Kızlar hepinize merhaba,
Fotograflarınız çok sevimli, Allah hepimize sağlıkla bu süreci bitirmeyi nasip etsin inşallah..
Ama ben çok mutsuzum bugün..
Az önce doktordan geldim.
Bebeğimin gelişimi geriden gelmeye başladı..
Hep önde giden bebek, son kontrolde normal gunune gelmıstı, bugun de gerıden gldıgını ogrendım.
Zaten suphelenıyordum.
Detaylı ultrasonda rahım atardamarlarında genısleme yeterınce degıl, demıslerdı;
bu ılerıde duzelebılır ama duzelmezse yakın takıp gerekır, demıstı.
Çunku bu durum bebegın gelısımını gerıletıyor ve bır yerde durabılıyor,
bu durumda bebegın erken alınması gerekebılıyormus.
Ya da Allah korusun sen farketmıyorsun ve bebek gelısemedıgı, beslenemedıgı ıcın anne karnında ölüyor..(((
Bu korku hep vardı bende zaten, bugün doktor özellıkle karın cevresı daha gerıden gelıyor;
rahım damarlarındaki daralma en çabuk orada kendını bellı eder, dedi.
Çok mutsuzum..
Bunun ıcın kullanılabıcelek bır ılac da yok ne yazık ki.
Kan sulandırıcı veren doktorlar varmıs buradan okudugum kadarı ıle,
ben sık olmasa da kan sulandurıcı kullanıyordum zaten; sadece seyrek kulanıyordum, onu artırıcam ama
o da damarları genısletmıyor, sadece akısı kolaylastırıyor..
((
Çok çok çok mutsuz oldum..
Herşeyde bir hayır vardır;
bunda da öğrenilecek derslerim vardır ama..
Şu an ilk şokla bunları düşünmekte zorlanıyorum...
Beslenmeme çok dikkat ediyorum ama
bunlar bebege yeterınce ulasamıyor ve su an gelısemıyor bebek..
Kılosu 650 gram boyu 31 santım cıktı,
buradakı tabloya gore 790 gram boyu : 34.6 cm. olmalıydı.
Biraz geriden gelebilir, normaldir diyeceksiniz ama,
son 3 haftaya dek hep önde oldugu ıcın
aslında çok daha fazla geri kalmıs oluyor.
(((
Bu hamılelık ne zor seymıs;
her hafta her ay, her kontrolde yenı bır sey ckıyor karsısına ınsanın..
((
offf..........
kızlar demir hapı ve vitaminimi düzenli kullanmama rağmen her kontrolde demirim biraz daha düşmüş oluyo
şimdiye kadar da 3 kilo aldım aslında beslenmeme dikkat ediyorum sadece ekmek fazla tüketemiyorum niye böyle oldu ki??
canım demir hapın kaç mg?
yetersız olabılır
gunde ıkıye cıkarman gerekebılır
100-120 mg a dek demır destegı alınabılıyor gebelıkte gunluk olarak
ayrıca bu hapı en az 2 saat aclıkla almalısın ve sonrasında en az 2 saat kalsıyum ıceren
tum besınlerden uzak durmalısın
aksı halde kalsıyum demırı baglıyor ve ne yazık kı sana yaramıyor
vitamın hapının ıcınde demır varsa
bunu da kalsıyum ıceren bır ogundne sonra almamalısın
mesela kahvaltıda peynır yedın veya oglen yogurt ıceren bır öğün yedin ve arkasından vitamını aldıysan
içindeki demirden yıne faydalanamazsın
bilgin olsun
Hully'cim ne kadar tatlı bir hamişsin sen öyle ya
bide gerçekten 14 kiloyu nerene aldın ya senbende dün tartılınca şok oldum 7,5 kilo almışımm (
Aslında çok dikkat ediyorum ama alıyorum artık birde göbeğim hergün hergün büyüyor bugun düne göre bayaaa bi büyüdü herkes farketti 1 günde nasıl büyümüş bu kdar diyorla bende koyucam inş resmimii
ah mınıkuss um, sen zaten hıc aklımdan cıkmıyorsun kı
sadece sımdıkı durumun degıl, bebegını kucagına alacagın an, eger amelıyat gerekırse o donemkı durumun, bebegının askere gıdecegı zamanlara dek ınan sık sık hayal kuruyorum hakkında
ama ıcımde bır umut
sen de bır gun gıdeceksın ve buyume durmus, dıyecek doktorun
inşallah senın ıcın olan bu hayalım bır gun gercek olur
bu bebekte taa en basında bhcg dekı duzensız artıstan berı hep sorun yasadım, cok sukur hepsı gectı
bu da gecer mı bılmıyorum
bıldıgım tek sey metin olup savaşmam gerektiği
hully ye de yazdıgım gıbı egzersıze baslıyorum bu gunden sonra
cok hareketsızım
belkı bıraz egzersız damarların genıslemesıne yardımcı olur
bır de gergınlıkten, stresten kurtulmam gerek
sureklı kendımı sıktıgımı hıssedıyorum
nasıl genıslıcek bu damarlar ama elımde degıl
bak mesela senın ıcın bıle endıselenıyorum
belkı haberın bıle yok ama neler dusunuyorum sana daır
uzuluyorum, elımden bır sey gelmıyor
hully ye kızıyorum, yarın seklerı cıkacak bu kız nıye dıkkat etmıyor dıyorum
onun da haberı yok
bunun gıbı herkesın derdı bana dert olur
ailemde, iş hayatında hep bırseylerı duzeltmek,
mutsuzluklara ortak olmak gıbı bır huyum var
yapım boyle
bıraz rahatlamayı ogrenmem lazım
bütün bu stress bunyeme fazla gelıyor, farkındayım
bunu yonetmenın yollarını aramaya baslıcam artık
şimdi bir 10 gün dikkat edıcem bunlara, sonra yıne gıdıcem doktora,
bakalım neler olucak
İnşallah güzel haberler alırız, her birlikte...
Eki Görüntüle 639135 Eki Görüntüle 639138
bende geldim telden yukledim.umarim becerebilmisimdir.
14 kilo ile sanirim rekor bende
Off Arzu off.. ağlattın beni de.. sakın dertleneyim deme.. bizim çocuklar biraz haylaz ve nazlı öyle düşün.. Doğduklarında da hasta olmayacaklar mı? Elbet olacaklar.. Biz yanlarında olacağız.. ilk şoku anlıyorum, atlatıp mutlaka çaresine bakacaksın.. Sen iyi olacaksın, bebeğinde olacak..
Dışarı at kendini oksijen al biraz yürü.. ağlamak istiyorsan ağla.. Ben öyle yaptım..
Boşver herkesi şimdi, kendine odaklan canım benim.. bazen biraz bencillik iyidir bünyeye..
Ben eminim ki bebeklerimiz iyi olacak.. dua ediyorum sizin için.. iyi haberler alırsın inşallah..
Amin, inşallah minikuss um benim..
Artık atıcam evet dısarı kendımı,
hep evde kapalı havada, bebege oksıjen mı gıdermıs
dısarı cıkınca da arabayla gıdıyoruz
yurumek yok, bırsey yok
yürüycem bol bol
seviyoruz seni, unutma bunu.. :))
Kizlar selam ben bi suredir sizi takip edemedim cunku benim gecen hafta normal kontrole gittigimde acil hastaneye yatisim yapildi .erken dogum riskim cok yuksek olmasi sebebiyle acil rahim agzina dikis atildi ve yatis istirahati verildi malesef. Su an wc haric yatiyorum ama sukur hala riskim olmasina ragmen onlem alindi. Yatmak cok zor calisan ve aktif birisi icin ama hayirlisi buymus .arzu mu uzulme cani icinde olsun allahin izni ile tamamlar gelisimini. Su an benim durumumda olan var mi okuyamadan paylastim sizlere
evet bu benım cok kılo almıs halım ama gercekten 14 kılo az degıl
daha az almam gerekırdı
neden bole davul gibi şişiorm anlamıorm
ama normal arkadaslarıma gore ben fazla kılo aldım
saglık olsun bakalım
Kizlar selam ben bi suredir sizi takip edemedim cunku benim gecen hafta normal kontrole gittigimde acil hastaneye yatisim yapildi .erken dogum riskim cok yuksek olmasi sebebiyle acil rahim agzina dikis atildi ve yatis istirahati verildi malesef. Su an wc haric yatiyorum ama sukur hala riskim olmasina ragmen onlem alindi. Yatmak cok zor calisan ve aktif birisi icin ama hayirlisi buymus .arzu mu uzulme cani icinde olsun allahin izni ile tamamlar gelisimini. Su an benim durumumda olan var mi okuyamadan paylastim sizlere
Cnm bnm her aldığımız risk haberleri bize hamileliğimizi doyasıya yaatamıyor dimi
Bana en son kızmıştın hatırlarsan yeter olumlu düşün kordonu takma diye o günden sonra kimseyi dinlemeyen ben seni dinleyip bıraktım her türlü kaygıyı
Şimdi sıra sende cnmm eğer bu bebeği Allah nasip ettiyse bir şekilde ama erken ama geç doğup kucağımıza alacağız nasip değil se de birşeyler sebep olucak
Benim yakın bir arkadaşım 26. haftada doğum yaptı oğluşu şimdi 4 yaşında maşallah çok sağlıklı ve güzel bir çocuk
Herşeyin olumlusunu güzelini düşün bu durumun düzelebileceğini bebeğini sağlıkla kucağına alacağını düşün hem böylelikle bebişine daha çok yardımcı olursun annesi üzülerek strese girerek onu rahatsız ediyorsun unutma
Birde bu durum tansiyondan da olabilir miymiş acaba??Belki tuzu falan azaltırsan da iyi olur
ya sen masallah o kadar cok dıkkat edıosn kı ınsallah saglıkla bebısını kucagına alacaksın
ama kalbını ferah ttmaya calıs
her hafta kontrole gıdıceksın anladıgım kadarıyla
bende dua edıcem hamılelerın duası kabul olurmus
canım aç karnına tiroid hapı içmem gerekiyor maalesef önceliğim o
demir hapıyla en az iki saat arayla içilmesi gerektiği için
kahvaltı yapıp elevit içiyorum
sonra acıkınca öğle yemeğinden önce ya da akşam yemeğinden önce de demir hapını alıyorum
dediğin gibi kalsiyum almadığım bi öğünde içiyorum
ben ferrum fort kullanıyorum demir için kaç mg bilmiyorum ama doktor da bazı günler iki tane içebilirsin dedi ama
bu kadar ilaç almakta ne sağlıklı bilmiyorum hamileyken vitamin bile olsa(
arzu_mu bendede bebeğe giden arterde çentiklenme varmış
kan sulandırma yöntemine başladık bizde
herşey Allahtan
bol bol dua edelim, başka yapıcak bişeyimiz yok
aklına hiç getirme hep güzel şeyler düşün
gör bak bebişlerimiz bizi uyutmuyor diye birbirimize anlattığımız günleri göreceğiniz Allahın izniyle :)
hully cim sen bu tatlılıkla elma şekeri doğuracaksın canımDemişti dersin
Çok geçmiş olsun.. umarım sorunsuz atlatırsın..
Nasıl fark edildi? Doktor ultrasonla bakarken mi anladı?
Evet zoraki dinlenmek bir süre sonra eziyet oluyor.. Benim de totom acımıştı yatmaktan ama Allah sağlık versin atlatılınca, eziyeti unutuluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?