2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Kızlar bir şey soracam bu tetanoz aşısının son dozunu vurulmayan varmı ben vurulmadım ya 1 ay geçti bi sorun sıkıntı olurmu sizce

Ben de vurulmadım, ilk doğumumda da 2 doz vurulmuştum, ben bir sıkıntı yaşamadım ama yine de sağlık ocağına bir sor canım, ne olur ne olmaz

canim yaaa allah sabir versin iyi dayaniyorsunn helal olsun sana.

Amin canım sağolasın...

Miraaaaaaa (( of kıyamam yaa
Ne zmn bitecek bu süreç ??
Ne kdr fedakar bir anasın Cnm Allah gönlüne gore versin

Valla Denizcim bu süreç benim için emzirme bitene kadar... Ki ben en az 1 yıl emzirmek istiyorum dütüm yeterse şayet... Gönlüm 2 yıl emzirmek istiyor tabi de bilmiyorum olur mu?? Azra içinse bu süreç doktorun öngörümüne göre 2-2,5 yıl... Amin canım evladım sağlığına kavuşsun bir bardak sütü bir dikişte içsin yeter:)

kizlar allah hepimizin yardimcisi olsun yalniz olmadigimi gorunce sevindim dicem ama yok demiyorum
cemredenizcim senin aralla kazandigin tecrubelerinden daha cok yararlanicaz sanirim:) umarim zeki olur dedigin gibi en azindan hayatin bir kisminda rahat eder.
bir de anneyle kardesle bebekten anlayan kiz arkadasla ayni sehirde yasayan ya da en azindan bi kapi komsusu olan annelere cok imreniyorum.

Kızlar bugün bebek eğitimi ve beslenme programı seminerine katıldım ingiltrrden gelen doç.dr bebek uzmanı verdi eğitimi çok yararlı bilgiler öğrendim beslenme programı aldm 4 aydan sonraki bebeklerin yarın akşam paylaşıcam sizle şuan kızım çok huysu çok yazamadm ama bien vardır belki bilmeyen bebeklerde ilk ek gıda asla pürelerle başlanmamlıymış ilk ek gıda geçişi muhakka sebze çorbası ile olmalıymış.Ve bir hafta aynı çorba diğer hafta başka çorba.Diş çıkaran bebeklere jel kullanmayın aslaa dior ilaç neticede böbrekleri yorarsınız diyor eline sadce taze soğanın beyaz kısmı ve pırasa verin özellikle taze aoğanın antibiyotik değeri çok yüksek diyor..4.aydan sonra yürüteçe koyun daha erken yürüyecek diyor hava kar koyamette olsa en fazla 30-60 dk bebek temiz hava almalı diyor inanılmaz güzeldi bu eğitimm😃😃😃

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

saolun kızlar saat 16 da emdi nihayet sonra 2şer saat arayla tekrar tekrar emdi .ama dediğiniz gbi birinde uyanırken birinde de ayakta pışpışlayarak emzirebildim. agzında hafif pamukçuk var ilaç kullanıyorum bi türlü tamamen kurtulamadık pamukçuktan. haklısınız sakin olmak lazım da ben panik bi tipim kızım konusunda hemen moralman çöküyorum aslında nerdeyse bir aydır var bu sıkıntı az az ama bugün tavan yaptı çok üzüldüm. şöyle istekle cok cok emse ne war sanki ben uğraşmaya razıyım da işte boyle memeyi bırakıyo diolar korkutuolar insanı:26: inş hepimizin bebişleri bol bol emer

:
Katılıyorummmmmm
Aral Deniz

Canimcim benim goguslerim hala çok küçük 75 beden yetisemiyorumki yattigim yerden emzireyim çocuğu. Bide gündüz her uykusunda boyle değil 1.ve 3.uykulari daha iyi ama gece çok çok kotu diyelim agliyo uyumak istiyo yavrim bazen 3 civari kivraniyo. Ayagima aliyorim salliyorum uyuyo guzel ama binhareket ettimi Allaaaaaah daha elleriyle kollariyla kendini dovuyo eliyle yuzunu yoguruyo uyandiriyo haliyle. Bu birinci sorun.2.sorun uyuyo uyukluyo eee ee soyluyo salliyorum nenni soyluyorum bi sure susuuo uyuyo sonra basliyo aglamaya. 3.sorun cok guzel derin uyuyo dedim yerine koydum oyle guzel uykusuna devam ediyoki koydugum anda masallah dersin. 5 dk sonra uyaniyo boylee bu sorunlarla saat 3te uyuklamaya baslasa bile 6-7 oluyo benide uyutacak kdr uyumasi.

Belki güleceksiniz buna ama kızımı ilk kez kendim tek başıma yıkadım elim ayağım titredi :))

bende bugün kendim yıkadım tövbe bidaha yalnız yıkamam biraz büyüyene kadar vucudu yıkarkan herşey güllük gülistanlıktı.kafaya gelince ne yapacağımı bilemedim.elim ayağıma dolaştı bebem çıldırdı.

bende ik oğlumu 4 aylıkken yaptırmıştım miniğime de hazirana randevu bulabildik.ilkinde bize uyutmayın iyice sersem olsun dediler ben uyutmadım ve sünnet öncesi hemen uyuttum çırpınma tedirginlik olmadı.sonuna doğru uyandı oyuncaklarla agularla atlattık iyi ki de o zaman oldu.şimdi farkında değil ve mutlu.kardeşinin pipisini görünce bu nasıl bir pipi dedi.
en güzeli onlar farketmeden sünnet ettirmek.

Son düzenleme:
İlahiiiii... Ayyy ne guldum heee :)) 87 doğumluyum çok gencte sayilmam yaslida snirim:)) bu yaştaki bebegn bu kdr az uyumasi normalmi?

Ay ben de sadece yazildim kayit yaptirdim zaten kitapları iki hafta önce aldik daha bi kere kapak acmadim ders mi calisabiliyorum ki canm

Aynı Aras
Tüm gün maymunum kucsğımda
Me yapsam enerjisini attıramıyorum neler yapıyoruz
Hep ilgi hep oyun sarkı neler neler
Kucağımda olsun oturamıyrum bile gezincezzz dönn dolan
Canları sağ olsun onlar için varız
Belki güleceksiniz buna ama kızımı ilk kez kendim tek başıma yıkadım elim ayağım titredi :))

Niye gülelim canımmm
Bendr ilk kendim yıkadığımda şaşmıştım şahsıma:)
Gurur duymuştum kendimle)
Seni de tebrik ederimmm
Sukunetin dediği doğru oturunca daha rahat yıkarız şimdi biraz zor oluooo
Kızlar bir şey soracam bu tetanoz aşısının son dozunu vurulmayan varmı ben vurulmadım ya 1 ay geçti bi sorun sıkıntı olurmu sizce
Canım ben oldum dma bu ay son doz değil
5 doz vuruluo
1 sene sonra tekrar var
2 ay bile geçse sorun drğil gidip olabilirsin
Ayrıca olmazsan sorun yok ama bi daha hamile kalırsan gene olman gerekir

Ne kaaaaaa güüücell bilgikertt teşşşkür edrizzz
Ben hep veriomm pırasa:)) taze soğanı duymamıştım
Devamını bekliyoruzzzz
Ayrıca temiz havada sonuna kdr katılyrm ben hrgün çıkarıyrm arası çok rahatlıo
Ama alışkanlık haline getirdi
Bir saat duruyoruz en ax. Uykusuna da yardımcı oluoo rahatlıo bencr
Havalar bozunca balkona çıkarttırım artık önceden öyle yapıodum:))

Kiz daha bu sene yazildim kitap acmadim yaaa... Doğum haftada oldu simavipin ucu ooradan koptu

Babaanne gelmez esimde ne kdr bas eder bilemiyorum. Tam azicik uyuyacagin vakit sinava gidicm(

Evet harikaydı aklıma geldikçe yaIcam tabi kızım durdukça😃puste koyup balkonda yele dogru siz durun diyor ama o hava alsn kat kat giydirmeyin havalar güzel oldkça banyo yaptırın diyor he bide ne önemşiymiş emme sorunu ve gaz aorununda banyoyu beraber yapın diyor doldurun küveti kendinizle onu yıkayın muhakka aç banyo yapsn diyor yıkarken emzirin sarkılar söyleyin diyor bak bebek nasıl uyuyo emiyor bir müddet sonra dio😃

Kizlar ya saolun desteğinizi hic bi zaman esirgemedini benden bgn hala ayaktaysam bu sizlerin verdiği gaz sayesindedir:)))) her zaman yuzunuz Gülsün inş

Not: kizlar arada bildirimlerden bakip cvp yazamadigim bazen bakamayip topikte görüp cvp yazamadigim oldu cvplariniza. Arada kaynadilar yani simdi bulmaya calisiyorum bulamiyorum nolur cvp yazamadim diye kusura bakmayin ahmedden hepsini ayni anda yapamiyorumki. Elimden geldiğince cvplamaya caliyorum kusura bakmayin nolur. Çok seviyorum sizi:)))

Teasel knurled cemredeniz seni hep gorurum sateen cook tatlisin saol

inşallah denizim...
sen mi yetişemiyon kız sen değilmisin bursalardan istanbula organize ayarlayan

:)))))
Ay yerim onun dişini :)
Aralı hatırladımmmm esselaa oy neydi o öyle
Kerem şimdiden ısırıyoooo o olmayan dişiyle
Kızlar bile gördü lastk gibi ısırıp çekiyo :26:
oyy nerelere vuram başımıııı çok acıyo noolur ısırmasın lütfennnn
bi defalıktı affettim bi daha olmasın ama noolur

ay böyle dinleyince hemen eşime de okuyorum hem birbirimizi de bu konuda itekleyelim diye
amaaan o benim kadar düşünmüyo kızıyorum valla
ben plan yapıp duruyorum! ben istemesem kalır biliyorum

her doğum farklı işte..
ben de defalarca o çatala çıktım, sancı odasına git gel çatal, git gel çatal ne kadar normal diye tutturduysam da olmayınca olmuyormuş... ki herşeyde bi hayır var olsa çok tahribat olacakmış bebiş son ölçümden de fazla doğmuştu
normal yoldan gelemedi
inş. girecem de (sınava) ne zaman bakalım...

selim durmuyor canım
uyanıksa hiçbişey yaptırmıyor
iki arada bi derede kahvaltımı yapıyorum yapabiliyosam uyuyunca da anca işler

A.s canım
sana yazmıştm gözünden kaçtı sanırım topukkanında bakıldı tiroidlere demekki sonuç normal diye
neyse çok şükür

ya bana vegaferon 10damla dendi
ben dün 5 bugün 7 damla olarak başladım iki gündür...

valla içim cız etti miracım allah sabır versin size

ben de yiyorum arada
kafayı!
durmuyo! uyanıksa odada onla ilgilenmek oynatmak zorundayım
saatler 4duvar arasında geçiyor bazen
zar zor bi kahvaltı ediyorum o uyanıkken sonra onla ilgilenmekle geçiyo
tamam oynarım ilgilenirim ama evin işlerine yetişememek harabediyo sinirlerimi
ahh nerde o derli toplu temiz düzenli ev
ben de yalnız biz böyleyizdir diye düşünüyorum bilmiyorum
hele kardeş gelince noolcak acaba allahım sana geliyorum

ayy seninki de ısırdı mı allahım yardım et yarabbim...
sukuneettt senin minnoş ne zaman olmuştu sünneti
anlatmışmıydın :26: unutmuşum kuzum hadi geçmiş ola atlatmışınız ne güzel
nerde oldu, pahalı mı bu işlem aceba

ay ben yıkayamicam artık babayla yıkancak kıvama geldi
oturabilince ben de kucağımda yıkamayı bekliyorum

Merhaba kizlar Ben de sizzler gibiyim fakat yazmiyorum AMA yazdiklarinizi okiyorum size Birdseye soracagim emzirmeniz Kac Dakika suruyor ve bebek leer ac karnina uyuyabilir mi teasel lurker
uyur ama uzun sürmez uykusu
bizim bazen 4 5 dk bazen 10
10dkyı nadiren geçiyo

ben de vurulmadım
ama hatırlatsalardı canım!
habire gittik saglık ocağına onlar söylemezse, bebekten kendi kalan aşılarım mı gelecek aklıma!

aa çok güzel bilgiler canım
ben de hamileliğimde gittiğim eğitimlerle ün salmıştım
çok faydası oluyo
nerdeydi bu eğitim ben kaçırmışım gerçi siz avrupa yakasındasınız sanırım
olsun sen katıldıkça bizlere de aktar canım
tşkler paylaşım için

yerimmmmmm

''bu nasıl bir pipi''

kız allah iyiliğini versin tuba
kim kusura bakacak! herkes sana dua ediyor
çok mühim bişey atlanmış olursa tekrar ederiz sen rahat ol

biz de seni seviyoruuuss

msj çarşaf kıvamına geldi sonunda...

Son düzenleme:
Kızlar herkese iyi gecelr bugün canım sıkkın bir hastamın yakınının çocuğu dört yaşında boğazına leblebi kaçmış ve ölmüş çok çok çok üzüldüm inanamdım bir leblebi yüZünden....birde mira ve diğer alerjisi olan arkadaşlar bilir bizim özel mamalarımız var, eşim raporu alıp aile hekimine gitmiş aile hekimi bu rapora güvenmiyorum bütün çocuklara süt alerjisi diyorlar çocukşarın yüzde 30 u alerjik hep mama firmalarının iş güzarlığı demiş çocuğunuza normal mama verin demiş şok oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…