2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Hevuk benim kızın hareketlerinde de bariz azalma var. Tekmeyi bırak hareketi az yani. Hatta dün eşime de söylemiştim. Bişe olmaz dedi. 28. Haftalarda. Yine böyle çok azalmıştı.sonra normale döndü.
Hatta nstye girdiğimde hiç hareket etmedi kasılmada olmayınca ebe korkmuştu.niye hareket etmiyor dedi bilmiyorum dedim. Sonradan bi iki hareket etti de rahatladık.
Benimkide daha dönmemiş canım.

Evet
Çikolata sosu yaptım elma ve muzu batırdım yarılarına kadar
Ailecek yedik ana dişimin kovuguna yetmedi. !!!

deniz cim ben de doymuyorum artık canım ya. 7 de yemekten kalktık akşam 9 olmadan meyvelere başladım kaç porsiyon oluyor saymadım bile muz ayva elma mandalina ye Allah ye. o da tutmadı kalkıp mısır patlatıcaktım şöyle az tuzlu az yağlı eşim faydalı şeyler ye dedi. kalktım sonra 5 tane gün kurusu 1 avuç erik kurusu ve bir avuç leblebiyi savaştan çıkmış gibi yedim nasıl tıkıyorum ama ağzıma görmen lazım :) sen de mümkün olduğunca faydalı şeyler yemeğe çalış canım.
heee bir de onlar da yetmedi üzerine bir bardak ballı tarçınlı süt içtim anca kendime geldim

benim kuzenimin erkek bebişi çok gazlıydı hep acillik oluyolardı daha 10 günlükken çarşafta sallıyolardı hala da uykusuz bir bebek. o yüzden çok çektiği için bana da tavsiye etti sütü de hiç olmadı hem de 2. bebeği 3 ay zar zor emzirdi ama ben de doğumdan önce süt için bişey yapmayı doğru bulmuyorum. rezeneyi de hamileyken son ayında içmenin çocuğun gazını keseceğine inanmıyorum açıkçası. hele bir doğsun duruma göre hemen başlarız gerekirse.

ben de sepet ve battaniye kullanıcam odasını da almayı düşünüyorum doğuma kadar ama yine de orda yatamicağı için acele etmeye gerek yok.

canım benim de bebişin hareketleri biraz azaldı dün ilaç yazdırdım sağlık ocağında kalbini dinledim ebeye söyledim içim rahatladı gayet normal herşey. önceden böyle lambur lumbur dönerdi makatımı bile zorluyordu düşün. şimdi günde 1-2 tekme atıyor minik hareketler o kadar. yer azaldığı için normalmiş aslında. doktora gidene kadar sağlık ocağından faydalanabilirsin. ebe bana hareketlerini dinle dedi azalırsa merak edersen gel dedi. güçsüz hareket ediyor olması normaldir canım endişelenmene gerek yok. bence geçici bir süre takip et hareketlerini. benimki de şimdi biraz daha hareketlendi. dönem dönem az yada çok hareket edebilirler.

canım bebeğin normal doğum pozisyonuna dönmüş. 28. haftadan sonra doğum anına kadar dönmesi beklenir zaten seninki de ne güzel dönmüş sancın da çıkmamış hiç endişe etmene gerek yok bence herşey yolunda.

MTA geçmiş olsun canım içini ferah tut bence zardan değil kabuklanan kulak kirinden gelen bir kanamadır o çünkü içine kadar sokmadım diyorsun. bebeklerin ağız mendilleri olur ya onlarla temizle yeter bence. bebeklere de öyle yapmak yeterli. asla çubuk kullanmayı düşünmüyorum ben. kendime kullanıyom ama

kızlar muz da potasyum varmış ve bebeklere kilo aldırıyormuş. günde 1 tane yemenizi tavsiye ederim. ben de bir düşkün oldum ki bıraksanız 2 tane de yerim günde :)
ama kabız olmaktan korkuyorum. ayva da kabız yaparmı? açgözlülükten ikisini birden yiyorum da. kabızlık hiç çekmemiştim kan hapı da yapıyor sanırım biraz zor oluyor o yüzden ara sıra kayısı ile ve meyvelerden sonra bol su içerek gidermeye çalışıyorum.

bir de kızlar göğüslerim ağrımaya acımayaa başladı süt doluyor herhalde ilk aylardaki gibi ellenmiyor. ne güzel rahattık hamileliğin ortalarında. aman süt olsun da ben razıyım ağrısına.

geceleri ben de saat başı kalkıyorum su içmeden de duramadığım için çok sıkışmış uyanıyorum yatağa gömülüyorum resmen sadece 7 kg aldım ama sanki tank gibi ağırlaştı vücudum kemiklerim birbirine geçiyor çok rahatsız uyuyorum. sırt üstü yatmak mümkün değil sanki kasılıyorum gibi geliyor bebek de tekme atıyor neden acaba :)sırt üstü yatınca tekmeliyor benimkide.

Gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
İyi pazarlarrrrrrr saglıklı bol vitaminli günler
Valla Menemen yaptım yumurtalı patates kızartması
Salata peynir çeşitleri derken mükellef bir kahvaltı hazırladım
Eşimin ekmekleri elinden çekmesi ile yine doymadan kalktım sofradan :/
:26:

Bugun nasıl kuzucuk ağrısı varmıy mış canım ?

Gülaycım haftasına göre bence kilosu normal bebeginin
Ztn son ayda inanılmaz kilo alıyorlar
Bak 2 hafta sonra git nasıl değişmiş olucak
30. Haftadan sonrada hareketleri dahada belirginlriit
Uslu bi cocuk olucak demekki annesi
Canını sıkma

Offff resim yukluycem ayni resimleri yukluyor deli oldum

Son düzenleme:
Kuzum geçmiş olsun ya
bayramdan hemen sora alın randvu baricanımcım
Stres yapman çok normal kıyamam
allah beterınden saklasın

Cnm bilmem hatırlar mıson aynısını 2hafta once bende yasadım dr u arasım ertessı gun gıttım
epet buyumus yerındarlasmıs artık eskısı gıbı oynamaz dedı hakıkaten oyle oldu
artık eskısı gıbı cok hareketlı değil
kötü düşünme dıcem ama biliyorım olmuyo insan korkuyo ama birşet yoktur emin ol

Sağolun kızlar. Amin canım.Ağrısı yok çok şükür. Evet anıl diğer pazartesi gidecez inşallah.

ohh iyi yapmışsın canım
şimdi nasıl ağrısı sızısı var mı peki?
ilaç verdi mi ya da ağrısı için yavrucuğaa=(

kızlar dün annemde kaldık bugün ankaraya yola çıkacağımız için
gece benim düşüncesiz kardeşim saat 3 de odaya gelip eşimi çağırdı.
yasaklı bi yemek yemeğe gidecekmiş(sakatatlardan biri!!)
söylemiim şimdi canınız çeker falan
düşüncesiz!!!
uyuyo sanıyormuş beni.ben artık mide yanmasından uyuyamıyorum ki.
neyse eşim gitmedi ama ben duydum tabiii..
inanır mısınız uyuyamadım sabaha kadar!!gözümün önünde döndü durdu
peynir ekmek yedim bal yedim bi şeyler yedim yok..
uyuz oldum uyuz sinirime de hiç uyuyamadımm=((

İnşallah oğlumda o şeyin lekesi çıkmaz=)
ilk defa canım bir şey çekti yaa

ohh iyi yapmışsın canım
şimdi nasıl ağrısı sızısı var mı peki?
ilaç verdi mi ya da ağrısı için yavrucuğaa=(

Evet antibiyotik ve ağrı kesici verdi canım.Ağrısı yok ama mikrop kaparsa sürekli sıvı akar dedi. Dışarı çıkarmayim dedim. Ama malum bayramda adana gidecez nasıl olacak bilmem. Şapka takariz olmazsa.

Bide kızlar gözlerim renkli bazen istemeden de nazarım değiyor. Banyo yapınca alttan bi badi üzerine tshirt giydirdim. Anne iki kat mi giydiriyorsun. Çok üşümuştümzaten teşekkür ederim anne dedi. Sarıldı öptü kanım kaynadı kerataya.:26:

Eklentiler

• $DSC_0187.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 32

Tüh yaa. Ne olacak şimdi.bi lokma yesen canım. Sütün gelmeye başlasaydı.bişe canım isteyince Sabah göğüslerin taş gibi olurdu. Dokunamazdin bile.

merhaba kızlar nasılsınız..ben bu günlerde çok duygusallaştımmm ailemden çok uzaktayım birde bayram geliyor yaa sormayın gitsin 2 gündür öyle ağlıyorumm ben istanbuldayım ailem çorumda(((burda hiç akrabam yok çok üzülüyorum ayrı geçirdiğimiz ilk bayram değil ama diyorum ya okdar hassaslaştımki son günlerde herşeye ağlar oldum ailemle geçirdiğim eski bayramlar geliyor aklıma hep(((

canım ben kan hapını akşam yatmadan önce içiyorum ve bende afedersin ishal etkisi yapıyor, göğüs ağrılarım artık dorukta zaten karnımdan çok göğüslerim büyüdü:26: uçları sanki yara olmuş gibi sızlıyor bazen bir sızı giriyor diyorum kesin bişey aktı ben çok kilo almadım 64 kg ile hamile kaldım şuanda 66 kg yum ama ilk üç ayda 60 a kadar düşmüştüm tabi, sırt üstü yatınca benim minnakımda kuduruyor:) acaba mutluluktan mı tekmeliyor yoksa rahatsız olduğu içinmi onu henüz keşfedemedim

kızlar ben cok heyecanlıyım ve cok az kaldı bizler için ve size bir sorum olacak bilen anne adaylarına.kızlar şimdi ben 32 haftadayım ve bnm dogumun sezaryan olacagı için doktora gittigimde doğum tarihini kaçınçı haftada verir.

Canın isteyince dicektim :)

Maşallah sübhanallah cok datlu yaaa bide yüzünü görseydik
Aralın sac biçimine benziyor
Karizmatik şeyy

Bnm de nazarım cok değiyor canım bnmde gözlerim renkli
Her seferinde maşallah sübhanallah diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…