2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım çoook teşekkür ederim ilgine, inşallah dediğin gibi olacak..
senin durumunda olan çok kısı var, kk da bununla ılgılı ayrı topikler var, onlara mutlaka bak olur mu
moral bulursun, bilgilenirsin
bu arada Ceyda Düvenci bu sorunu yaşamıştı
dogumuyla ılgılı bır roportajında okumustum
kadıncagız ılk cocugunu kaybedıyor sanırım bu durum farkedılmedıgı ıcın
sonrasında durum anlasılıyor ama gec anlasılıyor..
rahım agzı dıkısı serklaj mı denıyordu oyle bır ıslem yapılıor
bırkac ay yatarak bebegını dunayaya getırıyor ama arkadasları dostları hep yanında oluyor
hastanede gecırıyor bu surecı
senın Allahtan erken farkedılmıs
erken onlem alınmıs, hastanede kalmana vs gerek yok
sana soyle soylıyım
onda bu durum farkedıldıgınde doktor
bebegın kafasını goruyorum gıbı bısı solemıs, acılen dıkıs atılmıs
dusun o kadar ılerı bır haftada tesbıt edılıyor
buna ragmen saglıkla dogumunu yaptı
hıc uzulme
onlemın alındı ya
ıcın rahat olsun artık
çok çok geçmiş olsun..

Son düzenleme:
bebegımı ılk gormeye gıttıgım gun ve onu gordugum gun her sey ne kadar bosmus onu anladım
ya bır kadını kadın yapan bence anne olmak
nasıl bır lutuftur kı bu bu denlı guzel ve bu denlı zor gunler yasatıolar bıze
hanı dıolar ya en mutlu gunum esımle tanıstıgım gun bılmem ne yok ole bısı yok
en mutlu gunumuz yavrularımızı kucagımıza aldıgımz onları mutlu gordugumuz gunler olacak sanırım
ben sımdıden bıle bole hıssedıorm
ınsallah ıyı ahlaklı kendıne guvenen evlatlar yetıstırıbelırız

ogluma cooook tesekkur ederım allahıma sukurler olsun kı bana bu guzellıgı yasattı

Canim ultrasonla kamerali ve elle yapilan uzun bir muayene soonrasi rahim agzi acilmis oldugu tespit edildi ,amniyon sivisindaki yapi gibi bulgularla anladi dr um. İnsallah cok tesekkur ederim minikus

Benim anlamadığım, senin doktorunun rutin kontrolümü böyle detaylı yoksa bir şey görüp de detaylı incelemek isteyince mi ortaya çıktı? Yani ne gördü de üzerine düştü onu anlamadım..
Sen doktora kadar bir şey hissetmedin sanırım?
Bu kadar detaylı soruyorum ama hepimizin başına gelebilecek şeyler, öğrenelim belki tedbirli olabiliriz diye..

Arzu_mu; Cnm sıkma canını bende de biliyosun aynı durumu tespit etti doktor ayrıntılı ultrasonda ama bu ilk hamileliklerde oluyo ve zamanla düzelen bi durum dedi beni de takip edecekler 8martta bunun icin kontrole gtcem aynı perinatologa. Bana kendi doktorum bebe aspirini ve magnorm magnezyum ilacı yazdi günde birer tane içiyorum. Ayrıca benimde kızm hem 5gün-1hafta önde çıkardi ama son ayrıntılı ultrasonda ve ondan 2hafta öncesindeki kontrolümde tam gününde çıktı yani biz de artk birhafta öndn gtmiyoruz ama ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum sonuçta bu büyüme hızları degişebilir. Herşey güzel olacak Cnm sende sıkıp üzme kendini. Bence bebe aspirini kullan hiç bir yan etkisi yok bana 2 ayrı doktor yazdi

Cnm cepten yazdıgmdan demin yazamadm. Çok geçmiş olsun inşallah bu zor ve sıkıcı süreci çabucak atlatırsınız. Şanslısın ki doktorun farketmiş ve önlemini almış . Allah sana ve bebişine saglik versin Cnm

arzu_mu canım. Bebişlerimizin gelişimleri her kontrolde değişecek bundan sonra. Kimi zaman önde kimi zaman geride çıkacaklar. Benim bebişimde hep 2 gün öndeydi ama bu kontrolde pek minnak çıktı. Kaldı ki senin bahsettiğin damarlarımda hiçbir problem yok. Doktorum özellikle dikkat etti.

Bir ara yemek işini çok boşlamıştım. Hep dışardan abuk subuk şeyler yedim. İlaçlarımı düzenli içmedim. Ona yoruyorum bu durumu.

Bu arada http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/599253-2013-haziran-annelerinin-gobisleri.html#post28981853
Kızlar göbiş fotoğraflarımız derli toplu bir sayfada dursun dedim. Dönüp bakmak isteyince burdan bunca sayfa arasında bulamayız. Bu sayfaya eklediğimiz fotoğrafları o sayfaya geçirsek diyorum.

biliyorum canım sen de kader arkadasımızsın :)
ben baslarda coraspini her gun kullanıyordum
sonra haftada 1, sonra 15-20 gunde 1 kullanır olmustum
keske hıc bırakmasaydım
sımdı yenıden baslıyorum yazdıgın gıbı
gerıden gelme henuz cok yenıyken onlem almak lazım
sımdı benzer sorunları yasayanları okuyorum topiklerde
ınan doktorlardan daha cok sey ogretıyor ınsana
onlara gore hep sorun yok
ıste 1 haftaya dek gerıden gelmek normal
ama anlamıyorlar kı o bır hafta bı sonrakınde 10 gun, sonra 2 hafta dıye ılerlıyor
okudugm kadarı ıle anneler kılo artısı az degıl mı vs dedıkce normal demısler
sonrakı kontrolde ıyıce ılerlemıs bu durum
sonra da erken alınmıs bebısler
doktorların rahatlıgı bazen ınsanı sınır edıyor
yaz coraspın, egzersız yap de, proteınden zengın beslen de
bısey de ama dı mı
yok
sadece takıp dıyıp bırakıyorlar
amaaa
aşacağız ınsallah denız kızıııııı
:)

Evet seni takip ediyorum ben, günlerimiz yakın oldugundan hem de her kontrolden sonra boyunu kılosunu hep yazdıgından bana referans oluyorsun..
Ben yeme içmeyi boşlamadım, aksıne artırdım ama sonuc korktugum gıbı oldu. Sorun burda belkı de..
Yine de umutvarım, elımden gelenı yapacağım..
Açtıgın topik canlansın, ilk sayfaya eklıyım ben de..
Teşekkürler ilgine.. :))

Son düzenleme:
Evet Cnm dikkat edilmesi gereken bi durum sagolsun hem kendi doktorumuz hem ayrıntılıya gttigm doktor bana hem magnezyum desteği hem de bebe aspirini yazdılar. Yani bu durumdan tehlikesi olan hamilelere ilaç destegi verilmeli bencede sadece takiple bişey düzelmez ki. Spor yapmıyorum ben de ama sabah işe gelirke 2durak önce inip yürüyorum, hava yagmıyosa iş çıkışıda yürüyorum geziyorum biraz ama akşam yemekten sonra hiç hareket etmiyorum, bundan sonra akşam evde egzersiz yapcam internette araştırdm hamileler içinn video anlatımlı egzersizler var onları yapcam

[Minikusum aynen dedigin gibi ben hic bir belirti hissetmedim hatta aktiftim .rutin kontrolde dr tespit ettikce daha da detayli incelemeye basladi beni .ben hatta anlamamistim neden bu kadar detayli diye . Dr um en son sakince bana rahim agzinda acilma oldugunu , bebegin sivisinda bulgularin erken dogum riskimin yuksek oldugunu anladi ole acil yatisim oldu canim.hic aklima gelmezdi. Bebegin kalis suresini ne kadar uzatabilirsek o kadar iyi tabi. Bakalim insallah hayirlisiyla atlatabiliriz

Arzu Mu paylasimin icin cok tesekkur ederim.moral oldun bana mutlaka okuyacagim. Takip edecegim ama belki bunda bile hayir var dedigin gibi erken onlem alindi belki calismaya devam ediyor olsaydim risklerim artacakti.

QUOTE=Minikuss;28981578]Benim anlamadığım, senin doktorunun rutin kontrolümü böyle detaylı yoksa bir şey görüp de detaylı incelemek isteyince mi ortaya çıktı? Yani ne gördü de üzerine düştü onu anlamadım..
Sen doktora kadar bir şey hissetmedin sanırım?
Bu kadar detaylı soruyorum ama hepimizin başına gelebilecek şeyler, öğrenelim belki tedbirli olabiliriz diye..[/QUOTE]

[Denizkizi ben anladim cok saolasin amin canim ..sabir bundan sonrasi

QUOTE=denizkizi57;28982025]Cnm cepten yazdıgmdan demin yazamadm. Çok geçmiş olsun inşallah bu zor ve sıkıcı süreci çabucak atlatırsınız. Şanslısın ki doktorun farketmiş ve önlemini almış . Allah sana ve bebişine saglik versin Cnm [/QUOTE]

slm kizlar nasilsiniz biz diabetisyenden geldik cok yorulduk birazda morelimiz bozuldu sekerimiz 92 cikti gecen seferde 143 cikmisti 92 sinirmis risk teskil ediyormus yani. neyse yinede okadar üzülecek kadar degilmis diyeceksiniz sorun surda doguma kadar hergun günde 4 kez sekerimi ölcecekmisim nasil yapcam bilmiyorum
igne agrisina hic gelemiyorum bugun kolumu delik desik ettiler zaten 3 defa kan aldilar bir defada bosa cikti. simdi ben kendi kendime nasil yapcam bilmiyorum(

ARZU-MU VE UGURUM cok gecmis olsun sizlere insallah en kisa zamanda bütün sorunlar ortadan kalkar rabbim hepimize sabir ve dayanma gücü versin insallah

Kızlar bugün moralim acayiiiiiiippppppp bozuk.2 yıldır Görmediğim bür müşterim bugün odama girdi.Bende o sırada masa da oturur pozisyondaydım .Diğer gözlerini faltaşı gibi açıp 'HELİNNNNN BU NE HALLLLL.NE KADAR KİLO ALMIŞIN ÖLE SEN ' DEDİ
Bende '6 aylık hamileyim acaba ondan olabilirmi dedim .Ama çokk üzüldüm.demekki karşıdan çok kötü duruyorum.Bu arada bende 11 kilo aldım Ama inanın elimde değil.Çok da yemiyorum ama alıyorum .anlamadım gitti ((((

Uğurum77 ve arzu_mu geçmiş olsun. Kızlar bırakmadan kendinizi, moralinizi çok bozmadan devam edin. Her muayene bir sıkıntı aslında. Ama bunlar da geçecek canlar.

Göbiş ekleyen hatunlar; o göbişlerin içindeki yumurcakları yerim ben, pek tatlısınız Kilo aldım diyen mi olmuştu :44:

canım ultrasyon görüntülerimde herhangi bir sıkıntı yok doktorum amniyosentezi önerdi fakat korktuğumdan dolayı yaptırmadın tehlikeli olur diye ama şuan keşke yaptırsaydım diyorum belki bukadar sıkıntı yaşamazdım rabim senin de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.

iyi dilekleriniz için çok teşekür ederim inşallah rabim bize kaldıramayacagımız yükü vermez evlatlarımıza sağlık sıhat verir

Canım minik bir hesap yaptım. Ben kontrole 24+1 de gittim. Sanırım sende bun 24+4 desin.

650 gram çıkmış yine iyi bebişin. Benim bebeğim 600 gram çıktı. Boyu da 31,5 cm. Boyu iyi haftasına göre ama kilosu düşük. Hep haftasına göre şişko çıkıyordu. Hİç fena bir durumda değilsin. Benim eltiminde 2. bebeği hep 1 hafta geriden geldi. Doktor beslenemiyor diye 37+3 de aldı bebeği sezeryanla. Şimdi görmen lazım tosuncuk maşallah.

Benim görünen bir sorunum yok ama bu hafta ilk defa geriledi bebeğimin gelişimi. 8 gündür yediklerime, ilaçlarıma çok dikkat ediyorum. 14 martta kontrolümüzde ne durumda olacağız bakalım.
Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık versin. Her gece hepimiz için dua ediyorum.

Bak liste var internette haftalara göre gramları bebişlerin.

26. haftanın bitiminde: 820 (550-1330) Yani aralık ne kadar geniş.

Bu arada tiroid testlerim çok güzel çıktı. Düşmeyi başarmış. 1,4 çıktı.

Son düzenleme:
arzumu üzülme canım benim bebeğimde 31 cm 650 gram doktor cok normal dedi 14 haziran benim bebeğiminde doğum tarihi sen benden bigün öncesin yani bence bu cok önemli değil

Tekrar tekrar geçmiş olsun umarım miniğin de sana tutunur yaramazlık yapmadan içeride vaktini doldurur..

Ciddi bir sorun gibi görünmüyor canım, benim 142 çıktı şekerim 140 sınır demişlerdi tekrar yükleme yapılacak.. Ülkelere göre sınır değişiyor mu? :)
Ben de her gittiğim de dolu dolu kan veriyorum, son gidişimde 3 tüp-2 tüp-1 tüp olmak üzere toplamda 6 tüp kan verdim.. Dayan canım az kaldı :)

üzülme canım, yemekten çıldıralım demiyorum ama hamilelik bu tadını çıkar.. Sağlıksız olanlara dikkat ettiğin sürece biraz kilo almanın zararı yok...Doktorun aksini söylemediği sürece..
Bak hully 14 kilo almış ama fotosunu ekliyor, kilo bazen yakışıyor kadına yani hamile kadına Aman şekerim dünya hali de geç :))) Bence sana da yakışmıştır..

Canım bak ben amniyosentez oldum ama şu anda uğraştığım sorun farklı.. yani demem o ki bir şeyler çıkar mutlaka sen içindekine inanıp yola devam etme kararı aldıysan unut bazı şeyleri.. Keyfini çıkarmaya çalış.. Kafanı dağıtacak şeyler bul.. bol bol alışveriş yap.. gez, dedikodu yap :)) Bak ben öyle yapıyorum sırf kafamızı dağıtmak için burada arkadaşla neler paylaşıyoruz görsen bunların işi mi yok dersin.. Ama bu da işin bir parçası..
Telaş yapma, ben amniyosentez yaptırdım ama yine de rahat değilim çünkü başka bir şeyle uğraşıyoruz bu seferde..
Ama bebeğime inanıyorum, heyecanla doğmasını bekliyorum ben sadece tedbir alabilirim başka birşey zaten yapamıyorum.. Şu an da sen de öylesin.. O yüzden üzme kendini bebeğinde etkilenmesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…