2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Bencede cok rahatmis bebis onde gidiyomus sen 36 haftaligim dedigin zamanda muhtemelen bebegin yine onde gitmis olucak, ben bugun gittim 33+2 de sende 3 hafta sonra falan git konus, sona bebek iri sezeryan olmak gerekir demesinler..

ben zaten duyduğumda direkt aklımdan sezeryan geçtii illa normal doğurayım diye bir ısrarım yok yapamam zaten dokotr bebeğin duruşu normal doğuma uygun dediğinde ben kıloya kilitlendim ama birşey demeedim doğumu bir dahakı geldiğinde konuşucaz dedi. ben de sormadım bayramdan sonra gidicem kızlar çünkü önde gitmesi erken doğmasına sebep mi çok endişe ediyorum daha önceden sorduğumda tahmi tarihin 5 aralık ama öncede gelebilir bellı olmaz demişti. verdiği kağıtlarda hiç 5 aralık yazdığını görmedim kasımın 20sinden sonra beklemeye geçicem bebeğimi

ay canım benim mşl rabbim nazarlardan saklasın.. benim bebişin kilosu haftasıyla uyumlu bende çok kilo almadığım için bana yasak koymadı ben kilolu olduğum için çok yasaklı bir hamilelik geçiririm diye düşünüyordum çok şükür yasak yok ben tatlı makarna hamur işi yemeden naparım diye düşünüyordum bayramda:) sende az az yersin sütlü tatlı felan yersin..

kızlar kontrole gidenlere maşşallah diyorum güzel haberlerimiz bol olsun

ben en son 28. haftada gitmiştim hala gitmedim doktora bayramdan sonra gidicem inş. bi aksilik olmazsa...

siz ne güzel her seferinde renkli görüyosunuz bnim elimde bi tane bile renkli resim yok anlaşılmıyor

Ben özellikle cam aldım eventte cam yok sanırım yoktu aldığım yerde dr brwns aldım bende hem memeleri her aya uygun bulunuyo büyüdükçe değiştiricem biborun kullanışlı baya..

canım camın yeri ayrı plastiğin ayrı. camı bebeiş tutamıyor mesela. plastik çok hafif, dışarıya taşıması kolay, çanta zıkkım gibi ağır oluyor zaten. aldıkların yanlış değil, bence esas önemlisi natural seriden almış olman. avent natural anne memesine en yakın biberon şu an çünkü. koliğe karşı da çok etkili. yani dilersen 1 tane de cam alırsın bir ara, hata yok bence.

Evet canım normal doğum benim için şimdilik zor görünüyor.
Hem vajinusmus,hem kilomuz,hem ters duruşu amaninnnn yandım ben
Normal doğum olsa bile epidural normal olabilirim sanırım..
Sebze yemeği olarak zeytinyağlı taze fasulye yapabilirsin.. Bu aralar nasıl canım istiyor.. Ama kim yapacak.. İşten kendimi eve zor bela atıyorum. Eşimde zavallım bildiği kolay yemekleri yapabiliyor. Genelde dışardan yiyoruz gerçi.. Of of çok sağlıksız besleniyorum.
Allah'tan işyerinde yemekler düzgünde burada normal öğün yiyebiliyorum. (
Ben siyah yerleri saç zannetmiştim ama değilmiş şimdi bi kaç arkadaş söylemiş yeni okudum.. Bende bizimkinin resminde göremeyince benim kız kel heralde dedim kendimce

cemre bizim senle günümüz aynı benimde 4 aralık gösteri doğumu ama önden gidiolar ve iriler bizimkiler.oğlum 38+3 de filan doğdu benim.bende önünüzdeki aybaşından sonra beklicem.kurban tatiline giderkende çantamı yanımda götürücem ya.kasılmalarım başladı benim erken olcak gbi gelio sanki

canım ben de bebeğimin çantasını hazrıladım arabaya koyucam memlekete giderken. henüz kasılmalarım yok ama birgün sonrasının hatta bir saat sonrasının bile garantisi yok çok çbuk değişebiliyor durmumuz. yine zamanında ve sağlıklı gelmeleri en büyük temennimiz

canım haklısın bazı bebek kabul etmiyor, elinde patlayabiliyor o zaman aldıkların. ama alırsa da anne çok rahat ediyor. o yüzden ben en kabul edilebilirleri teklif etmeye çalıştım hep. şimdi aventin natural biberonu bence en almayan bebeğin bile kabul edebileceği bir tasarım. hem şekli meme gibi, hem de çekişi memeden çeker gibi. işler bir çıt kolaylaşmış yani. bir notum olacak sadece, kauçuk daha doğal olmakla beraber daha alerjen bir malzeme. silikonda bu risk yok. bir de silikon sterilizasyona daha dayanıklı, ilk 6 ayda sürekli sterilize ettiğimiz için önemdsemiştim ben bunu.

benim dr bebeğin kilosunu söylemiyor ya( soruyorum iri bir bebek olacak. kafası büyük dedi. 31 haftalıkken kafası 34 haftalık vücudu da 32 haftalıktı. kafasının büyük olmasına şaşırmadım açıkçası. ben 2,5 kilo doğmuşum ama annem çok zorlanmış sonunda vakumla çekmişler kafamı yani o kadar büyükmüş kafam:)) babamızında kafası büyük:)) dr da anormalik bir durum yok sadece kafası iri dedi:)) normal doğum zor olacak sanırım o zaman. bakalım sonuna kadar nasıl olacak. sağlıklı olsunda kilosu ne olursa olsun artık..

ben de büyüyorum sanırım:)) benim daha çok otururken problemim. kaburgalarıma batıyor minnakım.. neresi var kaburgamda bilmiyorum ama cnm çok acıyor( işimde masabaşı çok zorlanıyorum o yüzden. inşallah hayırlısıyla dayanıp sağlıkla kucağımıza alırız bebekleri. ben birde son 4 hafta da izne çıkmayı düşünüyorum. belki daha erken bile olabilir..

bende pazartesi alıcam çarşamba günü aradım daha doldurmadın dedi vemedi

bayram arifesinde mi çağırdı. daha önce verebilirmiş bence. bize verildiyse sana da verilebilirdi. neyse sağlık olsun cnm. vardır bunda da hayır..

canımm eğer öyle bir durumun varsa sık sık poizsyon değiş biraz yürü kalk otur ... boy kılo meselesi de çok değişken birşey akla kara 36 da 37 de belli olur ne kadar doğacağı tahmin edilebilir yani
bi r de kayıp gün olmaması için tam olarak 32+0 da gidilmeli raporda tarih yazıyorlar ve gün kaybın olmaması için tam 33e girdiğiniz gün gidip raporu alın derim ben

Kızlar kabız oldum ya iki gündür çok fenayim
Dr u aradım magnezyum ic dedi içtim faydasi olmadi dedim o xlocm 10tane yaş incir ye dedi inciri de hic sevmem başka ne iyi gelir ya:26:

aventin camları var canım. dilersen onun da başlığını değiştirip kullanabiliyorsun. zaten camın ayrı plastiğin ayrı faydaları var. dışarı çantasında cam taşımak istemezsin mesela. aventin plastiği de güvenli zaten.

Dr u aradım magnezyum ic dedi içtim faydasi olmadi dedim o xlocm 10tane yaş incir ye dedi inciri de hic sevmem başka ne iyi gelir ya:26:

geçmiş olsun özlem kuru kayısı ye birde içebilirsen zeytinyağı iç. birde dubhalac gebelikte kullanılıyordu hatırladığım kadarıyla son çare olarak düşünürsün öncelikle doğal yöntemleri dene.

ewt ewt kesinlikle doğru söylüyorsun cnm birkaç hafta sonra tahminler kesinleşmeye başlar. inşallah hayırlısıyla gelirler.. umarım gün kaybım olmaz ama o bana büyük stres olmuştu rapor yani. artık aldım gitti.. birkaç günü de telafi ederiz kurumum çok bilgili değil rapor konusunda sanırım:)) çok yürüyorum cnm ya. ama iş dışında. işteyken oda da beyler çıkınca ancak birkaç dk oda da dolaşıyorum.. Rabbim sabrını verir inş hepimize..

cnm bebeklerimiz için neler yapmadık özellikle senin gibi tüp bebek sahibi olanlar baya büyük tedaviler atlattınız. bir incir mi yiyemiceksin. hem zehir değil şifa. incir ye, kayısı ye bol bol su tüket. biraz yürüyüş yap sakıncası yoksa rahatlatabilir.
bu arada sen perşembe günü tekrar kontrole gidecektin yanılmıyorsam. nasıl geçti?? her şey iyiydir inşallah..

canım sakın ama sakın oda alma. sonra çocuğa oyun alanı kalmıyor. park yatak ama küçüğü özellikle şahane, kapıdan geçebilecek bir şey al. avent natural biberon şahane, bir tane ondan olsun mutlaka evde, yenidoğan uçlu alacaksın unutma, az kıtması için. sonra bebiş büyüdükçe emziğini değiştirirsin.

özlemcim meleğe katılıyorum kuru kayısı iyi geliyor diye biliyorum... bendede 5. ayda vardı dubhalac ilaç vermişti doktorum akşam yatarken içiyordum sabaha karın ağrısı ile uyanıyordum bütün gün gazman gibi dolaşıyordum valla bide ballı ılık şerbet yap bu kabızlığa iyi geliyor.... soğuk yaparsanda ishale iyi geliyor aklında bulunsun :)

bir su bardağına bir tatlı kaşığı kadar bal koy erit sıcak suda iyi gelir bence :)

hadi Allah acil şifa versin inş.

Sabah ac karnına bi avuc kayısı yedim üstüne bi şişe su içtim yok tık yok ekşi mandalina yedim çok fazla ondan mi oldu acep:26:

Dr ilac önermiyorm dedi melekcim incir diyor bi de onu deneyim bakim

Sonundaoldu...
Haklısın canım nelere dayandım nelere anlatamam zorlu süreçti ama çok sükür kızım benimle...
canım hareket ediyorum hani hareketsiz değilim ama nasıl oldu bilmem kan ilacı bende ishal yapıyor ishal kabızdan iyi kan ilacıda içiyorum ishal yapsın dinye yapmıyor meret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…