2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar detaylı ultrasona girmek şartmı ben girmeyen arkadaşlarımı da duydum sizler kendi isteğinizle mi yoksa doktorunuzun önermesiyle mi gidiyorsunuz

DOktor senden istiyor. Hatta kendiside biryer öneriyor. Fiyatı pahalı gelirse devlet hastaneleride bakıyor ama muamele berbatmış.. heee illada yaptıracaksın diye birşey yok ben istemiyorum dersin..

Günaydın güzel anneler ve melekleri.Hayırlı bir hafta geçirmemizi diliyorum.Arkadaşım bebişinin kıyaftleri çok güzel.İnşallah güzel günlerde, sağlıkla giyer meleğin.Ben daha sadece bir tane tulum taklımı aldım.Kısmetse yedinci ayda eminönünden havuzluhandan hepsini almayı düşünüyorum.Çünkü orda çok çeşit var.Özellikle uyku setine çok önem veriyorum.İçime sinen çok güzel olmalı.Ha birde babamız cibinlik diye tutturdu.Cibinlikte alacağız.

kızlar detaylı ultrasona girmek şartmı ben girmeyen arkadaşlarımı da duydum sizler kendi isteğinizle mi yoksa doktorunuzun önermesiyle mi gidiyorsunuz

Doktor söylüyor hala birşey söylemedi mi? Mecburi bir uygulama olmayabilir ama devlet hastanelerinde bile yapılıyor. Sor istersen doktoruna yaptırmak gereklimi diye

Günaydınlar olsun, iyi haftalar olsun inşallah...

Aşı oldum bu sabah şu an ağrım yok ama bakalım.
Hemşire dopplerle bebeğin kalp atışını duymaya çalıştı tam 5 dk boyunca duyamadı. Hissettim çok panik yaptığını ama bebeğim kıpırdıyordu ondan ben rahattım :)) Sonra dedim ama oğlum hadi kalp atışını duysun hemşire teyze daha bugün işimiz var bi baktım ses geliyo sanırım oğlum değil hemşire sözümü dinledi nereye tutması gerektiği konusunda :)))) Diyo bi de söz dinliyo sanki kalbini istediği zaman attırıp istediği zaman attırmıyo töbee többbeeeeeee :))) Hemogram için kan da aldılar. Bakalım bu ctesi kontrolümüz var doktorumuz ne dicek..

Öpüyorum sizi,

nevalecim girmek tabi şert değildir özellikle riskli bir durumun yoksa,
zaten normal ultrasonla gelişimini görebiliyosun. ama allah koruusn her ihtimale karşı sen yine de bir kez gir bence, çünkü detaylı ultrasondan kasıt tek tek tüm damarlarına, kan akımına, organlarına bakıyorlar. normal ultrasonda bunları göremiyosun.
mesela bizim bebeğe giden damarda direnç çıktı bunu detaylıda anladık, normal ultrasonda bunu anlayamayacak ve gerekli önlemi alamayacaktık.

Canım benim evimde 3+1.Bizde kredi ödüyoruz ve bende çalışmıyorum.Sen çalışıyormuydun?Bende baştan oda yapmayacağım diye düşünüyordum.Beşiği yatak odasına alacaktım.Ama görümcemin üçüzleri var ve herşeyini bizim bebiş için saklamış.Beşiğinden tutta küveti, tulumları,elbiseleri, zıbınları, uyku seti (tabi ben yeni uyku seti alacağım)...Bayağı kıyafet var.
Sonra düşündüm ben bu kıyafetleri nereye koyacağım diye.En iyisi gardrop almak.Bu durumda oda yapacağım.Gardrop , halı, tül,odasının boyası...Biraz masraf olacak ama napalım.Yaza kadar kızım yanımda yatacak.Kardeşimde bebeğin 6 aya kadar yatabileceği beşik var.Onu yatak odama alacağım.Yazında odasında yatırmaya başlayacağım.Düşüncelerim bunlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İnşallah ağrın olmaz canım. Hemşire teyzesiyle saklambaç oynamıştır :))

çok saol canım amin inşallahh.. Abla olunca giyecek kızım bunları teyzesi.. Benim kayınvalidem duyar duymaz gebeliğimi unisex kıyafetlermiş almış ayılı falan tabi nekadar içime sinmesede doğduğu zaman giyecekleri baya oldu. Şimdi kendi gönlüme yatanlara bakıyorum bende.. allahtan hastane çıkışları falan benim istediğim gibi sade ayısız maymunsuz düz cicikler oldu.. Rabbimde senin gönlüne göre karşına çıkarsın. insan alışverişe başlayınca durduramıyor kendisini :) cibinliği kocamda çok istiyor onu anneme diktireceğiz

Son düzenleme:

bizim 2+1 evimiz canım salon ve yatak odası oldukça büyük oturduğumuz yer mutfakla girişte yer var açık mutfak zaten. Orda koltuk takımımız var zamanımız orda geçiyor.. Bir tane boş odamız vardı L şeklinde orayı çocuk olana kadar ütü odası gibi yaptım. Elime geçen herşey süpürge, çamaşırlık yük dolabı ....vs ordaydı. şimdi bebeişimizi duyunca o odamızı yavaş yavaş boşaltmaya başladık. Misal dolapları söktük, dolap içindeki eşyaları başka yerlere sığdırmaya çalıştık. Yatapımda havuz yatak olduguna bazasız. Azcık boş olan yere vakumlu torbalarla yaptım tek sıra koyduk eşyaları.. Şimdi ütü masası süpürge falan dıaşrda kaldı. Onlar içinde balkonumuz var oraya cam balkon yaptırıcaz. süpürgem ütü masam ... vs orda duracak. Odamız olmazsa olmaz eşim çok meraklı hevesli.. Kullanışlı bir oda aldık. Büyüyen yatak 90*190 dolabı şifonyeri var.. genç kız oldugunda bile rahatlıkla kullanabilir. yanımada bir sepet aldık 6-7 ay onda rahatlıkla yatabilir.. ondan sonrası ALLAH kerim.

Son düzenleme:
Kızlar benim cumartesiyle ilgili planlarım yattı malesef... O kadar heveslenmiştim geçen hafta malzeme alıp kapı süsüne başlayacaktım ama olmadı Bir arkadaşım doğum yapmıştı mevlidi varmış ona gittim. Bebiş daha 24 günlük çooook küçük doğmuş. Kız 8 kilo almış acayip dikkat ediyordu kilosuna evlenir evlenmez hamile kaldı diye :) O kadar az kilo alayım derken düşük ağırlıklı bebek doğurmak iyi değil bence. Yine de o kadar sevimli ki avuç içi kadar suratı var kucağıma aldım resmen güldü uykusunda Yeni emmişti gaz çıkartıyorduk sözde bir kustu aman allahım panikledim hemen annesine devredip kaçtım :))

Fikirleriniz için sağolun kızlar,insan özeniyor yaa eşime soruyorum o da sana bırakıyorum nasıl dersen öyle yapalım diyo deli ediyor beni evet evet ben odalara bakmaya başlıyım :126:

DOktor senden istiyor. Hatta kendiside biryer öneriyor. Fiyatı pahalı gelirse devlet hastaneleride bakıyor ama muamele berbatmış.. heee illada yaptıracaksın diye birşey yok ben istemiyorum dersin..
anladım canım doktor henüz birşey demedi yarın gideceğim kontrole

Doktor söylüyor hala birşey söylemedi mi? Mecburi bir uygulama olmayabilir ama devlet hastanelerinde bile yapılıyor. Sor istersen doktoruna yaptırmak gereklimi diye
doktorum pek konuşmuyor ve bu canımı çok sıkıyor :2: ne şeker yüklemesi haftasını söyledi ne de ayrıntılı yarın ben sorarım artık unutmazsam.

anladım canım haklısın bana biraz gereksz gibi geliyordu ama düşününce gitmek lazım bende giderim büyük ihtimal

benimde dünden beri mide yanmalarım ve reflüm başladı, malesef çikolataya veda etmem gerekiyor heralde gene bol sütlü günler gelecek..benimki yukarı çıktı heralde, erken bile oldu galiba, midemi yukarı doğru ittiğine göre, göbeğimin üstünde tekmeliyor, aceleci olacak heralde bu sefer
doğuma 16 hft filan kaldı heralde, az kalmış. :)

dün eşimde mangalda balık pişirdi ama ben yarı vejeteryanım yemedim. bir de nedense gebelik döneminde ürkütüyor beni tavuk balık yemek. ya bozuksa,ya ilaçlarla ters etki yaparda zehirlerse. büyük geçmiş olsun canım.

benimki de göbeğimi tekmeliyor ve malesef mide asitim fena durumda. bu erken doğum sebebi mi?

bende 2-3 gündür geğirip duruyorum sürekli kusacak gibiyim acaba bebiş yukarıya çıkıp mideye baskı yaptığından mı ama o daha küçücük. özellikle sabahten beri çok kötüyüm kussamda rahatlasam diyorum nerdeyse. ( zaten geçen çarşamb 5 aydan beri sonra ilk kez kustum. neler oluyor bana nazar değdi sanırım hamileliğime !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…