Kizlar selam ben bi suredir sizi takip edemedim cunku benim gecen hafta normal kontrole gittigimde acil hastaneye yatisim yapildi .erken dogum riskim cok yuksek olmasi sebebiyle acil rahim agzina dikis atildi ve yatis istirahati verildi malesef. Su an wc haric yatiyorum ama sukur hala riskim olmasina ragmen onlem alindi. Yatmak cok zor calisan ve aktif birisi icin ama hayirlisi buymus .arzu mu uzulme cani icinde olsun allahin izni ile tamamlar gelisimini. Su an benim durumumda olan var mi okuyamadan paylastim sizlere
Canim ultrasonla kamerali ve elle yapilan uzun bir muayene soonrasi rahim agzi acilmis oldugu tespit edildi ,amniyon sivisindaki yapi gibi bulgularla anladi dr um. İnsallah cok tesekkur ederim minikus
Arzu_mu; Cnm sıkma canını bende de biliyosun aynı durumu tespit etti doktor ayrıntılı ultrasonda ama bu ilk hamileliklerde oluyo ve zamanla düzelen bi durum dedi beni de takip edecekler 8martta bunun icin kontrole gtcem aynı perinatologa. Bana kendi doktorum bebe aspirini ve magnorm magnezyum ilacı yazdi günde birer tane içiyorum. Ayrıca benimde kızm hem 5gün-1hafta önde çıkardi ama son ayrıntılı ultrasonda ve ondan 2hafta öncesindeki kontrolümde tam gününde çıktı yani biz de artk birhafta öndn gtmiyoruz ama ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum sonuçta bu büyüme hızları degişebilir. Herşey güzel olacak Cnm sende sıkıp üzme kendini. Bence bebe aspirini kullan hiç bir yan etkisi yok bana 2 ayrı doktor yazdi
arzu_mu canım. Bebişlerimizin gelişimleri her kontrolde değişecek bundan sonra. Kimi zaman önde kimi zaman geride çıkacaklar. Benim bebişimde hep 2 gün öndeydi ama bu kontrolde pek minnak çıktı. Kaldı ki senin bahsettiğin damarlarımda hiçbir problem yok. Doktorum özellikle dikkat etti.
Bir ara yemek işini çok boşlamıştım. Hep dışardan abuk subuk şeyler yedim. İlaçlarımı düzenli içmedim. Ona yoruyorum bu durumu.
Bu arada http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/599253-2013-haziran-annelerinin-gobisleri.html#post28981853
Kızlar göbiş fotoğraflarımız derli toplu bir sayfada dursun dedim. Dönüp bakmak isteyince burdan bunca sayfa arasında bulamayız. Bu sayfaya eklediğimiz fotoğrafları o sayfaya geçirsek diyorum.
Geçmiş olsun..
Benim ikili testimde yüksek risk çıkmıştı.. down sendromu olabilir dediler ultrasonda da bu durumu destekleyici iki adet anomali çıktı.. Amniyosentez oldum.. bebeğimde genetik bir sıkıntı yok sadece bir böbreğinde sorun var o da takipte..
Ben de kötü günler geçirdim hala da rahatlamış değilim ama genetik bir sorunumuz yok şükür..
Henüz doğum yapmadığım için sağlıklı olması konusunda umudum var..
Bu kadar kötü olmak yerine amniyosentez yaptırsaydın doktorun önermedi mi?
canım riskin %3'ten bile daha düşük, hamileliğini kendine zehir etme. benim tanıdığım birçok kişi hamileyken bu tip sıkıntılar yaşadı ve Allah'a çok şükür ki bu riskli gebeliklerden şu anda mühendis olan, fen lisesine devam eden, 5 yaşında yabancı dil öğrenen çocuklar doğdu. bol bol dua et, Rabbim kolaylaştırsın, içini ferahlatsın ve hepimizin bebeklerini fiziksel ve zihinsel kusurlardan emin eylesin...
Evet seni takip ediyorum ben, günlerimiz yakın oldugundan hem de her kontrolden sonra boyunu kılosunu hep yazdıgından bana referans oluyorsun..
Ben yeme içmeyi boşlamadım, aksıne artırdım ama sonuc korktugum gıbı oldu. Sorun burda belkı de..
Yine de umutvarım, elımden gelenı yapacağım..
Açtıgın topik canlansın, ilk sayfaya eklıyım ben de..
Teşekkürler ilgine.. :))
[Minikusum aynen dedigin gibi ben hic bir belirti hissetmedim hatta aktiftim .rutin kontrolde dr tespit ettikce daha da detayli incelemeye basladi beni .ben hatta anlamamistim neden bu kadar detayli diye . Dr um en son sakince bana rahim agzinda acilma oldugunu , bebegin sivisinda bulgularin erken dogum riskimin yuksek oldugunu anladi ole acil yatisim oldu canim.hic aklima gelmezdi. Bebegin kalis suresini ne kadar uzatabilirsek o kadar iyi tabi. Bakalim insallah hayirlisiyla atlatabiliriz
slm kizlar nasilsiniz biz diabetisyenden geldik cok yorulduk birazda morelimiz bozuldu sekerimiz 92 cikti gecen seferde 143 cikmisti 92 sinirmis risk teskil ediyormus yani. neyse yinede okadar üzülecek kadar degilmis diyeceksiniz sorun surda doguma kadar hergun günde 4 kez sekerimi ölcecekmisim nasil yapcam bilmiyorum
igne agrisina hic gelemiyorum bugun kolumu delik desik ettiler zaten 3 defa kan aldilar bir defada bosa cikti. simdi ben kendi kendime nasil yapcam bilmiyorum(
ARZU-MU VE UGURUM cok gecmis olsun sizlere insallah en kisa zamanda bütün sorunlar ortadan kalkar rabbim hepimize sabir ve dayanma gücü versin insallah
Kızlar bugün moralim acayiiiiiiippppppp bozuk.2 yıldır Görmediğim bür müşterim bugün odama girdi.Bende o sırada masa da oturur pozisyondaydım .Diğer gözlerini faltaşı gibi açıp 'HELİNNNNN BU NE HALLLLL.NE KADAR KİLO ALMIŞIN ÖLE SEN ' DEDİ
Bende '6 aylık hamileyim acaba ondan olabilirmi dedim .Ama çokk üzüldüm.demekki karşıdan çok kötü duruyorum.Bu arada bende 11 kilo aldımAma inanın elimde değil.Çok da yemiyorum ama alıyorum .anlamadım gitti ((((
canım ultrasyon görüntülerimde herhangi bir sıkıntı yok doktorum amniyosentezi önerdi fakat korktuğumdan dolayı yaptırmadın tehlikeli olur diye ama şuan keşke yaptırsaydım diyorum belki bukadar sıkıntı yaşamazdım rabim senin de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?