2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

evet acil anlar için pratik mantıklı bir çözüm..
ama evdeyken yapmam ya, püreleriyle yalana yalana yiyiyor Ege çok hoşuma gidiyor:)
ama ben de kaşıkla da verirken sıcak suyla ılıtıyorum, meyveler dolaptan çıkınca buz gibi oluyor çünkü..

Arkadaşlar bebeğinize ortalama kaç cc mama veriyosunuz? Biz daha yeni başladık mama olaylarına işe başladğım için.. 120 az mı ??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım doktor yönlendirmesiyle mi başladın mamaya? anne sütü+mama mı veriyorsun? bu soruların cevapları mama miktarını etkiler.
ben ilk mama vermeye başladığımda 2,5 aylıktı, anne sütü+ mama verdim. beni emdikten sonra 30cc - 60 cc yetiyordu.(genelde günde 1-2 kere mama takviyesi yapıyorduk)
3. ayda anne sütü+ mama devam ettim. mama 60-90 cc oldu.
3,5 aylıkken beni sadece 1 kere emmeye başladı. sabahları emiyordu, sonra sabah uykusundan önce 120cc mama içiyordu. sonra beslenme aralıklarına göre kendim ayarlamaya başlamıştım, bazen 120 bazen 150 bazen 210 içiyordu. onu zamanla bebeğine göre anlayabiliyorsun.
mamaların arkasında verilen beslenme tablolarına göre de hareket etmemek lazım. o tabloya göre Ege 5 kere 210 cc ile beslenmesi gerekiyor, ama Ege 6-7 kere besleniyordu, ha totali 1.050 cc yi buluyor.(5*210) ama uyuma uyanık kalma o günkü hareketleri vs hangi öğünde ne kadar tükettiğini etkiliyor.
şimdi ek gıdaya başladım, sabah meyve, öğlen sebze, ikindi yoğurt, akşam muhallebi yiyiyor. beni de 4-5 kere emiyor, 1-2 kere mama içiyor ve bolca su içiriyorum.

anne sütü+mama veriyorsan 120 de iyi sanırım. benim doktorum demişti ki 3. ayda önce emzir sonra 120 cc önceden yanına hazırlayıp koyduğun mamayı ver. ama 5. ay için bilemiyorum.

ben de azar azar verdim yoğurt sevdi gibi.. en azından yedi
dün sabah ta kendime yaptığım yumurtanın sarısından azıcık tattırdım
bu akşam yüzünde hafif kırmızı pütürtüler gördüm :26: ondan mı oldu ki acaba
ya zormuş bu işler
allahım mirakar alaa yeliz ve onlar gibi olan arkadaşlara yardım etsin

Amin canım kayınpederine geçmiş olsun Allah şifa versin.
sukunet! nerelerdesin özletiyosun
minnoşların nasıl, dişler ne alemde? bizimkini okumuşundur...
sağol canım allahım hayırlıysa şifa versin iyi olmayacaksa çektirmesin bu akşam yine eşim gitcek yarın ameliyata alıncakmış
biz de annemlere geçicez birazdan bebişimle... babam almaya gelcek

özletme arada ses ver

esselaaaaa

canm k.pederine de gecmis olsun ..
sağol canım tşkler

brawo kızlar çok güzel fikirler
ben de balon ve yere örtü açma olayını uyguluyorum
ama ayna hiç gelmemişti aklıma
du bakiyim bi ayna ayarlamak iyi olcak
balonu da çubuğa tutturmayı denemedim o da iyi fikir

hayırolsun anıl
kolay çıksın inci gibi dizilsin

canım ayna çok iyi oluyor. benim banyo aynam çıkıyor, onu çıkarıp koyuyorum, büyük olması çok güzel, arkasına geçiyorum beni de görüyor, ordan bi sağdan puf yapıyorum bi soldan :)) çok gülüyor kikir kikir :))
ama canım dediğim gibi dikkat et çarşafın üstüne koyma, allah korusun çarşafı çeker düşürüverir..

arkadaşlar merhaba
ben 2014 ağustos annesi olucam inşallah

bugün doktora gittim
bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikmesinden dolayı büyüme olmuş
7 mm

çok korkuyorum
burada başına böyle birşey gelen var mı????
sonradan gecen veya????

lütfen yardımcı olun

Aminnnn canım sağolasın... Allah tüm bebekleri korusun sağlık versin... Sizin pütürler de yumurtadan olabilir... Yumurtanın sarısı 6 aydan evvel biraz sıkıntılı olabilir...

Yarın izleyip Azrayla yapacağım:) şu göbüşüme çare olursa dile benden ne dilersen Meltem:))

Yarın izleyip Azrayla yapacağım:) şu göbüşüme çare olursa dile benden ne dilersen Meltem:))

Azra'yla bol bol eğlen başka bişey istemem :)))
Ege çok heyecanlanıyor, çok gülüyor, ben de mutlu oluyorum onu boşlamadan kendim için de bişeyler yapmış oluyorum :)

Aminnnn canım sağolasın... Allah tüm bebekleri korusun sağlık versin... Sizin pütürler de yumurtadan olabilir... Yumurtanın sarısı 6 aydan evvel biraz sıkıntılı olabilir...

evet canım birinin gazına geldim 5 ay 11 günlük bebişim! acele etmemeliyim her lafa da bakmamalıyım

Vayy bu süper bi fikşr yaaa
Akıl akıldan üstündür kesinlikle denerim iyi kurtarıcı avm de falan
Mamadan iyidir en azından
Thanks babyyy
Arkadaşlar bebeğinize ortalama kaç cc mama veriyosunuz? Biz daha yeni başladık mama olaylarına işe başladğım için.. 120 az mı ??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cnmass meltemin dediği gibi çok değişir
Ayroca kilosuna göre de değişir. Büyüme hızına göre de
Aras sapıttı bu sıralar mesela
Sabah 8de içio. Sonra 13sonra 19-22-23-1-4 diye gidiyor
Ortalamaya vurumca 150 oluyor
Hiç denemedim 180 versem içer mi ya da 120 versem ağlar mı açlıktan diye
Biraz deneme yanılma yöntemini kullanacağız sanırım
Ben dr a sormuştum bana net söyleyemedi
Değilir cc miktarı veremem siz izlemliceksiniz bebeğini didi bana:44:
hayırolsun anıl
kolay çıksın inci gibi dizilsin
Amin canı amin
Ağzın bal yesin:))
Bu arada dolap ölçülerini veriyorummmm
Teee o zaman ölçtüm ama yaZamadım
Sırayla boy en derinlik. Ama dolap üstündeki taç süsü saymıyorum ona göre:)
230-155-33
Öncelikle bebeğin hayırla sağlıkla gelsin inşallah
Ben 14 aydır bu topikteyim böyle sorun yaşayanı okumadım
Ama istersen takip et arkadaşım belki cevap verem gözümden kaçan olmuştur ama sanmıyorım
Böbrek sorunu yaşayan var ama büyüme olarak değil. Çalışmasında sıkıntı var sanırım:26:
Ayrıca çok geçmiş olsun. İnşallah doğduktan sonra ilaçla ya da başka tedavi yöntemiyle geçer atlatır yavrucak
Rabbim dermansız hastalık vermesin

Son düzenleme:
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.kızım tam 4 buçuk aylık.henüz ek gıdaya başlamadık.sadece anne sütü alıyor.iki gündür akşamları uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyor.normalde 9da uyurdu.11 e kadar ara ara ağlamaya başladı.ben göğsüme alınca tekrar dalıyor bi süre sonra yine uyanıyo. öğlen 12 de kalkıyo acaba fazla mı geliyo artık gece uykusu yoksa doymamaya mı başladı.sütüm azalmış gibi gelmiyo bana ama akşamları kaşık maması versem mi acaba diyorum? ne dersiniz? o da diğer ek gıdalar gibi bi kaç kaşıkla mı başlanır? aslında dondurucuda sütlerim var ama biberon kullanmaya korkuyorum.emmeyi reddeder diye.bi akıl verin nolur yaa:44:

Son düzenleme:

canım öğlen 12 de uyanması çok sıkıntı, o kadar uyuması normal değil. bebekler kaçta yatarsa yatsın sabah aynı saatte kalkarlarmış... ama 12 geç bence.
doymasa inan anlarsın, doymayan bebek kucaktada viyak viyak yıkar ortalığı..
Ege de 2 gün aynı şeyi yaptı, ama cumartesi hastahanede çok korktu, orda başladı, kucağımda sakinliyor uyuyor koyunca yıkıyor.. çok şükür bugün iyiydi.
canım belki de bişeyden korkmuştur. belki rüya görmüştür korkmuştur.
kaşık maması vermek istiyorsan ben de 2 gündür başladım. direkt yaptım yediği kadar yedirdim ki 1 porsiyon yedi. aptamilin muzlu tahıllı gece muhallebisini almıştım.. ek gıdaya az az başlamanın nedenleri hem çocuğun bağırsaklarını alıştırmak hem alerjik reaksiyon verip vermeyeceğini görmek. belki muzlu değil de sadelerini alırsan güvenle verirsin yediği kadar...
ama uykuya dalmasını nasıl çözeceğine dair bir fikrim yok, başıma geldi ama 2 günde kendi kendine düzelti.

Benim küçük oğluma da böbreğinin biri biraz demişti ama ilk idrarini yaptıktan sonra düzelir demişti erkek çocuklarda sıkça olan birşey demişti...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aa olsun yine de çok güzel bence... Ali'nin bezelyeleri de pek güzelmiş:)

Canim yanlış okumuyorum dimi 1 bardak tuz

Yerim ben o tombik ayaklari çok güzel olmuş Gülay benide özendirdiniz hemen yapcm

Aa olsun yine de çok güzel bence... Ali'nin bezelyeleri de pek güzelmiş:)
Teşekkür ederim.Ay Mira o bezelyeleri yiycem birgün ayakları sanki oyuncak gibi :) çok güzel tombk yuvarlak gören çook gülüyor deli oluyolar.. :)
:) YA OLMUŞMU? Görüntüyü bozuyor gibi geldi bana ama sen olmuş diyorsan olmuştur :) kopan parçayı yapıştırdım ama olmadı yavv..Yap bencede inşallah bozulmaz harika ama ayak izini alabilmek için 20 dfa şekil verdim nerdeyse hamura parmklarını sıkıyor bastırınca komik oluyodu sonunda başardım hemen ayaklarını yıkadım tuz çok ya..
Canim yanlış okumuyorum dimi 1 bardak tuz

evet 1 bardak tuz Nursel tuz koruyor ya bozulmasını engelliyor muhtemelen..

Yerim ben o tombik ayaklari çok güzel olmuş Gülay benide özendirdiniz hemen yapcm
Yap bence de ya o hazırlar güzel ama pahalı eşim aldı ben hep geri koydum görünce çokk sevicek..Çok güzel bir anı elleride yapim dedim ama imkanı yokk izini alamadım mıncıkladı hep :)şu kalıbı çıkanlar dha güzel ama yavv çizgiler bile çıkıyor..

valla annesi uykucu olunca garibim de 12 ye kadar aralarda emip tekrar yatarak uyumaya alıştı sabah 8 de cin gibi kalkıyo aslında da ben gözlerimi açamıyorum emzirip yatağına bırakarak uyumaya alıştırdım sanırım.biraz oyalanıp öğle uykusu yapıyo gibi yani.ortalama günde 15 saat uyuyo canım.bi anormallik yok ama 8 de kalkmayı başarsam sıkıntı kalmaz belki de . aç olsa dediğin gibi çok ağlar .hiç dalamaz şimdi fosur fosur uyuyo ama kafam karıştı acaba dedim.korkmuş da olabilir haklısın.bugün bi hapsrdm çığlık çığlığa ağladı yavrum zor sakinleştirdim.kaşık maması vermeyi denersem de sadelerinden alırım canım teşekkrler

Aynen bizde öyleyiz canım 12 ye kadar yataktan çıkmıyoruz hatta saati 1 ettiğimizde oluyor hiçbir anormallik yok bence her çocuk bir değil siz bizdensiniz :)

Ay ben de çok uykucuyum. Ben de çok zor kalkıyorum. Ben de öyle emzirip koyuyordum yatağına uyuyordu ama artık yok illa kalkacak anasının uykusunu dağıtcak 1-2 saat gülcek eğlencek sonra yatacak(

Aynen bizde öyleyiz canım 12 ye kadar yataktan çıkmıyoruz hatta saati 1 ettiğimizde oluyor hiçbir anormallik yok bence her çocuk bir değil siz bizdensiniz :)
öyle cnm uyku saatleri değişiyo bebekten bebeğe .günlük uykusu toplamda 16 saati geçmiyo .sabahın köründe kalkıyo bi kaç tepiniyo biraz konuşuyo altı değişiyo karnı doyuyo hopp yne uyku uyusun da büyüsünler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…