- 18 Ağustos 2011
- 3.181
- 303
- 363
Korkma tatlım kaç tüp alırlarsa alsınlar bi kere iğne vuruyolar sonra iğnenin arkasındaki tüpleri değiştiriyolar. Ben daha hamilelik için yaptırmadım kalp atışlarını bekleyelim dedi doktorum ama önceden 5 tüp kan vermişliğim var genel sağlık kontrolleri için böyle yaptılar...
son adet tarihim 24 ağustos benimde keseyi görmüştük 15 gün önce şimdsi perşembe günü kalp atışlarını duyacağız allah kısmet ederse cumartesi değerim 4296 ydı. kasıklarım ara ara sancıyo, göğüslerim hassas bide tuvalete çok sık çıkıyorum kızlar sizlerde yazın neler yaşadığınızı detaylı
cok halsizimmm midem bulanio,,bide 2 yasinda bi kizim war kalidirip indiriyorum diye karnimdada sancim oluoo,,, allahim nolur bana hayyirli ve saglikli bir erkek ewlat nasip et yarabbim,,nolur hamile arkadaslar dua edin benim icin bi oglun olsun,,benimde hep duam allahim herkesin gönlune göre wersin hayirli ´ve saglikli bebekler nasip etsinn,,,aminMerhaba kızlar bugün nasılsınız??
benim anladığım kadarıyla alttan muyane konusunda kontrol kişiden kişiye göre değişiyor, çünkü doktorlar daha ultrasyondan kesenin hangi yerde, konumda, rahmin ne kadar kalınlaştığı, rahim ağzının kapanıp kapanmadığı konusunda direk fikir sahibi oluyorlar ve buna göre riskli veya riskli değil diyorlar. bazı doktorlar bu riskleri gördükten sonrada kafamız bulanmasın diye bakmak istemiyorlar tabikide en doğrusunu yapıyorlar.
benim doktorum en başında hiç alttan kontrol etmedi ama ilk olarak belli belirsiz kalp atışlarını görünce net bir görüntü ve emin olmak için alttan baktı ve hiçbir sorun Allahıma binlerce şükür yaşamadım zaten hiçbir doktor bu riski emin olun almaz.
ben hamileliğimi öğrenip ilk gittiğimde 4+1 de daha keseyi görmeden rahmin kalınlaşmış gebeliğe uygun ortam hazırlanmış sağlıklı görünüyor demişti ve de şunuda belirtmek istiyorum cinsellik konusunda benim doktorum herhangi bir yasak kesinlikle koymadı, bir etkisi olumsuz birşey yaşarmıyım diye sordum aklıma çok takıldı çünkü kesinlikle olmaz zaten olsada bunun cinsellikle bir alakası yoktur zaten olucağı vardır gebelik sağlıklı değildir dedi.
doktorumuda güvenmemin sebeplerinden biri karı koca kadın doğum alanında uzmanlar ve ben her ikisinin de hastasıyım, bizim için böyle hoş bir durum var her gittiğimizde rahatlıkla oturup herşey adına konuşabiliyoruz ilgisinden kesinlikle bir süphemiz yok:)
Bu arada, biraz önce hastaneden geldim. Çok şükür keseyi görebildik. 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı doktor hanım. Keseyi görene kadar zor sabrettim şimdi kalp atışı için sabretmek var.... Herkese güzel br hamlelik süreci diliyorum...
Merhaba kızlar..Hastaneden geldim..Kan verdim.Al ttan ultrason yaptılar..Ultrasonda kese göründü.Belirgin şekli yokmuş ,gerginliğini kaybetmiş ve bebek sağlıksızmış.Kalp atışı görülmedi..Kürtaj yapabilir dedi doktor.Ben bu sonucu bekliyodum zaten..(Meleğim var artık benim Eki Görüntüle 533489 )
Sonra beta hcg değerime baktı 73 e düşmüş..1 hafta önce 219.98 di.Yani yavaş yavaş sonlanmaya başlamış...Ne yapsam da tutamazmışım..Kromozom eksikliği olan gebelikler böyle oluyomuş herhalde...Doktor düşürücü ilaç verdi..1 hafta içerisinde düşecekmiş..3 ay süre ile çocuk düşünmeyin dedi..
Herşey Allahtan ya daha büyükken düşseydi..Kürtaj olsaydım ,diyorum..Korunuyoduk ,1 hafta korunmadım oldu..En azından oluyomuş diye bakıyorum..
Allah inşallah bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eder..Umarım topikte gebeliği düşükle sonuçlanan en son kişi ben olurum..Ara sıra uğrarım belki..Kendinize ve bebişinize iyi bakın bol bol dua edin..Hamilelikte okunacak dualar varmış onları da okuyun kızlar...Allah a emanet olun..
Şimdiye kadar olan destekleriniz için sağolun
Sen çok yaşa emi... Dün bu yazını okuyunca bi kahkaha atmışım eşim bana tuhaf tuhaf baktı neye gülüyon sen diye :)) Hiiççç hamilelerin yazılarını okuyom dedim :)) Aynı benim gibi orgazmla tanışıklığı olmayan biri daha varmış diyemedim
iyi olmana sevindim..Al benden de o kadar..Hiç bişey yapasım yok yiyesim yok..kilo vermeye başladım..
Alttan kurcalatmayın mı :)))k hoşmuş yaaa :))) Bebişi görmüşsün işte hadi hayırlısı gelişimi de iyiymiş. İnşallah bayramdan sonra duyarsın pıtpıtları. sen benden 10 gün falan öncesin bana da doktor bayramdan sonrası için randevu verdi demek ki ben de duyamayabilirim. Benim doktorum da alttan bakmıyo zaten onun ahatlığıyla gidiyorum erkek doktora çünkü doğumu da burda yapmayı planlamıyorum bi sürpriz olmazsa. İyi oldu yazdığın duyamazsak telaş etmem en azından :)
cok halsizimmm midem bulanio,,bide 2 yasinda bi kizim war kalidirip indiriyorum diye karnimdada sancim oluoo,,, allahim nolur bana hayyirli ve saglikli bir erkek ewlat nasip et yarabbim,,nolur hamile arkadaslar dua edin benim icin bi oglun olsun,,benimde hep duam allahim herkesin gönlune göre wersin hayirli ´ve saglikli bebekler nasip etsinn,,,amin
Benim doktorum arkadaşımı ve arkadaşımın eşinin kardeşini (22 yaşlarında) doğurtan bir doktor. Yaşını net bilmiyorum ama 60 küsürlerde sanırım. Oldukça tecrübeli ve sağlam bir doktor.
İlk 3 ay özellikle alttan muayeneyi tercih ediyor ve bunu yaparken çok dikkatli ve narin. Hiçbir sakıncası yok, ne bebeğe ne anneye diyor. Bazı şeyleri erkenden tespit edebilmemizi sağlıyor diye de ekliyor.
Ben gittiğimde 5+2 ydim. Uzun süre odada kaldım hem kesemi hem bebeğimi gördüm. Ve ne bir ağrım ne kanamam hiçbir şeyim olmadı.
birde hanımlar aklıma geldi sormak istiyorum benim 1 haftaya yakındır miğde bulantısı tam değilde miğdem bir hoş oluyordu birkaç kere öğürüyordum ama son 2 gündür birşeyim yok iyi hissediyorum kendimi aklıma takıldı aranızda böyle olan varmı?:44:
birde benim bebiş sağ tarafta ve sağ tarafım hafif elimi bastırınca sızlıyor sizde durumlar nedir?
kızlar ben geldim keseyi gördüm kese 11 mm di ama bebeği göremedik daha errken dedi haftaya gene gidicem bayramdan önce bakalım dedi inş bebeğide görürüm bana aspirin verdi neden ki ne işe yarıyorki acaba birde folikasit işte en azından keseyi gördükama bebeği göremedik daha
kızlar ben geldim keseyi gördüm kese 11 mm di ama bebeği göremedik daha errken dedi haftaya gene gidicem bayramdan önce bakalım dedi inş bebeğide görürüm bana aspirin verdi neden ki ne işe yarıyorki acaba birde folikasit işte en azından keseyi gördükama bebeği göremedik daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?