- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #19.021
kızlar detaylı ultrasona girmek şartmı ben girmeyen arkadaşlarımı da duydum sizler kendi isteğinizle mi yoksa doktorunuzun önermesiyle mi gidiyorsunuz
Eki Görüntüle 679191 Eki Görüntüle 679192 Eki Görüntüle 679193 Eki Görüntüle 679195 Eki Görüntüle 679196
Butikbebe alışverişimiz geldi :) Kızımın minicik kıyafetleri çok olduğu için bunları 12 aylık aldım.. Anne bebek bakım çantamız ve kızımın sevimli oyuncağı müzikli..
kızlar detaylı ultrasona girmek şartmı ben girmeyen arkadaşlarımı da duydum sizler kendi isteğinizle mi yoksa doktorunuzun önermesiyle mi gidiyorsunuz
Kızlar size birşey sorucam çokkararsız kaldım şimdi bizim ev 3+1 odanın birinde blgisayar ütü masası falan var ben en başta bebek odası istiyordum aslında ama sonra herkes yanında yatırman lazım diyince vazgeçmiştim,beşiği anneannemiz alıcak zaten e bizimde ev kredisi doğum masrafı olucak diye ikinci bi beşikde alamam dedim yatak odasına sonra haftasonu eşimin bi arkadaşı bizde park yatak var kullanırsanız verelim demiş öyle olunca dedima caba o park yatağı alsak annemde beşiği alacak e bizde bi gardrop alıp odamı yapsam diye kafam karıştı dedim arkadaşlarıma sorayım:44: hoşş bi gardropla bitmeyecek halısı tülü :44:
günaydın herkese...
bebek zamanla yukarı mı çıkıyormuş? ne zaman oluyor bu tam olarak? ben de hala kasıkta hissediyorum tekmeleri...
Günaydınlar olsun, iyi haftalar olsun inşallah...
Aşı oldum bu sabah şu an ağrım yok ama bakalım.
Hemşire dopplerle bebeğin kalp atışını duymaya çalıştı tam 5 dk boyunca duyamadı. Hissettim çok panik yaptığını ama bebeğim kıpırdıyordu ondan ben rahattım :)) Sonra dedim ama oğlum hadi kalp atışını duysun hemşire teyze daha bugün işimiz var bi baktım ses geliyo sanırım oğlum değil hemşire sözümü dinledi nereye tutması gerektiği konusunda :)))) Diyo bi de söz dinliyo sanki kalbini istediği zaman attırıp istediği zaman attırmıyo töbee többbeeeeeee :))) Hemogram için kan da aldılar. Bakalım bu ctesi kontrolümüz var doktorumuz ne dicek..
Öpüyorum sizi,
Günaydın güzel anneler ve melekleri.Hayırlı bir hafta geçirmemizi diliyorum.Arkadaşım bebişinin kıyaftleri çok güzel.İnşallah güzel günlerde, sağlıkla giyer meleğin.Ben daha sadece bir tane tulum taklımı aldım.Kısmetse yedinci ayda eminönünden havuzluhandan hepsini almayı düşünüyorum.Çünkü orda çok çeşit var.Özellikle uyku setine çok önem veriyorum.İçime sinen çok güzel olmalı.Ha birde babamız cibinlik diye tutturdu.Cibinlikte alacağız.
Kızlar size birşey sorucam çokkararsız kaldım şimdi bizim ev 3+1 odanın birinde blgisayar ütü masası falan var ben en başta bebek odası istiyordum aslında ama sonra herkes yanında yatırman lazım diyince vazgeçmiştim,beşiği anneannemiz alıcak zaten e bizimde ev kredisi doğum masrafı olucak diye ikinci bi beşikde alamam dedim yatak odasına sonra haftasonu eşimin bi arkadaşı bizde park yatak var kullanırsanız verelim demiş öyle olunca dedima caba o park yatağı alsak annemde beşiği alacak e bizde bi gardrop alıp odamı yapsam diye kafam karıştı dedim arkadaşlarıma sorayım:44: hoşş bi gardropla bitmeyecek halısı tülü :44:
bnm parmagıma az once cengellı ıgnenın ucu battı bastrınca kan cıktı azcık...bısey olurmıkı
Ben gördümde canım ben telden giriyorum açmadı sayfayı o yüzden cevap veremedim
Canım benim evimde 3+1.Bizde kredi ödüyoruz ve bende çalışmıyorum.Sen çalışıyormuydun?Bende baştan oda yapmayacağım diye düşünüyordum.Beşiği yatak odasına alacaktım.Ama görümcemin üçüzleri var ve herşeyini bizim bebiş için saklamış.Beşiğinden tutta küveti, tulumları,elbiseleri, zıbınları, uyku seti (tabi ben yeni uyku seti alacağım)...Bayağı kıyafet var.
Sonra düşündüm ben bu kıyafetleri nereye koyacağım diye.En iyisi gardrop almak.Bu durumda oda yapacağım.Gardrop , halı, tül,odasının boyası...Biraz masraf olacak ama napalım.Yaza kadar kızım yanımda yatacak.Kardeşimde bebeğin 6 aya kadar yatabileceği beşik var.Onu yatak odama alacağım.Yazında odasında yatırmaya başlayacağım.Düşüncelerim bunlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
bizim 2+1 evimiz canım salon ve yatak odası oldukça büyük oturduğumuz yer mutfakla girişte yer var açık mutfak zaten. Orda koltuk takımımız var zamanımız orda geçiyor.. Bir tane boş odamız vardı L şeklinde orayı çocuk olana kadar ütü odası gibi yaptım. Elime geçen herşey süpürge, çamaşırlık yük dolabı ....vs ordaydı. şimdi bebeişimizi duyunca o odamızı yavaş yavaş boşaltmaya başladık. Misal dolapları söktük, dolap içindeki eşyaları başka yerlere sığdırmaya çalıştık. Yatapımda havuz yatak olduguna bazasız. Azcık boş olan yere vakumlu torbalarla yaptım tek sıra koyduk eşyaları.. Şimdi ütü masası süpürge falan dıaşrda kaldı. Onlar içinde balkonumuz var oraya cam balkon yaptırıcaz. süpürgem ütü masam ... vs orda duracak. Odamız olmazsa olmaz eşim çok meraklı hevesli.. Kullanışlı bir oda aldık. Büyüyen yatak 90*190 dolabı şifonyeri var.. genç kız oldugunda bile rahatlıkla kullanabilir. yanımada bir sepet aldık 6-7 ay onda rahatlıkla yatabilir.. ondan sonrası ALLAH kerim.
anladım canım doktor henüz birşey demedi yarın gideceğim kontroleDOktor senden istiyor. Hatta kendiside biryer öneriyor. Fiyatı pahalı gelirse devlet hastaneleride bakıyor ama muamele berbatmış.. heee illada yaptıracaksın diye birşey yok ben istemiyorum dersin..
doktorum pek konuşmuyor ve bu canımı çok sıkıyor :2: ne şeker yüklemesi haftasını söyledi ne de ayrıntılı yarın ben sorarım artık unutmazsam.Doktor söylüyor hala birşey söylemedi mi? Mecburi bir uygulama olmayabilir ama devlet hastanelerinde bile yapılıyor. Sor istersen doktoruna yaptırmak gereklimi diye
anladım canım haklısın bana biraz gereksz gibi geliyordu ama düşününce gitmek lazım bende giderim büyük ihtimalnevalecim girmek tabi şert değildir özellikle riskli bir durumun yoksa,
zaten normal ultrasonla gelişimini görebiliyosun. ama allah koruusn her ihtimale karşı sen yine de bir kez gir bence, çünkü detaylı ultrasondan kasıt tek tek tüm damarlarına, kan akımına, organlarına bakıyorlar. normal ultrasonda bunları göremiyosun.
mesela bizim bebeğe giden damarda direnç çıktı bunu detaylıda anladık, normal ultrasonda bunu anlayamayacak ve gerekli önlemi alamayacaktık.
dün eşimde mangalda balık pişirdi ama ben yarı vejeteryanım yemedim. bir de nedense gebelik döneminde ürkütüyor beni tavuk balık yemek. ya bozuksa,ya ilaçlarla ters etki yaparda zehirlerse. büyük geçmiş olsun canım.çok kötü bir pazar günü geçirdim
o yüzden bugünün tatil olmasını çok isterdim
sabah ishal ve istifra şeklinde uyandım ikisi aynı anda geldi gözlerimdeki o korkuyu anlatamam
bi öğlene kadar devam etti
sonra metpamit içtim ve kendim geldim herhalde yediğim bişey dokundu
öğleden sonra düzelince çarşıya çıktık oğluşumun tatlı ablasına lcwdan ayakkabı salopet ve tşirt aldım çok beğendi eşime ve banada birer üst penye aldım hep oğluşuma alıcak değilimya :)
sonra akşam dışarda yiyelim dedik ve bende bayadır balık yemeyince bi restorana gittik sadece tavuk ve balık yapan
bende hamsi yedim
sonra eve geldik ve sabaha kadar o hamsi içimden geldi resmen
sanırım taze değilmiş
uyuyamadım sabaha kadar keşke yemeseydim
Eki Görüntüle 679242
umarım tetanoz aşını yaptırmışsındır. işte benim sürekli anlatmak istediğim şey bu, aşı yaptırmak istemeyenler umarım bunu görürler. sadece ameliyat sırasında değil,öncesinde ve sonrasında da lazım olabiliyor bu aşının koruması. geçmiş olsun.bnm parmagıma az once cengellı ıgnenın ucu battı bastrınca kan cıktı azcık...bısey olurmıkı
valla kilo konusuna dikkat edenleri anlıyorum,doğumdan sonra zorluk oluyor fazla kilo almak ama bu kadarı da bencillik ya. sen annesin içinde bir can taşıyosun toplamda 8 kilo aldıysa,bebek,bebeğin eşi ve amniyo sıvısı kaç kiloydu? yazık bebişe.Kızlar benim cumartesiyle ilgili planlarım yattı malesef... O kadar heveslenmiştim geçen hafta malzeme alıp kapı süsüne başlayacaktım ama olmadıBir arkadaşım doğum yapmıştı mevlidi varmış ona gittim. Bebiş daha 24 günlük çooook küçük doğmuş. Kız 8 kilo almış acayip dikkat ediyordu kilosuna evlenir evlenmez hamile kaldı diye :) O kadar az kilo alayım derken düşük ağırlıklı bebek doğurmak iyi değil bence. Yine de o kadar sevimli ki avuç içi kadar suratı var kucağıma aldım resmen güldü uykusunda Yeni emmişti gaz çıkartıyorduk sözde bir kustu aman allahım panikledim hemen annesine devredip kaçtım :))
benimde dünden beri mide yanmalarım ve reflüm başladı, malesef çikolataya veda etmem gerekiyor heraldegene bol sütlü günler gelecek..benimki yukarı çıktı heralde, erken bile oldu galiba, midemi yukarı doğru ittiğine göre, göbeğimin üstünde tekmeliyor, aceleci olacak heralde bu sefer
doğuma 16 hft filan kaldı heralde, az kalmış. :)
benimde dünden beri mide yanmalarım ve reflüm başladı, malesef çikolataya veda etmem gerekiyor heraldegene bol sütlü günler gelecek..benimki yukarı çıktı heralde, erken bile oldu galiba, midemi yukarı doğru ittiğine göre, göbeğimin üstünde tekmeliyor, aceleci olacak heralde bu sefer
doğuma 16 hft filan kaldı heralde, az kalmış. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?