Günaydın.
Kızlar sizinde gogsunuzun altından tam karnınızın şişmeye başladığı
yer sızlıyor mu?? Sanki içerden tırnaklıyor beni
canım benimkide makat gelişinde eşi de aşağıda gerçi haftamız aynı değil ben yarın 31. haftaya gireceğim ama doktorum zaten tüp bebeklerde normal doğum önermiyoruz o yüzden dönmemesi ya da eşinin aşağıda olması sorun değil dedi.Kızlar doğumlar başlamış ya heyecanlandım hele haftası benimle aynı olan arkadaşımızın yavrusunun kiveze girmediğini okuyunca daha da çok sevindim yavrular bir bir kurtarıyor kendilerini. Kasım anneleri ekim de aralık anneleri de kasım da anne oluyor :)))))
Herkes erkenden doğuruyor ama en fazla 2 hafta erken doğurun içerde dursunlar inşallah daha.
Benim gibi bebeği hala dönmeyen varmı? Makat geliş bizimki doktor 36 nın sonunda nidilat ı kesecek artık doğarsa da doğar dedi. İlacın da fazlası zarar heralde. Ters bebekleri sezeryanla alıyolar ya kaçıncı haftada alır sizce?
bugun doktora gittim. bebek 2.600 olmus. bir de kafa yukari ayaklar asagida duruyomus. doktor ondan oyle hissediyosun dedi. hatta bebek makrozomi iri bebekmis. tombis dogacak. yuzde doksan sezeryan dedi. 3hafta daha iceride tutmak icin ekstra dikkat edicekmisim. offf oturmak bana gore degil ama bebis icin katlanicaz artik:/
Günaydın.
günaydın canım karnın genişliyor olabilir mi derilerin geriliyordur
essela biz seninle aynıyız bende tırsıyorum vakıt daraldı doktorla doğum konuşucaz bu randevumda şu ana kadar ağrım sancım kasılmam olmadı neyin ne olduğunu nasıl anlıcaz birde ben ilde doğum yapıcam mesafe var nerden baksan hastaneye gtmek 45 dakıkamızı alır korkıu başladı yol benı korkutuyo
Günaydın.
Günaydın.
Şuan evde 3 cocuk var
Aral fulin ve kuzeni meyra 2,5 -3 yaşında fln
Ev talan oldu :/
Kızlar bnm göbeğimin ortası çok kaşınıyor
Krem sürdüm şimdi ay deli olcam ya
İnşallah orası çatlamaz tam orta yani. Olmamalı
şekercim bugun akşam gidicem heyecanlıyım biliyorum aslında zınk diye gelmiyor ama ee tecrübesizlik heyecan panik korku duygular girince işin içine birde mesafe olunca elimde değil hayırlısı bakalımevet canım ben de bu gidişimde doğumu konuşcam
ay ne kadar korksam da normal doğum istiyorum. bu normal olmazsa bidaha o duyguyu hiç tadamicam
yine de herşeyin hayırlısı
yolu dert etme melekcim ben kaç eğitime katıldım, öyle aniden gelmez bebek merak etmeyin diyolar
çokçok nadirdir öyle pırt diye doğumlar efsaneleşmiş olduğundan öyle duyarız
geneli pek bi nazlı gelirkorkma canikom
sancılar 3dk da 1 olunca çıkın demişti bi hemşire.....
3da 1e inmesi de saatleri alabilir
tabi senin biraz mesafen var dr bilgilendirir normal olması durumunda ne zaman çıkman gerektiğini
ne zamandı randevun? ben haftaya salı gitcem
kilosunu merak ediyorum
ya evet iki göğsümün alt ortasında bi sızlama var ve çok kaşınıyo :44:
kızlar günaydın 24,10,2013 tarihi saat 02.30 itibari ile ANNE OLDUM carsamba gunu ağrılarım vardı bı turlu gcemek bılmedı adet ağrısından bıraz fazla bı agrı bırde belim ağrıyordu saat 17 gibi doktorumu normaldede sureklı ağrım olduğu için doktorum normal canım kasılmaların yoksa dedı kasılmalarımda yoktu işaretin suyun gelirse korkalım dedı suanda normel ikiz tasıyosun falan dedı neyse saat 9 gıbı esım geldı yemek yedım hadi gidelim dedı hastaye yok dedım doktoru aradım ben sorun yokmu eşimin içine dogmuş olmalıki kalk bı gosterelım bişi olmaz içim rahat değil dedi neşe hastaneye gıttık ultrasyonla kontrol etti bişi yok ntsye bağladı sancılarda 90 sanı gordum bu arada ntsde 20-25 in üstü sancı belirtesi yüksekse tehlikeliymiş kızlar nts den sonra hemşire geldi alttan kontrol edıcem dedı ben tabii korkmaya başladım alttan muayene ettı ne oldu açılmamı var dedım doktor size bilgi vericek dedı gıttı doktor geldı benım doktorumu aramış bu arada muayaneye gıdıyodum anlaşmalı olduğu hastaneydım hemen doktorumu aramışlar nobetcı doktor geldı doğum başlamış dedı kendı doktorum aradı hemen canım doğum başlamış dedı başladım ağlamaya cunku daha cok erken once bır sansını kesmeye calısıcaz dedı serum verdıler sancıyı durdurup açılmayı onleyeceklerdı cunku hastanede kuvezlerde bebek yoğun bakımda yer yoktu bebekler başka yere sevkedilebirdi sancım durup açılmam olmadığı taktirde bı kaç gun bekleticeklerde neşe sancım durdu ama bırden bıre suyum geldi hemen hemşireyi cagırdım suyum geldı dedım baktılar apar topar ne olduğunu anlamadan beni hazırldılar doğuma ındırdıler sonra ıkız bebeklerım geldi dünyaya bırı 1800 gram 44cm diğeri 1650 gram 43 cm başka bı hastaneye sevkedildiler simdi hergun onlara sut sağıp getiriyorum hergun 10 dakika görebiliyorum maalesef ıkı üç hafta kalıcaklar okdar güzel bir duyguymuski daha kucağıma bile alamadım ama o güzel duyguyu yasıyorum kucağıma aldığımda dahada anneliği hissedcem galiba ama minicikler cok tatlılar allah sizide bebeklerinize kavustursyn zamanında tabii darısı basınıza
Arkadaşlar anca kendime gelebildiğim için yazmaya fırsat buldum sabah 9 da minik meleğime kavuştum çok şükür rabbime epidural sezeryan oldu makat gelişli olduğu için çok şükür ikimizde çok iyiyiz kızım 2890 kg boyu 46 cm çok şükür yanımda küvöze girmesine gerek kalmadı yanımda meleğim rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu tarif edilemez hala şaşkınım inanamıyorum vakit buldukça yazacağım.zeyneple birlikte hepinizi öpüyoruz teyzelerii😘😘😘😘
kızlar günaydın 24,10,2013 tarihi saat 02.30 itibari ile ANNE OLDUM carsamba gunu ağrılarım vardı bı turlu gcemek bılmedı adet ağrısından bıraz fazla bı agrı bırde belim ağrıyordu saat 17 gibi doktorumu normaldede sureklı ağrım olduğu için doktorum normal canım kasılmaların yoksa dedı kasılmalarımda yoktu işaretin suyun gelirse korkalım dedı suanda normel ikiz tasıyosun falan dedı neyse saat 9 gıbı esım geldı yemek yedım hadi gidelim dedı hastaye yok dedım doktoru aradım ben sorun yokmu eşimin içine dogmuş olmalıki kalk bı gosterelım bişi olmaz içim rahat değil dedi neşe hastaneye gıttık ultrasyonla kontrol etti bişi yok ntsye bağladı sancılarda 90 sanı gordum bu arada ntsde 20-25 in üstü sancı belirtesi yüksekse tehlikeliymiş kızlar nts den sonra hemşire geldi alttan kontrol edıcem dedı ben tabii korkmaya başladım alttan muayene ettı ne oldu açılmamı var dedım doktor size bilgi vericek dedı gıttı doktor geldı benım doktorumu aramış bu arada muayaneye gıdıyodum anlaşmalı olduğu hastaneydım hemen doktorumu aramışlar nobetcı doktor geldı doğum başlamış dedı kendı doktorum aradı hemen canım doğum başlamış dedı başladım ağlamaya cunku daha cok erken once bır sansını kesmeye calısıcaz dedı serum verdıler sancıyı durdurup açılmayı onleyeceklerdı cunku hastanede kuvezlerde bebek yoğun bakımda yer yoktu bebekler başka yere sevkedilebirdi sancım durup açılmam olmadığı taktirde bı kaç gun bekleticeklerde neşe sancım durdu ama bırden bıre suyum geldi hemen hemşireyi cagırdım suyum geldı dedım baktılar apar topar ne olduğunu anlamadan beni hazırldılar doğuma ındırdıler sonra ıkız bebeklerım geldi dünyaya bırı 1800 gram 44cm diğeri 1650 gram 43 cm başka bı hastaneye sevkedildiler simdi hergun onlara sut sağıp getiriyorum hergun 10 dakika görebiliyorum maalesef ıkı üç hafta kalıcaklar okdar güzel bir duyguymuski daha kucağıma bile alamadım ama o güzel duyguyu yasıyorum kucağıma aldığımda dahada anneliği hissedcem galiba ama minicikler cok tatlılar allah sizide bebeklerinize kavustursyn zamanında tabii darısı basınıza
benım hastane çantamın içeriği belki sizde yararlanırsınız ya da bana tavsiye de bulunabilirsiniz kızlar:2 tane ayrı çanta yaptım küçük. bebeğimin doğunca ilk giyeceği giysilerini de bir hurca koydum karışmasın
anne için
1 gecelik
2 pijama
Bir adet sabahlık
Hırka yada şal
Terlik
havlu
Kalın çorap
Emzirme atleti emzirme sutyeni
Loğusa külodu
İç çamaşırı
Islak mendil kağıt havlu yada peçete
Süt arttırıcı çay
Göğüs ucu koruyucu silikon
Göğüs pedi
Göğüs kremi lanolın
Makyaj malz. Tarak toka loğusa tacı
Göğüs pompası ( bunu çntama değilde arabanın bagajında bulundurucam hastnelerde daha iyileri var. Lazım olursa alırız.)
Baby için
3 Adet hastane çıkışı içinde zıbını tulumu eldiveni şapkası her şeyi var. (gereksiz olan parçaları çıkardım önlük külot gib şeyler )
Bebek bezi birkaç tane (bütün paketi almadım hastane de verirler diye)
Biberon ve emzik (her ihtimale karşı bulunmalı)
2 tane battaniye
Yenidoğan Islak mendil ve pamuk
Kirli torbası
aĞız mendilleri
bir de silikon mama kaşığı (sütümüz gelmezse biberon yerine ilk alterntifimiz kaşıkla mama vermek)
evet tavsiyesi olaan ???
Evimdeyim kızlar
Korktuğum gibi geçmedi gunum cok güzeldi
Dahada bi yere gitmem ztn
Ay nurşahtan da hbr yok naptı acabaaaa
Kesin doğurdu yoksa yazardı bize dimi
Arkadaşlar anca kendime gelebildiğim için yazmaya fırsat buldum sabah 9 da minik meleğime kavuştum çok şükür rabbime epidural sezeryan oldu makat gelişli olduğu için çok şükür ikimizde çok iyiyiz kızım 2890 kg boyu 46 cm çok şükür yanımda küvöze girmesine gerek kalmadı yanımda meleğim rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu tarif edilemez hala şaşkınım inanamıyorum vakit buldukça yazacağım.zeyneple birlikte hepinizi öpüyoruz teyzelerii😘😘😘😘
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?