her bebeğin iştahı farklı emme aralıklarını kendilerine göre düzenliyolar ve gögüsler de ona göre süt üretiyo.senin bebeğinin emdiği kadar üretim oluyo.bebek aç görünmüyosa meme arayıp süt bulamayıp ağlamıyosa bence doyuyor.ben de aynı sıkıntıları yaşadım aynı yanılgılara düştüm ve artık böyle düşünüyorum.ilk başlarda kızım çok ve sık emerdi göğsümden de süt akar dururdu.sonra büyüdükçe emme aralıklarını açtı ne kadar uğraştıysam da eskisi kadar emmedi kilo alımı da tabi ilk aylara göre azaldı.doktor sütünün yetmediğini düşünme dedi senin kızın tombiş bi çocuk olmicak o anlaşıldı genetik olarak uzun ince yapılı olucak dedi (ben de öyleyim bu arada) kilosu da 3 buçuk aylıkkken 6,5 tu. şu an 4ü doldurmak üzere kaç oldu bilmiyorum. bence bebeğin aç görünmüyorsa sütün yetiyodur canım. başkalarıyla da kendini kıyaslayıp canını sıkma . o arkadaşının her gün o kadar değildir belki. dönem dönem azalma artma oluyo. doktor ne diyo bu önemli ama doktorların bile birinin dediği diğerini tutmuyo işte.bence sen kendi hislerine güven .en iyisini anne bilir. canını da sıkma .bi şekilde büyüyecekler .hiç anne sütü alamayan bebekler de sağlıklı. önemli olan sağlıklı huzurlu olmaları ve bi annenin huzurlu olması da çok önemli canım .sen en iyisini istersin onun için .hiç canını sıkma ve bebeğini sağlıkla büyüt inşallahEmzirdikten 3 saat sonra sağdım huysuz luk yapmıyor aksine sürekli gülüyor oyunlar yapıyor uyku sıkıntımız var gece sık sık uyanıyor ama mama veriyorum o zaman da uyanıyor yani açlıktan değil dün arkadaşım sağdi Emzirdikten 2 saat sonra tek göğsünden 70 cc çıkınca kendimi kötü hissettim onunda oğlu 3 aylık son 20 gün içinde gunde max 10 olcek mama da verdim 550 gr almış Dr günde 12 ölçek ama verdi ama ben daha çok emzirme ye çalışıyorum eşim de ver mama sütün yok İşte yetmiyor diyor üzülüyorum öyle deyince
geçmiş olsun canım .öyle yıprandık valla her türlü. ben de bi küçük dolgu dye gittim kanal tedavisine başladık sonra bi başka dişe dolgu. diş temizleme falan oooo. bi sürü işi çıktı ağzımınsaolun kizlar dis dr emzirebilursin dedi cocuk drumuzu aradim o da oyle dedi 2saat kdr sonra emzirdim Allahin izniyle bisey olmaz insallh
tahmn ettigim gibi 1dis icin gittim en az3 tane daha var
benim kızm da huysuzluk yaptığı zamanlar yay gibi geriliyo kusma da var ara sıra.fışkırır tarzda ve çok fazla kusuyosa bi doktora gitmende fayda var canım. inş bi şeyi yoktur bebişinin ama bence eşini ikna et de git doktora için rahatlasınkızlar merhaba uzun zmandr giremiyorum malum bebekten fırsat olmuyor fırsat oluncada uyumayı tercih ediyorum...canım sıkkın bugünlerde bebğim sol kolu saki güçsüz gibi fazla kullanmıyor kolunu ... altını değiştiriken kendini geriyor yay gibi oluyor ve süreklide kusuyor sizce normal mi eşime defalarca doktora götürelim dememe rağmen aldırış etmiyor çocuğun bişyi yok sen kendin bahneler arıyorsun diyor canımı sıkıyor napsam bilemedim...
geçmiş olsun canım .öyle yıprandık valla her türlü. ben de bi küçük dolgu dye gittim kanal tedavisine başladık sonra bi başka dişe dolgu. diş temizleme falan oooo. bi sürü işi çıktı ağzımınneyse ki bitti sen de kurtulursun inşallah
Hellooooo
Layyy layyy lonmmm
Dımtısss dımtısss
Cok mutluyum evime kadın geldi temizlik yaptı
Bende hiççç oturmadım amaa değdi
Evim yuva oldu
Oh beee yarın ütüleri yapıcam inşallah
Bnm terapim evimin duZenli ve temiz olması
benim minik de korumalıklara takılıyo, kendi uyuyor, döne döne uyuyor. sırt üstü uyutuyorum. yan ve yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor. ama sırt üstü yata yata yumurta kafalı oldu bebişim... ''aşkımın meyvesi aymutum'' diyorum artık :))) uyuduktan sonra ben de bazen yüzüstü bazen de sırt üstü yatırıyorum. doktor öyle değiştir dedi, bu ay kemikleşmeye başlıyormuş kafa düzelir dedi. yastık kullanmıyorum. uzmanlar 1 yaşa kadar yastık kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar. zaten 5-6 aya gelince kendi yatış pozisyonlarını belirlemeye başlıyorlarmış...
Hellooooo
Layyy layyy lonmmm
Dımtısss dımtısss
Cok mutluyum evime kadın geldi temizlik yaptı
Bende hiççç oturmadım amaa değdi
Evim yuva oldu
Oh beee yarın ütüleri yapıcam inşallah
Bnm terapim evimin duZenli ve temiz olması
Ay canım çok sağol allah razı olsun içimi rahatlattinher bebeğin iştahı farklı emme aralıklarını kendilerine göre düzenliyolar ve gögüsler de ona göre süt üretiyo.senin bebeğinin emdiği kadar üretim oluyo.bebek aç görünmüyosa meme arayıp süt bulamayıp ağlamıyosa bence doyuyor.ben de aynı sıkıntıları yaşadım aynı yanılgılara düştüm ve artık böyle düşünüyorum.ilk başlarda kızım çok ve sık emerdi göğsümden de süt akar dururdu.sonra büyüdükçe emme aralıklarını açtı ne kadar uğraştıysam da eskisi kadar emmedi kilo alımı da tabi ilk aylara göre azaldı.doktor sütünün yetmediğini düşünme dedi senin kızın tombiş bi çocuk olmicak o anlaşıldı genetik olarak uzun ince yapılı olucak dedi (ben de öyleyim bu arada) kilosu da 3 buçuk aylıkkken 6,5 tu. şu an 4ü doldurmak üzere kaç oldu bilmiyorum. bence bebeğin aç görünmüyorsa sütün yetiyodur canım. başkalarıyla da kendini kıyaslayıp canını sıkma . o arkadaşının her gün o kadar değildir belki. dönem dönem azalma artma oluyo. doktor ne diyo bu önemli ama doktorların bile birinin dediği diğerini tutmuyo işte.bence sen kendi hislerine güven .en iyisini anne bilir. canını da sıkma .bi şekilde büyüyecekler .hiç anne sütü alamayan bebekler de sağlıklı. önemli olan sağlıklı huzurlu olmaları ve bi annenin huzurlu olması da çok önemli canım .sen en iyisini istersin onun için .hiç canını sıkma ve bebeğini sağlıkla büyüt inşallah
Emzirdikten 3 saat sonra sağdım huysuz luk yapmıyor aksine sürekli gülüyor oyunlar yapıyor uyku sıkıntımız var gece sık sık uyanıyor ama mama veriyorum o zaman da uyanıyor yani açlıktan değil dün arkadaşım sağdi Emzirdikten 2 saat sonra tek göğsünden 70 cc çıkınca kendimi kötü hissettim onunda oğlu 3 aylık son 20 gün içinde gunde max 10 olcek mama da verdim 550 gr almış Dr günde 12 ölçek ama verdi ama ben daha çok emzirme ye çalışıyorum eşim de ver mama sütün yok İşte yetmiyor diyor üzülüyorum öyle deyince
Benimki de 1 kez uyanıyor canım 8 saat uyuyor maksimum sonra kalkıyor eğer güzel yiyip yattıusa 8 saat hiç uyanmıyorcanım ilk altı ay bebeklerin gece en azından bir kez acıkıp uyanmaları normaldir, benim kızım da mamayla besleniyordu,
yaklaşık 8-9 aya kadar gece beslenmesi devam etti, sonra birkaç gece mama vermeden pışpışlayarak uyuttum
sonra kendi alıştı bir daha gece uyanmadı, yalnız benim kızımın hiç 12 saatlik uykusu olmadı her zaman 10 saatti,
4 yaşında ve hala 10 saat uyuyor
Canım bunları hep okudum biliyorum birkaç kez rüya öğünü denedim ama ya uyurken içmiyor derin uykudan uyanıp yada gazı oluyor kıvranıyor ben de yedirip hemen yatırmaya korkuyorumben de mama veriyorum oğluma. akşam 7.30-8.00 gibi uyuyor 7.30da uyanıyor. gece hiç uyanmıyor. ben geçen bir yazı okudum, gece uykusu ve beslenmesiyle ilgili notlar var, oraya bir göz at istersen. mesela diyor ki;
Rüya öğünü nedir ?
Bir çok uyku eğitimi uzmanı çocuğun açlığının uyku sorunuyla hiçbir ilgisi olmadığını söyler. Tracy Hogg ise beslenme ile uykunun bazı alanlarda ve ilk aylarda ilgili olduğuna inanır. Hogg, gece 10 ile 11 arasında size uygun olan bir noktada bebeklerin uyandırılmadan kucağa alınıp beslenmesini ve yeniden yatağa konulmasını öğütler. Bu uygulama 11den geç yapılmama ve 8 aylıkken kesilmelidir.
Gece beslenmesini ne zaman ve nasıl kesmeli ?
Hogga göre bebekler 4 aylıktan itibaren 6-8 saat, 8 aylıktan itibaren 12 saate kadar aç kalabilir. Hogg 4 aylıktan tibaren çocukların rüya öğününden sonra gece beslenmemesi gerektiğini söyler.
Çocuğunuzu gece uyandığında beslemek yerine ne kadar uzun sürerse sürsün kendi yatağında pışş pışşlayarak, hafifşe poposuna vurarak geri uyutmanızı önerir. Pışş pışş pat pat ile daha fazla sitilmüle olduğu için 8 Aydan büyük çocuklar için pışş pışş pat pat yöntemini önermez.
sitenin linkini attım. benim bebeğimin uykuları çok iyi. uykusuyla ilgili notlar yazmıştım, bir annemiz de bu yönteme benzediğini söyledi o zaman araştırdım, çok güzel bilinmesi gereken bilgiler var.
http://www.uykusuzanneler.com/tracy-hogg-ve-uyku-rutini/
Zaten maksimum 8 saat uyuyor gece beslenmesi yapsam belki sabaha kadar uyur ama uykuda beslemek bize uymuyor birkaç ay daha böyle devam belki muhallebiye başlayınca daha uzun uyur.Merhaba, bende 12 saat deliksiz uyku için henüz çok erken.. En az 7-8 aylıktan sonra olabilir, gece uyanırsa emzikle ya da suyla uyutulabilir..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ay canım çok sağol allah razı olsun içimi rahatlattin
Ay canım çok sağol allah razı olsun içimi rahatlattin
Masaüstü PC görüntüsünde girersen cikiyor tatlim telefonun androidse secenek tusuna basip masaustu goruntusu diyebiyorsun o zaman kullaniyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?