- 21 Ekim 2013
- 1.113
- 21
- 78
sevgili anneler,
Bazı bebişlerin uyku problemi yaşadıklarını görüyorum. Ege'nin uyku düzeninden çok memnunum ben. Nazar değmesin hiç uykusuz gecelerin annesi olmadım. Ege'den yola çıkarak gözlemlediğim bazı konularda tavsiyelerde bulunmak istiyorum, umarım sizlerin de işine yarar. Özellikle de çalışan anneler uykusuz gecelerden kurtulabilir.
Öncelikle Ege'yi doğumundan beri asla kucağımda uyutmadım. Memede uyumasına izin vermedim, hep yatağında uyku evresine geçti. Ege 2,5 aylıkken kendi odasında uyumaya başladı. Akıllı telefonumuza Baby Alarm diye bir program indirdim uyanırsa eşime arama yapıyor telefon(bebek monitörlerine o kadar para harcamak teknolojiyle beraber gereksiz bir hal almış, sakın para vermeyin derim) Bence en önemli konulardan biri çocuğun anneye minimum bağımlılıkta uykuya geçişi. Ne kadar dış etki olmadan uykuya geçebiliyorsa o kadar kaliteli, düzenli ve uzun uyku süresi oluyor. Kokuyu almalarındanmıdır nedir Ege bizim odada yattığı süreçte çok sık uyanıyordu ama odasını ayırdığımdan beri uyku saati çok daha uzadı.
Ege'nin uykuya geçiş anında odasında da bulunmuyorum sadece kapı aralığından gözlemliyorum. İlk zamanlarda gece lambası kullanıyordum ancak bunun dikkatini dağıttığını farkettim ve artık gece lambası da kullanmıyorum. Bu da dikkati dağılmadan daha rahat uykuya geçmesini sağlıyor.
İkincisi eğer mama veriyorsanız bu da uykuyu etkiliyor. Ben SMA mama kullanıyordum ve Ege'de hiçbir problem yoktu. Daha sonra uygun olsun diye Bebelac aldım ama pişman oldum, 2 gün kullandım ve 2 gün gazdan mafoldu çocuk.. ee haliyle uykuya geçiş de zor oldu uyku saati de kısa oldu. Bunu fark eder etmez hemen SMA'ya geri döndüm. Şimdi yine çok rahat uyku çekiyoruz.
Üçüncüsü mama verdiğim için bolca su içiriyorum ve gündüzleri 5-6 kaşık rezene çayı içiriyorum ki bu da rahat kaka yapmasını ve uykuda da rahat etmesini sağlıyor. Suyu az tüketirse kaka yapamıyor ve bu da huzurunu kaçırarak uykusunu etkiliyor.
Dördüncüsü, Ege'nin uyku saatleri artık çok düzenli ve uyku saati gelirken önce onunla oynuyorum, şarkı söylüyorum, yere atarak döne döne kendisini yoruşuna şahit oluyorum, sonra banyosunu yaptırıyor, karnını doyuruyorum ve yine odasına koyarak yatağında sakin bir şekilde uykuya geçişini gözlemliyorum.
Beşincisi evde 2 tane köpeğimiz var ve Ege'nin çok dikkatini çekiyorlar. Bazen Ege uyanırsa, ağlamaya yeltenirse 1 tanesi hemen oyuncaklarını taşıyor Ege'ye bu da ağlamadan biranda sakinleşmesini sağlıyor onun.. Şaka gibi biliyorum ama benim en büyük yardımcılarım köpeklerimiz :))
şuan aklıma gelen çok net şeyler yok ama eklemek istediklerim olursa yazarım. umarım işinize yarayabilecek notlar vardır.
Paylaşım için teşekkür ederim... Özellikle baby alar olayını bir araştırayım.. Telsiz almak durumundaydım.. Bununla halledilebilirse çok makbule geçecek:))
Herkese iyi pazarlar;
Mirakar dün 2 kez mailini alıntılayıp yazdım olmadı . Bebeğin gayet güzel kilo almış. Senin diyetinin sistemi oturmuş inşallah Dr açtığı gıdaları bebeğin kabul eder.ben 1 aydır diyetteyim 11gündür kan yoktu Perşembe kan gördüm enginar yemiştim Dr ondan olabilir dedi biz tekrar başa döndük 5er günlük gruplar halinde gluten ,bakliyat....şeklinde tüketiceğim.ateş düşürücü olarak ne kullanmalıyız? calpol kullanamıyoruz sanırım yarın aşımız var: ((((
İnşallah canım ya... Enginardandır canım o... Daha doğrusu limondan kaynaklanıyor... Ben de bir kez yedim... Pişirken içine konmadı ama enginarlar limnlu suda beklitiliyor ya... Kan olmadı çok şükür ama mukuslanma oldu ve suratındaki aivilceler artmıştı... Dün de doktora sordum... Enginar olmaz dedi... Limon durumundan sebep... Ateş düşürücü olarak paranox fitil kullanılabilir... Ama ateş olursa ver canım önceden verme bence... Bizde ateş olmadı mesela....