2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Kızlar size birsey soracağım ben iki keredir sütümu sagiyorum ne kadar çıkacak diye merak ettim ve 70 80 cc anca çıkıyor iki göğsümden sütüm Yetersiz mi sizde nasıl bana çok az geldi ya oğlum doyuyordur inşallah gerçi çiş ve kaka durumumuz iyi ama kafama takıldı moralim bozuldu

kızlar merhaba uzun zmandr giremiyorum malum bebekten fırsat olmuyor fırsat oluncada uyumayı tercih ediyorum...canım sıkkın bugünlerde bebğim sol kolu saki güçsüz gibi fazla kullanmıyor kolunu ... altını değiştiriken kendini geriyor yay gibi oluyor ve süreklide kusuyor sizce normal mi eşime defalarca doktora götürelim dememe rağmen aldırış etmiyor çocuğun bişyi yok sen kendin bahneler arıyorsun diyor canımı sıkıyor napsam bilemedim...

Teyzeye demek lazımda işte diyemiyorum:))
Hehe evet oyun halısının oyuncağı bunu renginden ötürü heralde çok seviyor:)) arabaya asılan çek uzat tipi olan var ona pek bakmıyor:))

Selam kızlar nasılsınız son sayfaları okudum biraz resimlerinize baktım herkes iyi dir inşallah
Benim kızım bugün tam 5 aylık oldu adı Beril
Beril hanım ın uykuları düzenli anne sütü ve mama alıyor çok iştahlı ve kilolu değil çıtı pıtı bişey olacak sanırım
Sağlıklı olsunlarda kiloyı hiç takmıyorum 4. Ay kontrolünde 6000 gr 61 cm idi

Ben bişeu sorucam bebeği akşam 9 dan sabah 9 a deliksiz uyuyan varmı? Gece beslenmesi yapıyomusunu özellikle mama verenler.
Benim kızım da 8 gibi yatıp gece 2 ye 3 e kadar uyuyo ama acıkınca kalkıyo 6 ay dolana kadar gece beslemeye devam edicem ama sonrasında aralıksız uyuymak için ne yapmak gerekir?

ay ben daha evde bile kısa kollu giydirmedim, body de üstündeki de uzun kollu, alta da kalın pantalon giydiriyorum hala,
siz kısa kollulara başlamışsınız, gerçi bizim ev baya serin yaz gelmedi bize henüz

ben bir haftadır falan sağmadım, en son sağdığımda bebeğim emdikten 2 saat kadar sonra 120 çıkmıştı, ama son durum nedir bilmiyorum,
en son emmesinden kaç saat sonra o kadar çıktı, bence doyuyordur doymasa çok ağlar, huzursuzluğu çok olur, uzun uyuyamaz,
ayrıca tartı alımı iyiyse sütün yetiyordur,
bebeğini haftada bir aynı şartlarda tart (ilk tarttığında bezi yeni değiştirmişsen ikinci tarttığında da bezi yeni değiştirmiş ol, kıyafetleri aynı kalınlıkta olsun)
ağırlığı 150 gr civarı artmışsa sütün yetiyordur

yay gibi oluyor derken kafasını mı kaldırıyor napıyor, belki gazı olduğundan yapıyordur, kusması da fışkırır tarzda değilse birşey olmaz korkma,
kolunun güçsüzlüğü için bişiy diyemiycem hiçbir fikrim yok. Biz fazla temkinli ve hassasız babalar biraz daha sakin, biz de ilk çocuğumda çok tartıştık bu konuda, şimdi düşünüyorum evet eşim haklıydı çok fazla inceliyordum herşeyi, boşu boşuna defalarca kan alındı, defalarca doktora gidip sonrasında hiçbir şey yok normal bunlar cevabıyla geri döndük ama gitmeseydim de içim rahat etmezdi çünkü acemi bir anneydim ve neyin normal neyin anormal olduğunu bilmiyordum. eğer senin için rahat değilse ve eşin doktora gitmek istemiyorsa aylık rutin kontrole gidiyorsanız mutlaka bu konuları doktoruna danış, aylık kontrole gitmiyorsanız da aşı için gittiğinde sağlık ocağındaki hekiminize danış

canım ilk altı ay bebeklerin gece en azından bir kez acıkıp uyanmaları normaldir, benim kızım da mamayla besleniyordu,
yaklaşık 8-9 aya kadar gece beslenmesi devam etti, sonra birkaç gece mama vermeden pışpışlayarak uyuttum
sonra kendi alıştı bir daha gece uyanmadı, yalnız benim kızımın hiç 12 saatlik uykusu olmadı her zaman 10 saatti,
4 yaşında ve hala 10 saat uyuyor

cnm bebeğin emdikten ne kadar süre sonra sağdığın da önemli ayrıca sağdığından fazlasını alıyor bebekler bence az değil sütün

ben de mama veriyorum oğluma. akşam 7.30-8.00 gibi uyuyor 7.30da uyanıyor. gece hiç uyanmıyor. ben geçen bir yazı okudum, gece uykusu ve beslenmesiyle ilgili notlar var, oraya bir göz at istersen. mesela diyor ki;

Rüya öğünü nedir ?

Bir çok uyku eğitimi uzmanı çocuğun açlığının uyku sorunuyla hiçbir ilgisi olmadığını söyler. Tracy Hogg ise beslenme ile uykunun bazı alanlarda ve ilk aylarda ilgili olduğuna inanır. Hogg, gece 10 ile 11 arasında size uygun olan bir noktada bebeklerin uyandırılmadan kucağa alınıp beslenmesini ve yeniden yatağa konulmasını öğütler. Bu uygulama 11’den geç yapılmama ve 8 aylıkken kesilmelidir.

Gece beslenmesini ne zaman ve nasıl kesmeli ?

Hogg’a göre bebekler 4’ aylıktan itibaren 6-8 saat, 8 aylıktan itibaren 12 saate kadar aç kalabilir. Hogg 4 aylıktan tibaren çocukların rüya öğününden sonra gece beslenmemesi gerektiğini söyler.
Çocuğunuzu gece uyandığında beslemek yerine ne kadar uzun sürerse sürsün kendi yatağında pışş pışşlayarak, hafifşe poposuna vurarak geri uyutmanızı önerir. Pışş pışş pat pat ile daha fazla sitilmüle olduğu için 8 Aydan büyük çocuklar için pışş pışş pat pat yöntemini önermez.

sitenin linkini attım. benim bebeğimin uykuları çok iyi. uykusuyla ilgili notlar yazmıştım, bir annemiz de bu yönteme benzediğini söyledi o zaman araştırdım, çok güzel bilinmesi gereken bilgiler var.

http://www.uykusuzanneler.com/tracy-hogg-ve-uyku-rutini/

çok soru sordum ama o emziremedğmz 3saatte sütü sağıp atmk gerekiyo galiba kaç kere sağmalym:44:
hic sutunu atma gitmeden emzir.
gelince b kac saat bekle.
aslinda ona bile gerek yokmusta...sen yinede 3 saat bekle.

anestezisiz olmaz canm.cok yipranirsn. bu kadar dusunme bosver.. emzirmeyle ilgili dedigim gibi yap.

ayric tab sorucaksin canm,. burda birbirimizin tecrubelernden yararlaniyoruz.

Merhaba, bende 12 saat deliksiz uyku için henüz çok erken.. En az 7-8 aylıktan sonra olabilir, gece uyanırsa emzikle ya da suyla uyutulabilir..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bir emzik bir bebeği bu kadar mı değiştirebilir allahım şükürler olsun :) darısı biberonun başına :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

bübchen baby güneş sütü 50 factor kullanıyorum. hassas ve çok açık tenler için baya etkiliymiş. alman markası zaten, almanyada üretiliyor. alman teknolojisine ve hassasiyetine güveniyorum.

sağol canım. bende bu Almanlara çok güveniyorum.Adamlar teknolojide ,sağlamlıkta çok iyiler.

sağol canım. bende bu Almanlara çok güveniyorum.Adamlar teknolojide ,sağlamlıkta çok iyiler.

evet kesinlikle... linki de attım araştırırsın. ben de internette araştırdım anneler çok memnun. tabii biz daha çok güneş görmedik hele bi yaz gelsin tam notu o zaman veririz. ama tecrübeli anneler çok güzel yorumlar yapmışlardı.

az önce bakamadım işim vardı da şimdi bakıcam.her şekilde bi tane almam gerekiyor zaten.. geçen dışarı çıktığımızda eşim kucağına aldı durmayınca kafasında ufak bi kızarıklık oluştu.gelince duş aldırdık geçti gerçi.şapkamız var ama kafamızda durmuyor yere düşüyor.hop bi daha takamıyoruz tabii

cnm bebeğin emdikten ne kadar süre sonra sağdığın da önemli ayrıca sağdığından fazlasını alıyor bebekler bence az değil sütün

Emzirdikten 3 saat sonra sağdım huysuz luk yapmıyor aksine sürekli gülüyor oyunlar yapıyor uyku sıkıntımız var gece sık sık uyanıyor ama mama veriyorum o zaman da uyanıyor yani açlıktan değil dün arkadaşım sağdi Emzirdikten 2 saat sonra tek göğsünden 70 cc çıkınca kendimi kötü hissettim onunda oğlu 3 aylık son 20 gün içinde gunde max 10 olcek mama da verdim 550 gr almış Dr günde 12 ölçek ama verdi ama ben daha çok emzirme ye çalışıyorum eşim de ver mama sütün yok İşte yetmiyor diyor üzülüyorum öyle deyince

Ohhh uyuttum bebegimi simdi eskileri okuyorum.bebegim basini bi yere yaslamadan uyumuyor uyudugunda degistiriyorum basinin yerini tekrar korumaliklara koyuyor yamuk olcak korkuyorum.siz nasıl yatırıyorsunuz yastık kullanıyormusunuz?

Ohhh uyuttum bebegimi simdi eskileri okuyorum.bebegim basini bi yere yaslamadan uyumuyor uyudugunda degistiriyorum basinin yerini tekrar korumaliklara koyuyor yamuk olcak korkuyorum.siz nasıl yatırıyorsunuz yastık kullanıyormusunuz?

benim minik de korumalıklara takılıyo, kendi uyuyor, döne döne uyuyor. sırt üstü uyutuyorum. yan ve yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor. ama sırt üstü yata yata yumurta kafalı oldu bebişim... ''aşkımın meyvesi aymutum'' diyorum artık :))) uyuduktan sonra ben de bazen yüzüstü bazen de sırt üstü yatırıyorum. doktor öyle değiştir dedi, bu ay kemikleşmeye başlıyormuş kafa düzelir dedi. yastık kullanmıyorum. uzmanlar 1 yaşa kadar yastık kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar. zaten 5-6 aya gelince kendi yatış pozisyonlarını belirlemeye başlıyorlarmış...

saolun kizlar dis dr emzirebilursin dedi cocuk drumuzu aradim o da oyle dedi 2saat kdr sonra emzirdim Allahin izniyle bisey olmaz insallh

tahmn ettigim gibi 1dis icin gittim en az3 tane daha var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…