- 1 Şubat 2014
- 836
- 27
- 68
- 35
şu emziğe bir de ben alıştırabilseydim hayırlısıyla,
emziği de biberonu da dişlik olarak kullanıyo benimki
sağdığım sütlerden vereyim dedim ama başaramadım, sakız gibi çiğniyo ağzına süt gelince yarısı mideye yarısı ağzının kenarından dışarı
ağzından çekince de ağlıyor
youtube un kapanması benim kızı da vurmuşçizgi filmlerini ve seyretmeyi çok sevdiği pasta, kek, börek yapım videolarını seyredemiyor diye çok kızgın
amin canım sağol, doğru çok şeyler yaşadım bugüne kadar, bazılarına eşime olan sevgimle dayandım, bazılarına çocuğuma olan sevgimle,
ama en önce Allah' a olan inancımla dayandım, hiçbir kötülük cezasız hiçbir iyilik mükafatsız kalmaz, yapılan hiçbir şey Allah katında kaybolmaz deyip dayanıyorum ama hassas da bir kişiliğim var ne kadar dayansam da çok yaralanıyorum, vurdumduymaz olamıyorum
amin canım sağolasın, Allah cümlemizin evladını ailesine bağışlasın
inşallah düzelir, yaşıtlarının yanında çelimsiz duruyor, bir de hani çok bilmiş teyzelerden herkesin başında vardır ya birkaç tane de benim başımda var, hatta bir tanesi dedi ki sen bu çocuğa bakamıyosun ver biz bakalımyaşlı başlıda kadıncağız yaşına hürmeten bişey de demedim ama fena oturdu içime
canım çok güzel anlatmışsın hislerinio güne döndüm ben de... o gün çiseleyen yağmuru, test alırken duyduğum korkuyla karışık heyecanı, çıkan çift çizgiyi ve eşimin sanki sıradan birşey söylemişim gibi tepkisiz kalışını hatırladım tekrar...
ben de 1 nisanda öğrendim hamile olduğumu
canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
hümanla ikiz gibi büyürler ne güzel
elimizden geleni yaptık tabi ama ne bileyim galiba ben aşırı hassasım, acaba başka yollarda var mıydı diye dertleniyorum hep,
belki diyorum belki daha farklı olabilirdi "sütüm az diye o kadar üzülmeseydim", "insanların sözlerine kulak asmasaydım", "yanımda olmayanları düşünüp üzüleceğime tek işim yavrum olsaydı", "normal doğum diye inat edip öyle zor bir doğum yaşamasaydım"... gibi bir sürü düşünceler bırakmıyor yıllardır peşimi, amaaan ne yapıyım sütüm gelmedi mama verdim diyemiyorum bir türlü, ne kadar sütüm olmasa da o an için elimden gelen herşeyi yapsam da, herşeyin kısmet işi olduğunu bilsem de yavruma yeterince süt veremedim diye affedemiyorum kendimi
daha bu da özet aslında daha ne detaylar var da anlatmanın yeri değil,
sancıyı, acıyı çekersin dayanırsın, yavrunu kucağına alınca acın geçer ama gördüğün muamele kalır aklında,
tamam normal doğum en sağlıklısıdır belki ama her kadın normale uygun olmayabilir,
benim uygun olmadığımı 20 saat sancıdan sonra, 10 cm açıklıkla çatala çıktığımda söyledi, diğerlerinden daha insaflı bir doktor ama iş işten geçmişti,
kadının bütün hayatını altüst ettikten, bebeğini kucağına alamayacak hale getirdikten sonra, ne anlamı var yıllar sonra sağlıklı olacak olmanın
ikinciyi sezeryan yaptım ve keşke diyorum ilki de sezeryan olsaymış, ne psikolojim bozulurdu, ne aylarca yatmak zorunda kalırdım,
ne ikinci çocuk lafı geçtiğinde içim daralır, ne de tekrar hamile kalınca 9 ayım korkuyla geçerdi...
kızımın seçiciliği geçer inşallah, çok zor bir çocuk, çok zeki ama seçiciliği sinirleri en sağlam insanı bile delirtecek düzeyde,
bak bişiy anlatayım mesela
kızım asla sebze yemez meyvede birkaç lokma yer, onun için varsa yoksa et, balık, pilav, makarna, börek dahi yemez içinde maydanoz varsa
bir gün kabak mücver yaptım koydum önüne, bak güzel bir yemek öğrendim dene bakalım güzel olmuş mu becerebilmiş miyim dedim
önce kokusuna baktı, kenarından küçük bir ısırık aldı beğendi yemeye devam etti, 1 parça, 2 parça derken 5 parça yedi,
ben nasıl mutluyum sonunda sebze yedirmenin yolunu buldum diye,
aradan biraz zaman geçti mücver yapayım mı sana dedim mmmm yap çok sevdim ben o yemeği dedi
ben hazırlarken mutfağa gelip elimde kabağı görünce olay koptu, bir daha yediremedim mücveri,
neden yemiyorsun diyince onun içinde sebze var yemem diyor
baba et yemiyor, kız sebze yemiyor, benim meyveyle aram yok garip bir aileyiz bakalım oğlan ne olacak
sağlık ocağında 500 gr-1000 gr arası normal diyorlar, 3 aylık için 6200 gayet güzel
sütünün az ya da daha az besleyici olmasıyla ilgili değil merak etme, artık daha hareketli oldukları için daha az alıyorlar
zaten düşünsene her ay 1 kilo aldığını 2-3 yıl sonra ne olur o bebeğin kilosu, kilo alımı gittikçe azalır merak edecek birşey yok
benimki de ilk ay 1250gr 2. ay 1600gr son 2 aydır 700 er gr aldı
Ayy cnm sana teyzeler soyluyo bana gencler bile soyluyo. Emziremedigim icin bakamiyosn diyolar cok uzuluyorm