2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şunu merak ediyorum.....ilk ultrasyonda çoğul gebelip olmadığı belli oluyor mu yani hamilelik kesesini ilk gördüğünde anlaşılıyor mu....yoksa sonraki haftalarda mı belli oluyor...fikri olan var mı?

şunu merak ediyorum.....ilk ultrasyonda çoğul gebelip olmadığı belli oluyor mu yani hamilelik kesesini ilk gördüğünde anlaşılıyor mu....yoksa sonraki haftalarda mı belli oluyor...fikri olan var mı?

İkiz gebelik henüz gebeliğin ilk haftalarında yapılan ultrason muayenesinde anlaşılabilir. 5. veya 6. yapılan ultrasonda iki adet gebelik kesesi görülerek ikiz hamilelik olduğu söylenebilir. Ancak şu noktada dikkatli olmak gerekir, bu haftalarda iki gebelik kesesi görülmesine rağmen bir iki hafta içerisinde bu keselerden birisinin büyümeye devam etmediği ve kaybolduğu görülebilir, bu durumda gebelik tek olarak devam eder. Bu nedenle kesin ikiz hamilelik olacağını söyleyebilmek için gebelik keselerinin biraz daha 7. - 8. haftaya kadar büyümelerini, kalp atımlarının oluşmalarını beklemek gerekir. Tabi bu haftalardan sonra da bebeklerden birisi kaybedilebilir ancak çok daha nadirdir.

JiNEKOLOJi VE GEBELiK .COM sitesinden alintidir elvincimm:)

Son düzenleme:
kızlar ya dün gece rüyamda bebeğimi gördüm kız oldu ama kucağıma aldım emzirirken kucağımda öldü ağlayarak uyandım çok kötü ya kaybetme korkusu

canım hamilelikte kötü rüyalar görülürmüş. gördüğünde kimseye anlatmamalısın. Musluktan akan suyu avcuna alıp ona anlat, ve akıt. evinden uzaklaşsın. Allahım böyle kötü rüyalar benden uzak olsun de.

Artik hastaneler test sonuclarini vermiyolar canim son 1 yildir devlet hastanelerinden test sonucu almadim internetten cikarttim hep test sonuclarini doktorlar zaten ekranlarinda goruyo sende istiyosan eger gittigin hastanenin internet sitesine gir labratuar sonuclari diye yazar sitede hastaneden senden kan alinirken barkod vermeleri lazim barkodtaki istenilen bilgileri gir sonuclarin cikar ben hangi egitim arastirma hastanesine gittiysem bu sekilde cikartim sonuclari saglik ocaklari boyle degil canim gidip alman lazim sonucu illa ben saglik ocaginda yaptirdim ama bazi testleri yapamiyolar mecbur devlet hastanesine yada ozel hastaneye gitmek lazim canim

Son düzenleme:

sağol canım bak bunu bilmiyodum söylediğin iyi oldu bende herkese anlatıyorum

kızlar merhaba alakasız olacak ama ücretsiz numune gönderen firmalar hakında bilginiz var mı isteyip gelen oldu mu merak ettim de milupa üye olanlara 3 tane paket gönderiyormuş

bende testlerimi sağlık ocağında yaptırıyorum bende oldum olası demir eksikliği var sürekli demir ve kan depolarım kan testinden geçiyor yani demir testinide sağlık ocağı yapıyor hatta özel olan b 12 testini bile yapmaya başladılar dedğim gibi 2 li ve 3 lü testleri özelde yapmak gerekiyo bende özelde çok iyi bir doktorum var onu takip ediyorum amam tahlilleri sağlık ocağında yapıyorum

ya açıkcası muayene için devletde ayrıntılı bakmıyorlar o yüzden özeldeyim benim bundan önceki gebeliğimde çocukta problem vardı özel doktorum erken teşhis yaptı 3 aylıkken anladı profa yönlendirdi yani 9 ay içinde karnımda ölecek bir bebkti profunda onaylamasıyla aldırdık yoksa devletde bunu anlayana kadar belki karnımda ölecek benide zehirleyecekti. yani kalabalık olduğu için ayrıntılı bakamazlar

Benim de yok bulantim henuz :) ya bi de aksama kadar hep aklim onda. attigim her adimda :) sizde de boyle bi his var mi yoksa ben fazla mi abarttim :18:?

seni anlıyorum ilk bebeğin sanırım bende ilk bebğimde öyleydim ama şimdi rahatım rahat olun diyecem ama elde değil anlıyorum sizi ne kadar rahat olursanız bebğinizede yansır ilkinde ne kadar kendimi sıkmışım boşu boşuna ama o zaman anlayamazdım tabi

aa gaz için kimyon, evet hiç aklıma gelmemişti.

ya uykuya ne demeli kızlar? :26: dün günüm vardı. 2 gündür biraz helak ettim kendimi sanırım, her anımda uyku halindeydim sanki ama uyumadım ek olarak. dün akşamüstü misafirler gitti; ortalığı toparladım bulaşıklar, ortalığı süpürme, toz alma vb. kanımın son damlasıyla sonra bi uyumuşum üstümle başımla, kimse uyandıramadı eşim bi ara geldi hadi kalk aşkım diye ben hı hıı deyip devam... hatta "çok komiktin kırmızı rujun ve şıkıdım kıyafetlerinle uyurken" diyor annemler korkmuş 40 kere aramış sormuşlar hala uyuyor mu bir şeyi mi var diye. sabaha uyandım taa...

bir de dün misafirler öncesinde başım çok fena döndü, hiç olmazdı ilk kez oldu...

Benim neden hic midem bulanmiyoo normal mi??

aman arkadaşım ne mutlu bize şanslı azınlıktanız. çok şükür. her kişide farklılık gösteriyor hamilelik. bendeki farklılıklar sık sık uyku hali, karında gaz ve şişkinlik, verdiğim ani tepkiler ve sık sık gelen akıntım.hiç bulantı olmadı bende de...

Bende Ağustos annesiyim, 5+4 üm, hiç bulantım da yok, iştah artması azalma hiçbişey yok, kimi erken diyor, kimi de belki hiç olmas diyor, inşallah hiç anlamadan bitirirz hamileliği...

bende de uyku halleri başladı erkenden uyuyakalıyorum
gaz sıkıntısı bende de var bazen göbeğim şişiyor patlayacak gibi

Benim neden hic midem bulanmiyoo normal mi??

Bende Ağustos annesiyim, 5+4 üm, hiç bulantım da yok, iştah artması azalma hiçbişey yok, kimi erken diyor, kimi de belki hiç olmas diyor, inşallah hiç anlamadan bitirirz hamileliği...

mide bulantısı bende olmadı şimdiye kadar umarım ilerleyen günlerde de olmaz

Günaydın hamişleeerrr,

Kızlar ya çoğul gebelik değilmiş benimki, çoğul gebelik baba tarafında varsa oluyomuş. Eşim tarafında da var ama yaygın değil. Ben belirtilerim kuvvetli olduğu için çoğul diye düşünmüştüm. Yavruşum tekmiş. Neyse hayırlısı olsun. Dün doktorda beklemek zorunda kaldım. doktorum doğurtup doğurtup odasına geri döndü:) Sürpr,z hamilelikler olmuş :) Sezaryanı 15 dakkada bitirip odasına döndü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…