2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

valla doktor azaltmaz dedi bana yazdığı hap için burda bi arkadaş da uzun süre kullandım uzun süre de emzirdim dedi onu duyunca rahatlamıştım iğneyi pek düşünmedim cnm . bi doktor olur derken diğeri niye olmaz diyo bu hapa anlamadım :44:

cok sevındım ıcının rahatlamasına
artık mııgın uyurken rahat bır uyku cekebılırsın
ama yumurtaların durumunu bende merak etmıyor degılım:)

ben gene de bi test yapacağım canım, adet olacakmışım gibi karın-kasık-bel ağrım var 3 haftadır ama adet olmuyorum, en son böyle olduğunda hamileydim

doğurmak doğurganlığı arttırırmış canım :) hadi kurtarmışsın geçmiş olsun
adet olmaya başlasam da şu endişelerden kurtulsam artık ya

Anışcığım haftada bir-iki gün bizde de böyle ultrahuysuzluk oluyor, hiç memnun edemiyoruz hanımefendiyi
ben hep büyüme atağıdır diye düşünüyorum ve rahatlıyorum
bu nöbetlerin peşine bir iki yeni davranış muhakkak geliyor
mesela şimdi başkasının kucağındayken bana gelmek için kollarını uzatıp eğiliyor

Balık 9. Ayda canım sanırımm ama ver tabi lazım olcak :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gizem öncelikle Allah yardımcın olsun canım, işin kolay değil ama sen de bunun üstesinden gelebilen bir annesin
belki de tavsiye bile duymaktan sıkıldın artık ama herşey eylül için,
memede mama yöntemi var, aklına yatarsa belki denersin
Tomris Cesuroglu:
Memede mama:
Bu yöntemde amaç bebeğin mamayı memede alması. Bunun için memedeyken ağzına ince bir tüp sokuluyor, mamayı ordan alıyor. Bu tüpe beslenme tüpü veya beslenme sondası da deniyor. Uzun içi boş incecik bir boru. Bir ucu bebeğin ağızına (memeyi kavramışken), bir ucu da biberon şişesine sokuluyor. Bebek memeyi emdikçe, şişeden mamayı da çekiyor böylece.
Beslenme tüpü prematüre ve biberon dahi alamayan bebekleri yoğun bakımda beslemek için kullanılıyor esas. Gerekirse taa mideye kadar gönderiliyor bir ucu. Yani ucu özel yapılmış, bebeğin ağzını kesinlikle acıtmayan bir şey.
Bu tüpü çocuk doktorunuzdan (hastanede çalışıyorsa özellikle bir iki tane denemeniz için edinebilir) veya medikalcilerden edinebilirsiniz. 5 numaları tüp edinmeniz gerekiyor (yani en ince olanı). Medikalcilerde 5 numara bulunamayabiliyor, bu durumda 6 numara da kullanabilirsiniz. Yalnız o zaman tüp kalınlaşıyor, yani mama daha hızlı geliyor, bunu istemiyoruz. Tüp küçük olsun ki bebek daha zor mamayı emsin. Ben 6 numara kullanırken tüpün ortasını biraz kıvırıyordum ki hemen bitirmesin bebek, yavaş içsin, bu sefer de tüple mamaya alışmasın diye.
Internetten beslenme tüpü alabileceginiz bir kac link buldum, ama kendim denemedim bu likleri. Google’da bicakcilar beslenme sondasi diye ararsaniz baska yerler de bulabilirsiniz.
http://www.kozmedshop.com/?urun-712...NO:08-MAVi---Bicakcilar-Beslenme-Sondasi.html
Bu da başka bir link
http://www.medikalstore.com/vitrin/product_info.php/products_id/791
başka bir link
http://www.kalimed.com/?urun-967-Bicakcilar-Beslenme-Kateteri-Feeding-Sonda.html
Mavi uclu, 5 numara olmalı (gri uçlu). Bulamazsanız 6 numara da olur (açık yeşil uçlu).
Beslenme tüpünün iki ucu var. Bir ucu yuvarlatılmış, yumuşak, bebeğin ağzına girecek uç (buna ön uç diyelim). Bunun biraz üzerinde iki delik var, mamanın çıkacağı delikler. Yöntemin işe yaraması için bu iki deliğin de bebeğin ağzına girmiş olması lazım. Bebeğin ağzına sokarken meme başını takip etmek gerekiyor, meme başını kılavuz olarak kullanmak gerekiyor. Meme başı nerdeyse tüpün ucu da orada olmalı. (bebek meme emerken meme başını dili ve üst damağı arasına hapsediyor ya, işte tüp de orada olmalı).
Bu da memede mama konusunda bir video http://www.youtube.com/watch?v=ezGIkIkhC_o
Tüpün öbür kısmı ise içinde mama olan biberona daldırılıyor. Bununla iligli fotolar da burda:
https://www...........................6785.1073741830.622036784&type=1&l=3905c31a41
Şurda da memede mama konusunda çizimler ve açıklamalar var Türkçe, sayfa sonuna doğru:
http://www.lllturkiye.org/Bilgiler/Engelsiz emzirme.html
Memede mama uygulaması ise şöyle oluyor:
Önce bebek her iki memeyi de sonuna kadar boşaltıyor. Boşalttığından emin olmak için memeyi baş parmak ve diğer parmaklar arasında C şeklinde tutarken biraz sıkıp bebeğin son sütü de aldığından emin olmak gerekiyor (bebeğin emmesi yavaşladığında ve artık yutkunmaz olduğunda bu sekilde sıkmak süt akım refleksini tetikliyor, bebek tekrar içmeye başlıyor).Tüp ve biberonu emzirme öncesinde hazırlayabileceğin gibi (bir tepside bunu hazırlamak iyi oluyor), bir başkası da azırlayıp sana getirebilir. Beslenme tüpünün arka ucunu (renkli olan kısım) biberon içine sokuyorsun.Ön ucunu ise (yuvarlatılmış, ucunda iki delik olan kısım), meme başını kılavuz olarak kullanrak yavaşça bebeğin ağzına sokuyorsun. İki delik de bebeğin ağzına girdiğinde ve bebek emdiğinde tüpün mama ile dolduğunu göreceksin, böylece memedeyken mama içmeye başlayacak.
Bu yöntem ile bebek hem biberona alışmamış oluyor, hem de meme uyarıldığı için süt yapımı artıyor.
Temizlemesi: Beslenme tüpü içine bir şırınga ile bir kaç kez sıcak su sıkarsan içi tezmizlenmiş oluyor. (renkli uç şırınga takılabilecek şekilde yapılmış, tabii şırınganın iğnesi değil, gövdesi). Asarak kurutabilirsin. Bu tüpler kaynamaya uygun değil. Deterjan da kullanma (içinde artık kalabilir). Dışını da sıcak su ile temizle. Bu tüpler bir hafta kadar sonra sertleşmeye başlıyor, o zaman yeni bir tüp çıkarıp kullanman gerekir.
Memede mama yöntemini bilen birinin göstermesinde fayda var ilk seferde. Farklı şehirlerde olup bu yöntemi denemiş kullanmış anneler birbirine gösterebilir diye mut ediyorum. Eğer kendiniz deneyecekseniz (ki bu mümkün) azından ilk denemelerinizde yanınızda biri olursa daha iyi olur. İnsan bir yandan bebeği memesinde tutarken, digger eliyle tüpün ucunu tutarken biberonu nereye koyacağını şaşırabiliyor, biraz döküp saçabiliyor. İlk seferlerde normal.

valla ben de anlamıyorum bu doktorları hiç. ama birçok kadın hastalıklarım vardı, hatta çok zor hamile kalabileceğim hatta gebelik düşünürsem aşılama yöntemi uygulamamız söylendi birçok doktorda ama ben yine de doğum kontrol hapıyla korunuyordum... aaa bir de baktık piyango:)) hiç beklemediğim düşünmediğim bir anda mucizem oldu. ama 2. yi düşünmüyorum ve doğum kontrol hapının güvenirliliği benim gözümde bitmiştir.
canım her hap aynı özellikte değil. içindeki maddeler değişebiliyor. zaten sana doktorun bir hap önermiş, vardır bi bildiği. bence doktorlarda tıbbi eğitimlerine tecrübelerini ekliyorlar ve bu yüzden bize sanki her doktor farklı söylüyormuş gibi geliyor. eminim onların da iş hayatındaki tecrübeleri yöntemlerini ve tavırlarını etkiliyordur. bence burda herkesin doktorunun dediğini irdelemektense doktoruna güven...

tamam canım teşekkürler. ama inş bi mucize de bana gelmez bebişim minicik daha

Eki Görüntüle 1090145

bunlar da benim yavrular teyzecikler :))
3'ü 1 arada ve en uslu en kahırsızı Ege :))
Senin yavruların ne kadan huzur verici köpeklerin bebekleri memnun etmek için neler yaptıgını biliyorum zarar vermiyorlar asla senin kopişlerde uyum içinde Ege ile..
Eki Görüntüle 1090147

Bizde okullu olduk:))

Arass sen kitap okumayamı başladım kuzumm :) şİMDİ SIRA SİZDE MASAL ANLATMA SIRASI büyüdünüz artık
Hihihihi😄ivet nerden anladın kızz 😄

Yazım tarzından bende anladım hemen

Hıhıı güzelmi ayakkabıları :) arkadaşımın hediyesi oğlum küçük adam oldu paşa inşallah iyi medreselerde okur ahlaklı bir delikanlı olursa kızlarınızdan birine talip oluruz
Oy oy oyyyy
Salatalığın tadını bilmeyen bana bile salatalık yedirir bu sıpaaaa

Timbrlentini koparırıııımmmm
Zaten şişko ayaklarına zor soktum Anıl ayakkabıları olmuyor ayakları çok şişko haha patates ayak..
Teşekkur ederiz teyzeleri ali aras ve eylülde çok tatli Massallah Allahim nazarlardan korusun hepsini:)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizde teşekkür ederiz teyzesi..Ya ARALIK BEBEKLERİNİN HEPSİ BAŞKA BALL zaten gördükçe içim gidiyor Maşallah hepsine Rabbim nazarlardan korusun..

Aaa çokmu imalı yazdım yoksa😃nasıl anladn valla 👍

Aaa çokmu imalı yazdım yoksa😃nasıl anladn valla 👍

Sanki yazmıyorsun karşımda konuşuyorsun gibi hissediyorum sen yazı yazınca cevap veremedim sana hiç ama yelizle yazılarınızı okuyordum

Sanki yazmıyorsun karşımda konuşuyorsun gibi hissediyorum sen yazı yazınca cevap veremedim sana hiç ama yelizle yazılarınızı okuyordum
Ayy canm teşekkür ederim.Ben sana arada özelden döktüreyim bi şöyle ballı balkı😃Yelizle panpa olduk 😄

yesin seni teyzelerr

Teyzesi oda sizi yemeye çalışır
Büyüdükçe çok şeker oluyorlar Livandacım yaa çok sebekler Allah'ım aglarken gülüyo benim üçkağıtçı oğlum..[/QUOTE]
benim küçük kız da öyle hem ağlar hem güler acayip sevimliler . öpüorum o yakışıklıyı

Benim kuzu yine hasta
Kahrımdan ölücem en sonunda o kadar koruyorum biri geliyor hooppp grip bulaştırıp gidiyor
Yine birinden bulaştı alerjıden burnu akıyo sanmıştık ama gripmiş ve Aliye bulaştı bugün öksürdü birkaçkez
Yarın dr götürücem.
Oğlum hasta omasın düşmesin artık Allah'ım Amin..
Ali bu ay kiloda almamış 7600 100 gram filan almış yani ama ebe ek gıda için erken dedi..
Zayıfladı kuzum hala huysuz ama sohbet edip bütün gün oyunlar oynayınca pek neşeli bugün misafirim vardı ve tüm gün Ali ile konuştu oyun oynadı kuzum çok mutluydu bugün hep beni görmekten sııldı babasıda evdeydi birsürü nazlar yapıldı tabi yavrum ya Rabbim herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin inşallah..

Amin insallah:) bebegin hastaligi zor oluyot içi gidiyor insanin öyle mahsun öyle muhtaç bakiyoki oglum oturup aglayasim geliyo benim oglumda grip şuanda ilac iciyo toparladi biraz Alinede Allahim sifa versin iyi olsun kuzularin hepsi onlarin cani yanmasin çok kücükler daha

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ay canm çok geçmiş olsn aynısını bende yaşadm gelmeleri bi yana hasta hasta niye geliosunuzel insansızlar masalduru da geçen hafta grip oldu hala atlatamadı 7 kilodan 6,300 e düştü yemedi içmedi bi ancak ona muhallebi yedirebildim günlerce 60-90 cc mama ile durdu çok üzüldüm şimdi yavaş yavaş düzelmeyr başladı allahm nazarlanmasn dikkat et yakasına cevşen iliştir hep okuyu ver ben artk içtiği suyu bile okuyorm valla😃
Çok geçmiş olsn tekrr canım

:44: kızlarr kızım 27 aralıkta doğdu.henüz ek gıdaya başlamadım ama kafama takılan bi şey var. bebişim için nası yoğurt yapıcam? günlük süt alıp mayalamak istiyorum ama maya olarak hazır yoğurtları kullanırsam bi anlamı olmaz . ek gıdaya başlayanlar nası yapıosunuz?

geçmiş olsun canım inşallah bi an önce iileşir yavrun. hasta olup da bebişlere yaklaşanlara çok kızıyorum biraz düşünceli olsalar keşkee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…