ayyy ben şimdi anladım ne konuştuğunuzuuu
:26::26::26::26::26::26:
merhaba kızlarbugün bulantılarım yoğundu zor yemek yiyorum o 100gr proteini nasıl tamamlayacağım ben bir de üstüne sıcak basması oldu bugün komiktim yani klasik hamile
Kurban olurum ben bunu verene...bakıp bakıp seviyorum resme ya....
Kuzular,
Bira zönce geldim hastaneden..
Bebişimiz doğdu, normal doğumla..
Aynı odada bir de sezeryan doğum oldu..
Arada dağlar kadar fark var..
Sezeryan olan annenin sayıklamaları, titremeleri, agrıdan bagırmaları hala kulaklarımda cınlıyor.
Biz hastaneden cıktıgımızda daha kendıne gelmemıstı..
Bugün bir sürü doğuma giren, doğumdan çıkan anne gördüm akşama kadar..
Bir gözüm korktu, sormayın..
Normal de zor ama, dogumhaneye gırmesı ıle dogumun olması 5 dk.
Annenın dıasrı cıkması 15 dakıka..
Ama sezeryanda saatler gecmesıne ragmen uyanamayan baygın yatan,
bagırması, ınlemesı bıtmeyen bır hasta..
Kadın kendınde degıl, bebegı gogsune tutup emzırmeye calısıyorlar..
Dogru duzgun ememıyor tabıı..
Cok kotuydu ya..
Simdi hepinizi tek tek düşünüyorum..
Bugun gorduklerımın benzerlerını yasayacagız kısmetse..
O kadar kutsal bir yola girdiniz ki kızlar, bugun daha ıyı anladım..
Gerçekten çok saygı duyulması gerek..
Annelerin gercekten hakkı odenemez, bugün anladım iyice..
Allahım buradaki her anne adayına güzel günler nasip etsin.
O doğum sürecini de inşallah en güzel, en kolay atlatırsınız..
Ama kızlar, normal isteyin nolur..
Zorunlu kalmadıkca..
Sezeryan da ne guzel duymuyosun dıyordum..
Ama o kadının hali,
o bebegını bıle emzırememesı..
Yanında yakınları gogsu acıkta,
bebegın agzına vermeye calısmaları..
Offf cok acı geldı bana..
Hemsıreye sordum, her sezeryande mı boyle oluyor, yoksa bununkı mı zor gectı.
Yok dedı, genelde boyle, hatta bazıları daha kotu oluyor..
Bu kadın da spıral varken hamıle kalmıs.
Ögrendıgınde spıralden dolayı bebek asagı tutunmus ve rısklı demısler..
8 ay hep yatmıs zavallı..(
Düşük korkusundan..
2 kızı varmıs, bu kez oglu oldu..
Sizi seviyordum kızlar ama bugun daha cok sevdım sizi.
O kutsal gorevı sızler de yapacaksınız..
Hepinize tek tek Allah yardımcınız olsun, diyorum..
Hepinizin iyi dogumlar yaşamanız, sağlıklı bebekleriniz olması için dua ediyorum..
Bizim ki normal dogumdu.
Hastaneye gıttıgımızde 6 cm acıklık vardı..
1 saat 15 dk sancı cekti.
Dogum da 5 dk da bitti..
İnşallah böyle kolay dogumlarınız olsun ve normal yoldan guzel guzel olsun..
Aminnnn.......................................
aspirini kan sulansın diye mi verdi acaba açıklama yapmadı mı
doktor bana bebe aspirini verdi acaba neden ki
ben de bunu arıyodum yaa allah razı olsun çok güzel paylaşım olmuş
mrb
kizlar insallah herkesler iyidir bu gun kesemizi gorduk masallah bebegime ama bebisi goremedik
bu gun 4+5 gunluk olduk yarin clexan raporumu cikarmaya tekrar gidicem
sukurler olsun rabbime darisi isteyen herkese insallah gorusuruz kizlar.
:)
Haklısın ama insanın içini kurt kemiriyo bide devlet hastanesinde doğru düzgün ilgilenmediler hiçbir öneride bilgilendirmede bulunmadı bile mesela folik asit kullanacakmıyım? o yüzden yarın gitcem özel hastanede daha iyi bilgilendiriyolar bundan bir yıl önce birbuçuk aylık hamileyken düşük yaptım o yüzden bunda biraz pimpirikleniyorum merak ettiğim herşeyi sorucam yine gözükmezse de artık bekliycem içimi ferah tutcam çünkü bu site sayesinde baya bi bilgi edindim çok iyi oldu içim rahatladı zaten şuan :)
gözünaydın canım sendemi haziran annesi olcaksın inşallah:)bak burdada buluştuk umutlarımız bitmedimerhaba kızlarbugün bulantılarım yoğundu zor yemek yiyorum o 100gr proteini nasıl tamamlayacağım ben bir de üstüne sıcak basması oldu bugün komiktim yani klasik hamile
ay benim de şimdi midem bulandı..bşr saat önce folic asiitimi içeyim dedim..boğazıma takıldı..ben de huylandım iyice..midem tuhaf oldu yavvv
tok karnına canım şimdie kadar hiç kimseden aç karnına diye duymadımKızlar folik asiti yemeklerden öncemi yoksa sonramı alıyorsunuz? Benim ilacımın prospektüsünde yemeklerden önce alın yazıyorda sizde durum ne merak ettim :26:
bizim kız kafayı sıyırdıKurban olurum ben bunu verene...bakıp bakıp seviyorum resme ya....
merhaba kızlarbugün bulantılarım yoğundu zor yemek yiyorum o 100gr proteini nasıl tamamlayacağım ben bir de üstüne sıcak basması oldu bugün komiktim yani klasik hamile
kızlar bu bence kendini tanımakla alakalı dıye dusunuyorum benımde tercıh ettıgım yontem ustte yontemı ki başka turlu oluyo mu bılmıyorum ama olmayan ınsanlar için ilişki bi işkence gıbı olur sanırım ://
Olmuş cnm..Düşücek bebeğim..Kalp atışı izlenmedi..Hcg değerimde düşmüş zaten..219.98 den 79 a...
sabah aç karnına alıyorum benKızlar folik asiti yemeklerden öncemi yoksa sonramı alıyorsunuz? Benim ilacımın prospektüsünde yemeklerden önce alın yazıyorda sizde durum ne merak ettim :26:
sağol canım, senin degözünaydın canım sendemi haziran annesi olcaksın inşallah:)bak burdada buluştuk umutlarımız bitmedi
dr. söyledi, yazmıştım topiğe, kaçırmışsın.Dur yazayım doktorun dediklerini... Ama riskli olanlarda 100, normalde 80 fln. Ye ye bitmiyor zaten. Her gün 4 bardak süt, 1 yumurta (iki gündür aksatıyorum bunu, yazmaya bile tahammülüm yok) ve 100gr. peynir. Bunlar yaklaşık 40 gr. protein ediyor. Üstünü de sen tamamlıyorsun. Haftada iki kez balık ama ton balığı ve tüm konserveler yasak. Mevsim meyve-sebzeleri de yemek gerekiyor.100 gr. protein mi. onu nerden öğrendin. niye bana sölemionbende nasıl beslenceğimi bilmiodum. ne yiyon ne içion sölüceksin hemn bana
sabah aç karnına alıyorum ben
sağol canım, senin deinşallah bu sefer evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız
dr. söyledi, yazmıştım topiğe, kaçırmışsın.Dur yazayım doktorun dediklerini... Ama riskli olanlarda 100, normalde 80 fln. Ye ye bitmiyor zaten. Her gün 4 bardak süt, 1 yumurta (iki gündür aksatıyorum bunu, yazmaya bile tahammülüm yok) ve 100gr. peynir. Bunlar yaklaşık 40 gr. protein ediyor. Üstünü de sen tamamlıyorsun. Haftada iki kez balık ama ton balığı ve tüm konserveler yasak. Mevsim meyve-sebzeleri de yemek gerekiyor.
Ama kızlar, normal isteyin nolur..
balığı biz yağlı kağıda sarıp ızgaraya koyuyoruz, pişerken kapıyı da kapatıyoruz kokmuyor. Kahvaltılıkların doğalsa olur, mis gibi de olur ama onların bir kötü yanı insanı tıkaması ve yeme isteğini öldürmesi(en azından bende).Ben onu yesem akşama kadar bişey yiyesim gelmez bir dahagünlük yumurta yemeğe çalışıyorum. bi kaç gündr tembellikten aksatıyorum bende. akşamları da ballı süt içiorum. onun dışında gün içinde kalsiyum aldığım söylenmez. balığıda uzun ama çok uzun zaman sonra geçen cumartesi yedim. çok kokuyor ev balıkla ya. şu yeme içme olayını ayarlamak benim için en zor şey. 4 bardak süt mü içmek lazım şimdi. şu kahvaltılık tahıllardan alsam nasıl olur. ben sütü en iyi onlarla labiliorum
Çok isterdim normal doğum hemde çok ama ne yazıkki mümkün değil.
Ne kardiyoloğum ne de kadın doğum doktorum asla onay vermiyorlar normal doğum yapmama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?