- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
CAnım benim ailem turhalda.
aa canım tokatlımısın benim ailemde tokatta..yani tokatlıyım aslenneresindesin turhaldamısın?
Esim tokatli bu yil birlikte gitmistik Tokata bütün Tokat cevresinde varmi bilmiyorum ama Turhalda cok meshur Yogurtmac diye birsey var hamileligin basindan buyana arayip duruyorum nasil yapildigini tarifi bilen varmi ki :26::26:
Eki Görüntüle 667479 Eki Görüntüle 667483 canlarım karar veremedik sizce hangisi :)
pericim, benim bebeğim 1-2 gün daha hareketli 1-2 gün daha sakin oluyor. yani ufak hareketleri oluyor ama şu dışarıdan gözüken hareketleri her gün her gün olmuyor. artık normal sayıyorum her halini yoksa gözümü göbeğimden alamıyorum :)
aynen canım benim dr umda öyle kilo tansiyon hiiç bişey bakmıyor, 2 dk ultrasonda bakıyor bi şikayetin varmı diyor hooop gönderiyor bu kadar, muayeneler çok kısa oluyor, herhangi bi sorun olmadığı sürece hep böyle ama alanındada uzman bir doktor olduğu için bırakmadım devam ettim bizden sıkılıyormu ne muyene sırasında
kızlar bu arada cumartesi gece annem geldi çok mutluyuz kızçemle
yerinde duramıyor hiç bebişim, anneanne bakıyor bize,
bi süre kalıcak inşalllah
ben zorlanıyorum çünkü
ben de bugüne kadar aldıklarımızı eklicem birazdan çekip fotolarını
size göre daha bizim hiçbişeyimiz yok gerçi ama, yavaş yavaş alıyoruz biz de işte teyselerimis
Canım nette baktım biraz ama bu tariften başka bişey bulamadım Tokat'ın Sesi Gazetesinden ama ölçü falan yok malesef
Yoğurtmaç yapmak için hamur ceviz, haşhaş veya fındık yağla yoğruluyor, bu yağ kat kat sürülerek hamurun her yerine eşit olarak dağılması sağlanıyor. Hazırlanan içli hamur bir süre dinlendiriliyor. Bu sürenin sonunda Ramazan pidesi gibi yuvarlak olarak açılan yoğurtmaç hamuru üzerine yumurta sarısı sürülüp ve susam ekildikten sonra fırını veriliyor. Fırının ateşten uzak köşesinde bir süre kendi halinde pişen yoğurtmaç yenmeye hazır oluyor.
bi dene istersen belki birebir aynısı olmasa da benzer bişey çıkar ortaya nefsini köreltir en azından
Esim tokatli bu yil birlikte gitmistik Tokata bütün Tokat cevresinde varmi bilmiyorum ama Turhalda cok meshur Yogurtmac diye birsey var hamileligin basindan buyana arayip duruyorum nasil yapildigini tarifi bilen varmi ki :26::26:
bu zamana kadar uzakta olmak iyi gibi geliyordu. her günün gecen eşinle geçiyor keyfince yaşıyorsun. arada bir geldiklerinde de paşa gibi ağırlayıp yolluyorsun derdim. ama şimdiiii, çok zormuş yalnız olmak çooookk
Kızlar merhaba nuna pep alan arkdaşlara birşey danışmak istiyorum şimdi ilk 6 ay zaten ana kucağını kullanılıyor sonrasında peki uyuması için idealmi sırtı tam olarak yatıyormu izledim videosunu ama net anlayamadım tam düz yatmıyor sanırım doğrumudur.
aaaa buranın yeri eminönündeymişSitede adresini de vermiş.
Adres:Süleymaniye Mh. Şahende Sk. Çelebi İşhanı Kat:1 No:13/31 Eminönü / İst.(Mercan Ptt yanı, İNG ve TEBB Bankası yanı. Asilsoy İşmerkezi Karşısı
Mercan Vergi Dairesi arkası)
Tel:0212 520 43 40 - 0212 520 43 50
Orda pazarlıkla biraz daha indirim yaptırılır belki :13: hem de kargo parasından da kar edilmiş olurFiyatları uygun çünkü gerçekten...
ayy canım benim gönderebilecek kimse yokmu tokatta..ısıtır yersin..inan bende çok yedim ama hiç denemedim..bildiğim kadarıyla büyük fırınlarda yapılıyor genelde..evde aynı lezzet tutarmı bilmiyorum:26:
Yurtdisina gıda kargo yasak canim malesef ahh serbest olsa simdiye bi on tane getirtip atardim buzluga.. Denemez olsaydim ya tadi aklimdan cikmiyor
bi bilene sor ozman canım benim uğraşsan yaparsın .. nefsini körlersin en azından .. belkide bebiş istiyo .. bende öyle yöresel bişey yemiştim tirşik diye rüyalarıma giriyodu bilende yoktu araştırdım yaptım .. bayada oldu valla .. kimde yediysen ara da sor bari..
Yurtdisina gıda kargo yasak canim malesef ahh serbest olsa simdiye bi on tane getirtip atardim buzluga.. Denemez olsaydim ya tadi aklimdan cikmiyor
Esimin anneannesinde yemistik canim hergün kahvaltiya sicacik alip getiriyordu... Benim icin gidip satilan fırına sormus ama veremeyiz tarifini demisler.. Birkac kez burdaki firinlara da sordu esim siparis üzerine yaparmisiniz diye ilk defa duyuyoruz ismini ama tam tarifini getirirseniz yapmaya calisiriz diyorlar.. Bazan yogurt-ceviz-pide ücünü biarada yiyorum tadini belki alirim diye ama yok tutmuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?