2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Kafama tükiriyim ben benim
Kafa yokki..
Kendimi iyi hissetmiyorum
Herseylebyalnuz ilgilenmek yordu beni
Beynimm patlıcak duşunmekten..
Bencede kerem Cnm

resimleri yarın eklerim çekemedim gerçi 2-3 oyuncak bi şapka işte neyini koycaksam
kendi sütyenimin resmini koyucam ama ahhaha
bide termos aldım küçük pembe sıcak su falan lazım olur dışarda yanımda termosta alırım diye

Bence yedek pijama almalısın. Gecelik bir tane yeter ama kış vakti pijama değiştirmek için lazım olur.

ayy çok heyecanlandım söylesene 1-2 hafta daha dayansınnn hayatım
şaka bi yana panik yapma hemen düzenlimi onu takip et istersen

Valla bu gece dogmak istese bile gucim yok hic bir saat uyumama musade etse keske ben biraz daha uyumayi ddenivem artarsa zaten esimde yanimda degil sizinle paylasivam hemen her asamayi

Valla bu gece dogmak istese bile gucim yok hic bir saat uyumama musade etse keske ben biraz daha uyumayi ddenivem artarsa zaten esimde yanimda degil sizinle paylasivam hemen her asamayi

Mervenin Adım adım doguma gidişiiiiii
Nişan da gelebilir mervecim dikkat ettin mi hiç?
Hadi uyu ztn anlarsın o sancı uyutmaz

Millete dert oluyor zaten. Herkes aynı şeyi söylüyor, zorlanıyorsan gelme... Sanki bizim aklımıza gelmiyor. Bana her gün biri bir şey diyor, gülüp geçiyorum artık.

ayy ne güzel arkadaşlar var valla tebrik hemde görümcenin arkadaşı helal

Kafama tükiriyim ben benim
Kafa yokki..
Kendimi iyi hissetmiyorum
Herseylebyalnuz ilgilenmek yordu beni
Beynimm patlıcak duşunmekten..
Bencede kerem Cnm

yok kuzum öyle deme haklısın eşinin de içine sinsin istiyosun
ama güzel bi seçim olur cidden

ben de bugün eşime patladım
herşeyi her detayı ben düşünüyorum
yoruldum diye bi başladım hıçkıra hıçkıra
baya bi boşalttım içimi.... neyse rahatladım

Yeni doğmuş bebeğin bağışıklık sistemi çok zayıf olur, anne sütü dışında bir şey verecekseniz çok dikkatli olun. Mikrop kapıp hastaneden çıkamayan bebek de çok oluyor.

Göğüs pompası da mutlaka lazım oluyor diyorlar. Süt varsa kanalları tıkamasın diye, yoksa da gelsin diye kullanıyorlarmış.

Bu şişelere bayıldım ama pahalı tabi.

Aynıyız Cnm
Bende gecen gün öyle patladım ağladım rahatladım

Detay düşünüyoruz bizler o yüzden birikiyor içimizde

kızlar
hastaneye daha bir günlük bebeğe emzik niye koyuyorsunuz
bebiş daha anne memesiyle yeni tanışçak ben hiç düşünmedim
yani emmeyi bile yeni öğrencek gerek var mı?

biberon için de şunu dicem
anne sütü gelmeyenlere hastanelerde kaşık ağızlı mı denir nedir onunla yani özel biberonla veriyolar mamayı gerekirse
medelanın oluyo ondan
önce bi memeyle tanıştırmak lazım
yani bizim biberonlarla direk beslemeye geçmesek, daha iyi olur gibi düşünüyorum ben naçizane ve anne sütü 3gün gelmese bile bebek buna hazırmış yani direk mamayı dayamamak lazım

Uyuyor dum baskiyla agriyla uyandim hemende en ufak bi agrida gitmek istemiyorum duzenli bi agrida degil ama tedirginim cok

canım benimde buna benzer bi ağrım olmuştu ama geçti... hayırlısı olsn hayırlı vakitte inş. teşbih çek biraz LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM çek

Mervenin Adım adım doguma gidişiiiiii
Nişan da gelebilir mervecim dikkat ettin mi hiç?
Hadi uyu ztn anlarsın o sancı uyutmaz

nişan ne ki ben bilmiyorum?

*Bebek doğduktan sonra mekonyum adında siyahımsı ilk kakasını yapar. Bu kaka birkaç sefer sonra yeşilden anne sütü gelmeye başlayında altın sarısı içinde hardal tanecikleri gibi pütürler olan forma dönüşür. Bebeklerde barsaklar mide ile aynı anca çalışmaya başlar. Midesine süt giden bebek hemen sonrasında kakasını da yapar. Bebeklerde yenidoğan sarılığından korumak için doğunca bol bol emzirin. Emmeyi ilk hafta boyunca yavaş yavaş öğrenir. Sarılık değerini düşürmek için gerekirse sütünüzü sağıp biberonla verebilirsiniz. Kolları ve bacaklarını da güneşe tutmayı ihmal etmeyin. Aklınızda bulunsun ilk süt normalde 3. gün gelir.

kiii böyle dedim diye emzik vermicem sanmayın
bayılırım emzik tutan bebişlere cukkudu cukkudu
kaç tane emzik de aldım alışır sever umarım
ama bebiş daha gözünü açamadan hastanede vermek çokk erken
bikaç gün sonra da verilir
ilk aşkı anne memesi olmalıymış

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

iyide bu nişan akıntı gibi bişi o zaman? akıntıdan nasıl ayırtedicezki? off kafam karıştı:44:

bir de bebek memeden kesilmek istenince asla acı, biber, salça, nar ekşisi gibi şeyler sürüp te bi defada kesmeye çalışmayın dedi
bebeğin bütün dünyası, ilk aşkı canını yakınca, hayattaki ilk ayrılık acısını yaşatmış oluyormuşuz
bu tat bebek için travma imiş
sevdiğinden ilk kazığı yemek gibi

en doğrusu ek gıdaları arttırarak memeye tok geçerek yavaş yavaş devreden çıkarmakmış
gece memesi gündüz memesi kesildikten sonra kesilmeliymiş gece sütü kalite açısından da daha verimliymiş ve uykuya dalışı kolaylaştırıcı olduğundan önce gündüz sonra gece meme kesilmeliymiş

Benim 3aylık bir yiğenim var gece 01 de doğdu annesinin sütü gelmedi o günün sabahına taburcu oldular hemşireler sıkı sıkı tembih etti murlaka mama verin süt gelmezse ac bırakmayın die ama bizimkiler vermedi mamaya alışmasın die. Miniğim o günün akşamına sarılık oldu hastanede yattı mahvolduk hepimiz yani diyeceğim şu ki açlığa o kadarda dayanıklı değil o minikler üstelik her saat başı acıktıklarını düşünürsek sakın ac bırakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…