akasya78 arkadaşm geçmiş olsun, başın sağ olsun Allah sabır versin. Minikkuş sana da kolaylıklar versin Allah'ım. İnşallah en yakın zamanda iyi haberler alırsın inşallah. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. BEKLEMEK, MERAK ETMEK ZORMUŞ.
akasya için çok üzüldüm inan ve senide çok iyi anlıyorum doktorum banada amniyosentez dedi . ama ben yaptırmadım . şuanda da endişelerim korkularım var bebeğim için . RABBİM bizleri evlatlarımızla sınamasın İNŞALLAH
Senin durumunla aynı değil, hem o arkadaşında inşallah yüzü gülecek hayatta hersey bizim için ve herşeyin bir çözümü bulunuyor.Allah inşallah ona bu üzüntüleri en kısa zamanda unutturur ve ona sağlıklı bir bebek nasip eder.
Senin durumun sadece ihtimal oladabilir olmayadabilir, sağlıklı bebeklerde sorun çıkabiliyor bilemeyiz ki ne zaman ne olacağını hayat böyle birşey hiçbirimizin garantisi yok.Sonucunu almadan kendini üzme çünkü birçoğumuza 3'lü test yapılmadı bunu biliyorsun..
tamam bilen bilmeyen herkez yorum yapıp bişiler söleyebiliyo ama bazen ben bildiğimi okuyayım diee değerlendirmek de yanlış oluyo
şekil a biberon! :) arkadaşın en büyük hatayı yapıyo 15 gün oldu doğum yapalı diyosun ona biberon verirse bebek kolayına geldiği için memeyi
erkenden bırakır.. bunu drlarda söylerler zaten hikaye değil yani sen arkadaşına uyma bence :)
minnacıkk bebisine damla damlatması da acaip tuhafıma gitti :) bebeginizin cildini sütünüzle silerek temizleyin! diyolar
sütün içinde ki hele ki o ilk aylarda gelen sütün içindekiler dünya çapında bir numaralı tesislerde dahi üretilmeyecek muhteviliyatta :)
çalışan anneler zaten mecubur bi süre sonra bebishlerini biberonla tanıştıracak bunu mümkün olduğunca ertelemek en güzeli değil mi..
QUOTE]
Ne dogru ne yalnıs hic bilemiyorum ki ilk bebegim, annelik onceden ogrenilen birsey degil ve tek dogrusu yok bence. Her bebegin kendine ozel ihtiyaclari, kolayliklari ve zorlukları var. Kimisi emmez 2. gunden mamaya baslarsın yapacak baska birsey yoktur, kimisi 3 sene emer yeter artık kessene su cocugu memeden derler.. Kimisi aksam uyumaz ayagında sallarsın ya da yanına alırsın uyur herkes sallama cocugu beyni sarsılır, alma yanına alısır desede yapmadan duramazsın ancak öyle basedebilirsin onu mutlu edebilirsin gibi. Bu tum yas grubunda boyle ilerler bence. kime sorsan cocuga sekerli yemek verme, tv izletme, yaninda yatırma vs diyor ama bunlari harfiyle uyabilen cok az kisi var.
Teşekkür ederim sağol ben de hep dua ediyorumysmc
ysmc Benim niyetim rol çalmak felan değil ama bu riski taşıyan biri olarak birden bütün sinirlerim boşaldı aslında benim üzüntüm de onun kaybı için..
Çok pozitifti iyi olsunlar diye çok dua ettim ister istemez kendimi onun yerine koyuyorum..
Sürecimiz birbirinin aynısı olmasa da kendimi ona ve bebeğine çok yakın hissediyordum o yüzden sanırım aşırı etkilendim..
Nazcım bebeğin sağlıkla doğacaktır Allahın izniyle benim hem amniyosentez sonucu için hem de amniyosenteze bağlı düşük riskinden kaynaklı tedirginliğim var.. umarım sorunsuz atlatırız
Ben de sağlıklı atlattım mı emin değilim zaten tedirginim çünkü o benden önce işlem yaptırdı.. riskin geçmiş olması gerekirdi.. aklım almıyor..
Böyle bir sürecin yaşanması bile bir anne adayı için ne kadar zor biliyorum ama kaybetmek bambaşka bir şey..
Akasyadan haber alamayınca bile merak ediyordum..
Her dk yaşıyor mu diye hareketlerini kontrol etmeye çalışıyorum en ufak bir şeyde wc ye koşturuyorum birşey mi oldu diye.. rüyalarımda hep bununla ilgili
Şimdi ben bunları yaşarken bile hissettiklerimi düşünüyorum bir de Akasyanın acısını bir de kaybettiği masumu..
Ben hiç tanımıyorum onu böyleyken bile onun için ağlayıp sızlıyorum kimbilir o ne halde..
Neyse benim sinirlerim boşaldı zaten hissettiklerimi de tam olarak aktaramıyorum..
Küçücük melek ne diyim..
Annemin cok yakın bir arkadasının kızı benim de arkadasim 15 gun oldu dogurdu, ona yaklasımından basıma gelecekleri gorebiliyorum. Hemen basladi bebek oyle tutulmaz boyle tutulur, 3 saatte bir emzirilir mi (TracyHogg EASY modeli uyguluyor kız) her istediginde vercen memeyi, yok sunu yeme gazın olur, bol bol su ic sutun cıksın yoksa sutun yetmez, cocuk ac kalir, kucaga alistirma, biberondan verme sutun gelmez, gozunde capak varsa anne sutu damlat yumusar gibi 3 saat icinde en az 10-15 akıl verdi. Ben soklardayım. Arkadasım hepsine he he dedi alismis artik her kafadan bi ses cıkıor, hic polemige girmedi ama bildigi de okudu uyandirdi cocugu dayadi biberonu gozune de damla damlattı sut yerine.. Diyor sen yandin annen cok karisacak:)
Fikir vermesinde sıkıntı yokda, çok müdahale ederse o zaman çıldırabilirim.Koca karı ilacı modunda olmadığı sürece tecrübeli ve eski insanlara itimat ediyorum hatta çok kısa bir süre önce annem doktora demişki eskiden biz çocuk acıkınca emzirir yedirirdik ne zorlardık nede saat tutardık şuan sağlıklı olanın bu olduğunu söylüyorlar demiş doktorda aynen öyle haklısın teyzecim şuan anadolu kadının yetiştiriş biçimlerini örnek alıyorlar doğala dönüyor herkes demiş.
Mesela normal doğum tekniğinde en kolayının anadoludaki gibi ayakta (tuvalet pozisyonunda) doğumun olduğunu söylüyorlar.Hem yer çekimi kuvvetinden hemde pozisyon olarak rahimden bebeğin çıkışını kolaylaştırıyormuş.Çok abartmadıkları sürece fikir verebilirler benim en büyük korkum sevsinler rahatça ama çok kucağa alışır diye korkuyorum çünkü ilk torunları şımaracak bizim zilli, birde benim kayınvalide aşırı sahiplenici annemlerle aynı zamanda bizdeyse annemleri ilk önce göndermeye çalışır kendisi en son oğlunun evi o ev sahibi yine hastanede ve evde yanımda kalmak isteyecek bende ablamı isteyeceğim ondan mesela çekiniyorum..Neyse artık yaşayıp görücez, bir çözümünü bulucaz..
Fikir vermesinde sıkıntı yokda, çok müdahale ederse o zaman çıldırabilirim.Koca karı ilacı modunda olmadığı sürece tecrübeli ve eski insanlara itimat ediyorum hatta çok kısa bir süre önce annem doktora demişki eskiden biz çocuk acıkınca emzirir yedirirdik ne zorlardık nede saat tutardık şuan sağlıklı olanın bu olduğunu söylüyorlar demiş doktorda aynen öyle haklısın teyzecim şuan anadolu kadının yetiştiriş biçimlerini örnek alıyorlar doğala dönüyor herkes demiş.
Mesela normal doğum tekniğinde en kolayının anadoludaki gibi ayakta (tuvalet pozisyonunda) doğumun olduğunu söylüyorlar.Hem yer çekimi kuvvetinden hemde pozisyon olarak rahimden bebeğin çıkışını kolaylaştırıyormuş.Çok abartmadıkları sürece fikir verebilirler benim en büyük korkum sevsinler rahatça ama çok kucağa alışır diye korkuyorum çünkü ilk torunları şımaracak bizim zilli, birde benim kayınvalide aşırı sahiplenici annemlerle aynı zamanda bizdeyse annemleri ilk önce göndermeye çalışır kendisi en son oğlunun evi o ev sahibi yine hastanede ve evde yanımda kalmak isteyecek bende ablamı isteyeceğim ondan mesela çekiniyorum..Neyse artık yaşayıp görücez, bir çözümünü bulucaz..
tamam bilen bilmeyen herkez yorum yapıp bişiler söleyebiliyo ama bazen ben bildiğimi okuyayım diee değerlendirmek de yanlış oluyo
şekil a biberon! :) arkadaşın en büyük hatayı yapıyo 15 gün oldu doğum yapalı diyosun ona biberon verirse bebek kolayına geldiği için memeyi
erkenden bırakır.. bunu drlarda söylerler zaten hikaye değil yani sen arkadaşına uyma bence :)
minnacıkk bebisine damla damlatması da acaip tuhafıma gitti :) bebeginizin cildini sütünüzle silerek temizleyin! diyolar
sütün içinde ki hele ki o ilk aylarda gelen sütün içindekiler dünya çapında bir numaralı tesislerde dahi üretilmeyecek muhteviliyatta :)
çalışan anneler zaten mecubur bi süre sonra bebishlerini biberonla tanıştıracak bunu mümkün olduğunca ertelemek en güzeli değil mi..
QUOTE]
Ne dogru ne yalnıs hic bilemiyorum ki ilk bebegim, annelik onceden ogrenilen birsey degil ve tek dogrusu yok bence. Her bebegin kendine ozel ihtiyaclari, kolayliklari ve zorlukları var. Kimisi emmez 2. gunden mamaya baslarsın yapacak baska birsey yoktur, kimisi 3 sene emer yeter artık kessene su cocugu memeden derler.. Kimisi aksam uyumaz ayagında sallarsın ya da yanına alırsın uyur herkes sallama cocugu beyni sarsılır, alma yanına alısır desede yapmadan duramazsın ancak öyle basedebilirsin onu mutlu edebilirsin gibi. Bu tum yas grubunda boyle ilerler bence. kime sorsan cocuga sekerli yemek verme, tv izletme, yaninda yatırma vs diyor ama bunlari harfiyle uyabilen cok az kisi var.
Bunlar oluyor daha şimdiden ben yaşadım eşimin kuzeni hiç yanınıza yatırmayın ilk günden alışmasın diyor, mesela arkadaşımda okuduğum birçok kaynakta bebeği ilk dönem yanınızda yatırın anne ile ve aileyle bağı güçlü olsun diyor ha özgür bir yapısı olsun istiyorsan senin tercihin diyor ama anadoluda bile ilk zamanlar bebek anneye yakın olurmuş dedi.
Bence anne bunun nasıl olması gerektiğini hissediyor hatta acıktığını gazını olduğunu o yüzden o çocuk aç vb. gibi yorumlar o dönem sıkıcı olabilir sütün ne kadar gittiğini anne hisseder yada nasıl yetiştirmek isterse öyle yetiştirir.... ilk birkaç ay odama alırım çünkü sürekli uyanıp emzirmek durumunda kalıcaz uykumuzu tam alamıcaz zaten daha kolay olur, hemde onun iyi olduğunu görmek isterim arada bakacağımdan eminim.
Arkadaşlar ne yazık ki bebeğimi kaybettim. Ayrıntıları anlatmayacağım. Lütfen sormayın. Acımın tarifi yok. sürekli ağlama krizleri geçiriyorum. Ne zaman toparlanırım bilmiyorum. size haber vermek istedim. Bu süreçte bana destek olan dostlarıma çok teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun. Dua edin benim için..Listeden çıkarabilirsiniz beni.
Teşekkür ederim sağol ben de hep dua ediyorumysmc
ysmc Benim niyetim rol çalmak felan değil ama bu riski taşıyan biri olarak birden bütün sinirlerim boşaldı aslında benim üzüntüm de onun kaybı için..
Çok pozitifti iyi olsunlar diye çok dua ettim ister istemez kendimi onun yerine koyuyorum..
Sürecimiz birbirinin aynısı olmasa da kendimi ona ve bebeğine çok yakın hissediyordum o yüzden sanırım aşırı etkilendim..
Nazcım bebeğin sağlıkla doğacaktır Allahın izniyle benim hem amniyosentez sonucu için hem de amniyosenteze bağlı düşük riskinden kaynaklı tedirginliğim var.. umarım sorunsuz atlatırız
akasya için çok üzüldüm inan ve senide çok iyi anlıyorum doktorum banada amniyosentez dedi . ama ben yaptırmadım . şuanda da endişelerim korkularım var bebeğim için . RABBİM bizleri evlatlarımızla sınamasın İNŞALLAH
Rol çalmak?Ben asla böyle bir tarzda birşey demek istemedim öyle anlaşılıyorsa bunu açıklamak isterim amacım seni rahatlatmaktı.aynısı mı olur acaba diye düşünüyorsun sandım Çünkü arkadaşınki hatırladığım kadarıyla farklı bir durumdu bunun için sen rehavete kapılma diye söyledim.Amniyosenteze bağlı düşükler genelde kısa bir zamanda süreç kendini gösteriyor saatler geçtikçe düşük riskin azalıyor böyle bir durum genelde 24 saat içerisinde oluyor diye biliyorum...Üzülemeni asla istemediğimden
17. hafta biteck önümzdeki hafta bende bişy hissetmyrm ya nedenkş kıpırtı o kdr oda kalp atışı yani onuda zorla eliimi dayıyınca hissedyrm analmdm bendemi bişi vr normalmi acaba .sizlerin yazılarını görnce ben nedn hissetmyrm sorunmu vr diye düşnyrm ..normal olablrde..analamdm yani.20.haftadn snra hissedlr herlde doktorumda öyle demiştide.sağlıklı olsunda hissetmym ama hissetmynce de endişe edıyr insan ..
Gaz sancisi olabilir mi? sen gazin yok sandiginda bile bu olabiyor ve suan bebekde var iyice yukari dogru baski oluyor.Ve gaz sancisi oyle birseyki kalbe kadar vurabiliyor.
herkese günaydın kızlarneden bilmiyorum ama dün akşam dan beri bebegimin hareketlerini hissedemiyorum ve bu sebeple güne çok kötü ve mutsuz uyandım normalde bu saatlerde en az 2 kere oynardı hala tık yok canım çok sıkılıyorr ve ben bu duyguyu hiç sevmedimmm biyerde okumuştum bebek hareketleri bir anda kesilirse doktora başvurun diyordu, acaba doktora mı gitsemmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?