2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım,

benim çok yakın bir arkadaşımın ikizleri oldu; kızın tarafında vardı çoğul gebelik, erkeğin ailesinde yoktu. olabiliyor yani.
hayırlısı olsun inşallah, sağlıkla gelsin güzel bebiş

hayırlısı olsun canım anne tarafından da olabilir teyzemin ikiz gebeliği oldu ama eniştemin tarafında yoktu çoğul gebelik teyze tarafından geliyordu.

Kızlar merhaba,canım çok sıkkın,bugün doktor kontrolüm vardı,kan tahlillerim için çağırmıştı doktorum, bir de gel bebeğin kalp atışlarına bir bakalım dedi, geçen hafta göbekten duyamamıştı,bu yüzden alttan muayene edip ordan görebilmiştik kalp atışlarını, bugün de baktı göbekten kalbi atmıyor bebeğin istersen alttan muayene edeyim,ya da alt kata in ayrıntılı ultrasonda bakılsın dedi, moralim bozuldu,gözlerim doldu, ben de alt katta baktırayım dedim,eşimle indik aşağı sıra bekledik, vakit bir türlü geçmek bilmedi, neyse ayrıntılı bakıldı, kalp atışları görüldü ama çok yavaş dedi o doktor da, zaten arkadaşlar ben 8 haftalık değil 6 haaftalık hamileymişim,sizce de normal mi? kanamam hiç olmadı, öyle ağrım falan da yok, ne olur bana bir şeyler söyleyin,ne yapmam lazım?

inşallah sorun yoktur canım....strese girme üzülme de çünkü bebek olumsuz etkileniyor......sırtüstü uzan ayaklarının altına yastık koy.....öylece dinlen hiç yorma kendini.....bol bol dinlen....Allah yardımcın olsun...

Canım çok teşekkür ederim,aslında hamileleiğimi öğrendiğim günden beri pek yormuyorum kendimi ama niye oluyor anlamıyorum,tabi Allahın takdiri, benim canımı sıkan doktorumun tavrıydı, hemen kabul etti bir sorun olduğunu,hiç süre tanımadı,yüz ifadesi çok korkunçtu, doktorumu değiştircem zaten, yani sonuçta 9 haftaya kadar kalp atışlarını duyamayıp da sağlıklı bebek doğuran çok insan var, en azından beni teselli edebilirdi, yok arkadaş bu memlekette iyi bir kadın doğum uzmanı yok, hepsi iyi gün doktoru,bir sorun olduğunda hemen hastasına sırtını çeviriyor

herkese günaydınn nasılsınızz hamişler:) ben iyiyimm çok şükür bulantım yok...ama yorgunumm hep...az önce ewi toparladım hemen mola werip dinleniyorumm sonra biras daha...kendimizi yormak yookk...bebişlerimizin duyduğu ses kalp atışımızmışş...biz onların kalbini dinlioss onlar bizi :))

Merhaba kızlar , ben daha oncede yazdığım gibi mide bulantilarindan dolayı beslenmiyordum su bile icemiyordum , hastaneye yatıp serum tedavisi gördüm , tedavi bir süre kendimi çok iyi hissettirdi , hastaneden çıktığım gün evde genel temizlik yaptırdım, bu icimi çok rahatlatti sonra hızımı alamayip alışverişe çıktım kıyafet halen aldım moralim de düzeldi yani serumlar bende enerji patlaması yaptı bir süre. Şimdi ise yine eski halime dondüm. Mide bulantisindan hiç bir şey yiyemiyor enerjimde kalmadığı icin tüm gün yatıyorum, kızıma hamileyken de mide bulantım çoktu ama bu sefer daha bir başka. Artık tek istediğim bu durumun geçmesi . Bulantisi olmayan arkadaslar ne kadar şanslı oldugunuzu bilemezsiniz benim hayatım resmen FELÇ .

Son düzenleme:
Merhaba kızlar , ben daha oncede yazdığım gibi mide bulantilarindan dolayı beslenmiyordum su bile icemiyordum , hastaneye yatıp serum tedavisi gördüm , tedavi bir süre kendimi çok iyi hissettirdi , hastaneden çıktığım gün evde genel temizlik yaptırdım, bu icimi çok rahatlatti sonra hızımı alamayip alışverişe çıktım kıyafet falan aldım moralim de düzeldi yani serumlar bende enerji patlaması yaptı bir süre. Şimdi ise yine eski halime dondüm. Mide bulantisindan hiç bir şey yiyemiyor enerjimde kalmadığı icin tüm gün yatıyorum, kızıma hamileyken de mide bulantım çoktu ama bu sefer daha bir başka. Artık tek istediğim bu durumun geçmesi . Bulantisi olmayan arkadaslar ne kadar şanslı oldugunuzu bilemezsiniz benim hayatım resmen FELÇ .

Son düzenleme:

Allah bagislasin evladinizi yada evlatlarinizi....

aminnnnnnnnnnn insallahhhhhhhhhhhhhh...

Canim insallah kalp atislari hizlanir ve sorunsuz gecirirsin hamileligini fakat bebde ayniseyi yasadim bir sonraki gitmemde kalbi atmiyordu ve kurtaj oldum umarim benimkine benzemez bebek gelismedigi icinde 6.haftada kalmistir pekmez ic canim bol bol ben kaybettim ama kuzenimede kalp atisi yavas demisti 10 gunde 2 kilo pekmez icti ve bidaha gittiginde gumbur gumburdu insallah seninde boyle olur kendinide yorma birde kanaman olmasi gerekmiyor benimde olmamisti.. allah bebisine saglik sihat versin...

Son düzenleme:

Allah razi olsun. Benim nasipse ikinci evladim olacak. Aradan uzun zaman gecti umarim unutmamisimdir cok seyi . Kizim 14 yasina girdi.:)) Rabbim herkese yardimci olsun insallah...

İkiz bebek büyütmek bir yardımcın olmadan çok zor canım sevinmelisin çoğul gebelik olmadığına , bizim ailede kuzenlerde var canlarından bezdiler büyütene kadar, bosver teker teker gelsinler.

cnm bende yenimahalle devlet hast. gidiyorum bildiğin özel hastane çok memnunum ben bi git istersen

ewet canım ya benimde kan sonuçlarına göre 8. haftada olmalıydım ama 10. haftadaymışım ultrasyona göre.aslında sat ile uyumlu.ama benimde kafam karıştı.ama ultrason endogru hesaplamaymış.bua arada ben de bebegimin kalp atışlarını gördüm.gördüm diyorum dr sesini açmadı ama göz kırpması gibi bir kıpırtı vardı dr onun kalbi olduğunu söyledi.

MERHABA kızlar bende 1 haftadır yatııyordum dusuk tehlıkem var gecen hafta cumartesıden berı sutlu nescafe rengınde akıntılarım oldu cok degıldı ama sonucta olmaması gereken bısey oldugu ıcın hemen doktora koştum progesteron verdı hap olarak dun tekrar gıttım fakat akıntı hala devam etıgı ıcın dun tek doz iğne yaptı hapa devam dedı ve coraspırınde lıyorum bu arada.hepsıne devam yanı.bız keseyı dun gorduk ama daha erken kalp atsı ıcın dedı 6 haftalık cıkıyor.kanıma baktırdı kanımda 13600 lerde cıktı.degerle kese uyumlu dedı ama haftaya goruruz kalp atısını dedı.ay bır hafta daha yatıcam ve yıne kesenın ıcı boşmu dolumu dıye dıye kafayı yıyecegım artık (

zelda merhaba...
Bak sımdı ben sana yasadıklarımı anlatıcam canım...
İlk doktora gıttıgımızde 3-4 hafta arasında dedı keseyı gormustuk o gun...
Satla uyumlu degıl yalnız benım gebelık haftam, bunu doktora acıkladım ogun 7 haftalık olması gerekırken 4 haftalık cıvarındaydı, adetlerım gec oldugu ıcın gec yumurtluyorum, neyse...
10 gun sonra gel kalp atısı ıcın bakalım dedı
Tam da soyledıgı gıbı 10 gun sonra gıttım, sankı gecen defa o acıklamayı yapan ben degılmısım gıbı benı 8 haftalık hamıle kabul ettı adam ve ultrasonra kalp atıslarını alamıyorum dedı fakat bıze bır endıselı konusması var boyle gormelısın, dedım ne sorun ne soyle. Bana dedıgı su 4 boyutlu renklı doopler cektır gel ona gore ayrıntılı konusalım, neden dedım emın olmak ıstıyorum dedı, o an elım ayagım bosaldı, ben daha temmuz ayında kurtaj oldum dusun yasadıgım umutsuzlugu stresı...
Neyse renklı doplerı cekılmeye gıttık ordakı kadın bana aydasu hanım 8 haftalık gebeymıssınız dotkor bey kalp atımlarını duyamadıgı ıcın bunu ıstemıs 200 lıra ucretı var dedı. Sınırım tepeme cıktı kagıdı kaptıgım gıbı doktorun yanına gerı cıktım, 10 gun once sız dedınız daha 4 haftalık dıye nasıl bırden 8 haftalık oldu dedım, kendınce bırseyler geveledı agzında ve ben esımın ısrarları sonucu yaptırdım... Dopplerı ceken profa dedım doktor 8 haftalık dıyor ama degıl dıyorum yok kızım ne 8 haftası 5 hafta 3 gunluksun ayrıca cok az bır kalp atısı alıyorum AMA ZATEN BU HAFTALARDA BUNU BEKLEMEYIZ BILE dedı... dusunebılıyormusunuz... Raporum yazıldı doktora gosterdım, ne dedı bılıyormusunuz SIMDI ICIM RAHATLADI, SIMDILIK HERSEY YOLUNDA
O kadar sınırlendım kı zor tuttum kendımı. Dedım sız neye dayanarak bana bu uzuntuyu yasattınız, daha 6. haftaya yenı gırmısım sız kalp atısı ıstıyorsunuz 8. haftanın sonuna kadar yolu var bunun... Verdıgı cevap urkutucuydu... BIZ HERGUN NELERLE KARSILASIYORUZ BILMEK ISTEDIM SONLANMAKTA OLAN BIR GEBELIKMI YOKSA GELISIM GERILIGI MI VAR????

Ne kanamam var ne sıkıntım adamın bana soyledıgıne bak. Son oldu zaten bır daha da o hastaneye gıtmedım yanından bıle gecmem... Ha ek olarak orda kan aldılar benden ve kolum mıkrop kapmıs 15 gun oldu daha yenı toparlanıyorum merhemlerle...

Suan 7+6 gunluguz...
7+2 de eskı doktoruma gıttım, once soylemedım tum bunları... Kadın baktı, harıka hersey yolunda dedı hem bebegımızı gorduk hem kalp atıslarını duyduk gumbur gumbur yavrumun...

Uzun oldu bıraz kusuruma bakmayın ama suan neler hıssettıgını cok ıyı anlıyorum endıse dolusunuz...
Lutfen sakin olun, 6 haftalık gebelıkte kalp atısı duyulmayabılır az duyulabılır bunlar cok normal...

Yasadıklarım ve sonuc ortada...
Artık hıc kımseye guvenım kalmadı...
Hele kı saglık sektorunde yıllarca calısmıs bırı olarak ne sacmalıklar yasandıgını bıldıgımden kımseye guvenemıyorum artık...

Sız gonlunuzu ferah tutun... Baska bır doktora 10 gun kadar sonra gıtmenızı tavsıye ederım nacızane... Bu arada bebegınız de buyumus olur sıze kalp atısını dınletır ınsallah...
Rabbım evladınızı bagıslasın...

merhabalar...
Sız elınızden gelenı yapıyorsunuzdur zaten gerısı Rabbımın takdırı...
içinizi rahatlatmak ısterım kı benım beta hcg 19000 cıktıgında 5 hafta 3 gunluktu ve renklı ultrasonla cok cok az kalp atımı alınmıstı... Rabbımın ıznıyle tutunsun bebegınız ınsallah sıze...
Bu degerden 10 gun sonra gıttıgımde duydum kalp atıslarını...
Allah ım sıze de duyursun ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…