Cnm kimyon kaynat icine azda seker koy.benim kiza yariyodu o gun kakasini yapiyordu hatta bi saat icinde yapiyordu.
Canım gene sabahı ettik birer saatlik 40 dakikalık uykularla bi gün daha bitii, tuğba acaba salıncak mı kursak duvara filan, beşik sallanıyo ama belki salıncakta uyurlar?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Vallahi billahi sesim cikmadi diye uyudum sanmayin oğlum iyice uyandi tüm sallamalarima rağmen kalktik yatagimizi yaptik altimizi değiştirdik evimizi topladik sabah egzersizi yaptik camasir astik simdide oyun oynuyoz.. Hamak beşik diyorsun ya benim kuzenlerimde ise yaradi ama ben yapmak istemedim ondada uyku boyunca sallanmak istiyorlar çünkü yine uyuyamiyosun boşuna daginiklik ama belki sizde farklı olurdu. Kolik bebeği ben bu noktaya getirdiysem tek basima dahada gerek yok :))Canım gene sabahı ettik birer saatlik 40 dakikalık uykularla bi gün daha bitii, tuğba acaba salıncak mı kursak duvara filan, beşik sallanıyo ama belki salıncakta uyurlar?
Soylyorumda umrunu bozmuyoki canm. Herşeyi tastamam al biraz oyna diyorum el cantasi gibi tutuyo çocuğu e çocukta sikiliyo agliyo bi karsina koy bi konuş oyunlar yap valla ben kiliktan kiliga gidiyorum gece. O onu yapmiyo iste sadece tutuyo aman susturayimda hanimda azicik uyusun demiyo gülüm Allah sonumuzu hayir ersinBen bile dayanamiyorum velim kollarim mahvoldu seni dusunemiyorum bile bence hersey kocada bitiyor dusunmese bile soyle surekli yorgunum diye bugün hysuzdu bir sat yaticam karnuda tok yeni uyandi de gezdirsin israrci ol bende senin gibiyim zaten sorunumuz cik fazla sabah kalkuyo 6 da goturuyorum gece uyuyadi cok yorulduk vak diye odalarimiz ayrı zaten ogrettim mamasinida yediriyo uyutuyoda yediye kadar yatabiliyorum ilk basta yatmiyodu soyleye soyleye oda bikti
ah canlarım benim yaa sabah bi kalktim bakim napmış bizim kızlar diye siz sabaha kadar uyumamissiniz Allah yavrulariniza sağlık huzurlu uyku versin inşallah bizimde bugün aşımız var inşallah cani acimaaaz
senay telde kk açınca taa hamilelik donemınden kalma bır sayfa çıkıyo ilk olarak ordada senın yazın var miğde bulantısından falan bahsetmiştin taa yazın her açıçta telden ilk o sayfa çıkıyo bende hep senı anıyorum...biizm kız banyodan sonra asla uyumuyo o yuzden ben banyoyu hıc sevmiyorum...
ah tuba ah bız bır ara ıyı olduk gıbı bu sıra yıne delirdik..bu sırada kuranı okutmuşsunuz alalh kabul etsin..mevlütte benım moralımı çok bozmuşlardı kırkında okuttuk bız..hiç durmadı çocuğum 1dkka bile uyumamıştı..yok bu çocukta hastalık var..yok akdeniz ateşi vardır falan fılan.herkes gıdınce bagıra bagıra ben ağlamıştım çocugumda bir hastalık mı var dıye..ne ıgrenç gundu..
cnm eylülde banyo sonraları uyumazdı önceleri ama ben banyo yaptırırken yapsında bitsin diye bakardımiyi geceler bacılaaar oğluşumu akşam bici bici yaptirdim yarim saaat uyudu ondan sonra yok şimdi ayagimda salliyorum òöyle bakiyor güya banyo yapinca iyi uyurdu haniiii
senay telde kk açınca taa hamilelik donemınden kalma bır sayfa çıkıyo ilk olarak ordada senın yazın var miğde bulantısından falan bahsetmiştin taa yazın her açıçta telden ilk o sayfa çıkıyo bende hep senı anıyorum...biizm kız banyodan sonra asla uyumuyo o yuzden ben banyoyu hıc sevmiyorum...
ah tuba ah bız bır ara ıyı olduk gıbı bu sıra yıne delirdik..bu sırada kuranı okutmuşsunuz alalh kabul etsin..mevlütte benım moralımı çok bozmuşlardı kırkında okuttuk bız..hiç durmadı çocuğum 1dkka bile uyumamıştı..yok bu çocukta hastalık var..yok akdeniz ateşi vardır falan fılan.herkes gıdınce bagıra bagıra ben ağlamıştım çocugumda bir hastalık mı var dıye..ne ıgrenç gundu..
Ahmeddr öyle banyo yapinca az uyuyo yaa. Yikamayimi bilmiyoruz nedir anlamadim ben her:)) benim bile banyo yapinca uykum geliyo bu çocuğun geliyo:) uyku rutinine banyoyu eklesemmi eklemesemmi bilemedim:))
Ayyy bu elalem neden boyle ya edilecek laf var edilmeyecek laf var Yuh Yuh . lohusa kadini hic düşünen yok boşver anam bende Ahmed boyle şöyle diye anlatiyorum hepsi öyle boyle diyorlar başka başka şeyler siyolar offf
Canım benimki uyuyor ama kısa sür sonra uyanıyor gaz sanırım derdi, seninkinin derdi be acaba yVrum benim, ama sana bişe deyim akıllı bbebekler uyumazmış:)
Bebimkide uyusa Lisa sure sonra uyuniyo genelde. Ama asil mesele uyumuyo. Bgn gözlerini oluşturmaktan kipkirmizi etti agladi agladi ayagima aldim eee eee soyluyo bi süre sonra basliyo ağlamaya nese nenniyi degistiriuorum susuyo bi süre sonra kendisi soyluyo eee eee sonra basliyo ağlamaya tam bir saat ayagimda sallamaya ugrastim sonra pes ettim... Valla sebep ne bilmiyorum zeki olsun ama uyusunda olmaz böyle gece uykusu çok saglikli
Canım gene sabahı ettik birer saatlik 40 dakikalık uykularla bi gün daha bitii, tuğba acaba salıncak mı kursak duvara filan, beşik sallanıyo ama belki salıncakta uyurlar?
bana sormamışsın ama bende yapıyorumBi deneyeyim bnde kimyonun ölçüsü nekadr toz kimyon dimi marketlerde paket halinde satılan yoksa aktardanmı alayım.1cay kaşığımı veriodun cnm
ah canlarım benim yaa sabah bi kalktim bakim napmış bizim kızlar diye siz sabaha kadar uyumamissiniz Allah yavrulariniza sağlık huzurlu uyku versin inşallah bizimde bugün aşımız var inşallah cani acimaaaz
Vallahi billahi sesim cikmadi diye uyudum sanmayin oğlum iyice uyandi tüm sallamalarima rağmen kalktik yatagimizi yaptik altimizi değiştirdik evimizi topladik sabah egzersizi yaptik camasir astik simdide oyun oynuyoz.. Hamak beşik diyorsun ya benim kuzenlerimde ise yaradi ama ben yapmak istemedim ondada uyku boyunca sallanmak istiyorlar çünkü yine uyuyamiyosun boşuna daginiklik ama belki sizde farklı olurdu. Kolik bebeği ben bu noktaya getirdiysem tek basima dahada gerek yok :))
Soylyorumda umrunu bozmuyoki canm. Herşeyi tastamam al biraz oyna diyorum el cantasi gibi tutuyo çocuğu e çocukta sikiliyo agliyo bi karsina koy bi konuş oyunlar yap valla ben kiliktan kiliga gidiyorum gece. O onu yapmiyo iste sadece tutuyo aman susturayimda hanimda azicik uyusun demiyo gülüm Allah sonumuzu hayir ersin
Amin canim amin. İnş acimaz. Ahmed çok aglamadi az agladi asi esnasinda Dr eli hafifti galiba:)) asidan sonrada ateşi çok ciddi cikmadi mizikligi her zamankinden az fazlaydi o kdr çok şükür biz boyle atlattik boyle olmasi iyi bisidir inş:))
kızlar az önce emziğne sütümden sıkarak aldırmayı basardımdaha önce midesi bulanıyo gibi yapıyodu şimdi aldı ve ana kucagında sallayark uyuttum
ben 3 ayin sonnda emzige alisrtirdim,oglmu bir turlu alistiramamistimmmm..
hemde hic hesapta yokken alisti emzigr...banyo sonras giyinirkn cok agliyorduu katiliyordu hatta o arada emzigi verdimm ..cuk cuk cukk :))))
aldi inananamadm... ac oldugun biliyodum ama yinde tan 1 saa emzigi mmesini ona alismasini bekldm...
icim gitti tabi.ac c emiyo diyee .
snraku gunlerde hergun biraz biraz verdim ve boylelikle alisti mzige..
smdi mziriyorum.emzigi veriyorum kndisi uyuyor hatta
you tub e kapanmadan once muzik kutusu muzigi aciyodum gidiyodum odadan kapatiyodum isigida kendi kndne uyuyordu..
youtube n kapanmasi benide vurdu nlican
sukunettttt..
canimnm helalll sana cok gucl bir nsansn z sey yasammissnnn...alla bindan sonrasni acisiz mutl nasip etsnnn..
cmlemizeee...
Bakma sen ona buna ben kimseyi yanlis anlamam anlarsam da onyargiya varmadan once sorarim hemen karsimdakini kirmam . Allah im bagislasin cocuklarini ailenle beraber cok saglikli huzurlu ve mutlu gunler yasarsin insallah her zaman yuzunuz gulsun bosver zorlama masallah kizin zekiymis sagligi yerinde olsun yetwr cnm ilerde duzelir allah in izniyle
2013 1 nisan... Bundan tam 1 sene evvel senin içimdeki varlığını öğrendim..
zaman ne kadar hızlı geçiyormuş bugun bir kez daha anladım..
kadınlar kulübünden bir kaç arkadaşımla yazışırken onların ısrarı uzerıne koşarak eczaneye gidip test aldım..
biraz yağmur çiseliyordu ayağım kaydı acele acele giderken..
evde abini babaannene bırakıp markete gidiyorum diye yalan söylemiştim üstelik.
koşarak eve dondum.. kızlarla yazışmaya devam ettim
bana hadi testi yap diye ısrar edıyorlardı bense bekliyordum.. inanmıyordum bnmle olduğuna nedense..
o gun regl olmam gerekıyordu hiç aksamazdı.. o yüzden biraz şüphelenmiştim oysaki..
amann olsada çıkmaz ki deyip yapıverdim testi. anında cift çizgi çıktıııı banyoda titremeye başladım...
o an tek hissettiim korkuydu..
Kizlar ben yine hamileyim kafayi yicem cok ağladım ama allah saglik sihhat versin insallah karnimdakine de . Diyetisyen esliginde emdirmeye devam edebilirmisim. Ama ben sezeryan oldum dikislerim nolacak oyyyy oyyyy
Evet biraz kırılmıştım mesajına ana şimdi daha iyi anladım seni
İmkanlar neyi gerektiriyorsa onu yaptık
Göğsümden emmemesinin eksikliğini bendr yaşıyorum ana ben elimden geleni yaptım pompa olmasaydı hiç alamicaktı sütümü hala veriyorum çok şükür sık sağınca gitmiyor süt doyumluk değil ama
Çoğukluk mama yiyor ona rağmen az kg alınca endişe oluyor
Tosun bebekleri bende sevmem
Canı içinde olsunda zayıf olsun napalım
İlk 6 ay çok önemli
Bencr biz zoru seçtik pompa işi çok zor büyüyüncr anlayacaklardır.
sukunet çok zor bi doğum yaşamışsın ilkinde
daha önce de bahsetmiştin ama detayları bu kadar bilmiyorduk
devlet hastanesinde doğum yapmaktan bu yüzden korkuyodum açıkçası
hoş özelde de saatlerce sancı çektim ama insan gibi muamele ediyolar en azından
onlar için ne basit, olmadı yine dik, yanına refakatçi ver ama öyle değil işte bütün hayatında izi kalıyo
herneyse sen de hatırladıkça sinir oluyosundur haklı olarak..
kızının seçiciliği ve zor beslenmesi de zamanla düzelir inşallah
ayrıca emzirme ve mama hakkındaki düşüncelerine aynen katılıyorum canım
kızlar benim kızım bu ay çok az kilo almışilk ay 1350 ikinci ay 1000 g almıştı. bu ay emmeyi azalttı geri geri atıyo kendni genelde. sadece 550 g almş .3 aylık şu an 6200 g. sağlık ocağnda kilosu iyi problem yok dediler ama moralm bozldu ya. sütüm az da dğl . akşamları sağıp dondurucuya atıyorum fazlasını ama kızımda bi iştahsızlık var böyle bi sorn yaşayan var mı aranızda?
benim giyindigim gibi giydirsem oglum hasta olur antalyada yasiyorum t shirtle geziyorum havalar bir sicak bir soguk hergun disari cikariyorum sukur hastalanmadi disari cikarmazsam sakinlesmiyor cocuk
evet fazka giydirmemek gerekiyor..
ancak evde ben kisa kollu esim ise tisort ustune esofman ustu fermuarlu olur ya ondan giyior bende sasiriyorumn ne giydirim diyeee
Valla canm ben ortaya aordm herkes fikir versin die 😃ben ozman rezene ve kimyon alayım senden daha sonra yapılışını tekrar isteyim😃merhabalar kızlarhepinize bol uykulu günlerrrr
valla gece benim kız 3-4 kere uyandı tuğba sen aklıma gelince ona bile şükrettim :26:
neyse biraz alıntı yapabildim onlara gelelim
cnm eylülde banyo sonraları uyumazdı önceleri ama ben banyo yaptırırken yapsında bitsin diye bakardım
sonra küvetini doldurdum bir kovada sıcak suyu doldurdum çünkü kullanana kadar ılır dedim
internetten videolar izledim özellikle şu müzik eşliğinde yaptırıyorlar ya onu izledim
yaptıranda keyif alıyordu
kızımı yıkadım ama çıkartmadım elim başının alltında oynuyoruz yüzdürüyorumgülüyor eğleniyor konuşuyoruz
inan sonrasında üstünü giydirirken huysuzluğu vardıo bile azaldı ve ben onu sallamaya bile gerek kalmadan uyutmaya başladım
sende keyif almaya bak
ben bütün işlerimi bitiriyorum ki kafam rahat olsun keyif alabileyim diye eşimle oğlumada bizi rahatsız etmeyin diyorum
denemeye çalış inşallah sizdede farkeder
sen en azından atlatmışsın hayırlı olsun
o insanlar düşmanmıdır nedi üzüleceğini bilmiyorlarmı ben olsam varyasabırlı kızlarsınız maşallah allah kulunu biliyorda benim başıma ondan vermiyor sanırsam
cnm ekle banyoyu hatta mutlaka ekle şimdiki sorunu ne bilmiyorum ama ilerde inşallah çok işine yarayacak ahmedi mahrum etme hem sen öylede böylede dayanıyorsun maşallahen azından banyo yapmış bir çocuğu çekersin
doğru olabilir benim oğlum bir yaşına kadar geceleri bana uyku nedir göstermedi şimdi delikanlı oldu maşallah sınavları hem iyi geçti her dönem takdir onur belgeleri okul birincilikleri ilçe birincilikleriama şimdi kızım uyuyor ya ne desem bilemedim rabbim sağlık versin ahlaklı olsunlar zeki olsunlar inşallahhhh aminnn
oyyy kendine ninnimi söylüyorrrmaşallahhh
cnm benim kızımda gözlerini çok ovuşturuyor ama bizde babadan gelme alerji var büüyük ihtimalle oğlumdada vardı ılık suyla sık sık yüzünü yıka ben her uyku öncesi yapıyorum inşallah yarar sanada
rabbim senin emeklerinin karşılığını mutlaka verecek tuğba allah yardımcın olsun
ben kurmuştum gazı olan bebeğe çok iyi geliyor bir ip bağlayıp elime almıştım en azından biraz uyuyabiliyordum oğlumda
çok şükür kızımda şimdilik gerek kalmadı
bana sormamışsın ama bende yapıyorum
bizim vazgeçilmez çayımız rezene ve kimyon karışımı bir su bardağı suya kaşığın ucuyla kimyon bir tatlı kaşığı rezene koyuyorum demliyorum ikisinide aktardan alıyorum ben çekilmemiş halde
bide ocaktan almadan tıkırdatıyorum sonra kapağını kapatıp demliyorum sabaha mutlaka kakamız sırtında oluyormaşallah
aşııı :26: inşallah ağrısız sızısız atlatırsınız bende fena tırsıyorumilk bir önceki aşımız ateş yapmıştı inşallah bu yapmaz
benim eşimde oynamayı beceremiyor yani yanlız kalamıyorlarben yanlarındayken oynuyorlar ben gidince hemen çağırıyor
çocuğa hagulu agulu diye oynamaya çalışıyor bön bön bakıyor yavrumdiyorum normal insanla konuşur gibi konuş çocuk anlamıyor sonra başlıyor beni çekiştirmeye
bu erkekler çocuklardan daha çocuk
en azından arada kucağında gezdiriyor bende işimi yapıyorum ama doğdu doğalı geceleri bir kere olsun bakmadı bakamazda o bakmaya kalksa ben tedirgin olduğumdan uyuyamam
Esracim bende kisa kol giyiyorum bikac gundur evde.. Çok sicaga hic gelemiyorum ama aynen onu nasil giydiriyim sasiriyorum! Elleri ayaklari soğuk hep yüzü de serin ama bi bakiyorum yelekle sirti terlemis :26:
Ayça hanimla balkon pozunuzu gördüm çok güzel cikmissiniz maşallah size tütütü
iyi akşamlar canlarım,
epeyden beri düzenli girip takip edemedim neler oldu son zamanlarda pek haberim yok,
önce bizdeki durumu yazayım paşam izin verirse geçmişi okumaya çalışıcam
bugün 4 aylık aşımız için sağlık ocağına gittik, aşıdan önce, 2 tane dünya güzeli hemşirenin kucağında dolanırken cilvelendik, gülücükler atıp durduk,
sonra o hain iğneler çıkıp geldi, aşı olurken kıyameti kopardık, susamadık bir türlü, yarım saat kadar susup susup tekrar ağladık, en son ağlamaktan yorgun düşüp annenin omuzunda sızdık. Boyumuz 66 cm kilomuz 7200 gr olmuş. Aşıdan sonra aile hekimimize uğradık birikmiş sorularımız için, demir damlasını vermeyi düşünmediğimi söyledim, 1 yaşına kadar mutlaka vermelisin dedi, damlayı gün içine dağıtsam 2 şer damla versem olur mu dedim olmaz tek seferde verilmeli dedi, devitle aynı öğünde verme dedi, devit sabah demir akşam verilmesini öneriyoruz dedi.
bu arada dişimiz çıkıyor, geçen hafta çok huzursuzdu, sürekli ağlıyor gün içinde toplam yarım saat anca uyuyordu ve emmeyi reddediyordu, ilk defa sırtına kadar taşan kakalar yaptı huzursuzluk sırasında, ben büyüme atağı diye düşünüyordum acaba diş mi yok canım değildir derken dişetlerinin beyazladığını gördüm, parmağımla dokunduğumda bir diş parmağıma battı, bugün doktora sordum doğruladı dişi çıkıyor dedi, erken değil mi diye sordum 4 ay-14 ay arası çıkabilir erken çıkması değil geç çıkması problem olduğunu düşündürür dedi, dencol jel verdi çok ağrısı olduğunda sürmem için
ateşimiz çıkmadı henüz (inşallah çıkmaz da) ama hala huysuzuz, annenin kucağından inmiyoruz, şimdilik bizden bu kadar geçmişi okuyabilirsek tekrar görüşürüz
Soruna cvp vermiştim canim ama simdi bu dakika isini gördüm gulumsetti beni saolasin :)) ben dakika kestirim siz akika kedtrin :)) uykusuzluk tan gözler gormuyoki anam:))
Valla canm ben ortaya aordm herkes fikir versin die 😃ben ozman rezene ve kimyon alayım senden daha sonra yapılışını tekrar isteyim😃
canım ellerinin ayaklarının soğuk olmasına bakma bizimki de hep öyle sen boynunun içine bak içi ılıksa sorun yoktur canım asıl terleyip üstünde kuruması hastalığa yol açar
dişiniz hayırlı olsun canım bize de sağlık ocağında 6 aylık olunca vericez demir dediler geçen hafta.bu hafta doktora giittik o da 4.ayda başlamak gerek diye ferrum verdi.birde bunlar kabız yapıyormuş.beim bebiş kakasını düzene sokmuştu.her gün aynı saatlerde 1 kez yapıyordubende vermeye korkuyorum şimdi.
her zaman
inşallah güzel kızına şifa olur
bende kabız yapar diye tedirginim açıkçası her sabah aynı saatte yapar çünkü hatta sabah alt değiştirmesini sanki ona göre ayarlıyormuş gibi olur
bazende sonu gelmez arka arkaya üç bezide doldurur kızım ama bu demir ilaçlarıyla ne olacak bakalım
doktor kontrolünde kan sayımıda isticem bakalım ne çıkacak hoş kesin eksik çıkacaktır normalde öyle oluyormuş çünkü
mrb benimde ilk hamileliğimden kalma çatlaklarım oldu.doğumdan sonraki bir yıl yani çatlaklarınızın kırmızı halindeyken kullanacağınız urunlerin daha faydalı old. ve çatlak görünümünü azallttığını malesef çatlaklarım beyazlaşnca i öğrendim.beyazlaması daha da kötü.o yüzden araştırın ve kırmızılıklar geçmeden çatlak probleminizi hafifletin.
ben gelitirim burdan yazmak zoruma gidiyor
Bi deneyeyim bnde kimyonun ölçüsü nekadr toz kimyon dimi marketlerde paket halinde satılan yoksa aktardanmı alayım.1cay kaşığımı veriodun cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?