2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ben geçen cuma kalp atışları için doktora gittim ancak erken dedi. Vajinal ultrason ile dinlenebilir ama gerek yok dedi, kanaman olur kendini rahatsız hissedersin vs ilk gebeliğin bir terslik olursa psikolojik olarak çok etkilenirsin felan dedi. Karından baktı kesenin içinde bebişi gördük gayet iyi sağlıklı haftasına göre gelişimi iyi dedi.
Ama kalp atışını karından dinleyeceği için 10. haftada gel dedi yani bayramdan sonraya kaldı, testlerimi de o zaman isteyecek, keseyi ilk görenlerden biri olarak kalp atışını hala duyamamış olmak canımı sıktı tek tesellim bebeğimin hala benimle ve sağlıklı olması.

Bir ayrıntı doktorum orta yaş üstü tecrübeli biri ve devlet hastanesinde "sabırlı olun böyle şeyler için kendinizi alttan kurcalatmayın" dedi :)

Benim doktorumda 24 Ekim'de gel dedi.Bebek biraz daha gelişmiş olur dedi.Net bir şekilde ultrasondan görebiliriz dedi..

Bir ayrıntı doktorum orta yaş üstü tecrübeli biri ve devlet hastanesinde "sabırlı olun böyle şeyler için kendinizi alttan kurcalatmayın" dedi :)

Benim doktorum arkadaşımı ve arkadaşımın eşinin kardeşini (22 yaşlarında) doğurtan bir doktor. Yaşını net bilmiyorum ama 60 küsürlerde sanırım. Oldukça tecrübeli ve sağlam bir doktor.

İlk 3 ay özellikle alttan muayeneyi tercih ediyor ve bunu yaparken çok dikkatli ve narin. Hiçbir sakıncası yok, ne bebeğe ne anneye diyor. Bazı şeyleri erkenden tespit edebilmemizi sağlıyor diye de ekliyor.

Ben gittiğimde 5+2 ydim. Uzun süre odada kaldım hem kesemi hem bebeğimi gördüm. Ve ne bir ağrım ne kanamam hiçbir şeyim olmadı.

canım bence iki hafta daha kaçın..hem o orgazm dediğin şeyi ben hiç yaşamadım.yada yaşadım da ben mi bilmiyom

Sen çok yaşa emi... Dün bu yazını okuyunca bi kahkaha atmışım eşim bana tuhaf tuhaf baktı neye gülüyon sen diye :)) Hiiççç hamilelerin yazılarını okuyom dedim :)) Aynı benim gibi orgazmla tanışıklığı olmayan biri daha varmış diyemedim

Bende diğer topicten buraya transfer olanlardanım :) Listeye beni de eklerseniz sevinirim. yaş 31 ilk çocuk t.dğm tarihi 10 haziran kalp atışı duymadık henüz..

bebeğin seninle olsun da kalp atışlarını da duyarsın inş..

bebeğin seninle olsun da kalp atışlarını da duyarsın inş..

Bu arada, biraz önce hastaneden geldim. Çok şükür keseyi görebildik. 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı doktor hanım. Keseyi görene kadar zor sabrettim şimdi kalp atışı için sabretmek var.... Herkese güzel br hamlelik süreci diliyorum...

offf yaaa bugun kendimi cok kotu hissediyorumm,,sabah biseyler yedim ve asiri midem bulanio simdidee napcam bilmiyorum asiri yorgun ve halsizimm,,,

benim anladığım kadarıyla alttan muyane konusunda kontrol kişiden kişiye göre değişiyor, çünkü doktorlar daha ultrasyondan kesenin hangi yerde, konumda, rahmin ne kadar kalınlaştığı, rahim ağzının kapanıp kapanmadığı konusunda direk fikir sahibi oluyorlar ve buna göre riskli veya riskli değil diyorlar. bazı doktorlar bu riskleri gördükten sonrada kafamız bulanmasın diye bakmak istemiyorlar tabikide en doğrusunu yapıyorlar.

benim doktorum en başında hiç alttan kontrol etmedi ama ilk olarak belli belirsiz kalp atışlarını görünce net bir görüntü ve emin olmak için alttan baktı ve hiçbir sorun Allahıma binlerce şükür yaşamadım zaten hiçbir doktor bu riski emin olun almaz.

ben hamileliğimi öğrenip ilk gittiğimde 4+1 de daha keseyi görmeden rahmin kalınlaşmış gebeliğe uygun ortam hazırlanmış sağlıklı görünüyor demişti ve de şunuda belirtmek istiyorum cinsellik konusunda benim doktorum herhangi bir yasak kesinlikle koymadı, bir etkisi olumsuz birşey yaşarmıyım diye sordum aklıma çok takıldı çünkü kesinlikle olmaz zaten olsada bunun cinsellikle bir alakası yoktur zaten olucağı vardır gebelik sağlıklı değildir dedi.

doktorumuda güvenmemin sebeplerinden biri karı koca kadın doğum alanında uzmanlar ve ben her ikisinin de hastasıyım, bizim için böyle hoş bir durum var her gittiğimizde rahatlıkla oturup herşey adına konuşabiliyoruz ilgisinden kesinlikle bir süphemiz yok:)

Slm kizlar bende haziran annesi adayiyim Rabbim kismet ederse tahminen 13 haziranda bebegim olacak 3. hamileligim olmasina ragmen cok heyecanliyim coook

Hayırlı olsunnnn. Aramızda tebrübeli birinin olması çok güzel... Tecrübenle rahatlatırsın bizi inşallah. Satlarımız da yakın sanırım benim 6 eylül. Diğer çocukların kaç yaşlarında...

bende bugün doktorun verdiği tahlilleri yaptırmaya gidicektim ama sanırım biraz iğneden korktuğumdan yarına erteledim güvenemedim kendime, birde yazanlar olmuş 5 tüp kan alınıyor ben daha çok tedirgin oldum:)

Korkma tatlım kaç tüp alırlarsa alsınlar bi kere iğne vuruyolar sonra iğnenin arkasındaki tüpleri değiştiriyolar. Ben daha hamilelik için yaptırmadım kalp atışlarını bekleyelim dedi doktorum ama önceden 5 tüp kan vermişliğim var genel sağlık kontrolleri için böyle yaptılar...

Alttan kurcalatmayın mı :))) k hoşmuş yaaa :))) Bebişi görmüşsün işte hadi hayırlısı gelişimi de iyiymiş. İnşallah bayramdan sonra duyarsın pıtpıtları. sen benden 10 gün falan öncesin bana da doktor bayramdan sonrası için randevu verdi demek ki ben de duyamayabilirim. Benim doktorum da alttan bakmıyo zaten onun ahatlığıyla gidiyorum erkek doktora çünkü doğumu da burda yapmayı planlamıyorum bi sürpriz olmazsa. İyi oldu yazdığın duyamazsak telaş etmem en azından :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…