nerede satılıyo canım o renk mendilleri bende alıyımYok şükür ki bizimkilerde de yok çekme falan, orjinalleri küçük ya kıyafetlerin ondan dedim öyle :) Ben renk salmasını garantilemek için şu renk mendillerinden attım içine, daha önce bazı arkadaşların boyanmıştı ya kıyafetleri korktum... Kazasız atlattık ilk postayı
kızlar benim de bi sorum var.. bu haftaya kadar oğlumun hareketleri çok sertti, tekmeleri falan.. ama bu hafta daha nazik, nazlı nazlıniye böyle oldu ki yada böyla farklılık hisseden var mı :44:eşimde diyor eee büyüdü artık yeri daraldı falan öyle mi acaba :44:
evet canım galiba bu yüzden, herkeste aynı şeyi söyleyince biraz rahatladımbenimde hareketleri daha nazikleşti büyüdüler artık.hatta bu günkü takvimimde bile yazıyo
tebrikleriniz için teşekkür ederim kızlar. oğlum uyuyorken kısaca dogum hıkayemı anlatayım. 10 gun once bobrek agrısı sıkayetım vardı burayada yazmıstım.3 doktora gıttım bırısı enfeksıyon dedı ilaç verdi kullandım ama gecmeyınce kadın dogumcuya gozukeyım dedım. o da kum dokuyor olabılırsın dedı acılmama baktı( cok ığrenc bı duygu) cok bagırdım anlayamadı unıverste hast. gonderdı. oorda da bı sorun cıkmadı hıc bıseyın yok dedı. ama agrım devam ettı. ertesı gun bıraz kanamam gelmıs korktuk hemen hastaneye kostuk. acılmam yokmus ama kanama olduğu ıcın yatırcam 1 gece dedı. sabah kalktıgımda nst de sancım cıktı ama bende agrı yok. acılmama baktı 3 cm olmus. doğum baslamıs dedı. sizi bırakamayız dogum salonuna gecın dedıler ben basladım aglamaya daha cok kucuk yasayamaz ben hazır degılım dıye doktor sakınlestrdı tum organları olusmus korkma dedı.yanımda hıc bır esyam yoktu. ne annem ne kayınvalıdem vardı. tek basıma gırdım dogumhaneye.yatıs yaptık 6 cm acılma kendılıgınden oldu. hıc bır agrım olmadı çok sukur. sonrasında sunı sancı verdıler 2 saate yakın acı cektım. suyum gelmemıstı hemsıre suyunu patlatalım dedı catala oturdum acılman tamamlanmıs dedı 5dk doğuruyorsun dedı zangır zangır tıtredıgımı hatırlıyorum... suyumu patlattı dktr geldı ıgne vurdu sancın gelınce ıkın dedı 3 4 defa ıkındım tum gucumle ebe karnıma bayaa bastırdı sonunda mınık kuzum doğdu. o an tum agrı gıttı gercekten acayıp rahatladım. oglumu hemn kuveze aldılar solunum sıkıntısı vardı. aglamaya basladım yıne, sonra plasentayı cıkardılar.anestezıyle uyttular dıkıslerın acısını duymadım sonrasında odaya aldılar benı. oğlumu oksıjene bagladılar 3 gun orda kaldı sonra fanusa aldılar en sonunda kuvezde durduk 2 gun su an cok sukur ıyıyız ewımıze geldık. Rabbım onu bana bagısladı. 2640gr 52 cm doğdu yavrum. mınıcık ellerı yuzu bacakları... cok kolay degılmıs dogum ama anlatıldıgı kadar da zor degıl. Allah herkese hayırlı dogumalar nasıp etsın. ben sancı cekerken hepınıze dua ettım sızden de dua beklıyorum. dunyanın en guzel duygusuymus annelık. hayırlısıyla herkes yasasın ıns. Allah kımsenın kucagını bos bırakmasın. hıc korkmayın Rabbım yardım edıyor.
benimde ayaklarım ve ellerim çok fena şişti zaten , bu sabah kalktığımda yüzümünde şiştiğini fark ettim tartıldığımda daha da şok oldum 2 günde 1 kilo almışım doğru düzgün yemek yiyemediğim halde. toplamda 21 kg almış oldum sizde durumlar nasıl ?
arkadaşlar 37.haftama girdim artık bugun parça halinde yumurta akı kıvamında akıntımın düştüğünü gördüm doktorum normal dedi ama böyle başına gelen oldu mu hiç
kızlarrr doktordan geliyorum 3 cm açılmam varmışşşş bakalım ne zaman gelicek bebeğim??
evet gelsin bebişler ben hala doğurmadımsıra bana ne zaman gelcek yahu
ayyyy canlarım ne uyumuşum yaaa 13:30 da öyle kestireyim die uzandım az önce uyanabldim
kızlar bebişimin camaşırlarını makinadan cıkarırken beni aldı bi gülümsememiniminacık bişey bunlar yavv
dün sabah doktordaydık pzt den sonra doğma ihtimali yüksek demişti, suyu iyiymiş açılma 1 cm hala öğleninede nişan geldi nişanı söylemedim doktora çünkü nişandan sonra ağrım olmadı, keyfi yerinde bebiğin gelmeye niyeti yok :)
amin cümlemizi tşk ederim :)
bu haftada sırt ağrıları normalmi arkadaşlar
nerede satılıyo canım o renk mendilleri bende alıyım
ilerde biz bebişlerin kıyafetlerini bizimkilerle mi yıkıycaz ayrı mı yıkıycaz
kızlar nasılsınız sancılarınız nasıl oluyor? yani bende hep adet olucam gibi ağrı var ve bebeğim çok kasıyor kendini bu ikisi olduğunda daha fazla terliyor, sıkılıyor ve nefesim kesiliyor sizdede böyle mi?
evet cnm bende de bu saydıkların oluyor.
özellikle akşam başlayıp gece devam ediyor adet olmadan önce ağrı girer ya onun gibi ve çok kasılıyor karnım o zamanda tuvaletim gelir gibi oluyor
aynen gece uyutmuyor.akşamdan beri kaç kez wc gittim sayısını bilmiyorum.allah yardımcımız olsun inş.
kızlar benim de bi sorum var.. bu haftaya kadar oğlumun hareketleri çok sertti, tekmeleri falan.. ama bu hafta daha nazik, nazlı nazlıniye böyle oldu ki yada böyla farklılık hisseden var mı :44:eşimde diyor eee büyüdü artık yeri daraldı falan öyle mi acaba :44:
karmakarışık duygularım.. bebeğimiz olmasını o kadar çok istemiştim ki, ağlayarak dua ettiğimi biliyorum. çok şükür Allah'ım nasip etti, bu günlere de geldik. şimdi doğum yapan arkadaşları okudukça çok yaklaştığımı hissediyorum, acaba nasıl bir doğum hikayem olacak? kızım kime benzeyecek? nasıl bir bebek olacak? en önemlisi ben nasıl bir anne olacağım? kızım 32. haftadan beri aşağıda olduğu için erken doğum tehlikem vardı, çalıştığım için 32. hafta doğum iznine ayrılmıştım.1 haftadır kalça ağrımdan topallayarak yürüyorum. bugün dr. kontrolüm vardı.35+2 günlüğüz. bebeğin başı hala aşağıda ama nst de sancım çıkmadı, bebeğinde suyu iyi olduğu için şimdilik herşey yolunda, 1 hafta daha beklerse çok iyi olacak, gözüm saatlerde geçsin diye:) kızımla da konuşup biraz daha sabretmesi için dua ediyorum. umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. bu arada bebeğin başı aşağıda ama yüzü ters tarafa dönük duruyormuş. yüzünü aşağıya döndürerek doğum kanalına girmesi gerekiyormuş, doğum kanalına giriş içinde yapması gereken bazı hareketler varmış. ben hep aşağıda diye normal doğum yapacağımı sanıyordum. kalçamdaki ağrıda normal doğumda beni cok zorlarmış. normal doğum yapmak ne kadar zormuş :) yarın fizik tedavi uzmanına gideceğim, kızıma da yüzünü döndürmesi gerektiğini anlatmaya başladım :) Allah bebişlerimize ve bize kolaylık versin :)
akşamdan beri sancılarım yine arttı.nedense hep akşam artıyor.adet sancısı gibi ama arada bıçakla kesiliyor gibi sert bi kramp giriyor kasıklarıma.bu gerçek sancı gelince nasıl anlayacağız acaba.birde herkesten nişan denilen kan lekesi geliyormudur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?