doğru kuzum doğru bende malatya pazarından aldım tanesi 1 liraya=)
kocaman gerçekten 1 tane adamı doyuruyor.
her gün yiyorum.umarım erken başlamamışızdır.
ohh ye yarasın yarasın yaradı zaten eylüşekilosu 60 tl dedi 300 gram aldım 12 tane ya var ya yok işte
ohh ye yarasın yarasın yaradı zaten eylüşe
eylüş su içse yarıyoo gizo ne olacak bu hal=)
en iyisi sen sezeryanı kabullen de rahat rahat ye bebişiimmmm
çok faydalı valla bende kkendimi tutamasam yedikçe yicem de durduruommm
şimdi anlatayım kızlar.kaç gündür cevap vermek istiyorum ama bi türlü şartlar olgunlaşmadı.en baştan başlayıp anlatıyorum.
pazar gecesi tuvalete gittim,12 buçuk falandı 2 dk çekmedi tekrar sıkıştığımı hissettim,dedim heralde çocuk baskı yapıyor ya da idrar yolu enfeksiyonu heralde diye.tuvalete gidip oturmamla sanki bir tıpa vardı pıt diye açıldı,foşş diye su geldi.şaşkınlıktan emin olamadım kalktım ayağa hala akmaya devam ediyordu sarımsı bulanık bir su.hemen eşime seslendim,suyum geliyo yetiş diye adam napcaksa:) elimiz ayağımız dolandı birbirine,doktorumu aradık.doktorum 33+4 çok erken olduğu için yenidoğan bakım ünitesi gerekir,bizim hastanede yok direk bursa fakülteye gidin dedi.gece yarısı çantayı kaptığımız gibi yola çıktık ama ben korkudan ölücemfakültede ultrason ve nst bakıldı bebek iyiydi,sancı da çıkmadı.açılmaya bakacaktı doktor ama ben kasıldım kıyameti kopardım bakamadı.sen nasıl normal doğum yapıcan böyle dedi,e ben sezeryan yapıcam ya dedim.(ben yüksek tansiyon hastası olduğum için hep sezeryana odaklanmıştım.)fakülte ve devlet hastanelerinde normal doğum olmak zorunda ,çok ekstra bir durumda sezeryan yapılır falan dediler.sonra jimere gittik hastası olmadığım için almadılar sonra çekirge ve zübeyde hanıma gittik hepsinden elimiz boş döndük.hepsi normal doğum diye tutturmuşlar.neyse ki en son medikal parkta bi doktor kabul etti sezeryanı.açılmaya zar zor bakıldı 5-6 cm miş ebe oooo doğum çoktan başlamış dedi.nstde de kalp atışları sabaha karşı düşmeye başladı ve acilen sezeryana alındım.30 dakika falan sonra herşey bitmişti.bebeğimiz 42 cm,2440 gr olarak doğdu,şimdi küvezde 10-15 gün kalacakmış.ben de dün taburcu oldum.her gün gidip süt bırakıp,oğlumu görüp geliyorum.durum budur.
ve son olarak maalesef ciğer geliştirici iğne yapmaya vakit olmadı
ama çok şükür Allah onu bize bağışladı,hayırlısıyla kendini toparlayıp,büyümesini bekleyeceğiz.dualarınızı beklerim :)
bakalım benimde yarın belli olacak ak mı kara mı=))hee olduuu delii
bizde bunun için yiyoruz ama erken mi yemeye başladık onu bilmiyoruz canım=))Hurma doğumu kolaylaştırmıyor arkadaşlar açılmayı hızlandırıyor.dikkatli tüketin
bakalım benimde yarın belli olacak ak mı kara mı=))
ben tutamam bu boğazı ama.yemeni kıs sezer. olursun dese de duramam kiiiiiiiiiii
bizde bunun için yiyoruz ama erken mi yemeye başladık onu bilmiyoruz canım=))
erken mi senceee
Haa onun için yiyorsanız tamam o zaman.walla bende düşündüm yemeyi ama fırsat olup alamadım.bence artık gelsin bebişlerimiz erken değil.eşime bile söyledim bugün ağırlık kaldırmaya başlıcam doğum başlasın artık diye.bu işin şakası tabi saglıkla gelsinlerde gerisi teferruat
sat'a göre 35+4 usg'de 37+4 şimdi eylül doğsa 35+4 de doğan bi bebek gibi küvezde bikaç günde olsa kalırmı yoksa 37+4 te doğan bebek gibi gelişim herşey tamamlandığı için bi sıkıntı olmazmı.hangisini baz almalıyım acabaaa:44:
şimdi anlatayım kızlar.kaç gündür cevap vermek istiyorum ama bi türlü şartlar olgunlaşmadı.en baştan başlayıp anlatıyorum.
pazar gecesi tuvalete gittim,12 buçuk falandı 2 dk çekmedi tekrar sıkıştığımı hissettim,dedim heralde çocuk baskı yapıyor ya da idrar yolu enfeksiyonu heralde diye.tuvalete gidip oturmamla sanki bir tıpa vardı pıt diye açıldı,foşş diye su geldi.şaşkınlıktan emin olamadım kalktım ayağa hala akmaya devam ediyordu sarımsı bulanık bir su.hemen eşime seslendim,suyum geliyo yetiş diye adam napcaksa:) elimiz ayağımız dolandı birbirine,doktorumu aradık.doktorum 33+4 çok erken olduğu için yenidoğan bakım ünitesi gerekir,bizim hastanede yok direk bursa fakülteye gidin dedi.gece yarısı çantayı kaptığımız gibi yola çıktık ama ben korkudan ölücemfakültede ultrason ve nst bakıldı bebek iyiydi,sancı da çıkmadı.açılmaya bakacaktı doktor ama ben kasıldım kıyameti kopardım bakamadı.sen nasıl normal doğum yapıcan böyle dedi,e ben sezeryan yapıcam ya dedim.(ben yüksek tansiyon hastası olduğum için hep sezeryana odaklanmıştım.)fakülte ve devlet hastanelerinde normal doğum olmak zorunda ,çok ekstra bir durumda sezeryan yapılır falan dediler.sonra jimere gittik hastası olmadığım için almadılar sonra çekirge ve zübeyde hanıma gittik hepsinden elimiz boş döndük.hepsi normal doğum diye tutturmuşlar.neyse ki en son medikal parkta bi doktor kabul etti sezeryanı.açılmaya zar zor bakıldı 5-6 cm miş ebe oooo doğum çoktan başlamış dedi.nstde de kalp atışları sabaha karşı düşmeye başladı ve acilen sezeryana alındım.30 dakika falan sonra herşey bitmişti.bebeğimiz 42 cm,2440 gr olarak doğdu,şimdi küvezde 10-15 gün kalacakmış.ben de dün taburcu oldum.her gün gidip süt bırakıp,oğlumu görüp geliyorum.durum budur.
ve son olarak maalesef ciğer geliştirici iğne yapmaya vakit olmadı
ama çok şükür Allah onu bize bağışladı,hayırlısıyla kendini toparlayıp,büyümesini bekleyeceğiz.dualarınızı beklerim :)
ben aldım 1-2 hafta sonra yemeye başlarım dedim ama tadı güzelmiş dayanamadım yedim epeyce
canım bebekte bir solunum sıkıntısı yoksa eğer kuvoze alınmaz maşallah senın bebekin kilosu da iyi ciğer gelişimi de tamalanmıştır zaten
Afiyet olsun :))
Birde içini rahat tut bebeğin ileriden gittiği için hiç bişicik olmaz.şimdi doğursan küveze bile gerek kalmaz Allah'ın izniyle
3200 olmuş ben 1 ay daha durduğunu düşünmek istemiyorum:26:
maşallah canım benım normal doğum istyorsun sen de ama belli olmaz belki çok da almaz normal yapabilirsin ama 4 cıvarı olursa işin zor. çünkü benimki 2 haftada 200 gr almış bu kez ama gecen gittiğimde 3 haftada 1100 gr almıştı çok ilginç değil mi? ben de tosuncuk beklıyordum ama öyle olmadı -normal doğum için herşey normal :):):)
neye dikkat ettin az alması için ne yedin ne yemedin canım söyle baride onları kesiyim en azından almasın daha:26:
bende yatamadım midem ya da yemek borum delinecek sanırım=((yattım geri kalktım midemin yanmasından süte sarıldım hemen:26:
bende yatamadım midem ya da yemek borum delinecek sanırım=((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?