek var mı diyenlerdendir..

biz böyle beklentiler içindeyiz,alınganız,hassasız vs diye de "dur ben başka kadına gideyim" zihniyetindeki bir adamdan zaten bi cacık olmaz....

hayatta insanın başına herşey gelebilir..neyin ne olacağı,kimin başına ne geleceği hiiiç belli olmaz....bugün böyle konuşup gülerken yarın kanser olduğunu öğrenebilir insan,ya da araba çarpar bişey olur yatalak olursun...ee o zaman da benim "ihtiyaçlarım" karşılanmıyor,bu kadın da böyle oldu,yatıyor diyip gidip aldatacak mı kocalar??? e aldatsın o zaman zaten işte,isabet olur,gerçeği görmüş oluruz... ben öyle bir durumda kocama asla sırtımı dönmem ya da şikayet etmem,kendi çıkarlarımın peşine düşmem...evlilik bu değil zaten...evlilikte iyi günde kötü günde demiyor muyuz?? sen iyi günde iyiysen kötü olunca pöff diyip kaçıyorsan uğurlar olsun...

ama erkekler farklıııı der insanlar hemen :) farklı falan değil herkes öncelikle "insan" ! ve insan gibi insan olmayı, karakterli davranmayı bilmeli herkes...benim düşüncem budur....

ilgin için,önerilerin için teşekkür ederim tekrar bu arada :)

Gunaydn kizlar....ya bu asi bni mahvetti...dun aksma kdr hcbisey yoktu aksam agrimaya bsladi hla agriyo..yptiran arkdslr ne zamn gciyo bunun agrisi ya.asiyi saga yptrdm...butun gce sol tarafima yttigm icn sol kolumda tutldu

benimde 2 gün oldu aşı olalaı...ilk olduğumda acıdı 3-4 sn sonra geçti..ama akşama başladı acısı,hala acıyor...ben de sola yatıyorum genelde,üstüne yatınca canım yanıyo baya...geçer herhalde bi kaç güne

Son düzenleme:

aay canım benim ya kendini bukadar laflar için üzmeye değermi? Sen üzülünce eşinde karnındaki bızdıkta üzülüyor.. Bir gazetede okumuştum. bebekler neye üzüldüğü anlamaz ama üzüntünü hissedermiş ve bu onu etkilermiş. ağlaman ii olmuş içinize atmayın ağlayarak rahatlayınki bebeğiniz etkilenmesin yazıyordu... Senin konuna gelince dediğim gibi takılma, eşinde gerçekten çok güzel onuşmuş. Aksine ters cevaplar verip seni daha kötü yapabilirdi.. Benim kayınvalidem ve görümcemde sizinki gibiler çok benzetiyorum sen anlatınca. Ben gezmeye gidiceksem onalrla benim ne giyeceğime bile karışıyorlar. hatta mileltle kıyaslama yapıyorlar. bak o böyle giyiniyor, bak o ordan almış yok bilmem ne nasıl zoruma gidiyor. sanki ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ama onlarda öyle gösteriş delileri işte. kimsenin huyunu değiştiremezsin. Bence birdaha konusunu açarsa eşinin dedikleri çok hoş güzel bir dille izah edersin.. Bana kayın validem alır eder ama birgünden birgüne beğendiğini al kızım demez. O beğenir alır getirir. Giymesen ayrı bir dert olacak die beğenmesemde giyerim üstümde görür. Napalım eşlerimiz için katlanıyoruz.. Zoruma gidiyor hemde çokkkk ama elden bişey gelmiyor

herkesin duygu durumu,psikolojisi farklı oluyor bu dönemde işte...siz de aslında hiç önemli olmayan bir konuya takılıp kendinizi üzmüşsünüz...benim yaşadıklarımın yanında da sizin ki hiç bişey kalıyor :) ama elbet benimkilerden daha kötü olanlarda var anlatmak istediğim bu..neyse sizin konunuzla ilgili şunu söyleyebilirim ki gerçekten ufak bir mevzu kendinizi üzmeye değmez...yapmak istemediğiniz bişeyi yapmayın olsun bitsin...eşiniz de ne kadar güzel destek olmuş bakın...bravo takdir ettim..."sen hamilesin üzülmemen gerek " demesi bile yeter de artar

Kızlar şu gardroba bakıp lütfen fikir verirmisiniiiiiiiiz.

Bence gayet güzel ve kullanışlı gözüküyor fotoğraftan. Çekmecelerinin olmasıda hoş ayrıca şifonyere gerek bile yok. Dediğin gibi 4, 5 yaşına kadar çok rahat yeter, sonrada yüklük gibi bile kullanabilirsin yerin olursa bi köşede. Bebek kıyafetleri zaten çok uzun olmadığı için istersen askının altına ek bir raf bile yaptırabilirsin.

ayy cnm yaa bencede deseydin tülüm için gelceklerse hiç gelmesinler Allah Allah yaa gösteriş meraklısı insanlar benim kaynanamda yeni evliyken eltileri falan gelcekti evime pogaçalar sarmalar börekler yaptım bu kadında tut bana sölemeden tencere tencere yemek yap kii benim kocam askeregitti ben yeni gelindim biride bizi yemeğe çağırmadı ben istesem yapardım böle yedim kendimi eşim yalvarıodu sakin ol nolur die yani burunlarını sokmasalar olmaz ama dedim sonradan herkes gösterişini kendi evinde yapsın benim evime karışmasın die görümceme falan dedim ki tencereleri kafalarına çalmadığıma dua etsin tabaklarımı servisimi her şeyimi açmılş ayarlamıştım bide yaa geldik bi de sofra hazırladık. canını hiç sıkma yani herkesin başında var üzme kendini fıstık:)

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu yorumları almak beni rahatlatıyor.Allah'a çok şükür ki eşim anlayışlı.Ben birazdan çıkıyorum.Akşama görüşürüz.Çoook güzel bir gün geçirelim inşallah.

kızlar bebegm dun cok hareketlıydı...daha bugun hc sesı yok...korkmaya bsladm

Benimkindede dün hiç hareket yoktu, bugün kıpır kıpır Ben bir şeyler yiyip uzandığımda çok hareketli oluyo, ayaktayken ya da oturuken çok hareket yok mesela, bide onu dene bakalım, belki o zaman kıpraşır:))

Günaydın hepimizeee..

Bugün gezmeye gidiyoz oğlumla, Topiğe bakmadan edemedim.
Umarım hepimiz için çok güzel bi gün olurrrr
Öpüyorum.

İyi gezmeler canım maşallah baya geziyorsun :) Hava yine yağışlı dikkat et kendine

kızlar bebegm dun cok hareketlıydı...daha bugun hc sesı yok...korkmaya bsladm

Korkma canım sakin ol uyuyordur bugün miskinliği tutmuştur annesi. Kendimizi çok geriyoruz bazen sürekli hareket bekliyoruz.

bebişimin cinsiyeti belli olduuu kızllaar hayırlısı ilee bitaneee kızııımm oluooo :)) ALLAH kalbime göre verdi :))

al işte buyrun burdan yakın annemle konuştum binbir heves kızıma ilk defa bişeler aldım dedim yeter başka alma dio hepitopu 1 zıbın takımı 2 pijama önlük battaniye çorap aldım ben de alcam yeter dio yaa bana kıyamadığından tamamen ii niyetinden ama alma demesi bile zoruma gidiyor dedim bi hevesim var ben alacam sende 3-6 aylık al dedim yaa,ultrason resmini gönderdim renkli, teyzemler kaynanam tarafına benzetmiş daha el kadar bebği bana benzemiomuş çirkin olur die gülüşmüşler şaka yapıolar ama öle zoruma gitti ki onlar kendi çocuklarına baksınlar çok mu güzeller sanki dedim kızdım bende o da dio bunda alınacak ne var diolar, dedim alınırım ben ne sıkıntılar çektim güzellikte çirkinliktemiyim valla dokunsalar ağlıcam şimdi bi de işyerindeyim14:

Kızlar dün yazdıklarınızı okudumda, kapı süslerinden bebek şekerlerinden falan bahsetmişsiniz. Bende kendim bir şeyler yapmak istiyorum dün birazcık araştırdım, özellikle keçeden çok güzel şeyler var nette.

polar kırlent
Evim Benim Atölyem: Keçeden Kapı Süsü Yapımı

ben bu sitelere bi göz attım, çok şirin şeyler var,sizinde tavsiye edebieceğiniz sayfa varsa sevinirim. bugün çarşıya çıkıp malzemelere bakmayı düşünüyorum, eğlenceli olacak gibi, tabi becerebilirsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…