2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
CAnım benim ailem turhalda.

aa canım tokatlımısın benim ailemde tokatta..yani tokatlıyım aslenneresindesin turhaldamısın?

Esim tokatli bu yil birlikte gitmistik Tokata bütün Tokat cevresinde varmi bilmiyorum ama Turhalda cok meshur Yogurtmac diye birsey var hamileligin basindan buyana arayip duruyorum nasil yapildigini tarifi bilen varmi ki :26::26:

kızlar bu arada cumartesi gece annem geldi çok mutluyuz kızçemle
yerinde duramıyor hiç bebişim, anneanne bakıyor bize,
bi süre kalıcak inşalllah
ben zorlanıyorum çünkü
ben de bugüne kadar aldıklarımızı eklicem birazdan çekip fotolarını
size göre daha bizim hiçbişeyimiz yok gerçi ama, yavaş yavaş alıyoruz biz de işte teyselerimis

Esim tokatli bu yil birlikte gitmistik Tokata bütün Tokat cevresinde varmi bilmiyorum ama Turhalda cok meshur Yogurtmac diye birsey var hamileligin basindan buyana arayip duruyorum nasil yapildigini tarifi bilen varmi ki :26::26:

Canım nette baktım biraz ama bu tariften başka bişey bulamadım Tokat'ın Sesi Gazetesinden ama ölçü falan yok malesef

Yoğurtmaç yapmak için hamur ceviz, haşhaş veya fındık yağla yoğruluyor, bu yağ kat kat sürülerek hamurun her yerine eşit olarak dağılması sağlanıyor. Hazırlanan içli hamur bir süre dinlendiriliyor. Bu sürenin sonunda Ramazan pidesi gibi yuvarlak olarak açılan yoğurtmaç hamuru üzerine yumurta sarısı sürülüp ve susam ekildikten sonra fırını veriliyor. Fırının ateşten uzak köşesinde bir süre kendi halinde pişen yoğurtmaç yenmeye hazır oluyor.

bi dene istersen belki birebir aynısı olmasa da benzer bişey çıkar ortaya nefsini köreltir en azından

kız bebek için sağdaki erkek bebek için soldaki ..ben soldakini beğendim benim oğlum olacağı içindir belkide

geçenlerde bi toplumda oturuyoduk ..büyüklerden birisi yüksek sesle bana seslendi.. bi yere kaçmıyor bebeğin hülyacım öööyle bakmana gerek yok.. kaldır kafanı biraz dedi sürekli karnıma bakıyomusum bende :101:

valla benimkide şu anda buranın en iyisi sözde özel hastane bide sezeryan olucam çok tereddütlüyüm doktorumu seviyorum ama başı çok kalabalık çok yoğun acil bi durumda bile zorla ulaşabiliyorum sakat yani...

ne şanslısın benim annemde gelse keşke benim iki haftaya kadar kızkardeşim gelicek inşllah ya gurbet nasıl zor bişi yaaa....

bu zamana kadar uzakta olmak iyi gibi geliyordu. her günün gecen eşinle geçiyor keyfince yaşıyorsun. arada bir geldiklerinde de paşa gibi ağırlayıp yolluyorsun derdim. ama şimdiiii, çok zormuş yalnız olmak çooookk

cok saol canim ama Ölcüler olmadan cok zor gibi simdi bir baslarim elime yüzüme bulastiririm diye kendime güvenemem :44::44:

ayy canım benim gönderebilecek kimse yokmu tokatta..ısıtır yersin..inan bende çok yedim ama hiç denemedim..bildiğim kadarıyla büyük fırınlarda yapılıyor genelde..evde aynı lezzet tutarmı bilmiyorum:26:

valla ben oğlumu doğurduktan sonra okadar hissettimki yokluklarını şimdi kızımı doğurucam inşallah düşün artık neler yaşadığımı kocamı severek evlendim ama ara ara keşke buralara gelmeseydim diyorum ne yalan söliyim...

Evet canım sırtı fermuarla ayarlanıyor 3 kademe ve tam yatış özelliği var..
Ana kucağı zaten kaliteli içinde yenidoğan için ped var..

ewet cnm bnde netten spars vermktn vazgectm zaten gıdıp alıcam :)

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz gerçekten iyi geliyor dedim ya benim kafa çok karışık ve aşırı duygusalım..
Özellikle de kendi özelinizden verdiğiniz örneklere teşekkür ederim bana ışık tutuyor çünkü insan böyle zamanda hep en kötüsü kendi başına geldi zannedip kahrediyor..
Çok keyifli olmadığımdan ve annemin sürekli ilgisinden kaynaklı pek fazla giremiyorum nete ama her şeyi okumaya çalışıyorum..
Alışverişlerinizi iyi günlerde sağlıkla kullanın bebeğini görenlerin gözü aydın maşallah
Keyifli bir dönem yaşamasam da bebeklerinizle ilgili paylaştığınız heyecanlı mesajlar benim de heyacanımı canlı tutuyor..
Dualarınız paylaşımlarınız tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli hepinizi öpüyorum

Yurtdisina gıda kargo yasak canim malesef ahh serbest olsa simdiye bi on tane getirtip atardim buzluga.. Denemez olsaydim ya tadi aklimdan cikmiyor

Yurtdisina gıda kargo yasak canim malesef ahh serbest olsa simdiye bi on tane getirtip atardim buzluga.. Denemez olsaydim ya tadi aklimdan cikmiyor

bi bilene sor ozman canım benim uğraşsan yaparsın .. nefsini körlersin en azından .. belkide bebiş istiyo .. bende öyle yöresel bişey yemiştim tirşik diye rüyalarıma giriyodu bilende yoktu araştırdım yaptım .. bayada oldu valla .. kimde yediysen ara da sor bari..

Esimin anneannesinde yemistik canim hergün kahvaltiya sicacik alip getiriyordu... Benim icin gidip satilan fırına sormus ama veremeyiz tarifini demisler.. Birkac kez burdaki firinlara da sordu esim siparis üzerine yaparmisiniz diye ilk defa duyuyoruz ismini ama tam tarifini getirirseniz yapmaya calisiriz diyorlar.. Bazan yogurt-ceviz-pide ücünü biarada yiyorum tadini belki alirim diye ama yok tutmuyor :)

insan hamileyken nasıl bişeyse normalde aklına bile gelmeyen şeyleri istiyor malesef..evde bi dene canım arkadaşında dediği gibi..çarşaf böreği yaptınmı hiç bilmiyorum onun gibi elle açıp yağlıyor malzemeyi serpip tekrar topluyorlar sanırım sonra dinlenince tekrar belli ölçüde açıp fırına veriyorlar diye biliyorum..ama hiç denemedim..nasıl olur bilmiyorum:26: haşhaşlısı ve cevizlisi var
bendemi denesem bak aklıma düşürdün şimdi..yaparım ama bu evdeki fırınlarda nasıl olur ona güvenemiyorum işte..çok yüksek ısıda pişiyor sanırım büyük ekmek fırınlarında..

Son düzenleme:
çok duygulandım bu fotoyu görünce ya artık çok sabırsızlanıyorum sankı zamanda hiç ilerlemiyor gibi

ahhh canim insallah bulurda yersin. benimde öyle bizim oralarda olan birseyi canim cok istiyordu evde yapilinca ayni tadi vermiyor malesef burdaki firindakileri yaptirdik ne yazikki hic guzel olmamis yedigime pisman oldum igrenc bir tad olmustu yöresel yemeklerin lezzetini bilmeyenler ayni tadi tuturamiyor malesef. tarife göre bir dene sen belkide yapabilirsin . insallah yapabilirsinde yersin cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…