2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Canm benim kızımda öyleydi kuran bilen birine götrdüm arapça kuran okudu yüzüne karşı kuranı kapattı seslice o an kızım çok korktu ama birdaha asla korkmadı.Birde hoca bana korku tası almamı önerdi aldm 3 tatlı kaşığı su koy dedi ayetel kürsi felak nas tebbet hepsi 7 kez oku üfle dedi her gece yatarken yani 3 gece bu sudan içir dedi tatlı kaşığla içirdim şükür artk hiç korkmuo karanlıkta yatıo ve odasında uyuyo tasın resmini yollayım istersen hac malzemeleri satan yerlerde filan bulunuyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Rezene ahmede ne uyku yapti nede gazina yaradi cnm saolasin.

Bu arada ilk msjimda yazacaktim unuttum oglusumun masallahi var Allah yazarlardan saolasin maşallah barekallah :)) Allah korusun ali beyi

bende uyku sorunu yaşadım belki senin kadar değilidr ama sürekli mızıklama ve uyanma vardı .aktardan rezene kimyon ve papatya aldım ayrı ayrı(özellikle papatyanın bebekleri sakinleştirdiğini ve uyku getirdiğini duymuştum) bunları belli miktarlarda karıştırıp bebeğime verdiyorum o günden beri daha düzenli uykusu bir dene istersen
yarım çay kaşığı rezene 1 çay k. kimyon 3-4 adet kurutulmuş papatya ve yarım çay bardaği su bir taşım kaynatıp ılıtıp veriyorum.
umarım işine yarar.

Rezene ile sadece papatya yapip deneyebilirim belki. Hepsini bi seferdemi veriyosuniz? Bide rzene tohumunu yoksa eczanedeki rezene mi? bazi uykusu cok derin birakiyirum uyanmiyo bazilari diken ustunse ayagimi oynatsam uyaniyo ya napicami bilmiyorum sinirlerim yipraniyi

çok zoro gerçektende ben bazen kucağımda bulurdum ne zaman kucağıma aldığımı hatırlamazdım bazen emzirirken uykuya dalardım otururken.şimdi daha düzenli kimyonda rezene de tohum.Rabbim yardımcın olsun inş. bende bazen biraz çok yapıp bu karışımı içiyorum sütümden bebeğe geçsin diye.yarım ay bardağı kaddr içtiğim.

tubaa senin mesai baslamis yine..
iki cocukta bugun 10 da uyudu. deli gibi uykum yok benmde.
siimdi tugbadan kufuru yicem ama....

bir sorum olacak size benim bebeğim ilk aylarda çok güzel ayağnın üstüne basardı şimdi basamıyor dizleri bükülüyor.bizim oralarada 40 liyken regl biri seni ziyarete gelmiş diye bir inanış vardır duydunuzmu? büyük oğlum 4 aylıkken adım atardı bu biraz tembel olcak sanırım.

Son düzenleme:
evetttt oyle dedum ve icerden aca nn sesi geliyorrrr.
oksuruyor uc gundur bidee. pofff
kiz bebeleride kın kın oluyomusss..
cagan yavrumm 3 yasina kadar ilac ne bilmemistikkk..oksuruk tiksirik.bizim hanmda hepsi cikti smdiden

yok kizz o batil nanctir.
he cocuk farkli iste..cagan 4.5 aylkti. cok iyi hatirliyorum
3 kere dne done tv nn oraya giderdi.
ayca smdi sadece sirttan yuze dogru donuyor..tekrar sirta donemiyor bilee

Ne güzel bende sagmayla azalmadigini düşünüyorum bebeğin kısmeti varsa her türlü alır o sütü..inş 2 ay değil daha uzun süre verirsin sütünü.

Myrules tasin resmini yollarsan cok sevinirim canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sevgili anneler,

Bazı bebişlerin uyku problemi yaşadıklarını görüyorum. Ege'nin uyku düzeninden çok memnunum ben. Nazar değmesin hiç uykusuz gecelerin annesi olmadım. Ege'den yola çıkarak gözlemlediğim bazı konularda tavsiyelerde bulunmak istiyorum, umarım sizlerin de işine yarar. Özellikle de çalışan anneler uykusuz gecelerden kurtulabilir.

Öncelikle Ege'yi doğumundan beri asla kucağımda uyutmadım. Memede uyumasına izin vermedim, hep yatağında uyku evresine geçti. Ege 2,5 aylıkken kendi odasında uyumaya başladı. Akıllı telefonumuza Baby Alarm diye bir program indirdim uyanırsa eşime arama yapıyor telefon(bebek monitörlerine o kadar para harcamak teknolojiyle beraber gereksiz bir hal almış, sakın para vermeyin derim) Bence en önemli konulardan biri çocuğun anneye minimum bağımlılıkta uykuya geçişi. Ne kadar dış etki olmadan uykuya geçebiliyorsa o kadar kaliteli, düzenli ve uzun uyku süresi oluyor. Kokuyu almalarındanmıdır nedir Ege bizim odada yattığı süreçte çok sık uyanıyordu ama odasını ayırdığımdan beri uyku saati çok daha uzadı.
Ege'nin uykuya geçiş anında odasında da bulunmuyorum sadece kapı aralığından gözlemliyorum. İlk zamanlarda gece lambası kullanıyordum ancak bunun dikkatini dağıttığını farkettim ve artık gece lambası da kullanmıyorum. Bu da dikkati dağılmadan daha rahat uykuya geçmesini sağlıyor.

İkincisi eğer mama veriyorsanız bu da uykuyu etkiliyor. Ben SMA mama kullanıyordum ve Ege'de hiçbir problem yoktu. Daha sonra uygun olsun diye Bebelac aldım ama pişman oldum, 2 gün kullandım ve 2 gün gazdan mafoldu çocuk.. ee haliyle uykuya geçiş de zor oldu uyku saati de kısa oldu. Bunu fark eder etmez hemen SMA'ya geri döndüm. Şimdi yine çok rahat uyku çekiyoruz.

Üçüncüsü mama verdiğim için bolca su içiriyorum ve gündüzleri 5-6 kaşık rezene çayı içiriyorum ki bu da rahat kaka yapmasını ve uykuda da rahat etmesini sağlıyor. Suyu az tüketirse kaka yapamıyor ve bu da huzurunu kaçırarak uykusunu etkiliyor.

Dördüncüsü, Ege'nin uyku saatleri artık çok düzenli ve uyku saati gelirken önce onunla oynuyorum, şarkı söylüyorum, yere atarak döne döne kendisini yoruşuna şahit oluyorum, sonra banyosunu yaptırıyor, karnını doyuruyorum ve yine odasına koyarak yatağında sakin bir şekilde uykuya geçişini gözlemliyorum.

Beşincisi evde 2 tane köpeğimiz var ve Ege'nin çok dikkatini çekiyorlar. Bazen Ege uyanırsa, ağlamaya yeltenirse 1 tanesi hemen oyuncaklarını taşıyor Ege'ye bu da ağlamadan biranda sakinleşmesini sağlıyor onun.. Şaka gibi biliyorum ama benim en büyük yardımcılarım köpeklerimiz :))

şuan aklıma gelen çok net şeyler yok ama eklemek istediklerim olursa yazarım. umarım işinize yarayabilecek notlar vardır.

Maşallah valla ne güzel düzeni orurtturmuşsun
Sanırım işi başından sıkı tutmak lazım bu saatten sonra olur mu bilmem
Ama biz ne kadar azmedersek o kdr başarırı gibime geliyo
Tabi ağlamalara dayanmamız lazım yufka yürek bi yere çekilmesi lazım
Uykusuzluk çok zoooorrrr

Tşk paylaşımın için ayrıca epey detaylı anlatmışsın

Herkese iyi pazarlar;
Mirakar dün 2 kez mailini alıntılayıp yazdım olmadı . Bebeğin gayet güzel kilo almış. Senin diyetinin sistemi oturmuş inşallah Dr açtığı gıdaları bebeğin kabul eder.ben 1 aydır diyetteyim 11gündür kan yoktu Perşembe kan gördüm enginar yemiştim Dr ondan olabilir dedi biz tekrar başa döndük 5er günlük gruplar halinde gluten ,bakliyat....şeklinde tüketiceğim.ateş düşürücü olarak ne kullanmalıyız? calpol kullanamıyoruz sanırım yarın aşımız var: ((((

bence her zaman başlanabilir. benim kuzenim 4. ayda uyku eğitimine başladığını söylüyordu. ama evet dediğin gibi yufka yürekliliği bırakmak lazım. azimle herşey başarılır. :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…