- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.770
- 358
Ay bu ne tatlı bir bebek, Allah bağışlasınSelaaaam teyzoşumun prensesi nasılll kızlar??
İyi akşamlar kızlar. Sizlere bebeğimin tahmini dogum tarihi konusunda danışmak istiyorum. Hamile kaldığım zaman adet düzensizliğim vardı. Hamile kalmadan onceki son aylarda Yaklaşık 5-7 günlük gecikmem oluyordu. Hamile kaldıktan sonra ilk kontrolümde doktor kese boyunun son adet tarihiyle uyumlu olmadıgını söyledi. Benim Sat'ım 13 Mart iken 26 Mart olarak kaydetti. Yani 13 günlük bir gecikme oluyor ve tahmini dogum tarihi 31 aralik olarak hesaplandı.
Ancak sonrasında her ay gittiğim kontrollerde bebeğin ölçümlerine göre ultrasonun yaptıgı hesaplarda tahmini dogum tarihini 20-22 aralik olarak veriyor. Hiç bir ölçümde daha ileri bir tarih çıkmadı.
Sizce kendimi daha erken tarihlere mı hazırlamalıyım? Doktorun bu tarihi öne çekme ihtimali var mıdır? Bu konuda bilgisi olan varsa benimle paylaşir mısınız?
Canım sanki bunları ben yazmışım gibi hissettim. Çünkü durumumuz tamamen aynı. Benimde doktor SAT ımla uyumlu olmadıgı için 24 mart olarak kaydetti. Benimde hamle kalmadan önce 3-4 ay adetim düzensizdi. Sanırım oralarda hatlar karıştı. :) SAT ım normalde 7 Marttı.
doktorum, ilk usg ölçümlerini dikkate alıyoruz dedi.Çok daha sağlıklı sonuç veriyormuş.Banada Aralığın son haftası ; en geç 1-2 ocak dedi.
Muhtemelen seninde aralığın son haftalarında olacak dogumun.
Sizi durumunuzu çok bilmiyorum ama ultrasonda çıkan tarihler kiloya göre hesaplanıyor galiba. Önemli olan döllenme zamanı diyor doktorlar. Doktorun ilk verdiği tarih daha doğru olabilir bu durumda.Canım cevabin icin tesekkurler. Acaba senin ultrason ölçümlerinde bebeğin kilosuna göre çıkan tarih doktorun verdigi tahmini dogum tarihiyle uyumlu mu? Çünkü benim asıl kafamı karıştıran her seferinde 20-22 aralik gibi tarihlerin cikmasi.
Hiç belli olmaz ki bu işler. Hastanede bir kadın görmüştüm, 41. haftasındaymış, ne zaman doğuracağım ben diye geziyordu:) Benim mesela 38 veya 39'da olacak sezaryen olacağı için. Her şey yolunda giderken bile daha erken gelebilir sancın. Bence hepimiz 32'den sonra hazır olmalıyız doğuma.
Canım cevabin icin tesekkurler. Acaba senin ultrason ölçümlerinde bebeğin kilosuna göre çıkan tarih doktorun verdigi tahmini dogum tarihiyle uyumlu mu? Çünkü benim asıl kafamı karıştıran her seferinde 20-22 aralik gibi tarihlerin cikmasi.
Benim doktorum ultrason tarihini dikkate almıyor, haftayı ve doğum tarihini hep son adet tarihine göre düşünüyoruz. Sen bu konuyu doktorunla bir konuş.Evet canım zaten son haftalarda beklemek gerekiyor. Fikrinizi istemem biraz da ne zaman izne çıkmaya karar verebilmek icin ve benimle benzer durumdakilerin nasıl bir yol izleyeceklerini öğrenmek. Çünkü son üç hafta izne çıkıyim desem ve bebeğin 40 haftası tahmin edilenden 2 hafta önce olacaksa işyerinde sancilanarak doguma gitme ihtimalim cok yüksek :S
Acaba doktorların sonradan bu tarihi one çekmeleri mümkün mü? Dogum iznine bu yeni tarihle cikilabilir mi?
Benim doktorum ultrason tarihini dikkate almıyor, haftayı ve doğum tarihini hep son adet tarihine göre düşünüyoruz. Sen bu konuyu doktorunla bir konuş.
kızlar Allah yardımcınız olsun herkesin imtihanı başka işte sabrın sonu selamet Allah hayırlı kapılar açsın inş. ikinizede kolaylıklar versin...
Ahh ahhhdün o kadar sinirlendimki babamlar geldi demiştim eşiyle.işte yemek yiyoruz masada kırklama falan konusu açıldı o ne ya dedim kırkında mevlüt işte sende öğren yapcan dedi ben zaten biliyorumda yapmicam kış günü yapamam baharda okuturum illa kırkı şart değil dedim.aa olmaz falan diyo bana gerizekalı kadın iyi dedim kimim kimsem yok gel hazırlıkları yap o zaman yap yap demesi kolay insanın başında annesi bi yardım edeni destek olmayanı olmayınca yap demekle olmuyo tek başıma nasıl yapıyım dedim bağırdım gibi oldu biraz sustu kaldı.insan der deme öyle bak ben varım falan filan yalvarsa geliyim diye istemem zaten ama insanlara herşey o kadar kolay geliyoki ne sanıyolar beni acaba herkül falanmı herşeyimi tek yaptım zaten ama o kadar gücüm yok artık çok sinirlendim düşüncesiz kadın.
Canımmm verdin mi siparişi hadi hayrlı olsun ne zaman geliyorTerbiyesize bak ya, sanki taş atıp da kolu yoruluyor. Adam gibi davransa hem sen alışveriş yaparsın hem de başkasını gönderirsin.
Bugün her girdiğim yerde cinlerim tepeme çıktı. Sanki ucuz bir şey veriyor gibi denememe bile izin vermeden 150 liralık pijamayı hiç soru sormadan almamı bekliyorlar.
Perdeciye gittim, tülün üzerine kelebek iliştirmişler, küçücük duvar için 500 lira fiyat verdiler.
Hala sakinleşemedim.
Süslerin nasıl olacak?
Bunlar kullan at kadeh mi Gizem? Nereden buldun?
Ercelf merhaba daha önceden yazmıştım ama sanırım alıntılar artık gitmiyor sağlıklı bir şekilde göremedin sen de...kasılmalar için çok çok geçmiş olsun öncelikle..insanı çok strese soktuğunu biliyorum..kaç tane düzenli kasılma nedeniyle geceyi acilde geçirdim geçtiğimz haftlarda biliyorum..Allah o korkuyu ve stresi kimsenin içine salmasın..kullandığın iğneler nelerdir ya da ilaçlar sorabilir miyim eğer sakıncası yoksa..nidilat mı kullanıyorsun..kaç saatte bir? sahi bana doktor her defasında serum verdi ya da magnezyum önerdi..
kaça aldın canım
Kayınvalidenden önce babanın eşi, onun ilgilenmesi lazım böyle şeylerle.
Ay zaten hiç kalkma milleti memnun edeceğim diye mevlit işlerine. Bebeğine ver enerjini. İki gün sonra herkes unutacak. Bi de eleştirisini yaparlar.
Kuzuumm kıyamam..evet bide o var..
düğünümüzde oldu.ben daha önce kendi düğünüm gibi bi düğüne gitmemiştim övünmek için söylemiyorum Allah yukarda çok şükür herşey istediğimiz gibi oldu mihrabat korusunda yaptık çok güzeldi gerçekten eşim ve ailesi saolsun.ama sonrasında neler duydum tahmin edemezsin.konuşanlarda ateş olsalar düştükleri yeri yakmicak insanlar.kimseye yaranılmıyo cidden.şimdi o insanlar gelicek yine ve yine dedikodu yine laflar eleştiriler.bide yapmicam diyince niye demeleri yokmu gel hazırlığı yap kendin meraklıysan diyesim geliyo.
insanın başında annesi babası olmayınca gerçekten hayatta biraz mağlup oluyosun..
Deniz kıyamam hepimiz bazen kafamızı dinlemek istiyouz gerçektennasılsınız iyimisiniz kızlar ...
Ben diyorum ki gözümü açsam kapasam vakit gelmiş olsa doğursam ...Kızımla başbaşa kalsamAnnem gitti k.validemler geldi ...Yalnız kalmak istiyorum açııkcası Pek giremiyorum hepiniz Allah'a emanet olun ...Rabbim bebeklerimizi koruyup bize bağışlasın inş.
Canım çok sağ ol.Sabırla bekliyoruz
Rabbim bir kapı açacak bize.İnanıyorum..
Ahh ahhh
bugün yaşadıklarımı anlatsam....
herkes düşüncesiz herkes
Allah kimseye muhtaç etmesin
oğlumun herşyini ben aldım ben yaptım
herkes bizde yapcaz etcez dur etme dur yapma demekle yetinsin herkes lafta
kimseye yaptırıp ağzına laf verdiremem
ben10 binlik malzeme alırım onlar 10 liraya body alır biz yapık olur biliyorum.
İstemez eksik kalsın gizo.gücümüz yettiğince....
Canımmm verdin mi siparişi hadi hayrlı olsun ne zaman geliyor
üstünden yük kalkmıştır...
lake yi mi aldın
bebek odası bebek eşyası denilince 4 katına çıkıyor fiyatlar resmen!!! uyuz oluyorum sömür allah sömür
Hamile kıyafeti deme 44 beden de yarı yarıya daha uygun.
alışverişten geldik şimdi modokodan odamızı aldık 30 ekimde gelicekk :))
sonra hello baby'e geçtik ordanda aldıklarımm;ana kucağı,hastane terliğim,odaya halı,ıslak mendiller bezler süt artırıcı çaylar bide küvetimiz :) bi perde kaldı bide kendi yatak odamıza beşik alıcaz..hafifledim valla kuş gibi :)
ercelf güle güle kullan arkadaşım çok ciciymişkuzumun bambu beşiği...
Evet canım, lakeye karar verdik. 4-5 kasımda gelecekmiş. 20 günde kokusu çıkarmış. Tam doğuma denk geliyor, ucu ucuna.
Ya bu pijamaların çoğunun beli lastikli sadece, pantolon gibi kumaş kısmı yok. Hamile deyince hemen uçursunlar fiyatları. Bir de ilgilenmiyorlar, en çok ona kızıyorum. Bebek tülüne bile adam 500 lira dedi küçücük yere. Dün belim de tutunca iyice sinir bastı.
Ya evet bi de o var, herşeyi almayın bize de bırakın. Milleti beklersek çocuk okula başlayacak.
Canımmm güle güle kullan=)
deno kids i kim söyledi san acaba=pPpPP
Çok yaşasın o öneren inşallah çocuklarıyla eşiyle di miii=))
O arabaya baktın mı nasıl çok dandik?
ercelf güle güle kullan arkadaşım çok ciciymiş
Sirke konusunuda ilk defa duydum denemeye değer
ayrıca roxy süper bi deterjan beni arakadaşı ondan kulanıyor ben hacı şakir aldım ama leş gibi kokuyo
bir daha ki sefere bende roxy alacağım
:)) İyi demişevet yaa biz yapacaktık niye yaptınız derler
onların keyfini mi beklicez
Ayy bugün eşim görümceme dedi kiii"Hayret nasıl geldini BEN SİZİ DOĞUMA BEKLİYORDUM"
hahhahah ohh iyi oldu ama anlayana tabii
valla ben bebek alışverişinde pijama alışverişinde çok anslıydım birebir biri ilgilendi çok ilgililerdi.
Çok kalabalık da değildi onu iyi atlattım. Bi ara koycam pijamalarımı bendeee
teşekkür ederim canım henüz almadık ama model bu yeri yurdu belli. ben sancılanınca korktum herşeyden 32. den sonra alıcaz inşallah. herşey 1 günde olur yeterki para olsun. bebek odasını da doğuma yetiştirmekten vazgeçtim kendim de yorulucam doğumdan sonra bile gelse 40 mevlütüne kadar yetiştiririm.
hacı şakir i kuzenim de kötü kokuyo demişti dimekki doğruymuş. ben de roxy e karar verdim ayrıca sıvı deterjanlarda illaki katkılır üstelik ilaç gibi kokuyolardı. yumuşatıcıya da hiç gerek yok. sirke ile dezenfekte etmeni tavsiye ederim.
lcw güzel mi hiç bakmadım:)) İyi demiş
Benim hatam cumartesi çıkmak oldu. Ama eşim ancak müsait oldu. Netten seçtim ben de bugün, hafta içi bir ara gidip alacağım. Ne kadara aldın? Ben bir tane tüllü süslü olanlardan alıp diğerlerini normal almayı düşünüyorum. Hatta belki LCW'den L beden alıveririm.
Gayet iyi canım, Bi daha gidip alıcı gözüyle bakmak lazım:) En azından evde giyeceğimi oradan alacağım.ayy berbat kokuyor sorma lavanta bilmem neliymiş bööögghhhh
aynen öyle para olunca herşeyin 2 günlük işi var en fazla....
lcw güzel mi hiç bakmadım
dediğin gibi hepsi lastikli hamş pantolonu gibi değil
biri çok kokoş sabahlık takımlı 3 lü set,biri normal pijama,piri normal gecelik
lohusa takımı 150,pijama 45 gecelik KOM marka ama beden olmadığı için adam pazarlıkla 25 e verdi=))
hehehehe.Ama geceliğim pembe.sanırsın kız anasıyım.olsun ne olacak off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?