2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Canm ama ilk yoğurtla başlama ona 5.ayda başlamlısın bebeğine ilk ek gıdaya başlarken ilk içeçği meyve suyudur özellikle elma,havuç,armut
Daha sonra çorba yapıcaksın patates,havuç,kabak,pirinç yada irmik bir çorbaya bebeğin alşma süresi 1 hafta yani 1 hafta aynı çorbadan yedirip daha sonra eklemeler yapıcaksn mevsim sebzelerinden kabak,taze fasulye,karnıbahar,lahana ,brokoli gibi bebeğini bu tatlara alştrmalısın meyve suyu sabah beslenmeden 1 saat sonra 10 civarı içmeli çorba ise aç karnına öğlen 12:00/13:00 saatleri arası
Daha sonra ona akşam 8 civarları muhallebi yapabilirsin aslnda 5.ayda yemeli ama 70 cc yapabilirsin amaç kaşığa alşması ve tatlara alşması unutma ben beslenme programı pahlaştm ama çok gerilerde olmadı senin için tekrar istersen paylaşırım bak yoğurt tarifi şu şekilde resimli ekliyorum ama 5.ayda başlaman daha sağlıklı erken başlanan her gıda astım,alerjiye sbeb olur unutma dosthane tavsiye 😄

Anne sütünden de yoğurt yapabilirsin sağdığın süte normal yoğurt ekleyip.
Normal mayalamak için ilk sefer ekleyebilirsin bişi olmaz ama kendin için süt alp yoğurt yap bu mayadan ayırp bebeişine de yapabilirsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

lıvaında bızım çocuk dr umuz ılk mayalarken actıve yoğurdun sadesinden yapmamızı onermıstı prebıyotık olduğu ıcın ole devam eder demıstı ılk mayamız o sekılde oldu tavsıye ederım

Eki Görüntüle 1090116

Bakım şart 😃

Eki Görüntüle 1090147

Bizde okullu olduk:))

Maşallah kuzulara ısırasım gelduuu

Ahh Gülay Allah yardimcin olsun sağlıklı olsunlarda kilo hiç önemli değil Allah Aliyi analı babalı mutlu huzurlu büyümeyi nasip etsin canim

lıvaında bızım çocuk dr umuz ılk mayalarken actıve yoğurdun sadesinden yapmamızı onermıstı prebıyotık olduğu ıcın ole devam eder demıstı ılk mayamız o sekılde oldu tavsıye ederım
evett bi ara olur mu ki diye düşünmüştüm ben de onu.oluomuş demek ki sağol canım

evett bi ara olur mu ki diye düşünmüştüm ben de onu.oluomuş demek ki Sağol canım

ne demek rıca ederım
yogurt mayalamakla aran nasıl lıvalında benım elımden hıc gelmezdı oglumun ek gıdaya gecmesıne 15 gun kala provalara basladım resmen memeleket meselesı halıne dınmustu benım yogurt mayalamam

ben geçen sene hazır yoğurtları pek sevmediğim için kendim mayalıyodum . oluyodu fene değildi.sonra zor gelmeye başladı bıraktım şimdi nası olur bilmiorum denemelere başlasam ii olucak mutfakta pek ii olduğum söylenemez

Canm bn beslenme programı paylaştm herkes istedi ama ilgilenen olmadı 😃

Canım bir daha paylaşırmısın benim dikkatimden kaçmıştır artık bende yavaş yavaş geçmeyi planlıyorum çünkü geceleri sütüm yetmiyor galiba

kızlar geçen haftalarda bahsetmiştim benim kanamam oldu açık kırmızı siyah renginde diye hatta zorlanmadan olmuştur falan denilmişti y o günden bugune bende tık yok ve ben hala dr gidemedim ve adet olmadım daha bi sorun sıkıntı çıkacak diye ödüm patlıyor korkumdan gidemiyorum ben ya napacam böyle doğumdan sonra hiç kont. gitmedim bu korkuyu nasıl yenip gidecem yaa off off

Ve umarım hamile değilimdir bir kaç belirtisi var test alıp yapmaya da korkuyorum eşim dışa çekimle korundu ve ben doğumdan sonra 2 kez adet gördüm 2side ayın 21 idi sizce benim hamile olma olsılığım varmıdır bu gebeliğimde 6 ay uğraşmıştım hamile kalabilmek için sizce hemen dışa çekimle hamile kalmış olabilr miyim:18:

Canım denedik bunu drla birlikte ağzına mama gittiğini anlayınca kıyamet koptu :)

Çok teseklürler :)

Son düzenleme:

Yörsanın ev yogurdunu kullanıyorum maya en iyi çözümüm bu :)

Geçmiş olsun canım Ali'ye... Ama hasta insan da niye ziyarete geliyor ki... Günah bebeğe(

bebeğim 3 saattir uyuyor ama ben yine uyumuyorum, kendime biran önce uyku eğitimi vermeliyim

Hahah iyiymiş deneyimlerini yazarsın

rapor alamdim heyet zaten yaln oldu bugun ucretsiz izon dilekcemi yazdim seminere kadar seminere gideriz oglumla:)

gecmis olsun cnm ben de cok kizyrm gecen kuzen geldi bnmde kapida optu meteyi sonra iceri girdik ne var ne yok gripmis meger

Allaha emanet olsun bbebislerimiz

Canım bir daha paylaşırmısın benim dikkatimden kaçmıştır artık bende yavaş yavaş geçmeyi planlıyorum çünkü geceleri sütüm yetmiyor galiba

Tamm canm öğlen sonu paylaşırım tekrar😄

Günaydınnnn

Ya kızlar sizin bebekleriniz de anne babası dışındakileri yadırgıyor mu? Her haftasonu annem geliyor mutlaka görmek için öyle olduğu halde dün kadının kucağında bir ağladı bir ağladı... Ki normalde ağlayan bir bebek değil.. Babama geçti onda da ağladı:) bize geliyor susuyor sakinleşiyor:)) annem çok bozuldu üzüldü ya

çok geçmiş olsun Gülay, acil şifalar Aliciğe.... ama bu aydan sonra zaten düşecek kilo alımı, ilk 3 ayki kadar çok olmayacak, sıkma canını, hasta olduğu için de etkileniyordur. iyileşince kilo alımı da düzelir.

canım zaten 5. ay içinde sık görmedikleri insanlara tepki vermeye başlıyorlar. yabancı insan ayırmaya başlıyorlar. hele ki bi de anneden ayrılmama duyguları başlayacak iyice :))
bence normal tepkiler veriyor. annen de üzülmekte haklı ama malesef 8-9 aya kadar bu devam ediyormuş. ama tabii bebekten bebeğe de değişir bu okuduklarımız genel bilgiler. benimki mesela 3. ayında başladı yalnız kalmama her dakika anneyi görme psikolojisine, şuan onu alıştırma eğitimi yapıyorum. ama benimki mesela hiç yabancı bilmiyor, sokakta bile millete kahkaha atıyor, sinir oluyorum. öyle dikiyor gözlerini bir insana insanlar dönüp bakınca deli gibi heyecan kahkaha :))
bunun eğitimini verebilirsin 5. ayda anlar. benim yeğenim hep sarışın insan gördüğü için esmer insan gördüğünde ağlıyordu gitmek istemiyordu. biz onu alıştırdık, şöyle ki: annesi kucağında tutarken, yanına da ağladığı kişi oturuyor, ilgisini çeken oyuncakla bebiş kısa kısa kucaklarda yer değiştiriyor. birkaç denemeden sonra dikkati iyice dağalıp yabancıladığı kişinin kollarında da sakin sakin oturuyor. bu bikaç kişiyle yapıldıktan sonra iyice yabancı duygusunu yenecektir.
annen de hiç üzülmesin yaşından sonra eteklerinden ayrılmaz :))

denemee

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1398673248845.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Ya aslında şöyle çok güleç bir çocuk zaten iki tane konuş hemen güler kahkaha atar bizim dışımızdakilere de... Ama kucağa alınınca orda ağladı.. Haa bunda öncesinde annemin aşırı sevmesinin (bağıra çağıra bir de:)) etkisi olabilir tabi:)) anneme söyleyeyim 4 ay kalmış sabretsin

denemee

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…