2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Cnm kimyon kaynat icine azda seker koy.benim kiza yariyodu o gun kakasini yapiyordu hatta bi saat icinde yapiyordu.

Bi deneyeyim bnde kimyonun ölçüsü nekadr toz kimyon dimi marketlerde paket halinde satılan yoksa aktardanmı alayım.1cay kaşığımı veriodun cnm

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ah canlarım benim yaa sabah bi kalktim bakim napmış bizim kızlar diye siz sabaha kadar uyumamissiniz Allah yavrulariniza sağlık huzurlu uyku versin inşallah bizimde bugün aşımız var inşallah cani acimaaaz

Vallahi billahi sesim cikmadi diye uyudum sanmayin oğlum iyice uyandi tüm sallamalarima rağmen kalktik yatagimizi yaptik altimizi değiştirdik evimizi topladik sabah egzersizi yaptik camasir astik simdide oyun oynuyoz.. Hamak beşik diyorsun ya benim kuzenlerimde ise yaradi ama ben yapmak istemedim ondada uyku boyunca sallanmak istiyorlar çünkü yine uyuyamiyosun boşuna daginiklik ama belki sizde farklı olurdu. Kolik bebeği ben bu noktaya getirdiysem tek basima dahada gerek yok :))
Soylyorumda umrunu bozmuyoki canm. Herşeyi tastamam al biraz oyna diyorum el cantasi gibi tutuyo çocuğu e çocukta sikiliyo agliyo bi karsina koy bi konuş oyunlar yap valla ben kiliktan kiliga gidiyorum gece. O onu yapmiyo iste sadece tutuyo aman susturayimda hanimda azicik uyusun demiyo gülüm Allah sonumuzu hayir ersin
ah canlarım benim yaa sabah bi kalktim bakim napmış bizim kızlar diye siz sabaha kadar uyumamissiniz Allah yavrulariniza sağlık huzurlu uyku versin inşallah bizimde bugün aşımız var inşallah cani acimaaaz

Amin canim amin. İnş acimaz. Ahmed çok aglamadi az agladi asi esnasinda Dr eli hafifti galiba:)) asidan sonrada ateşi çok ciddi cikmadi mizikligi her zamankinden az fazlaydi o kdr çok şükür biz boyle atlattik boyle olmasi iyi bisidir inş:))

Ya memlekette tıp okumayıp bebeğin gözüne bakarak teşhis koyan ne çok insan var

Herkese günaydın;
Hasene ve Yeliz Allah yArdımcınız olsun.ben biraz uykusuz kalıyım başım ağrır.yeliz sanırım sen işe de gidiyorsun zor olsa gerek.rabbim bi şekilde sabrını veriyor.....

merhabalar kızlar hepinize bol uykulu günlerrrr
valla gece benim kız 3-4 kere uyandı tuğba sen aklıma gelince ona bile şükrettim :26:
neyse biraz alıntı yapabildim onlara gelelim

iyi geceler bacılaaar oğluşumu akşam bici bici yaptirdim yarim saaat uyudu ondan sonra yok şimdi ayagimda salliyorum òöyle bakiyor güya banyo yapinca iyi uyurdu haniiii
cnm eylülde banyo sonraları uyumazdı önceleri ama ben banyo yaptırırken yapsında bitsin diye bakardım
sonra küvetini doldurdum bir kovada sıcak suyu doldurdum çünkü kullanana kadar ılır dedim
internetten videolar izledim özellikle şu müzik eşliğinde yaptırıyorlar ya onu izledim
yaptıranda keyif alıyordu
kızımı yıkadım ama çıkartmadım elim başının alltında oynuyoruz yüzdürüyorum gülüyor eğleniyor konuşuyoruz
inan sonrasında üstünü giydirirken huysuzluğu vardıo bile azaldı ve ben onu sallamaya bile gerek kalmadan uyutmaya başladım
sende keyif almaya bak
ben bütün işlerimi bitiriyorum ki kafam rahat olsun keyif alabileyim diye eşimle oğlumada bizi rahatsız etmeyin diyorum
denemeye çalış inşallah sizdede farkeder

sen en azından atlatmışsın hayırlı olsun
o insanlar düşmanmıdır nedi üzüleceğini bilmiyorlarmı ben olsam varya sabırlı kızlarsınız maşallah allah kulunu biliyorda benim başıma ondan vermiyor sanırsam

cnm ekle banyoyu hatta mutlaka ekle şimdiki sorunu ne bilmiyorum ama ilerde inşallah çok işine yarayacak ahmedi mahrum etme hem sen öylede böylede dayanıyorsun maşallah en azından banyo yapmış bir çocuğu çekersin

doğru olabilir benim oğlum bir yaşına kadar geceleri bana uyku nedir göstermedi şimdi delikanlı oldu maşallah sınavları hem iyi geçti her dönem takdir onur belgeleri okul birincilikleri ilçe birincilikleri ama şimdi kızım uyuyor ya ne desem bilemedim rabbim sağlık versin ahlaklı olsunlar zeki olsunlar inşallahhhh aminnn

oyyy kendine ninnimi söylüyorrr maşallahhh
cnm benim kızımda gözlerini çok ovuşturuyor ama bizde babadan gelme alerji var büüyük ihtimalle oğlumdada vardı ılık suyla sık sık yüzünü yıka ben her uyku öncesi yapıyorum inşallah yarar sanada
rabbim senin emeklerinin karşılığını mutlaka verecek tuğba allah yardımcın olsun

ben kurmuştum gazı olan bebeğe çok iyi geliyor bir ip bağlayıp elime almıştım en azından biraz uyuyabiliyordum oğlumda
çok şükür kızımda şimdilik gerek kalmadı

bana sormamışsın ama bende yapıyorum
bizim vazgeçilmez çayımız rezene ve kimyon karışımı bir su bardağı suya kaşığın ucuyla kimyon bir tatlı kaşığı rezene koyuyorum demliyorum ikisinide aktardan alıyorum ben çekilmemiş halde
bide ocaktan almadan tıkırdatıyorum sonra kapağını kapatıp demliyorum sabaha mutlaka kakamız sırtında oluyor maşallah

aşııı :26: inşallah ağrısız sızısız atlatırsınız bende fena tırsıyorum ilk bir önceki aşımız ateş yapmıştı inşallah bu yapmaz

benim eşimde oynamayı beceremiyor yani yanlız kalamıyorlar ben yanlarındayken oynuyorlar ben gidince hemen çağırıyor
çocuğa hagulu agulu diye oynamaya çalışıyor bön bön bakıyor yavrum diyorum normal insanla konuşur gibi konuş çocuk anlamıyor sonra başlıyor beni çekiştirmeye
bu erkekler çocuklardan daha çocuk
en azından arada kucağında gezdiriyor bende işimi yapıyorum ama doğdu doğalı geceleri bir kere olsun bakmadı bakamazda o bakmaya kalksa ben tedirgin olduğumdan uyuyamam

kızlar az önce emziğne sütümden sıkarak aldırmayı basardım daha önce midesi bulanıyo gibi yapıyodu şimdi aldı ve ana kucagında sallayark uyuttum

şu emziğe bir de ben alıştırabilseydim hayırlısıyla,
emziği de biberonu da dişlik olarak kullanıyo benimki
sağdığım sütlerden vereyim dedim ama başaramadım, sakız gibi çiğniyo ağzına süt gelince yarısı mideye yarısı ağzının kenarından dışarı
ağzından çekince de ağlıyor

youtube un kapanması benim kızı da vurmuş çizgi filmlerini ve seyretmeyi çok sevdiği pasta, kek, börek yapım videolarını seyredemiyor diye çok kızgın

sukunettttt..

canimnm helalll sana cok gucl bir nsansn z sey yasammissnnn...alla bindan sonrasni acisiz mutl nasip etsnnn..
cmlemizeee...

amin canım sağol, doğru çok şeyler yaşadım bugüne kadar, bazılarına eşime olan sevgimle dayandım, bazılarına çocuğuma olan sevgimle,
ama en önce Allah' a olan inancımla dayandım, hiçbir kötülük cezasız hiçbir iyilik mükafatsız kalmaz, yapılan hiçbir şey Allah katında kaybolmaz deyip dayanıyorum ama hassas da bir kişiliğim var ne kadar dayansam da çok yaralanıyorum, vurdumduymaz olamıyorum

amin canım sağolasın, Allah cümlemizin evladını ailesine bağışlasın
inşallah düzelir, yaşıtlarının yanında çelimsiz duruyor, bir de hani çok bilmiş teyzelerden herkesin başında vardır ya birkaç tane de benim başımda var, hatta bir tanesi dedi ki sen bu çocuğa bakamıyosun ver biz bakalım yaşlı başlıda kadıncağız yaşına hürmeten bişey de demedim ama fena oturdu içime

canım çok güzel anlatmışsın hislerini o güne döndüm ben de... o gün çiseleyen yağmuru, test alırken duyduğum korkuyla karışık heyecanı, çıkan çift çizgiyi ve eşimin sanki sıradan birşey söylemişim gibi tepkisiz kalışını hatırladım tekrar...
ben de 1 nisanda öğrendim hamile olduğumu

Kizlar ben yine hamileyim kafayi yicem cok ağladım ama allah saglik sihhat versin insallah karnimdakine de . Diyetisyen esliginde emdirmeye devam edebilirmisim. Ama ben sezeryan oldum dikislerim nolacak oyyyy oyyyy

canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
hümanla ikiz gibi büyürler ne güzel

elimizden geleni yaptık tabi ama ne bileyim galiba ben aşırı hassasım, acaba başka yollarda var mıydı diye dertleniyorum hep,
belki diyorum belki daha farklı olabilirdi "sütüm az diye o kadar üzülmeseydim", "insanların sözlerine kulak asmasaydım", "yanımda olmayanları düşünüp üzüleceğime tek işim yavrum olsaydı", "normal doğum diye inat edip öyle zor bir doğum yaşamasaydım"... gibi bir sürü düşünceler bırakmıyor yıllardır peşimi, amaaan ne yapıyım sütüm gelmedi mama verdim diyemiyorum bir türlü, ne kadar sütüm olmasa da o an için elimden gelen herşeyi yapsam da, herşeyin kısmet işi olduğunu bilsem de yavruma yeterince süt veremedim diye affedemiyorum kendimi

daha bu da özet aslında daha ne detaylar var da anlatmanın yeri değil,
sancıyı, acıyı çekersin dayanırsın, yavrunu kucağına alınca acın geçer ama gördüğün muamele kalır aklında,
tamam normal doğum en sağlıklısıdır belki ama her kadın normale uygun olmayabilir,
benim uygun olmadığımı 20 saat sancıdan sonra, 10 cm açıklıkla çatala çıktığımda söyledi, diğerlerinden daha insaflı bir doktor ama iş işten geçmişti,
kadının bütün hayatını altüst ettikten, bebeğini kucağına alamayacak hale getirdikten sonra, ne anlamı var yıllar sonra sağlıklı olacak olmanın
ikinciyi sezeryan yaptım ve keşke diyorum ilki de sezeryan olsaymış, ne psikolojim bozulurdu, ne aylarca yatmak zorunda kalırdım,
ne ikinci çocuk lafı geçtiğinde içim daralır, ne de tekrar hamile kalınca 9 ayım korkuyla geçerdi...

kızımın seçiciliği geçer inşallah, çok zor bir çocuk, çok zeki ama seçiciliği sinirleri en sağlam insanı bile delirtecek düzeyde,
bak bişiy anlatayım mesela
kızım asla sebze yemez meyvede birkaç lokma yer, onun için varsa yoksa et, balık, pilav, makarna, börek dahi yemez içinde maydanoz varsa
bir gün kabak mücver yaptım koydum önüne, bak güzel bir yemek öğrendim dene bakalım güzel olmuş mu becerebilmiş miyim dedim
önce kokusuna baktı, kenarından küçük bir ısırık aldı beğendi yemeye devam etti, 1 parça, 2 parça derken 5 parça yedi,
ben nasıl mutluyum sonunda sebze yedirmenin yolunu buldum diye,
aradan biraz zaman geçti mücver yapayım mı sana dedim mmmm yap çok sevdim ben o yemeği dedi
ben hazırlarken mutfağa gelip elimde kabağı görünce olay koptu, bir daha yediremedim mücveri,
neden yemiyorsun diyince onun içinde sebze var yemem diyor
baba et yemiyor, kız sebze yemiyor, benim meyveyle aram yok garip bir aileyiz bakalım oğlan ne olacak

sağlık ocağında 500 gr-1000 gr arası normal diyorlar, 3 aylık için 6200 gayet güzel
sütünün az ya da daha az besleyici olmasıyla ilgili değil merak etme, artık daha hareketli oldukları için daha az alıyorlar
zaten düşünsene her ay 1 kilo aldığını 2-3 yıl sonra ne olur o bebeğin kilosu, kilo alımı gittikçe azalır merak edecek birşey yok
benimki de ilk ay 1250gr 2. ay 1600gr son 2 aydır 700 er gr aldı

benim giyindigim gibi giydirsem oglum hasta olur antalyada yasiyorum t shirtle geziyorum havalar bir sicak bir soguk hergun disari cikariyorum sukur hastalanmadi disari cikarmazsam sakinlesmiyor cocuk

canım bende Şırnak cizredeyim ve havalar burda da çokkk sıcak.bebilşe daha t shırte başlamadım ama sıcak olunca uzun kollu sweat giydiriyorum.dışarı çıkarken de yanıma yelek alıyorum seirn olursa diye canımm

evet fazka giydirmemek gerekiyor..
ancak evde ben kisa kollu esim ise tisort ustune esofman ustu fermuarlu olur ya ondan giyior bende sasiriyorumn ne giydirim diyeee

sen gene babasına göre giydir:)ben de tişörtle geziyorum ama bebişe dahabaşlamadım mayısı bekliyorum.uzun kollu tsırt giydiriyorum bebişe.dışarı çıkarken de yelek alıyorum yanıma.ama evde yelek süveter falan giydirmiyorum.bi içine badi birde uzun kollu tişört.

Valla canm ben ortaya aordm herkes fikir versin die 😃ben ozman rezene ve kimyon alayım senden daha sonra yapılışını tekrar isteyim😃

canım ellerinin ayaklarının soğuk olmasına bakma bizimki de hep öyle sen boynunun içine bak içi ılıksa sorun yoktur canım asıl terleyip üstünde kuruması hastalığa yol açar

dişiniz hayırlı olsun canım bize de sağlık ocağında 6 aylık olunca vericez demir dediler geçen hafta.bu hafta doktora giittik o da 4.ayda başlamak gerek diye ferrum verdi.birde bunlar kabız yapıyormuş.beim bebiş kakasını düzene sokmuştu.her gün aynı saatlerde 1 kez yapıyordubende vermeye korkuyorum şimdi.

Soruna cvp vermiştim canim ama simdi bu dakika isini gördüm gulumsetti beni saolasin :)) ben dakika kestirim siz akika kedtrin :)) uykusuzluk tan gözler gormuyoki anam:))

ben de kizdimi acaba dmstm ama sonra tahmn ettm yorgun oldugunu.

peki yeliz ve senn bebis gece o kdr uyaniklar gunduz nasillar uyuyorlar mi

cnm taa ne zmnki yazmi alntilamssin emzikle ilgili. o aksamdan sonra benimkide almadi emzik. artk denemyrm bile

Valla canm ben ortaya aordm herkes fikir versin die 😃ben ozman rezene ve kimyon alayım senden daha sonra yapılışını tekrar isteyim😃

her zaman
inşallah güzel kızına şifa olur

bende kabız yapar diye tedirginim açıkçası her sabah aynı saatte yapar çünkü hatta sabah alt değiştirmesini sanki ona göre ayarlıyormuş gibi olur
bazende sonu gelmez arka arkaya üç bezide doldurur kızım ama bu demir ilaçlarıyla ne olacak bakalım
doktor kontrolünde kan sayımıda isticem bakalım ne çıkacak hoş kesin eksik çıkacaktır normalde öyle oluyormuş çünkü

İnşşalah tatlm😇

bende kabız yapar diye tedirginim açıkçası her sabah aynı saatte yapar çünkü hatta sabah alt değiştirmesini sanki ona göre ayarlıyormuş gibi olur
bazende sonu gelmez arka arkaya üç bezide doldurur kızım ama bu demir ilaçlarıyla ne olacak bakalım
doktor kontrolünde kan sayımıda isticem bakalım ne çıkacak hoş kesin eksik çıkacaktır normalde öyle oluyormuş çünkü[/QUOTE]

evet benimki de öyle öğlen emer ve sonrasında bezini doldurur nadiren günde 2 yapar ama zuzn zamandır hiç 3 yapmıyordu.bakalım demirden sonra napıcak

Yardimci oldugun icin cok tesekkur ederim ya cok sagol o zaman krem felan bise arastiriyim.

Toz degil cnm cekilmemis kimyon al bir cay bardagi kadsr suyu kaynat icine bir seker kasigi silme kimyon koy bi tasim kaynasin sonra bir cay kasigi seker ilave et 30-40 cc kadar bebege icir.20-30 dakka sonra bebegi oturur pozisyonda kucagina al bacaklarini hafif ac yani kaka yapcak pozisyonda tut bebegi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…