MaşallahAllah uzun ömür versin...
teşekkürler hepimizin evladına uzun ve saglıklı ömürler versin Rabbim
geçmiş olsun diyelim o zaman canım, önümüzdeki maçlara bakıcaz artık
eşin yine mi dinlendirmedi seniinsan çocuğu 1-2 saat oyalar, hanım sen dinlen der biraz, bu ne düşüncesizlik kuzum ya
yürü git mi dedi kız kafasına sert bir cisim geçireydin ya, şu an aklımdan eşin için onlarca sıfat geçiyor
canım ben epeyden beri kucakta destekli oturtuyorum, zaten oturtmazsam durmuyor, yattığı yerden kafasını kaldırıp duruyor
maşallah tosunuma, onun çapkın bakışını yerim ben
sonunda alinin de uykuları düzene girdi galiba, inşallah bozulmaz düzeni de sen de rahat edersin artık
o süngerler çok iyi oluyor ben de onlardan kullanıyorum, yatırıyorum üstüne rahat rahat yıkanıyor paşam
canım ne yaptın biberon tuttu mu bebeğin, benimki de tutmuyor arada sağılmış süt vereyim diyorum biberonu tutturamadım bi türlü
sen hiç yorulmamışsın o zaman
ben de senin gibi ben öyle uyuyamam, nasıl kafalarını yastığa koyar koymaz uyuyorlar diyordum
ama 4 aydır değil yastığa koymak otururken bile uyuduğum oluyor
2 çocukla akşama kadar popom yer görmüyor desem yeridir, sonuçta özellikle akşam saatleri yorgunluk hat safhaya ulaşıyor
çocuklar uyuduktan sonra zaten ne tv sesi duyuyorum, ne başka bişiy,
bazen kk gireyim geçmişi okuyup cevap yazayım diyorum, birkaç sayfa sonra uyuyakalıyorum :26:
yerim seni tombişim, Allahım nazarlardan korusun, çok tatlısın
bizde senin bayramını kutlarız
amin canım, 4 yaşındaki bir çocuğun karşısında nasıl bu kadar acemi olabiliyorum diye şaşıyorum çoğu zaman,
yapıştırmak ne kelime ağzını burnunu dağıtasım geliyor bazen, özellikle yemek konusunda delirtiyor beni,
herhangi birşeyi şöyle iştahla yediğini görsem rahatlıycam ama yok çikolata verdiğim zaman bile 2 ısırık alıp bırakıyor
anne canım kek istiyor, anne kurabiye, anne irmik tatlısı, yapıyorum inan iki lokmayı geçmiyor yediği
aç bırakayım yer diyorum akşama kadar yemese acıktım demiyor
acaba başka çocuklarla yer mi dedim yok o da olmadı 4 yıldır denemekten bezdim valla
ne kadar seviyor kardeşini maşallah
Allah nazarlardan saklasın ikisini de, senin guzuların da çok tatlı
maşallah yavrularına, canım seninki de 4 aylık değilmi? oturuyor gibi geldi bana? kardeşini seven bir abii, maşallah sübhanallaaaaaah
Oyyy oyyy maşallah bunlara Leylacımmm
Cok tatlılar
Offff kızlar bu yaşlı teyzeler beni çıldırtacak.geçen çarşıdaydım bir bebek mağazasının bebek bakım odasına gittim.dışrda teyze içereki kızını bekliyordu.kaç aylık bebeğin dedi.4.5aylık dedim.pek cılızmış dedi kan beynime sıçradı.bişe demedim ama sonra içime battı neden bişe demedm diye.çok kilolu değil ne yapmm lazım bebeğim böyle işteee..
Offff kızlar bu yaşlı teyzeler beni çıldırtacak.geçen çarşıdaydım bir bebek mağazasının bebek bakım odasına gittim.dışrda teyze içereki kızını bekliyordu.kaç aylık bebeğin dedi.4.5aylık dedim.pek cılızmış dedi kan beynime sıçradı.bişe demedim ama sonra içime battı neden bişe demedm diye.çok kilolu değil ne yapmm lazım bebeğim böyle işteee..
Allah akıl fikir versin bu insanlara, nedir bu kilo takıntısı anlamadım. Sağlıklı olsun yeter !!
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Dün hava güzel diye kendimi parka attık... Paso uyudu kuşum ama bir ara fotoğraf çekelim diye uyandı sağolsun:)))Eki Görüntüle 1085992
gece memede emerken uyuyorsa onu yapmak için de redediyor olabilir, dediğim gibi tok da olabilir. çok sabit emdiği bir zaman diliminde dene. mesela Ege sabah uyanınca mutlaka yarım saat sonrasında mamasını içer. sen de mesela sabah uyandığındaki öğününde deneyebilirsin, mutlaka aç olur o zaman. gözlemle bakalım tokluktan mı emmiyor yoksa biberon mu istemiyor.
maşallah azrama
bol bol temiz havaları alsın, rahat rahat uyusun minik kuş
fotoyu ekleyebildim mi bilemiyorum. Ben Ege'ye emziği bantlayarak alıştırdım. İlk haftalarında emme refleksinden dolayı saatlerce memeye yapışıp kalıyordu. annem hastahanede bebeklere emziği böyle tutturduklarını söyleyerek emziği çocuğa bantladı. ancak uyurken vs asla böyle bırakmamak lazım. emziği bantlayarak gözünün önünde yarım saat falan emmesini gözlemle. yalnız bırakma, ilk başta tükürüğüyle falan emmeyi ayarlayamayabilir. günde 3-4 kere yarım saat böyle yap. 2-3 gün uğraşırsın, sonra emzik alışkanlığı olur. bi de biz Ege'ye bikaç çeşit emzik denedik, sadece 1 tipi emiyor. bebişinin rahat edeceği emzik çeşidini bul ve bu yöntemi uygula, çok rahat edersin...Eki Görüntüle 1080596
emerek uyuyor evet, ilk çocuğumu emziremediğim için çok içimde kalmıştı, emsin de ne zaman nasıl isterse öyle emsin dedim,
ilk zamanlar sorun yoktu emerek uyuyor, uykuya dalınca emmeyi bırakıyordu, gece bir kez uyanıp emiyor tekrar uyuyordu
ama son bir haftadır falan, emzik gibi sürekli ağzında dursun istiyor, öyle olmayınca da gece sık sık uyanmaya başladı,
acilen emzik ve biberona alıştırmam lazım çünkü çok zorluyor beni bu durum, daha kötüye gider diye endişeleniyorum
bizim de en sabit emme saatimiz uyandıktan yarım saat kadar sonrası, o zaman da denedim almadı,
acaba anne sütünü memeden almak için mi istemiyor diye düşündüm,
az elma suyu verdim biberonla içmek istemesine rağmen içemedi midesi bulandı,
bebeğin memeyi tutuşuyla biberonu tutuşu farklıymış sanırım ondan yapamıyor,
bu durumda hangi biberon olduğunun da çok önemi yok galiba, kafam öyle karıştı ki nasıl alışacak bilemedim
canım ben gitmeden akşamdan süt sağdım .dişçiye gitmeden önce emzirdim dönünce o sağdığım sütü içirdik.dişçi iğneden 3 saat sonra emzirebilirsin sütü sağıp dökmene gerek yok etkisi geçer dedi.ben ilk gittiğimde nolur nolmaz dedim 3 saat sonraki sütü sağıp döktüm fazla süt vardı zaten.ama ikinci gidişimde 3 saat sonraki sütü dökmedim çünkü dişçi bugünkü iğne etkilemez hemen emzirebilirsin beklemene gerek yok demişti o gün basit bi dolgu vardı.ben yine de 3 saat bekledim ama sütü sağıp dökmedim. sen dişçiye sorarsın zaten tatlım iğneye göre bile fark edio demek ki.önceden süt bulundur yeterçok soru sordum amao emziremedğmz 3saatte sütü sağıp atmk gerekiyo galiba kaç kere sağmalym:44:
benim kayınvalidem yok ama eşimin babaannesi kaynanalık yapmaya çalıştı. ilk başlarda ben eşimin ailesine çok hoşgörülüydüm ama artık mesafemi koydum hiç birini aramıyorum görüşmüyorum, eşim yalnız görüşüyor çok önemliyse. herşeyine koştum, karnım burnumda hiçbir çocuğu torunu ilgilenmedi ben hastahaneye götürdüm ameliyat ettirdim. eşimin ailesinden kimse doğumdan beri 1 kere bile aramadılar, 1 kere gelmediler, çöp almadılar(görümcem 3lü ıslak mendil almış sağolsun 5.90 TL'ye verdi abisinden de parasını istedi) :))) kimsenin çocuğumu bu kadar değersiz görmesini istemem, bu insanlar el değil ki ama madem öyle ben de görüşmüyorum. eşime de dedim beni hiç bulaştırma kimseye. o da diyor zaten haklısın. benim annem, babam, kardeşim hepsi farklı şehirde en yakını 300 km, en az geleni 3 kere geldi. ee eşimin bile zoruna gidiyor artık ailesinin yaptıkları, seninkiler hergün arıyor Ege'yi soruyor, kilometrelerce yol geliyorlar benimkiler 10 dakikalık mesafeden ne geliyorlar ne arıyorlar diyor... ama evde bir sorun olduğu zaman kimse düşünmüyor bu çocuğun kendi ailesi kendi sorunları vardır diye, hemen eşimi ararlar koş diye... evin su tesisatını eşim yaptırtır, alışverişlerine yardıma gider... ulan ben karnım burnumda kendi alışverişimi yaptım, suyum damlıyor diye kendi başıma musluğu değiştirdim...
galiba oğullarını aldık diye biz kötü oluyoruz. allahım böyle bir anne olmak istemiyorum oğluma. büyüyüp evlendiğinde kendi düzenini kurduğunda anne ve babasıyla gurur duyan bir evlat olsun, eşine karşı ailesi yüzünden mahçup olmasın, biz onun düzenine köstek olmayalım diye istiyorum. kendi çektiklerimizi gelinlere damatlara yapmayız arkadaşlar :)))
herkes dolu bu konuda dediğin gibi hiç takmaya gerek yok, ben de senin yaptığın gibi bebeğime sarılıyorum. ben onlar için yapmadım bu çocuğu, eşimle istedik, çok şükür ikimizin de dünyası miniğimiz, hayatımıza hayat kattı daha ne isteriz. seven sever sevmeyen sevmez. arayan arar aramayan aramaz herkesin kendi bileceği iş...
Ay artık umrumda bile değil doktorun dışında kilosuyla ilgili yorum yapanlar... Geçen gün apartmandakiler geldi bebeği görmeye... Bir tanesi maşallah kilosu iyi tombiş dedi... Dedim eh çok kilolu değil aslında... Ordan hemen bir teyze atladı.. Suratında küçümseyici bir ifadeyle yok ya çok zayıf bizimkiler nerdeyse bu kadar doğuruyor dedi... O surat ifadesi çok içime oturdu ama ben de nirşey demedim... Salla canım sen de:))
mirakar o sarı aslandan bizdede varHehe sağol canım amin hepsine inşallah:))
canım ben 2 düşük 1 de doğumda bebeğimi kaybettim
bu 4. gebeliğimdi
ve ne kadar hassasım düşün
kv defalarca gelip gelip kaldı
sürekli işime karıstı
ben işe gitim geldim
bütün gün tv izlerdi
yemeği gelirdim yapardım
bunları asla unutamıyorum
haksız mıyım
4,gebelik ve sen gelip keyfi bahanelerle evimde keyif yap hizmet bekle
o yüzden artık o kadın benim için bir yabancıdan daha değersiz
çok doluyum çok
o kadar cok sey var ki o kadından nefret etmem için
beni neden aramıyorsun diyor bir de
içimden gelmiyor ki neden arayayım
kızlaarr bugun hava çok güzeldi çoook sıcaktı kızımı kısa kollularla gezdiriyorum artık dışarda hem tam 7 saat gezdik tozduk dışarda geçirdik kızımda yorulmuş olacakki 9 buçukta uyudu inşallah sabaha kadar uyur
bende 3 4 günür evde kısa kollulara ve şortlara başladım ama dışarda korkuyorum kısa kollu gezdirmeye .güneş yakar mı falan diye. yada arabasında yatarken pek hareket etmiyorlar gölgede üşürmü diye.sen napıyorsun güneş kremi falan kullanıyormusun.
Çokkk tatlııı maşşallaah kuzuya nazar değmesinnn
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben de bikaç kere kısa çıkardım. ama yanımda yedek uzunları tutuyorum, serin olursa giydiriyorum. güneş kremi de sürüyorum.
hangi kremi kullanıyorsun canım. ben biraz pimpirikliyim evde bile aman ev serinledi. uzunları giy .güneş geldi.çıkar şortları giy. terleyip hasta olucak diye de üşüyecek diye de ödm patlıyoo.çookkk evhamlıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?