2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
merhaba kızlarbugün bulantılarım yoğundu zor yemek yiyorum o 100gr proteini nasıl tamamlayacağım benbir de üstüne sıcak basması oldu bugün komiktim yani klasik hamile

merhaba kızlarbugün bulantılarım yoğundu zor yemek yiyorum o 100gr proteini nasıl tamamlayacağım benbir de üstüne sıcak basması oldu bugün komiktim yani klasik hamile

ay benim de şimdi midem bulandı..bşr saat önce folic asiitimi içeyim dedim..boğazıma takıldı..ben de huylandım iyice..midem tuhaf oldu yavvv

Son düzenleme:
Kızlar folik asiti yemeklerden öncemi yoksa sonramı alıyorsunuz? Benim ilacımın prospektüsünde yemeklerden önce alın yazıyorda sizde durum ne merak ettim :26:

Son düzenleme:
Kuzular,

Bira zönce geldim hastaneden..
Bebişimiz doğdu, normal doğumla..
Aynı odada bir de sezeryan doğum oldu..
Arada dağlar kadar fark var..
Sezeryan olan annenin sayıklamaları, titremeleri, agrıdan bagırmaları hala kulaklarımda cınlıyor.
Biz hastaneden cıktıgımızda daha kendıne gelmemıstı..
Bugün bir sürü doğuma giren, doğumdan çıkan anne gördüm akşama kadar..
Bir gözüm korktu, sormayın..
Normal de zor ama, dogumhaneye gırmesı ıle dogumun olması 5 dk.
Annenın dıasrı cıkması 15 dakıka..
Ama sezeryanda saatler gecmesıne ragmen uyanamayan baygın yatan,
bagırması, ınlemesı bıtmeyen bır hasta..
Kadın kendınde degıl, bebegı gogsune tutup emzırmeye calısıyorlar..
Dogru duzgun ememıyor tabıı..
Cok kotuydu ya..
Simdi hepinizi tek tek düşünüyorum..
Bugun gorduklerımın benzerlerını yasayacagız kısmetse..

O kadar kutsal bir yola girdiniz ki kızlar, bugun daha ıyı anladım..
Gerçekten çok saygı duyulması gerek..
Annelerin gercekten hakkı odenemez, bugün anladım iyice..
Allahım buradaki her anne adayına güzel günler nasip etsin.
O doğum sürecini de inşallah en güzel, en kolay atlatırsınız..
Ama kızlar, normal isteyin nolur..
Zorunlu kalmadıkca..
Sezeryan da ne guzel duymuyosun dıyordum..
Ama o kadının hali,
o bebegını bıle emzırememesı..
Yanında yakınları gogsu acıkta,
bebegın agzına vermeye calısmaları..
Offf cok acı geldı bana..
Hemsıreye sordum, her sezeryande mı boyle oluyor, yoksa bununkı mı zor gectı.
Yok dedı, genelde boyle, hatta bazıları daha kotu oluyor..

Bu kadın da spıral varken hamıle kalmıs.
Ögrendıgınde spıralden dolayı bebek asagı tutunmus ve rısklı demısler..
8 ay hep yatmıs zavallı.. (
Düşük korkusundan..
2 kızı varmıs, bu kez oglu oldu..

Sizi seviyordum kızlar ama bugun daha cok sevdım sizi.
O kutsal gorevı sızler de yapacaksınız..
Hepinize tek tek Allah yardımcınız olsun, diyorum..
Hepinizin iyi dogumlar yaşamanız, sağlıklı bebekleriniz olması için dua ediyorum..

Bizim ki normal dogumdu.
Hastaneye gıttıgımızde 6 cm acıklık vardı..
1 saat 15 dk sancı cekti.
Dogum da 5 dk da bitti..
İnşallah böyle kolay dogumlarınız olsun ve normal yoldan guzel guzel olsun..

Aminnnn.......................................

ne güzel anlatmışsın :) amin inş..

aspirini kan sulansın diye mi verdi acaba açıklama yapmadı mı

doktor bana bebe aspirini verdi acaba neden ki

kızlar bende bebe aspirini kullanıyorum hatta hamile kalmadan 3 ay önce başladım vücüdu hazırlıyor bebek için kan pıhtılaşması var bende
sanırım önlem amaçlı veriliyor şimdi nedeni bulunamıyor ama bu pıhtılaşma çok yaygınlaştı aspirin artı cıvıklaştırıcı iğne kullanıyorum
hiç bir zararı yok içiniz rahat olsun...

ben de bunu arıyodum yaa allah razı olsun çok güzel paylaşım olmuş

önemli değil canım birilerine faydam dokunduysa ne mutlu bana:)
mrb
kizlar insallah herkesler iyidir bu gun kesemizi gorduk masallah bebegime ama bebisi goremedik
bu gun 4+5 gunluk olduk yarin clexan raporumu cikarmaya tekrar gidicem
sukurler olsun rabbime darisi isteyen herkese insallah gorusuruz kizlar.
:)

daha önce düşük yaptınmı canım?bide kaçlık iğne kullanıyosn??

geçmiş olsun canım düşük sebebin neydi??
gözünaydın canım sendemi haziran annesi olcaksın inşallah:)bak burdada buluştuk umutlarımız bitmedi

ay benim de şimdi midem bulandı..bşr saat önce folic asiitimi içeyim dedim..boğazıma takıldı..ben de huylandım iyice..midem tuhaf oldu yavvv

ıyyyyy benimde hep takılıyor bide ben 3 ay önceden başlamıştım artık iyice tiksinti geldi
boğazıma takıldığı zaman küçük bi parça ekmek yutuyorum geçiyor sende öyle yap

Kızlar folik asiti yemeklerden öncemi yoksa sonramı alıyorsunuz? Benim ilacımın prospektüsünde yemeklerden önce alın yazıyorda sizde durum ne merak ettim :26:
tok karnına canım şimdie kadar hiç kimseden aç karnına diye duymadım

Kurban olurum ben bunu verene...bakıp bakıp seviyorum resme ya....
bizim kız kafayı sıyırdı

100 gr. protein mi. onu nerden öğrendin. niye bana sölemion bende nasıl beslenceğimi bilmiodum. ne yiyon ne içion sölüceksin hemn bana

orgazm olmayanlar için ilişki işkence değildir bence. zevk almak başka bişi orgazm başka bişi sonuçta. her yaptığımda kendim isteyerek başladığım için hiç işkence olmadı benim için. iyiydi hep. ama bu orgazm olmak demek değil onuda biliorum. orgazm oluyorum diyemem o yüzden. olmayanlar içinde işkence değildir bence :)

Hamilelikte beslenme çok önemli yediklerimiz dikkat etmeliyiz ama bazı besinler varki her hamilenin mutlaka tüketmesi gerek o besinler nelermi buyrun bakın nelermiş öğrenin

Hamilelikte iyi beslenmeniz bebeğinizin sağlıklı gelişimi için çok önemli. Kendi sağlığınız da yeterli ve dengeli beslenmenizle doğru orantılı.

Hamileliğiniz sırasında ihtiyacınız olan en önemli besin maddelerini almanızı sağlayacak beş yiyeceğin hangileri olduğunu biliyor musunuz?İşte alışveriş listenize mutlaka eklemeniz gereken beş süper yiyecek ve onları süper yapan nedenler:1. ISPANAKIspanak sağlıklı bir kan düzeyine sahip olmanıza, enfeksiyonlarla mücadele etmenize yardımcı olan ve bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını korumaya yarayan folik asit, demir ve c vitamini gibi besin maddelerini içerir.

Folik asit: Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asit almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir. En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturur.
Uzmanlar hamileliğin planlanmasından 12. haftasına kadar günde 400 mikrogram folik asit takviyesi alınmasını tavsiye ediyorlar.
Diğer folik asit kaynaklarıBrokoli, mercimek, fasulye, portakal suyu, tam tahıl ekmeği, marul, yer fıstığı
DemirHamilelik sırasında aldığınız demirin üçte bir kadarını kendi kan tedariki için bebek kullanacaktır. Bunun nedeni demirin vücudunuzdan bebeğe oksijen taşıyan hemoglobinin yapımı için gerekli temel madde olmasıdır.

Diğer demir kaynakları Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, fındık
C Vitamini Vücudunuz C Vitaminini depolayamaz, bu nedenle düzenli olarak C Vitamini almanız gerekir. C Vitamini açısından zengin besinleri yemeniz hem demir emilimini kolaylaştırır hem de enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.

Diğer C Vitamini kaynakları Turunçgiller, kiwi, brokoli, patates, lahana

2. SÜTSüt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur.
KalsiyumKalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır.

Diğer kalsiyum kaynakları Peynir, yoğurt, kuru incir ve kayısı

3. USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Omega 3 yağ asitleriOmega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.

Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.

Diğer Omega 3 kaynaklarıCeviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
ProteinProtein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.

4. YULAFYulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır.
ProteinYulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

5. TAM TAHILLARTam buğday ekmeği ve çavdar gibi diğer tam tahıl unlarından yapılan ekmekler enerji düzeyinizi yükseltir ve bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Kompleks karbonhidratlarTam tahıllar kompleks karbonhidratlar içerir ve bu da enerji sağlamasının yanında başka bazı vitamin ve mineraller ile lif almanız anlamına gelir. Enerji çöküntüleri ve dolayısıyla yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağından beslenmenizde bu yiyeceklere ağırlık vermeniz önemlidir.
Diğer kompleks karbonhidrat kaynaklarıMercimek ve sebzeler
Çinko bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir ve beyninin normal bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Diğer çinko kaynaklarıBadem, ceviz, kabak çekirdeği

Olmuş cnm..Düşücek bebeğim..Kalp atışı izlenmedi..Hcg değerimde düşmüş zaten..219.98 den 79 a...

canım çok geçmiş olsun,çok üzüldüm.ama dediğin gibi ya daha ileriki zamanda olsaydı,maşallah kolayda hamile kalabilmişsin.bunun için bile kaçyıl uğraşanlar var.umarım üç ay sonra tekrar burdan müjdeli haberlerini paylaşırsın.Allaha emanet ol...

sabah aç karnına alıyorum ben

gözünaydın canım sendemi haziran annesi olcaksın inşallah:)bak burdada buluştuk umutlarımız bitmedi
sağol canım, senin de inşallah bu sefer evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız

100 gr. protein mi. onu nerden öğrendin. niye bana sölemion bende nasıl beslenceğimi bilmiodum. ne yiyon ne içion sölüceksin hemn bana

dr. söyledi, yazmıştım topiğe, kaçırmışsın.Dur yazayım doktorun dediklerini... Ama riskli olanlarda 100, normalde 80 fln. Ye ye bitmiyor zaten. Her gün 4 bardak süt, 1 yumurta (iki gündür aksatıyorum bunu, yazmaya bile tahammülüm yok) ve 100gr. peynir. Bunlar yaklaşık 40 gr. protein ediyor. Üstünü de sen tamamlıyorsun. Haftada iki kez balık ama ton balığı ve tüm konserveler yasak. Mevsim meyve-sebzeleri de yemek gerekiyor.

Kızlar, bu yiyeceklerden-içeceklerden kaçınmak gerekiyor. Düşüğe neden olabiliyorlarmış (Allah korusun). Paylaşmak istedim.

• NANE
  • MAYDANOZ
  • FESLEĞEN
  • KİMYON
  • ÇEMEN
  • TARÇIN
  • SAFRAN
  • KEKİK
  • ADAÇAYI
  • KETEN TOHUMU
  • AHUDUDU
  • SİNAMEKİ
  • BİBERİYE
  • KEREVİZ
  • ANASON
  • PAPATYA
  • LAVANTA
  • REZENE
  • YABAN MERSİNİ
  • SARI KANTARON
  • MELİSA
  • KEDİ OTU
  • OĞUL OTU
  • ALOE VERA
  • GİNSENG
  • KARAHİNDİBA
  • MERCAN KÖŞK
  • KARANFİL
  • YEŞİL ÇAY
  • YER ELMASI ayrıca şunlar da yasak;
  • MARMELATLAR
  • KAKAO
  • TATLI VE ŞEKERLEMELER
  • GAZLI,KAFEİNLİ İÇECEKLER
  • HAFTADA İKİDEN FAZLA TON BALIĞI
  • ET EZMELERİ
  • ÇİĞ ET ÜRÜNLERİ VE CİĞER
  • HAZIR ÜRÜNLER
  • KONSERVE

günlük yumurta yemeğe çalışıyorum. bi kaç gündr tembellikten aksatıyorum bende. akşamları da ballı süt içiorum. onun dışında gün içinde kalsiyum aldığım söylenmez. balığıda uzun ama çok uzun zaman sonra geçen cumartesi yedim. çok kokuyor ev balıkla ya. şu yeme içme olayını ayarlamak benim için en zor şey. 4 bardak süt mü içmek lazım şimdi. şu kahvaltılık tahıllardan alsam nasıl olur. ben sütü en iyi onlarla labiliorum

balığı biz yağlı kağıda sarıp ızgaraya koyuyoruz, pişerken kapıyı da kapatıyoruz kokmuyor. Kahvaltılıkların doğalsa olur, mis gibi de olur ama onların bir kötü yanı insanı tıkaması ve yeme isteğini öldürmesi(en azından bende).Ben onu yesem akşama kadar bişey yiyesim gelmez bir daha O yumurta işi fena, işkencem oldu benim.Yarın doktora soracağım muadili ne olur diye. ya da en azından haşlama yemesem diyee:111::120:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…