Canim yanlış okumuyorum dimi 1 bardak tuz
evt cnm 1 bardak tuz 1. bardak un
Yerim ben o tombik ayaklari çok güzel olmuş Gülay benide özendirdiniz hemen yapcm
de ekki bir topuk hepince oluyor
kizlar dn yogurdu kucuk meve pures kavanoLari var ya.
nlara mayaladim. sutten mayaladim.
bugn biraz ilittim ocakta.
nuda bberona koydum. bi guzel icti.
meyve purelernide sicak suyla aciyorum.
bberna koyuyorum .
cok guzel iciyor.
acil isiniz varsa misafirlikteyseniz cok iyi oluyor.
Arkadaşlar bebeğinize ortalama kaç cc mama veriyosunuz? Biz daha yeni başladık mama olaylarına işe başladğım için.. 120 az mı ??
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben de azar azar verdim yoğurt sevdi gibi.. en azından yedibebişleri hastalanan anneler geçmişler olsun, bu hafta sonu cumartesi oğlum da hastalandı ilk kez oldu korktum... geçen hafta sütüm azaldı baya diye yazmıştım ya dr a gittik oda yavaş yavaş elma suyu ve ev yoğurduna baslayın bi kaç kaşıkla dedi. meyve suyunu önceleri verdim cumarteside taze mayalamıştım yoğurt verdim sonra biraz emdi uyudu. sonra huzursuz uyandı biraz zaman geçti başladı kusmaya hemde baya baya neyse kustu çıkardı giydirdim tekrardn bi daha bi daha sürekli bi kaç dk arayla yoğun kustu 5 kez soydum üst değiştik son kusmalar artık sapsarı safran şeklindeydi bembeyaz kesildi heryeri halsizleşti gözünü açamaz hale geldi emmeyi de reddetti öğürdü hepsonra ishal gibi bi kaka yaptı hemen hazırlanıp hastaneye gittik akşam 5-6 gibi. nöbetçi bi dr vardı genç bi bayan pek tecrübeli gözükmüyodu ama mecburduk ztn gidene kadar yolda kendine geldi çocuk neyse kan idrar kaka tahlili istediler serum bağlayalım sıvı kaybı için dediler bi oda verdiler rahat edelim diye tombişlikten damar bulunamadı uzun süre delik deşik oldu heryeri yavrumun en sonunda ayaktan damar yolu açtılar o ağladı ben ağladım benden daha dayanıklıydı ama oğlum kan alırken hiç ağlamadı aguladı güldü aksine uzun süre idrar yapmadı o yüzden uzun sürdü işimiz 10 buçukta eve geldik temiz çıktı tahliller bi kakayı veremedik yapmadı çünkü hala da yok.. hastanede güldü oynadı hiç bişii yoktu kusarak rahatadı sanırım ama korktuk baya dr inatla mikrop olabilir dedi sinir oldum yoğurdun dokunduğu ortada ne ateş var ne bişi hepsi temiz çıktı ztn. bu gün kendi dr umuza çıktık söyledik oda yediğindendir dedi anne sütüne devam et ozaman dedi. yoğurt verenler siz de böyle bişi oldu mu? erken mi oldu acaba yoğurt iki tatlı kaşığı verdik oysa....
sukunet! nerelerdesin özletiyosunAmin canım kayınpederine geçmiş olsun Allah şifa versin.
sağol canım tşkleresselaaaaa
canm k.pederine de gecmis olsun ..
kızlar bi çubuğun ucuna iple iki balon bağladım çubuğu salladıkça mete kedi gibi takip ediyo balonları oturduğum yerden sallıyorum balonlar da süzülüyo babası da dedi üşengeçlikten neler yapıyosun ben de hemen cvbı yapıştırdım üşengelik değil yaratıcılıkdiimi ama anne olunca yaratıcı oluyo insan
brawo kızlar çok güzel fikirlerya ben balonlarla odasını falan süslemiştim bi ara, aynı gün kaldırdım. benim manyak köpeklerden biri top ve benzeri nesnelere çıldırıyor, patlatır çocuk korkar diye vazgeçtim.
canım ben de oyun halısı istiyordum ama gerçekten çok pahalı.
geçen de nette bir pedagog yazısı okudum. dur bulursam linki koyarım.
oyun halısı alınacaksa, düz yere serilenlerin tercih edilmesi çocuk gelişimini daha çok destekliyormuş.
üstünde oyuncaklar olanların çocuğu çok yorduğunu ve sadece el kordinasyonuna etkisi olduğunu, onun haricinde dönme ve emekleme gibi faaliyetlerde yetersiz kaldığını söylüyordu.
hatta yere serilen oyun halısına da para vermek istemeyen ailelerin, yere temiz bir örtü sererek etrafına uzanması için belli aralıklarla oyuncaklar koyulmasının da faydalı olduğunu söylüyor.
ben de aynen öyle yapıyorum.
çarşafı seriyorum, karşısına ayna koyuyorum. (çarşafın üstüne gelmeyecek şekilde ki çarşafı çekiştirirse üstüne devrilmesin diye)
ordan kendini görüyor gülüyor eğleniyor.
yanlarına çıngırak, peluş falan koyuyorum, uzanıp onları almaya uğraşıyor, onlara doğru emekleme girişimleri oldukça arttı.
dizlerini çok güzel toparlayıp poposunu kaldırarak emekleme pozisyonuna geçmeye başladı. ancak daha emekleme yok
ama Ege çok eğleniyor.
hayırolsun anılKesinlikle doğrı düşünmüşsün yanlış ölçmüşlerdşr geçen ay
Arası da 70 ölçmüşletdi bu ay da 70 çıktı ya uzamadı ya da dediğin gibi geçen ay yanlış ölçtüler
Kiiiii olma ihtimali çok yüksek çünlü zor ölçülüyo bu hareketli bıdoıkların boyları
Bacaklarını bazen geriyorlar bazen germiyorlar sıpalar
Şimdi nasıl ateş huysuzluk birşey var mııı
Bu gece rüyamda ne gördümmmm. Arasın alttan 4diş birden çıkıyordu patlamıştı:18:
İyice kabullendim:))
brawo kızlar çok güzel fikirler
ben de balon ve yere örtü açma olayını uyguluyorum
ama ayna hiç gelmemişti aklıma
du bakiyim bi ayna ayarlamak iyi olcak
balonu da çubuğa tutturmayı denemedim o da iyi fikir
ben de azar azar verdim yoğurt sevdi gibi.. en azından yedi
dün sabah ta kendime yaptığım yumurtanın sarısından azıcık tattırdım
bu akşam yüzünde hafif kırmızı pütürtüler gördüm :26: ondan mı oldu ki acaba
ya zormuş bu işler
allahım mirakar alaa yeliz ve onlar gibi olan arkadaşlara yardım etsin
kolay çıksın inci gibi dizilsin
kızlar bunu neden daha önce paylaşmadım bilmiyorum...
ben 1 aydır oylumla beraber spor yapıyorum...
ve çok eğleniyoruz.
linkteki videolara göz atın ve deneyin, hem çok eğleneceli hem de bebekle yapılabilecek güzel sıkılaşma takdikleri:)))
http://www.uzmantv.com/etiket/anne-bebek-egzersiz
Yarın izleyip Azrayla yapacağım:) şu göbüşüme çare olursa dile benden ne dilersen Meltem:))
Aminnnn canım sağolasın... Allah tüm bebekleri korusun sağlık versin... Sizin pütürler de yumurtadan olabilir... Yumurtanın sarısı 6 aydan evvel biraz sıkıntılı olabilir...
Vayy bu süper bi fikşr yaaakizlar dn yogurdu kucuk meve pures kavanoLari var ya.
nlara mayaladim. sutten mayaladim.
bugn biraz ilittim ocakta.
nuda bberona koydum. bi guzel icti.
meyve purelernide sicak suyla aciyorum.
bberna koyuyorum .
cok guzel iciyor.
acil isiniz varsa misafirlikteyseniz cok iyi oluyor.
Cnmass meltemin dediği gibi çok değişirArkadaşlar bebeğinize ortalama kaç cc mama veriyosunuz? Biz daha yeni başladık mama olaylarına işe başladğım için.. 120 az mı ??
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Amin canı aminhayırolsun anıl
kolay çıksın inci gibi dizilsin
Öncelikle bebeğin hayırla sağlıkla gelsin inşallaharkadaşlar merhaba
ben 2014 ağustos annesi olucam inşallah
bugün doktora gittim
bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikmesinden dolayı büyüme olmuş
7 mm
çok korkuyorum
burada başına böyle birşey gelen var mı????
sonradan gecen veya????
lütfen yardımcı olun
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.kızım tam 4 buçuk aylık.henüz ek gıdaya başlamadık.sadece anne sütü alıyor.iki gündür akşamları uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyor.normalde 9da uyurdu.11 e kadar ara ara ağlamaya başladı.ben göğsüme alınca tekrar dalıyor bi süre sonra yine uyanıyo. öğlen 12 de kalkıyo acaba fazla mı geliyo artık gece uykusu yoksa doymamaya mı başladı.sütüm azalmış gibi gelmiyo bana ama akşamları kaşık maması versem mi acaba diyorum? ne dersiniz? o da diğer ek gıdalar gibi bi kaç kaşıkla mı başlanır? aslında dondurucuda sütlerim var ama biberon kullanmaya korkuyorum.emmeyi reddeder diye.bi akıl verin nolur yaa:44:
arkadaşlar merhaba
ben 2014 ağustos annesi olucam inşallah
bugün doktora gittim
bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikmesinden dolayı büyüme olmuş
7 mm
çok korkuyorum
burada başına böyle birşey gelen var mı????
sonradan gecen veya????
lütfen yardımcı olun
Aa olsun yine de çok güzel bence... Ali'nin bezelyeleri de pek güzelmiş:)
ay Gülaycım ben onu süslemek için koydun sandım çok hoşuma gitti... bence gayet güzel :))
senin ellerine Ali!nin ayaklarına sağlık :))
ben de yapcaktım bugün evde azıcık tuz kalmış, babaya verdim sipariş gelirken unutmayıp alırsa yarın yapıcam :)
Canim yanlış okumuyorum dimi 1 bardak tuz
Yerim ben o tombik ayaklari çok güzel olmuş Gülay benide özendirdiniz hemen yapcm
Teşekkür ederim.Ay Mira o bezelyeleri yiycem birgün ayakları sanki oyuncak gibi :) çok güzel tombk yuvarlak gören çook gülüyor deli oluyolar.. :)Aa olsun yine de çok güzel bence... Ali'nin bezelyeleri de pek güzelmiş:)
:) YA OLMUŞMU? Görüntüyü bozuyor gibi geldi bana ama sen olmuş diyorsan olmuştur :) kopan parçayı yapıştırdım ama olmadı yavv..Yap bencede inşallah bozulmaz harika ama ayak izini alabilmek için 20 dfa şekil verdim nerdeyse hamura parmklarını sıkıyor bastırınca komik oluyodu sonunda başardım hemen ayaklarını yıkadım tuz çok ya..ay Gülaycım ben onu süslemek için koydun sandım çok hoşuma gitti... bence gayet güzel :))
senin ellerine Ali!nin ayaklarına sağlık :))
ben de yapcaktım bugün evde azıcık tuz kalmış, babaya verdim sipariş gelirken unutmayıp alırsa yarın yapıcam :)
Yap bence de ya o hazırlar güzel ama pahalı eşim aldı ben hep geri koydum görünce çokk sevicek..Çok güzel bir anı elleride yapim dedim ama imkanı yokk izini alamadım mıncıkladı hep :)şu kalıbı çıkanlar dha güzel ama yavv çizgiler bile çıkıyor..Canim yanlış okumuyorum dimi 1 bardak tuz
evet 1 bardak tuz Nursel tuz koruyor ya bozulmasını engelliyor muhtemelen..
canım öğlen 12 de uyanması çok sıkıntı, o kadar uyuması normal değil. bebekler kaçta yatarsa yatsın sabah aynı saatte kalkarlarmış... ama 12 geç bence.
doymasa inan anlarsın, doymayan bebek kucaktada viyak viyak yıkar ortalığı..
Ege de 2 gün aynı şeyi yaptı, ama cumartesi hastahanede çok korktu, orda başladı, kucağımda sakinliyor uyuyor koyunca yıkıyor.. çok şükür bugün iyiydi.
canım belki de bişeyden korkmuştur. belki rüya görmüştür korkmuştur.
kaşık maması vermek istiyorsan ben de 2 gündür başladım. direkt yaptım yediği kadar yedirdim ki 1 porsiyon yedi. aptamilin muzlu tahıllı gece muhallebisini almıştım.. ek gıdaya az az başlamanın nedenleri hem çocuğun bağırsaklarını alıştırmak hem alerjik reaksiyon verip vermeyeceğini görmek. belki muzlu değil de sadelerini alırsan güvenle verirsin yediği kadar...
ama uykuya dalmasını nasıl çözeceğine dair bir fikrim yok, başıma geldi ama 2 günde kendi kendine düzelti.
valla annesi uykucu olunca garibim de 12 ye kadar aralarda emip tekrar yatarak uyumaya alıştısabah 8 de cin gibi kalkıyo aslında da ben gözlerimi açamıyorum emzirip yatağına bırakarak uyumaya alıştırdım sanırım.biraz oyalanıp öğle uykusu yapıyo gibi yani.ortalama günde 15 saat uyuyo canım.bi anormallik yok ama 8 de kalkmayı başarsam sıkıntı kalmaz belki de . aç olsa dediğin gibi çok ağlar .hiç dalamaz şimdi fosur fosur uyuyo ama kafam karıştı acaba dedim.korkmuş da olabilir haklısın.bugün bi hapsrdm çığlık çığlığa ağladı yavrum zor sakinleştirdim.kaşık maması vermeyi denersem de sadelerinden alırım canım teşekkrler
valla annesi uykucu olunca garibim de 12 ye kadar aralarda emip tekrar yatarak uyumaya alıştısabah 8 de cin gibi kalkıyo aslında da ben gözlerimi açamıyorum emzirip yatağına bırakarak uyumaya alıştırdım sanırım.biraz oyalanıp öğle uykusu yapıyo gibi yani.ortalama günde 15 saat uyuyo canım.bi anormallik yok ama 8 de kalkmayı başarsam sıkıntı kalmaz belki de . aç olsa dediğin gibi çok ağlar .hiç dalamaz şimdi fosur fosur uyuyo ama kafam karıştı acaba dedim.korkmuş da olabilir haklısın.bugün bi hapsrdm çığlık çığlığa ağladı yavrum zor sakinleştirdim.kaşık maması vermeyi denersem de sadelerinden alırım canım teşekkrler
o bebek çok hoş durmuş bence .ellerine sağlıkÇıkmadı malesef canım ya ayagın iç tarafı tepside kaldı ve çatladı bende bebek yapıştırdım kopan yere keşke yapışmayaydı iyiydi..Eki Görüntüle 1112750
öyle cnm uyku saatleri değişiyo bebekten bebeğe .günlük uykusu toplamda 16 saati geçmiyo .sabahın köründe kalkıyo bi kaç tepiniyo biraz konuşuyo altı değişiyo karnı doyuyo hopp yne uykuAynen bizde öyleyiz canım 12 ye kadar yataktan çıkmıyoruz hatta saati 1 ettiğimizde oluyorhiçbir anormallik yok bence her çocuk bir değil siz bizdensiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?