aaa
sezeryan 10 gun once mi oluo ?
evet genelde ole oluyorbenım 16 mayıs gıbı olacak tabe daha once dogurmazsam benım rahım problemlı ınsallah o zmana kadar tasıyabılırım yavrumu.
normalde gözüken doğum tarihinden 16 gün önceye mi verdi yani?
ya bız ne zaman 32. haftada olcaz ya
ben 32 haftalık olmak ıstıorm
bu seçenekler var ne yapsam ki:)
bu seçenekler var ne yapsam ki:)
10 hafta sonra 32 oluyorsun tatlım sabret
graco marka olanı tavsiye ediyorum canım şık bi tasarımı var hemde çok sağlam joker mağazasında kiarkadaşım dedi biz kraft satıyoruz ama en iyisi graco dedi.
ben mobilyaya karar verdim. caplombaa dan kakule bebek odası takımını alıyorum bizim evimize ve bütçemize o uyar birde park yatak alıcam annaneye babanneye gidince kullanmak için ana kucağınıda sabah aldım gördünüzonu da evin içinde kullanırım yeter de artar bile 2000 limitim vardı sanırım 2100 e mobilya işi bitmiş olacak :26:
10 hafta sonra 32 oluyorsun tatlım sabret
graco marka olanı tavsiye ediyorum canım şık bi tasarımı var hemde çok sağlam joker mağazasında kiarkadaşım dedi biz kraft satıyoruz ama en iyisi graco dedi.
ben mobilyaya karar verdim. caplombaa dan kakule bebek odası takımını alıyorum bizim evimize ve bütçemize o uyar birde park yatak alıcam annaneye babanneye gidince kullanmak için ana kucağınıda sabah aldım gördünüzonu da evin içinde kullanırım yeter de artar bile 2000 limitim vardı sanırım 2100 e mobilya işi bitmiş olacak :26:
teşekkür ederim oda takımına baktım çok güzel güle güle kullan iyi günlerde,bebeğin sallanması gerekir mi diye düşünüyorum yoksa ben de seninki gibi düz sallanmayan kademeli beşik de alabilirdim, park yatak hangisini alıcaksın karar verdin mi peki
10 hafta 2,5 ay yapıo ya
neresı az kı
ben sezeryan yapım barı
10 gun 10 gundur
bu dönem doğum izni bitipte okula dönen bi arkadaşım var. rapor da aldı biraz şu anda kızı 7 aylık ama göbeklerimiz aynı onunla düşün ben 5 aylık hamileyim o doğum yapalı 7 ay olmuş.bana yapabilirsen normal doğum yap sezaryen hiiç iyi bişey diil dedi. sık dişini 10 gün daha bakiiiim
canım sonuçta ne kadar kullanacağını ve nerede kullanacağını en iyi sen biliyorsun. o yüzden iyi kötü diye bişey yok, dezavantaj da. senin işini görecekse bence gayet makul bir araba gibi görünüyor. dediğin gibi hafif olması çok büyük bir avantaj.
mobilya zaten en temel şey, biz hala karar veremedik. ben ıslak mendil, krem, şampuan işine hiç girmiyorum şimdilik çünkü ne kadar geç alırsam o kadar taze olur gibi geliyo :)
biz şimdilik bebek arabası, battaniye, yorgan, hastane çıkışı, alt değiştirme gibi şeyleri alabildik.
uyku seti, göğüs pompası, beşik, kozmetik, havlu, gecelik biçiminde lohusa kıyafeti gibi ihtiyaçlarımıza hala vakit ve para ayıramadık.
bu arada göğüs pompasını doğumdan önce almak ne kadar gerekli sizce_??????
Kalçadaki magnezyum eksikliğindenmiş son aylarda dedi dr yürüyemez hale bile gelebilirsin dedi magnezyum verdi banaama böbrekde devam eden ağrın varsa söyle mutlaka sıkıntılı durum olmasın da
cnm ben özelde doğum yaptım hastanenin bünyesinde oluyo zaten
ister eczaneden al ister hastaneden farketmez 100-150 lira arası bişey
kurum ödemiyor ücretini kendin alıyorsun ama iki yıl önce böyleydi yani
belki değişmiş de olabilir bilemiyorum :44:
ama aklında bulunsun ben ilk doğumumu yaptığımda hastanede o iğne yoktu :18:
zaten bebek senin kan grubunu alırsa yapılmıyor o iğne
neyse belki benim kan grubumu alır düşüncesiyle ve eczaneden alırım düşüncesiyle almamıştım
doğumum da cumartesi akşama doğru olmuştu 4-5 saat sonra da kan grubu için bebekten kan aldılar
ve eşimin kan grubunu almıştı ve iğne gerekiyordu çevre semtlerdeki tüm nöbetçi eczanelere baktık bulamadık
ertesi gün pazardı ve eczaneler yine kapalı olacağı için eşim tüm gece istanbulu karış karış dolaştı ve sabah 6 gibi bulmuş getirmişti
biraz uzattım ama doğum yapacağın hastanede bu iğnenin olup olmadığını mutlaka sor eğer yoksa da tanıdığın bi eczaneyle anlaş derim
çünkü çok önemli ihmale gelmez:18:
Selam kızlarrr güzel annişlerrrr:)) Ben park yatak almayı düşünüyorum 1 yaşına kadar yanımda yatırırım sonra odasını yaparım diye, hafta sonu gittiğim misafirlikte bebeği 3 aylık olan bir anne park yataktan hiç memnun olmadığını hışır hışır ses çıkardığını söyledi odaya gidip baktım gerçektende sürekli ses çıkarıyor sinir bozucu dün de okulda arkadaşlara sordum sakın dedi kullananlar filelerine bebeğin tırnakları takılıyor ses çıkarıyor dediler otamatik ondan vazgeçtim içten sallanan mobilyalı bir beşik almaya karar verdim. Bir şey soracağım bugün bücürük mağazasına uğradım ne var ne yok diye sallanan müzikli yatar ve oturur pozisyona gelen kendinden sallanan sanırım elektrikli bir ana kucağı gördüm fiyatı 400 civarıymış çok hoşuma gitti kullanan ya da çevresinde kulllananı gören var mı çok hoştu yaaaa istiyorum ondan ama elektrikli ya korktum biraz(
canım odasını hazrlıcam ben içimde kalır yoksa yaama onun yanında ben de park yatak deil de yatak odasında kullanabilceğim beşik gibi bişey istyrum ben de bakınmaya başladım. Burdan bi arkadaş şunu aldı.
Baby&Plus Hasır Bebek Sepeti Seti Ayıcık - e-bebek.com
benim de hoşuma gitmiyor deil ama az daha bakınıcam çünkü bunu bence 5-6 aydır sonra kullanamayız.
canım çok anlamadım ki dediğini bu tarz bişeymi resim eklesene bulablrsen:)) Canım benim 2. bebek olduğu için biraz daha rahatım kızımda odası herşeyiyle hazırdı sizin ilk heves hazırlayın yapın yakışır bebişlere:))) O dediğin ürüne baktım da bana pek bir havada geldi güven vermedi kıızzzz :))) ne bileyim ana kucağı hakkında bir fikrin var mı:))
Benim doktorum sezeryan için bir şey demedi ama doğum tarihimi 30 Mayıs olarak verdi..
Beni de sezeryana alma ihtimalleri çok yüksek hatta 32. haftadan sonra her an alabilirler..
Benim 4 arkadaşım ve eltim sezeryan oldular. 4 arkadaşımdan 3'ü hastaneden çıktıları günün ertesi fıldır fıldır geziyorlardı.Eltim de sezeryan oldu ve 4 gün sonra alışveriş merkezinde hediye bakıyordu.
Sezeryan o kadar da korkulacak bir şey değil yani.Tek bir arkadaşımın 10 gün kadar eziyeti oldu, o kadar. O kendi de itiraf ediyor benim canım tatlı diye.
Bu arada bende 32 haftalık doğmuşum.Bir süre küvezde kalmışım ama şimdi turp gibiyim. 32 den sonra korkma. Benim şimdilik 25 mayıs görünüyor. Ama ilerleyen zamanlarda birkaç gün daha erkene alınabilir. Benim durumumdan dolayı normal doğuma girmem riskli biliyorsun. Sancılanmadan sezeryana alınmam lazım. Onun için günde oynamalar olacak muhtemelen ilerleyen haftalarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?