- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #18.861
birde şöyle bişey var,bebek hareketleri deri inceliğine yağ tabakasına ve kaçıncı gebelik olduğuna göre değişiyor. ben 3 haftadır bebeğin tekmeleriyle uyanıyorum sertlik derecesi arttı. kıpır kıpır maşallah hiç durmuyor ama benim 2. gebeliğim bu yüzden daha net hissedermişiz. birde ben sporcuyum ve karın bölgemde yağ tabakası sıfırdı, şu anda da günde iki defa yağ sürüyorum çünkü çok fazla kas vardı açılmıyor bununda etkisi olabilir.
Cnm oncelikle iyi tatiller, sen tabiiki her yonuyle biliyorsundur seni nelerin bekleyebilecegini, seyahatim sirasinda orada 4 aylik bir hamile ile tanismis oldugumdan sana mayodan once su tavsiyeyi vermek isterim, doktorunla konusarak yanina bir medikal set almalisin. İcerisinde siringasi ve ilk yardim malzemelri bulunan, deniz tutmasi yemek zehirlenmesine karsi kullanabilecegin seyleri arastirirsin, aslinda bu herkes icin gecerli, turizm olarak her ne kadar bizde suske yapan bir yer olsada, 3. dunya ulkesinde oldugunu ve her yerin o suslu oteller gibi oldugu unutmamaliyiz. Ve cok fazla hamile kadin goreceksin, keyfine bak, guzelce dinlen bebeginede enerji depola... Merkezden cok uzaklasmadigin, ufak adalara cok acilmadigin surece (male disinda) hastahane ulasimi kolay, Allah korusun insallah hic ihtiyacimiz olmaz. Ve hamilelikte genelde karin tam sertlesip toplanmadiysa bikini onerilir ancak karnini direk gunes isigindan korumalisin.
Bende 6. Ayimda tatilde olacagim, simdiden medikal gerekliliklerle ilgili bilgi topluyorum.
Merhaba arkadaslar. Artik ne yazik ki koptum buradan, neokuyabiliyor ne yazabiliyorum forumda yogunluktan. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Pers gunu detayli ultrasona girdim. 22+6 da yani. İlk ense kalinligi 0,5 mm gibi cok dusuk birdegerken simdi artmis ve en fazla 6 mm olmasi gerekiyorken benim bazi olcumlerde 6 nin ustunde bazilarinda altinda cikti. Doktor ortalamayi 5,69 mm olarak aldi ama ust sinirda dedi. Bir de kalbinde kucuk bir delik cikti(( iki hafta sonra bir olcum daha yapilacak. Ya onda da devam ettigi saptanirsa ( kalpteki deliklerin %90 i dogumla birlikte kapanio dedi doktorum, kapanmayanlarda ameliyatla cozulebilirmis ama bu iki bulgunun birlikte gorulmesi internetten okudugum kadariyla down send riskini artiriyoms (( cook uzgunumm (((
Ben de bacagima giren kramplarla uyaniyorum cok sabah( biktim yaa.. Cok canim yaniyo.
Merhaba arkadaslar. Artik ne yazik ki koptum buradan, neokuyabiliyor ne yazabiliyorum forumda yogunluktan. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Pers gunu detayli ultrasona girdim. 22+6 da yani. İlk ense kalinligi 0,5 mm gibi cok dusuk birdegerken simdi artmis ve en fazla 6 mm olmasi gerekiyorken benim bazi olcumlerde 6 nin ustunde bazilarinda altinda cikti. Doktor ortalamayi 5,69 mm olarak aldi ama ust sinirda dedi. Bir de kalbinde kucuk bir delik cikti(( iki hafta sonra bir olcum daha yapilacak. Ya onda da devam ettigi saptanirsa ( kalpteki deliklerin %90 i dogumla birlikte kapanio dedi doktorum, kapanmayanlarda ameliyatla cozulebilirmis ama bu iki bulgunun birlikte gorulmesi internetten okudugum kadariyla down send riskini artiriyoms (( cook uzgunumm (((
bol su ve magnezyum almalısın bunun sebebi bu. ağırlaşan ve zayıflayan kaslarımızın da etkisi büyük tabibu minnoşlar yoruyor bizi.
merhaba arkadaslar. Artik ne yazik ki koptum buradan, neokuyabiliyor ne yazabiliyorum forumda yogunluktan. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Pers gunu detayli ultrasona girdim. 22+6 da yani. Ilk ense kalinligi 0,5 mm gibi cok dusuk birdegerken simdi artmis ve en fazla 6 mm olmasi gerekiyorken benim bazi olcumlerde 6 nin ustunde bazilarinda altinda cikti. Doktor ortalamayi 5,69 mm olarak aldi ama ust sinirda dedi. Bir de kalbinde kucuk bir delik cikti(( iki hafta sonra bir olcum daha yapilacak. Ya onda da devam ettigi saptanirsa ( kalpteki deliklerin %90 i dogumla birlikte kapanio dedi doktorum, kapanmayanlarda ameliyatla cozulebilirmis ama bu iki bulgunun birlikte gorulmesi internetten okudugum kadariyla down send riskini artiriyoms (( cook uzgunumm (((
ArkaDaŞlar yardım lutfen dün akşama kadar bebeğim kıpır kipirdi bugun 6dan beri tık yok hergün sabah uykudan ayandirirdi resmen Niye böyle olduki bide suan cok gazım var ondan olabilirmi çikolata Yedim sabah sabah yok biseymi oldu ufff
İki tutma ucu olan daha rahatmis. Cocugu gezdirirken cantani posetlerini filan ona asiyorsun.
Her gun magnezyum ilacimi aliyorim ve 3-4lt de su iciyorum aslinda. Ama bu sabah yine kilitledi beni
Canim cok uzuldum, hic gardini dusurme! Senin annelikle imtihanin daha erken baslamis, lutfen hep pozptif dusun, bebeginde senden beslensin, enerjinle buyusun, 2 hafta sonra gittiginde Allahin izniyle guzel haberler alacaksin. Biliyorum sure cok uzun gelir. Olmassa bir baska doktora daha gorunursun? Bu tur ornekleri cok duyuyoruz cunku, doktorlar bile bazen hemfikir olamiyor... Sevgiyle kal...
Bebekler artik bu donemlerde duzenli uyumaya basladilar, bebegin uyuyordur ve uyanikklende surekli hareket etmeyebilir, edersede sen hisstmeyebilirsin. Panik yapma lutfen, bebegini de strese sokuyorsun.
cnm normal bısey...bnmde oyle bıgın mesela aşırı hareketlı oluyo ertesı gun daha sakın..gecen gun bende senn gbı panıkldedm sağlık ocağına gıttım..ama bu haftalarda normalmıs bu durum..bence kednını germe..hareket etmesı ıcınde kendını dınleyıp bekleme o zman hıc hareket etmıyo kendını gerıyosun o da gerılıyo cnku...akısına bırak o sana kendını hatırlatr..ben artık böyle durumlarda panık olmamayı öğrenemeye bsladım..bde bu tur bı durumla sık sık karsılasabılırz her sefernde kendımızı gerersek bebıslerede zarar verıcez..az once okudum bebegın hareketlerı 24.hftadan sonra netlesırmıs tamamen...28.hftadan sonra hareketlerı saymak gerekıyomus yanı allah korusun panık yapıcamz donem o zmanlar..bunlarıda okuyup dusunnce bızımkler daha pek mınnak :)boylarından guclerınden buyuk efor ıstıyorz onlardan:)genıs alann keyfını sürsünler smdı ılerde yerlerı daralınca bıze sarıcaklar bol bol tekme yıcez :)
bazen öyle oluyor...benim de dün çok hareketli değildi...gaz olunca da etkiliyor evet...bendeki gaz kimsede yoktur sanırım...dün ve önceki gün resmen çatlıycak gibydim ortadan..karnıma dokununca bildiğin beton hissi veriyordu...
Evet bendede öyle bu sabahtan aynı şekilde oldu acaba dedim gaz olunca hissedilmiyormu internetten Biraz aradım bu konuyla ilgili hiç bisey bulamayınca tedirgin oldum açıkçası inşallah yoktur bi sorun
Sağol yorumun icin ya ben Niye bu kadar stresliyim 6dan beri uyumadim hareket etmesini bekliyorum ve ağlıyorum umarım dediğin gibi uykudur canim
Canm eger o kadoar stres yapip aglayacaksan doktora yada hastaneye gitmeni tavsiye ederim boyle kotu dusunmekte bebek icin iyi degil benimde hamileligim cok beklendigi icin hep icimde birseymi oldu korkusu vardi ama ben aklima takildikca hastaneye kontrole gittim daha halende kotu birsey hissetsem giderim dayanamam ama doktor bir kere bebegin yuzu ters tarafta yani belimden tarafa donuktu tekme atsa bile hissetmeyebilirsin cunku diger tarafa donuk demisti belki sende de oyledir bosuna bekleme seni dr dan baskasi rahatlatamaz bu duygu bende iyi biliyorum cunku :)
Haklısın beni birtek doktor rahatlatabilir ama buraya daha oncede yazdım burdaki doktorlar randevundan önce ilgilenmiyolar hastanede aynı şekilde salı günü randevum var beklicem artık çaresiz umarım herşey yolundadır bebek sırta dönerse hissetmezmiyiz inşallah benimki sırta donmustur Iyi olsunda yeter Valla
Canim bende almanyada yasiyorum Nurnberg de sen nerdesin? Sasirdim valla ben ilk ftrfa ozellikle iki haftada bir hastanedeydim nerdeyse her gittigimde de problemsiz baktilar guleryuzle karsiladilar mecburda bakmak zorundalar zaten onlarin gorevi o bence... evet bana oyle demisti hastanedeki dr ters durdugu icin hissetmeyebilirsin su anda kimildiyo ama sen hissetmiyorsun demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?