- 25 Şubat 2013
- 2.960
- 101
- 163
Canım ya gelişimi durmuş deyip ğzme kendiniiiişimdi ay kontrolümüzden geliyorum, çok moralim bozuk, gelişimimiz durmuş... ishalden kaynaklı kilo kaybı olacağını söyledi dr.
geçen ay 6700 dü Ege, bu ay 6750...
boyu geçen ayla aynı 66 cm.
hadi kiloyu ishalden kaybetti de boy nasıl uzamaz ya...
güvenmedim ölçüme bi de ASM'ye gittim ölçtürdüm... onlar da aynı ölçtü..
kendimi çok kötü hissettim ya gelişimi durmuş diyice. dr baya teselli ettti beni, bu tarz dönemlerin olabileceğini söyledi. ama gel de anneye anlat...
Olsun olmuş bitmiş ne güzel. Ne kdr küçükken olsa o kdr iyiBizim babamiza doğdundan beri yaptıralim die die dilimde tüy bitti..ama daha erken bi türlü ikna olmadı yapılmasına..bende artık dayanamadm nasılsa gün aldık yaptıralim ddm artık.tabi Dr cok rahatlattı beni her konuda...neyse cok rahatti öncesi ve sonrası cok az bi anestezi uygulandı normal bi ameliyat gibi degildi yani..oğlum da hic aglamadi desem yeridir..bizim sargimiz da 2.gun düştü ve hiç ağrısı yok iyi ki yaptirdik öyle yada böyle...tam iyileşmesi 2 ayi bulurmus..
aynen bencede kıskanıyolar hatta şimidi çubugu soktum byere balonlar tam üstüne gelcek şeklde sabitledim vuruyo oynuyo balonlarla yattığı yerden aklımı seviyimsizde yapın iyi oluyo valla
ya akızlar bu arada oyun halısı kullanan var mı? bu balonlarla oynatırken aklıma geldi ondan almak istiyorum biraz pahalı gibi..Onu da mı evde üretsek naapsak
Canım ya gelişimi durmuş deyip ğzme kendiniiii
Sadece bu ay almamış kilo o kdr. Bi biliyoruz bırda bebişin hastalandı ishal oldu ateş falan
Sağlıklı olsun da diğer ayşar telafi eder. Hem arkların dediği gibi
Artık az olacak kilo alımları. Tamam Egecik almamış ama üzülme lütfennn(
O iyidir annesi kocaman delikanlı olcekk paşamızz
Ek gıdalarla bol bol alcak kiloları. Üzülme sen
31:
ya ben balonlarla odasını falan süslemiştim bi ara, aynı gün kaldırdım. benim manyak köpeklerden biri top ve benzeri nesnelere çıldırıyor, patlatır çocuk korkar diye vazgeçtim.
canım ben de oyun halısı istiyordum ama gerçekten çok pahalı.
geçen de nette bir pedagog yazısı okudum. dur bulursam linki koyarım.
oyun halısı alınacaksa, düz yere serilenlerin tercih edilmesi çocuk gelişimini daha çok destekliyormuş.
üstünde oyuncaklar olanların çocuğu çok yorduğunu ve sadece el kordinasyonuna etkisi olduğunu, onun haricinde dönme ve emekleme gibi faaliyetlerde yetersiz kaldığını söylüyordu.
hatta yere serilen oyun halısına da para vermek istemeyen ailelerin, yere temiz bir örtü sererek etrafına uzanması için belli aralıklarla oyuncaklar koyulmasının da faydalı olduğunu söylüyor.
ben de aynen öyle yapıyorum.
çarşafı seriyorum, karşısına ayna koyuyorum. (çarşafın üstüne gelmeyecek şekilde ki çarşafı çekiştirirse üstüne devrilmesin diye)
ordan kendini görüyor gülüyor eğleniyor.
yanlarına çıngırak, peluş falan koyuyorum, uzanıp onları almaya uğraşıyor, onlara doğru emekleme girişimleri oldukça arttı.
dizlerini çok güzel toparlayıp poposunu kaldırarak emekleme pozisyonuna geçmeye başladı. ancak daha emekleme yok
ama Ege çok eğleniyor.
Kesinlikle doğrı düşünmüşsün yanlış ölçmüşlerdşr geçen ayçocuğa dünden beri deli gibi yediriyorum zaten :)
ya kilo ishalden kaybedilmiştir onu anladım da boyu niye uzamamış
bana da eşime de uzamış gibi geliyor.
dr.dan çıkınca bi de gittim ASM'de ölçtürdüm o da aynı ölçtü.
şimdi diyorum ki herhalde geçen ay yanlış ölçtüler, 1-2 cm de olsa uzardı bence. hatta uzadı gibi geliyo bana, kucağıma alınca öyle hissediyorum.
neyse napalım, ishali bugün daha iyi, mama ve reflor işe yarıyor, hala keyifi çok gelmedi ama herhalde bikaç güne toparlar.
bu ayı sağlıklı geçirirsek kilo da alır diye umuyorum.
aslında mantıklı onlarda sadece sırt üstü el ayak çalıştırıyo ama ne biliyim çok faydalı olduğunu düşünenler de var....
ben de seriyorum yere battaniyesini dediğin gibi popo yukarda bacakları çekişitiriyo emekllemeye çalışıyo sankioyuncaklarla uğraşıyo ama ayna da mantıklıymış cnm saol
çocuğa dünden beri deli gibi yediriyorum zaten :)
ya kilo ishalden kaybedilmiştir onu anladım da boyu niye uzamamış
bana da eşime de uzamış gibi geliyor.
dr.dan çıkınca bi de gittim ASM'de ölçtürdüm o da aynı ölçtü.
şimdi diyorum ki herhalde geçen ay yanlış ölçtüler, 1-2 cm de olsa uzardı bence. hatta uzadı gibi geliyo bana, kucağıma alınca öyle hissediyorum.
neyse napalım, ishali bugün daha iyi, mama ve reflor işe yarıyor, hala keyifi çok gelmedi ama herhalde bikaç güne toparlar.
bu ayı sağlıklı geçirirsek kilo da alır diye umuyorum.
evet çok beğenenler de var, herkesin kendi takdiri. ama ben o kadar para vermeyi gereksiz buluyorum. zaten bebeler oldu 5 aylık, 6 ila 9 ay arasında emeklemeye başlayacaklar, fazla onunla oynayacaklarını sanmıyorum.
hele kendi bebeğimden yola çıkarsam şuan bile döne döne her yeri geziyor, öyle sabit durmaz yanarım o verdiğim paralara...
Kesinlikle doğrı düşünmüşsün yanlış ölçmüşlerdşr geçen ay
Arası da 70 ölçmüşletdi bu ay da 70 çıktı ya uzamadı ya da dediğin gibi geçen ay yanlış ölçtüler
Kiiiii olma ihtimali çok yüksek çünlü zor ölçülüyo bu hareketli bıdoıkların boyları
Bacaklarını bazen geriyorlar bazen germiyorlar sıpalar
Şimdi nasıl ateş huysuzluk birşey var mııı
Bu gece rüyamda ne gördümmmm. Arasın alttan 4diş birden çıkıyordu patlamıştı:18:
İyice kabullendim:))
Kız bu pişti ama tepsiden çıkmıyor yapışmışhahah
olsyn cnm cok guzel olmus benmde topuklarndam biri baya incelmis gibi kirilma ihtimali varÇıkmadı malesef canım ya ayagın iç tarafı tepside kaldı ve çatladı bende bebek yapıştırdım kopan yere keşke yapışmayaydı iyiydi..Eki Görüntüle 1112750
Çıkmadı malesef canım ya ayagın iç tarafı tepside kaldı ve çatladı bende bebek yapıştırdım kopan yere keşke yapışmayaydı iyiydi..Eki Görüntüle 1112750
aynen dediğin gibi tuğba, biz yarın barışırız eşlerle ama annelerin içinde kalır, benim de k.valideye çok anlatasım geliyor ama kendiiimi tutuyorum, çünkü sonunda biz barışıyoruz o üzüldüğü ile kalır.. Ahmedin düşmesini söylememen de iyi olmuş bence, şükür bişey de olmadı. ama inan ev dışında vakit geçirmek sana şahane gelecek. eşinle çıkarsan daha da güzel olur. yokuş sıkıntısı bende de var, çamlıca'da oturuyorumtepe ile aram yürüme 5dk sen düşün. hamilelik zamanında da bu yokuşlar çok yordu beni, bence perşembe gününü değerlendirmeye bakın, çok faydası olur..
Allah yardımcın olsun canım, kıyamam o ellerealerji dıştan olduğu kadar içten de rahatsız eder yavruyu
bence sen etrafa kulağını tıka çünkü bebeğini en iyi sen tanırsın, alerji hafife alınacak birşey değil, büyüdüğünde canı bişeyler istediğinde daha iyi olması için bugünlerin böyle geçmesi gerekiyor, sende güçlü ve sabırlı bir aannesin, inşAllah en kısa zamanda kurtulursunuz bu alerjiden...
Off canım benim yaane denemiştin canım ek gıdada...
canım hep dua ediyorum sana tanışmıyoruz ama senin yazılarını okudukça okadar çok üzülüyorum ki.Allah ım inşallah bebeğinin hayatı boyunca başka hiçbi rahatsızlığı olmaz bu yaşadığınız ilk ve son olur.biz bile ne yedirsek diye düşünürken sizin yaşadıklarınız çokkkk çok zor.Allah ım sana sabır versin.bebeğini de çok öpüyorum.bi test falan yapılamıyor mu?hep deneyerek mi bulacaksın neye alerjisi olduğunu.
tesekkur ederim kizlar sizde olmasaniz konusacak kimsem yok.arkadas edinemedim henuz yada edinmek istemedim bebekli olunca bebeksiz arkadas olmak zor geliyor sizin halinizden anlamiyor yada ben sadece artik bebek konulari konusabiliyorumo
gercekten durumn cok zor bzimde sadece mamaya oluyor nda bile zor oluyor.
ek gida ne vermistin.
esselaaaaa
canm k.pederine de gecmis olsun ..
Çıkmadı malesef canım ya ayagın iç tarafı tepside kaldı ve çatladı bende bebek yapıştırdım kopan yere keşke yapışmayaydı iyiydi..Eki Görüntüle 1112750
kizlar dn yogurdu kucuk meve pures kavanoLari var ya.
nlara mayaladim. sutten mayaladim.
bugn biraz ilittim ocakta.
nuda bberona koydum. bi guzel icti.
meyve purelernide sicak suyla aciyorum.
bberna koyuyorum .
cok guzel iciyor.
acil isiniz varsa misafirlikteyseniz cok iyi oluyor.
Canim yanlış okumuyorum dimi 1 bardak tuzvalla almaya kalksan en az30 lira bencede cok iyi oldu:) 1su bar tuz1 su bar un yarim su bar ilik su hamur hemen oluyo firinda100 detecede 3 saat yaziyo yavas yavas ici kurusun diye gunduz ypp gunese koyabilirsibiz sanirim belki. ben dayanamdim hemn yptim. hadi kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?