Canım sanada çok geçmiş olsun, ben son 2 haftadır çok fazla tatlı hamur iş ve meyve yemiştim. Acaba diyorum ondan olmuş olabilir mi :/, şu ana kadar hiç şeker problemi yaşamamıştım umarım doğumdan sonrada herşey eski haline döner hepimiz için.
Senin diyetinin içeriği nasıldı ? Umarım yarın sonuçların çok ama çok iyi çıkar, benide bilgilendirmeyi unutma lütfen. İyi haberlerimi bekliyorum:)
Bu arada sende İzmirdesiniz sanırım, Hangi hastahaneye gidiyorsun? Ben Medical parka gidiyorum gebeliği öğrendiğimden beri.
Ya arkadaşlar doktorunun muayehanesine gidenler şeker yüklemeniz nasıl yapıldı benim bildiğin parmak ucundan şeker aletiyle kan aldı glikozu içtim bi saat sonra yine aynen aldı ama herkes kan alındı vs dio şaşırıorum:44:
kızlar nolur bişiler yazın korkuyorum melegime bişe olacak diye..bugün sanbahtan beri göğüs kafesimde ara ara yoklayan agrı var neden olabilirki arastırdım biraz ama daha ilerleyen haftalarda karsılasmam gerekir böyle bir durumla sanırım rahim büyüdükce gögüs kafesine baskı yapıyor..sizdede oluyomu ? sıkıntı yaptım biraz gecmese acile gidecegim..
kızlar nolur bişiler yazın korkuyorum melegime bişe olacak diye..bugün sanbahtan beri göğüs kafesimde ara ara yoklayan agrı var neden olabilirki arastırdım biraz ama daha ilerleyen haftalarda karsılasmam gerekir böyle bir durumla sanırım rahim büyüdükce gögüs kafesine baskı yapıyor..sizdede oluyomu ? sıkıntı yaptım biraz gecmese acile gidecegim..
günaydın kızlar ya topik çok sessizleşti,bu face olayı olmadı ya
Bende diyetisyene gönderirler diye düşünüyordum fakat nedense evde kan şekeri ölçümüne devam etmemi istedi dahiliyeci. Sadece hamur işi yeme, yaz meyvelerini az tüket ,pirinç makarna yeme dedi. Başkada hiçbir yorum yapmadı. 4-5 gün ölçüm yap görüşelim tekrar dedi. Canım senin diyetinin içeriği nasıl? şahsen ben şu an her gıdaya şüphe ile bakmaya başladım resmen bütün gün açtımbide günde 4 kez şeker ölçme psikolojisi bile rahatsız etti ama malesef yapacak birşey yok:/
canım benim diyet gdm diyeti olarak geçiyo kolorisi yok 3 ana öğün 6 ara öğün var patates,pirinç,havuç,makarna, pilav bulgurda dahil beyaz ve kepekli ekmek, şekerli şeyler ,meyve suları, hamurişleri kesinlikle yasak. bana dr verdiği diyeti paylaşıyım belki işine yarar en azından aklında kalır.
ben işe gittiğim için sabah yedide start :) 07:00 bir su bardağı yoğurt 2 kuru kayısı (süt ve ayran içmediğim için tercihimiz yoğurt)
SABAH KAHVALTISI 08:30 :şekersiz açık çay- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir- 1 adet haşlanmış yumurta- 5 tane tuzsuz zeytin- 2 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği- salata yağsız söğüş istediğin kadar
ARA ÖĞÜN 10:30 :1porsiyon meyve- yarım su bardağı yoğurt
ARA 11:00 11:30 :kuşburnu-melisa-ıhlamur-papatya çayı tarçın ekleyerek (yeşil çay ve diet çay yasak)
ÖĞLEN 12:300 13:00 :çalıştığım için iş yerinin çıkardığı yemekten bir porsiyon- yarım kase çorba- yoğurt 1 su bardağı- 2 dilim ekmek-salata serbest yağsız
ARA ÖĞÜN 15:00:1 porsiyon meyve - 3 ceviz/10 fındık/10 badem meyveyle beraber dilediğini yiyebilirsin
ARA ÖĞÜN 17:30 yarım su bardağı yoğurt
AKŞAM 19:30 :10 yemek kaşığı sebze yemeği susuz- 1 su bardağı yoğurt-1,5 dilim ekmek - salata serbest (salatanın içine beyaz peynir, ton balığı, tavuk gibi bir şey koyabilirsin)
GECE 22:00 1 porsiyon meyve- 3 ceviz/10 fındık /10badem meyveyle beraber dilediğini yiyebilirsin
13 su bardağı su her gün içmelisin diye eklemiş
her hamilede değişebilir benim fikrimce ben hem çalıştığım için öğünlerim böyle hemde değerlerime göre 2 hafta uygulıyıp bu diyeti tekrar doktora gidip kontrol olucam sonuçlara görede diyetisyen tekrar listeyi değerlendircek dikkat etmek lazım hayırlısıyla bi kucağımıza alsak bebişlerimizi
Ya arkadaşlar doktorunun muayehanesine gidenler şeker yüklemeniz nasıl yapıldı benim bildiğin parmak ucundan şeker aletiyle kan aldı glikozu içtim bi saat sonra yine aynen aldı ama herkes kan alındı vs dio şaşırıorum:44:
cnm listen bayagı güzelmiş ama günde 6 ceviz 20 fınfık 20 badem biraz fazla gibi geldi bana doktorum günde 2-3 ceviz ve 1-2 tane hurma yememi söyledi ama senin fındık badem biraz fazla gibi ama yiyebiliyorsanda sorun yok..sonuçta kuruyemiş çok faydalı...keşke bende bu listeye uysam ama ben hala beyaz ekmeğe devam sabahları bazen kahvaltı bazen pogaça börek türü yiyorum gerçi bu aralar yememeye başladım poğaçayı ve öğlende ne çıkarsa dürüm yumurta melemen işyerinde bzen ben yemek getiriyorum...aralarda meyve ve 2 hurma 2 kuru incir..akşamda sebze veya tavuk felan akşamda eşimle 1 kilo kirazı yiyoruz oturup her akşam 2 dilimde karpuz kirazı ve karpuz biraz fazla kaçıyor benimde şeker yüksek çıkacak bence...
canım yanlış anlamışsın günde 6 ceviz 20 fındık 20badem değil keşke öyle olsa :)) o öğünde dilediğin birini seçiyorsun mesela ilk öğünde 3 ceviz yedin ikinci öğünde 10 fındık yiyosun bir porsiyon meyve içinde meyvelerin porsiyon değerini veren bi liste verdi oradan seçiyorsun mesela karpuz pir porsiyonu 1 ince dilim orta boy krpuzun1/10 kadarı :)) yeşil erik mesela 10 adet- taze kayısı 4 adet- vişne 20 adet- muz küçük boy 1 adet :)) gibi
he anladım cnm şimdi bende dedim günde 20 fındık 20 badem valla enerjiden yerimizde duramayız...o zaman güzelmiş ama meyvede ben sınır koyamıyorum...birde kızlar mutlaka günde 1 veya 2 tane hurma yiyin ve doğuma gidecek olanlar o günde yiyin hem doğumu kolaylaştırıyormuş hemde hemen sütün gelmesini sağlıyormuş süt yapıyormuş.... çokda faydası var...
Hurmayi ben de duymustum
Ozellikle acve hurmasi diye ama ben 8.aydan sonra yenmesi gerek diye biliyorum ama
günaydın benim 75 gr yüklememde parmaktan alındı.100 gr mı başka yerde yaptırdım onlarlarda kolumdan aldı.şaşırdım ve merakla sordum ikiside farklı yöntemlerler ikiside doğru dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?