Kızlar bir şey soracam bu tetanoz aşısının son dozunu vurulmayan varmı ben vurulmadım ya 1 ay geçti bi sorun sıkıntı olurmu sizce
canim yaaa allah sabir versin iyi dayaniyorsunn helal olsun sana.
Miraaaaaaa(( of kıyamam yaa
Ne zmn bitecek bu süreç ??
Ne kdr fedakar bir anasın Cnm Allah gönlüne gore versin
Merhaba benim oglumda gunduzleri senin anlattigin gibi devamli kanguruda tasiyorum ev islerini yemegi birlikte yapiyoruZana kucagini seviyordu artik pek durmuyor wcye zor kaciyorum bazen gunduzleri sadece 2 saat uyuyor o da parca parca gece uykusu yeni yeni duzene giriyor gece beslenmeye kalkmiyor birkac gundur ben alarm kurup kalkip mama veriyorum 2 kere gunduzleri biberon almiyor zayiflamamasi lazim o yemedikce uzuluyorum ise baslamama 3 hafta kaldi yeme icmemiz duzene girsin baska birseyde gozum yok
Canım iki saatte bir emmek içim uyanıyorsa şükret lütfen 40 dk. Da bir Uyanıyor ve sabah kalkıp işe gidiyorumbu aralar tüm bebekler huysuz sanırım canım ne istediklerini bilsek vereceğiz ama dilleri yok ki söylesinler
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kabul et sen normal değilsinçabuk söyle doping mi alıyosun ne yapıyosun, nasıl dayanıyosun
başa gelen çekiliyor da senin ki kolay bişiy değil ki gülüm, onca saat sadece beynin offline oluyomuş, benim bütün yaşamsal fonksiyonlarım duruyor
uzun zaman uykusuz kalınca
bu arada sorması ayıp olmazsa kaç yaşındasın bacım, acaba gençlik enerjisi mi?
selam canım
bizim gece uykumuz güzel çok şükür ama gündüz facia, 5 dk kendi başına durmuyor wc gidip gelene kadar kıyamet kopuyor,
akşama kadar kucakta, tek çocuk olsa sorun olmayacak belki ama bir de ablamız olduğu için baya zorlanıyorum
bazen bırakıyorum kendi başına kalmayı öğrensin diye ama morarana kadar ağlıyor, nefesi kesiliyor resmen, alıyorum çaresiz
kendi oturup oynamaya başlayınca düzene girer inşallah, sık dişini biraz
Canım muhtemelen hareketli bir oğlun olacak
İlk şoku atlattıktan sonra bunu kabulleniyorsun
Ve ona gore yaşamaya başlıyorsun
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum cokta Zeki bir oğlan olacak bu hınzır:)
Zeki oldugu içinde sıkılgan olacak yetemediğin zmnların olabilir.
Onun ilgisine yönelik oyuncak vs seçmen lazım.
Kesinlikle hareketli bir bebeksede zamanı geldiğinde yürüteç öneririm
Çünkü yürüteç bu tarz cocukların erken yürümesine katkıda bulunuyor
İlk oğlumdan biliyorum
8 aylık yürüdü.
Şuan en zor zmnlarınız bi iki su sonra oturduklarında daha rahat edersin Cnm
Kızlar bugün bebek eğitimi ve beslenme programı seminerine katıldım ingiltrrden gelen doç.dr bebek uzmanı verdi eğitimi çok yararlı bilgiler öğrendim beslenme programı aldm 4 aydan sonraki bebeklerin yarın akşam paylaşıcam sizle şuan kızım çok huysu çok yazamadm ama bien vardır belki bilmeyen bebeklerde ilk ek gıda asla pürelerle başlanmamlıymış ilk ek gıda geçişi muhakka sebze çorbası ile olmalıymış.Ve bir hafta aynı çorba diğer hafta başka çorba.Diş çıkaran bebeklere jel kullanmayın aslaa dior ilaç neticede böbrekleri yorarsınız diyor eline sadce taze soğanın beyaz kısmı ve pırasa verin özellikle taze aoğanın antibiyotik değeri çok yüksek diyor..4.aydan sonra yürüteçe koyun daha erken yürüyecek diyor hava kar koyamette olsa en fazla 30-60 dk bebek temiz hava almalı diyor inanılmaz güzeldi bu eğitimm😃😃😃
ayy maşalhh yavruma soğanını yesinler
canım telaşlanma zaman zaman hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz, ağzında pamukçuk olabilir ağzını bir incele, uykusu, gazı ya da başka bir ağrısı olabilir
hoşlanmadığı birşey yemiş olabilirsin acı veya ekşi bişey mesela, regl olduysan ondan olabilir, ya da uzun zaman emmedikten sonra emdiyse süt ağzına çok gelmiş rahatsız olmuş olabilir, sütün bir kısmını sağdıktan sonra dene, loş ve az eşyalı, sessiz bir odada emzirmeyi dene ama panik olmadan zorlamadan, uyanıkk nuen emzirmeyi başaramazsan uykuda dene
canım benim oğlanda gündüz uykularında beşiğine koyar koymaz uyanıyor, ben de artık gündüz beşiğine koymuyorum,
nerede uyutacaksam orada yanına uzanarak yattığım yerde emziriyorum biraz daha uzun uyuyor
....irir arada olmanıza sevindim,
Allah mutluluğunuzu beraberliğinizi bozmasın
bende bugün kendim yıkadım tövbe bidaha yalnız yıkamam biraz büyüyene kadar vucudu yıkarkan herşey güllük gülistanlıktı.kafaya gelince ne yapacağımı bilemedim.elim ayağıma dolaştı bebem çıldırdı.Belki güleceksiniz buna ama kızımı ilk kez kendim tek başıma yıkadım elim ayağım titredi :))
bende ik oğlumu 4 aylıkken yaptırmıştım miniğime de hazirana randevu bulabildik.ilkinde bize uyutmayın iyice sersem olsun dediler ben uyutmadım ve sünnet öncesi hemen uyuttum çırpınma tedirginlik olmadı.sonuna doğru uyandı oyuncaklarla agularla atlattık iyi ki de o zaman oldu.şimdi farkında değil ve mutlu.kardeşinin pipisini görünce bu nasıl bir pipi dedi.Oy bi türlü buluşmadık şu sayfalarda yaa
Beni nolur yaşamadığımda göremediğimde mazur görün
İki cocuklu kadınım ben
Aral ı yaptırmamıştık Cnm bence yaptırılmalı
Sonra cok zor.
Ben şimdi kara kara düşünüyorum Aral nasıl olcak diye :/
4-7 ay arası cok ideal dedi Dr umuz
Keremimi yaptırayım bari.
Selim de kurtulsun bence daha çabuk iyileşerler hem (inşallah)
İlahiiiii... Ayyy ne guldum heee :)) 87 doğumluyum çok gencte sayilmam yaslida snirim:)) bu yaştaki bebegn bu kdr az uyumasi normalmi?kabul et sen normal değilsinçabuk söyle doping mi alıyosun ne yapıyosun, nasıl dayanıyosun
başa gelen çekiliyor da senin ki kolay bişiy değil ki gülüm, onca saat sadece beynin offline oluyomuş, benim bütün yaşamsal fonksiyonlarım duruyor
uzun zaman uykusuz kalınca
bu arada sorması ayıp olmazsa kaç yaşındasın bacım, acaba gençlik enerjisi mi?
selam canım
bizim gece uykumuz güzel çok şükür ama gündüz facia, 5 dk kendi başına durmuyor wc gidip gelene kadar kıyamet kopuyor,
akşama kadar kucakta, tek çocuk olsa sorun olmayacak belki ama bir de ablamız olduğu için baya zorlanıyorum
bazen bırakıyorum kendi başına kalmayı öğrensin diye ama morarana kadar ağlıyor, nefesi kesiliyor resmen, alıyorum çaresiz
kendi oturup oynamaya başlayınca düzene girer inşallah, sık dişini biraz
Oyyy bu kadar karmaşanın içinde bir de ders çalışmayı düşünemiyorum:)) güya ben de başlayacaktım ama yok anam şimdilik kalsın:))
Anladım canım o halde ek gıdaya başlanabilir tabi... Doymuyorki 40 dakikada bir uyanıyor..
Aynı Araskizlarr selam hepinize
ben kafayi ymek uzereyim
benim oglan bes dakika durmuyor yapmadigim sebeklik klmiyo sarkilar soyluyorum oynatiyorum dikkatini ancak bikac dakika cekiyo hersey sonrasi miz miz daha da ilgilenmezsem ciglik cigliga agliyor.bu ay cok kotu gecti
tamam koltukta kirlent gibi otursun istemiyorum ama bu da ne kadar normal bilmiyorum. gece zaten iki saatte bir emmek icin uyaniyo yeterince uykumu da alamiyorum.
sizin bebekler ne durumda gun nasil geciyor? bi benimki mi boyle ben mi basedemiyorum? cok bunaldim cok
Niye gülelim canımmmBelki güleceksiniz buna ama kızımı ilk kez kendim tek başıma yıkadım elim ayağım titredi :))
Canım ben oldum dma bu ay son doz değilKızlar bir şey soracam bu tetanoz aşısının son dozunu vurulmayan varmı ben vurulmadım ya 1 ay geçti bi sorun sıkıntı olurmu sizce
Kızlar bugün bebek eğitimi ve beslenme programı seminerine katıldım ingiltrrden gelen doç.dr bebek uzmanı verdi eğitimi çok yararlı bilgiler öğrendim beslenme programı aldm 4 aydan sonraki bebeklerin yarın akşam paylaşıcam sizle şuan kızım çok huysu çok yazamadm ama bien vardır belki bilmeyen bebeklerde ilk ek gıda asla pürelerle başlanmamlıymış ilk ek gıda geçişi muhakka sebze çorbası ile olmalıymış.Ve bir hafta aynı çorba diğer hafta başka çorba.Diş çıkaran bebeklere jel kullanmayın aslaa dior ilaç neticede böbrekleri yorarsınız diyor eline sadce taze soğanın beyaz kısmı ve pırasa verin özellikle taze aoğanın antibiyotik değeri çok yüksek diyor..4.aydan sonra yürüteçe koyun daha erken yürüyecek diyor hava kar koyamette olsa en fazla 30-60 dk bebek temiz hava almalı diyor inanılmaz güzeldi bu eğitimm😃😃😃
Kiz daha bu sene yazildim kitap acmadim yaaa... Doğum haftada oldu simavipin ucu ooradan koptucanım Allah sana sabır ve dayanma gücü versin, diyet yapmak çok zor hele sizin gibi geniş bir yasak listesi olunca daha da zor
benim de yememem lazım canım diyabet geçmedi ama dayanamayıp bazen tadımlık yiyorum nasılsa bebeğime zararı yok artık diye
sizin yiyemediğiniz yiyecekleri yediğim zaman, sizin yiyemediğiniz geliyor aklıma üzülüyorum
maşallah sana tuğbam sen ahmedle başedip bir de m açık öğretim mi okuyorsun
çok şükür ben doğuma 2 ay kala bitirdim açık öğretimi yoksa 2 çocukla hayatta bitmezdi o okul
bazen acaba yüksek lisans da yapsam mı diye düşünüyorum sonra vazgeçiyorum
çocuklar biraz büyüsün belki ona da başlarım
geçmiş olsun esra benimkinde 2 gün sürdü o huysuzluk, yarına iyice hafifler sıkıntısı
ohh çok güzel ne yapalım canım deneyip bir yolunu bulucaz emzirmenin yeter ki süt olsun,
dönem dönem benimkinde de oluyor o isteksizlik bazen karanlıkta, bazen yatarak, bazen uykuda emzirerek doyuruyorum ben de, yoksa aç aç duruyor
güzel sözlerin için teşekkürler, ben de hepinize bayılıyorum, iyi ki tanımışım sizleri
linkini verdiğin siteyi çok beğendim, site sahibinin doktor bir anne olması çok güzel, ek gıdaya geçtiğimizde çok işime yarayacak sanırım
doğru söylüyorsun canım, her doğumun ayrı zorlukları var, benim sancım uzun sürdü ama çatala bi kere çıktım 3. dakikada kızım doğdu, 5dakika sonra da ben çıktım, yani doğumhanede 10-15 dk kaldım toplamda.
Sınava girerken de ahmedi emzir eşine ya da babaneye bırak gerisinii de düşünmemeye çalış, heran yanında olamazsın ki, zaten uykusuzsun böyle kendini daha çok yıpratırsın.
ben marmara ilahıyat mezunuyum canım, formasyon aldım yuksek lisans yaptım öğretmenlik yaptım şimdi kırdım dizimi evde çocuk bakıyorum
DGSye gir muhakkak canım, bende tezimi yazmadım seneye başlamayı düşünüyorum inşAllah
Evet harikaydı aklıma geldikçe yaIcam tabi kızım durdukça😃puste koyup balkonda yele dogru siz durun diyor ama o hava alsn kat kat giydirmeyin havalar güzel oldkça banyo yaptırın diyor he bide ne önemşiymiş emme sorunu ve gaz aorununda banyoyu beraber yapın diyor doldurun küveti kendinizle onu yıkayın muhakka aç banyo yapsn diyor yıkarken emzirin sarkılar söyleyin diyor bak bebek nasıl uyuyo emiyor bir müddet sonra dio😃Aynı Aras
Tüm gün maymunum kucsğımda
Me yapsam enerjisini attıramıyorum neler yapıyoruz
Hep ilgi hep oyun sarkı neler neler
Kucağımda olsun oturamıyrum bile gezincezzz dönn dolan
Canları sağ olsun onlar için varız
Niye gülelim canımmm
Bendr ilk kendim yıkadığımda şaşmıştım şahsıma:)
Gurur duymuştum kendimle)
Seni de tebrik ederimmm
Sukunetin dediği doğru oturunca daha rahat yıkarız şimdi biraz zor oluooo
Canım ben oldum dma bu ay son doz değil
5 doz vuruluo
1 sene sonra tekrar var
2 ay bile geçse sorun drğil gidip olabilirsin
Ayrıca olmazsan sorun yok ama bi daha hamile kalırsan gene olman gerekir
Ne kaaaaaa güüücell bilgikertt teşşşkür edrizzz
Ben hep veriomm pırasa:)) taze soğanı duymamıştım
Devamını bekliyoruzzzz
Ayrıca temiz havada sonuna kdr katılyrm ben hrgün çıkarıyrm arası çok rahatlıo
Ama alışkanlık haline getirdi
Bir saat duruyoruz en ax. Uykusuna da yardımcı oluoo rahatlıo bencr
Havalar bozunca balkona çıkarttırım artık önceden öyle yapıodum:))
Uyusa bile mızmızlanarak uyur ve hemen uyanır
Uzun sure uyuyamazz
Benim emzrme sûrem değişiyo
Gece cok emziriyorum 10 emiyo birini diyeyim
Uyumaya devam ediyo 2-3 saat sonra bi daha emiyo diğer memeyi
Gündüz susadıgında bile memem ağzında
Bazende acıktılığında emiyo 5-19 dk
Artık çeneleri daha kuvvetli Cnm kısa sürede doyuyorlar
inşallah denizim...Oy bi türlü buluşmadık şu sayfalarda yaa
Beni nolur yaşamadığımda göremediğimde mazur görün
İki cocuklu kadınım ben
Aral ı yaptırmamıştık Cnm bence yaptırılmalı
Sonra cok zor.
Ben şimdi kara kara düşünüyorum Aral nasıl olcak diye :/
4-7 ay arası cok ideal dedi Dr umuz
Keremimi yaptırayım bari.
Selim de kurtulsun bence daha çabuk iyileşerler hem (inşallah)
oyy nerelere vuram başımıııı çok acıyo noolur ısırmasın lütfennnn:)))))
Ay yerim onun dişini :)
Aralı hatırladımmmm esselaaoy neydi o öyle
Kerem şimdiden ısırıyoooo o olmayan dişiyle
Kızlar bile gördü lastk gibi ısırıp çekiyo :26:
ay böyle dinleyince hemen eşime de okuyorum hem birbirimizi de bu konuda itekleyelim diyecanimm benum.
snnetn tm vakti.
cagani 5.5aylikkn yaptirdim medcal pakta cock cerrahisn kesk daha nc yaptiraydim bile dedm.
bigiunde karar vermistik planli lmuyor.
arkadasn tnidigi varmis.. had yarn randevu al dedik..aldi yarn gidip yaptirdikk...hemde ben kndim girdm snnetin bacaklarin falan tutuuttm..
.
once ign ldu. 15 dk bkleyin dsdi
snra snnete aldi. snnet iside 10 dk surdu sumedi...
ck basitti...
hemn yarin randev al yaptir dermmm...
her doğum farklı işte..doğru söylüyorsun canım, her doğumun ayrı zorlukları var, benim sancım uzun sürdü ama çatala bi kere çıktım 3. dakikada kızım doğdu, 5dakika sonra da ben çıktım, yani doğumhanede 10-15 dk kaldım toplamda.
Sınava girerken de ahmedi emzir eşine ya da babaneye bırak gerisinii de düşünmemeye çalış, heran yanında olamazsın ki, zaten uykusuzsun böyle kendini daha çok yıpratırsın.
ben marmara ilahıyat mezunuyum canım, formasyon aldım yuksek lisans yaptım öğretmenlik yaptım şimdi kırdım dizimi evde çocuk bakıyorum
DGSye gir muhakkak canım, bende tezimi yazmadım seneye başlamayı düşünüyorum inşAllah
selim durmuyor canımArayi çok açmamak lazim essela... Selim duruyorsa calis anam:)) ben başörtüsü yüzünden okuyamamistim avrupa İslam üni.Ne gittim simdi sira geldi devlette ookumaya daha yolun basindayim ölme eseeem ölme
Amin canim amin valla gözümden uyku akiyor saat 3 ten beri uyutmaya cwlisiyrum uyutiyorum beşiğe koyuyorum beş dk snra uyaniyo balatalari siyirmama az kaldi. Sabah 6 dan snra sadece 4 saat uyudu
A.s canımS.a guzel anneler
Bugun kendi doktoruna goturdum kizi. Bana bebegin trioidine baktir diyip duruyorlardi. Ki cok guvenirim doktorumuza. Gerek yok topuk kanindan bakildi dedi. Saglik ocaginda kani iyiymis dediler dedim, olsun sen gunde 5 damla vereceksin dedi. Hergun disari cikariyoruz d vitaminine gerek varmi dedim gunesi alabilmesi icin d vitamini vereceksinki etki etsin dedi. Ben biraz meyvelerden falan sadece tattiriyorum doyurmuyorum dedim hayir ben 5. ayda soyliycem ne yapacağını, bebegin 900gr almis hiçbişey verme dedi. Beni emerken falan sağ gözü küçülüyor açılıp kapaniyo dedim kontrol etmekte zorlanir ama olsun yine de 4.yada 6. Ayda herhangi bir göz doktoruna götür muayene yaptır herkese öneriyorum dedi. Dönmeye baslayacak dikkat et falan dedi iste...
valla içim cız etti miracım allah sabır versin sizeOlsun canım ucundan tat nefsin körelmiş olur...
Bugün asabım çok bozuldu( dirayetli görünmeye çalışıyorum ama bazen cidden kırılma noktasına geliyorum... Evde yemek yoktu Azra uyanık ilgi istiyor.. Ben marulla kahvaltı yaptığı için doymamışım açım... Eşim gitmiş kendine abur cubur almış birgün önce... Gidiyorum geliyorum resmen kedi gibi çikolataya bisküviye bakıyorum (( şeytan resmen şeytan aç şunu ye diyor... Off Allahım yardım et.. Yazarken bile sinirim boşaldı ağlıyorum... Neyse yemedim çok şükür...
ben de yiyorum aradakizlarr selam hepinize
ben kafayi ymek uzereyim
benim oglan bes dakika durmuyor yapmadigim sebeklik klmiyo sarkilar soyluyorum oynatiyorum dikkatini ancak bikac dakika cekiyo hersey sonrasi miz miz daha da ilgilenmezsem ciglik cigliga agliyor.bu ay cok kotu gecti
tamam koltukta kirlent gibi otursun istemiyorum ama bu da ne kadar normal bilmiyorum. gece zaten iki saatte bir emmek icin uyaniyo yeterince uykumu da alamiyorum.
sizin bebekler ne durumda gun nasil geciyor? bi benimki mi boyle ben mi basedemiyorum? cok bunaldim cok
ayy seninki de ısırdı mıben de şimdiden onu düşünüyorum kara kara, minicik diş bu kadar acıtıyorsa hepsi çıkınca napıcaz diye
canım sen yine iyi yetişiyosun ben bakkala, markete gidemiyorum
şehir dışına bile çıkıyosun maşallah sana
yaptır canım yaptır zaman geçtikçe zorlaşır, hem de gerçekten daha çabuk iyileşiyor
benim bebe iğne yapılırken ağladı ben ondan fazla ağladım, sünnet sonrası o ağladı ben ağladım ben ne yaptım diye
ama bir hafta sonra hepsi geçti şimdi iyi ki yaptırmışız diyorum
Belki güleceksiniz buna ama kızımı ilk kez kendim tek başıma yıkadım elim ayağım titredi :))
uyur ama uzun sürmez uykusuMerhaba kizlar Ben de sizzler gibiyim fakat yazmiyorum AMA yazdiklarinizi okiyorum size Birdseye soracagim emzirmeniz Kac Dakika suruyor ve bebek leer ac karnina uyuyabilir mi teasel lurker
ben de vurulmadımKızlar bir şey soracam bu tetanoz aşısının son dozunu vurulmayan varmı ben vurulmadım ya 1 ay geçti bi sorun sıkıntı olurmu sizce
Kızlar bugün bebek eğitimi ve beslenme programı seminerine katıldım ingiltrrden gelen doç.dr bebek uzmanı verdi eğitimi çok yararlı bilgiler öğrendim beslenme programı aldm 4 aydan sonraki bebeklerin yarın akşam paylaşıcam sizle şuan kızım çok huysu çok yazamadm ama bien vardır belki bilmeyen bebeklerde ilk ek gıda asla pürelerle başlanmamlıymış ilk ek gıda geçişi muhakka sebze çorbası ile olmalıymış.Ve bir hafta aynı çorba diğer hafta başka çorba.Diş çıkaran bebeklere jel kullanmayın aslaa dior ilaç neticede böbrekleri yorarsınız diyor eline sadce taze soğanın beyaz kısmı ve pırasa verin özellikle taze aoğanın antibiyotik değeri çok yüksek diyor..4.aydan sonra yürüteçe koyun daha erken yürüyecek diyor hava kar koyamette olsa en fazla 30-60 dk bebek temiz hava almalı diyor inanılmaz güzeldi bu eğitimm������
yerimmmmmm
''bu nasıl bir pipi''bende ik oğlumu 4 aylıkken yaptırmıştım miniğime de hazirana randevu bulabildik.ilkinde bize uyutmayın iyice sersem olsun dediler ben uyutmadım ve sünnet öncesi hemen uyuttum çırpınma tedirginlik olmadı.sonuna doğru uyandı oyuncaklarla agularla atlattık iyi ki de o zaman oldu.şimdi farkında değil ve mutlu.kardeşinin pipisini görünce bu nasıl bir pipi dedi.
en güzeli onlar farketmeden sünnet ettirmek.
kız allah iyiliğini versin tubaKizlar ya saolun desteğinizi hic bi zaman esirgemedini benden bgn hala ayaktaysam bu sizlerin verdiği gaz sayesindedir:)))) her zaman yuzunuz Gülsün inş
Not: kizlar arada bildirimlerden bakip cvp yazamadigim bazen bakamayip topikte görüp cvp yazamadigim oldu cvplariniza. Arada kaynadilar yani simdi bulmaya calisiyorum bulamiyorum nolur cvp yazamadim diye kusura bakmayin ahmedden hepsini ayni anda yapamiyorumki. Elimden geldiğince cvplamaya caliyorum kusura bakmayin nolur. Çok seviyorum sizi:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?