geçmiş olsun, kötü bir başlangıç olmuş güne. ben de 2 gündür önüme gelen şeye ağlıyorum, mesela sabah bizim sitede hamile bi kedi var bu kedi nasıl doğuracak nerde doğuracak diye ağladım, öğlen yemeğinde de yemeği dışardan sipariş etmiştik arkadaşın cacığı var benim yoktu benim niye cacığım yok diye ağladım. kafayı yiyorum herhalde. biraz gül diye anlattım bunları :) hormonlardan hepsi, hassaslığın tavan yaptığı dönemdeyiz :)))
Herkese güzel bir dilegiyle merhabe kizlar..
Ben oglumun bütün ihtiyaclarini tamamladim sadece bugün veya yarin kücük bakim ürünlerini almaya gidicem fakat ilk hamilelik olarak haliyle kafam karisti..
Bebek bezlerinde Pampers i tercih ettim fakat kg olarak kafam karisti 2-5kg, 3-6 kg, 4-7 kg, 4-9 kg, var hangisini alsam daha dogru bitürlü karar veremedim :26::26::26::26::26:
Ayyy üzüldüm şimdi Saol canım, internetden sipariş vericektim kerebiççi oğuz internet sayfası var kargoya veriyorlar ama yasak bana..Neyse sana afiyet bal şeker olsun benim yerimede ye
ben de bir konuda fikrinizi almak istiyorum. bu arabayı sağolsun kayınvalidem aldı bize de acaba duydunuz mu ben hiç araba filan araştırmadım çünkü o kadar çok alternatif var ki kararsız kalacağımı biliyordum neyse ki kayınvalidem görümcemle birlikte seçip almışlar, tecrübelerine güveniyorum da siz de sormak istedim.. iki farklı parçası var bir de ayriyeten maxi cosi alacağız sadece..yeterli midir?
hanımlar bebek bezi konusulmuş bende prima en iyisi diye duydum ama
huggies in yeni dogan için göbek bağı oyuntulu bezi varmıs
göbek bağını açıkta bıraktığı için çabuk düşmesini sağlıyomuş
ben paşamın göbeği düşene kadar bu bezi kullanmayı düşünüyorum
birde bu aralar sünnet konusuna taktım hemen yaptırmayı düşünürmüsünüz
bi türlü karar veremedim
benimkinin boyu ve kilosu azmı acaba ya. sizle kıyaslayınca az gibi. 27+4 de 1150 gr. 35 cm di
geçmişi hallettim şimdi sıra bende ...
bu gece sabah 5 civarı inleyerek uyandım .. sağ tarafıma yatıyordum zorla yataktan kalktım .. sağ tarafımda müthiş bi ağrı vardı .. hemen kalkıp yürümeye karnımı ovmaya başladım .. galiba doğuruyorum deyip ağlamaya başladım .. ama rahmimde falan hiç bi ağrı yoktu sadece karaciğerim ve böbreğimin arasında şiddetli bi ağrı ve o tarafım çok sertti .. bi on dakika anlamaya çalıştım saate baktım 5 dakika daha sürerse eşimi uyandırcam acile gidicem dedim ve 5 dakika sonra yavaş yavaş kesildi .. sonra yatağa oturdum beklemeye başladım hareket etsin diye .. beklerken uyuyakalmışım .. sabah annemi arayıp anlattım ..
uzun süre aynı tarafında yattıysan ciğerinin üzerine binmiştir rahat edemeyincede kendini kasıp seni uyandırmıştır dedi..
anne bu çocuk bunu bilerek mi yaptı yani ölücem sandım dedim
doğunca sende onu sıkıştırırsın ödeşirsiniz dedi
olurmu öyle şey anneee dedim
daha doğmadan savunmaya başladın sen Anne olmuşsun hayırlı olsn dedi
hiç böyle bişey yaşayan oldumu aranızda...
Günaydın kızlar, nasılsınız ben bugün daha iyiyim çok ağrım yok, belkide birazcık yukarı çıkmıştır kızım. şimdi bi geçmişi okuyim gelim..
yoğurt mayalamak kolay aslında. benim annem yapar genelde ama bi iki sefer onun tarifiyle bende mayalamıştım. bi dene yapamazsan al makine bence.
sen nasılsındır bilmiorum ama bir sürü makine olunca bana fenalık gelio :) tost makinesinide kaldırdım bi kenara. zaten mutfak ufak. birde çok toz oluyor
Birkaç deneme yapıp duruma bakıcam artık. Daha pratik gibi görünürse ve yoğurdu beceremezsem makinesini alırım. Ben de sevmem öyle herşeye bir makine kullanmayı. Kalabalıktan başka bir işe yaramaz sonrayoğurt mayalamak çok kolay canım. ben sürekli mayalıyorum. yoğurdumun tadı o kadar güzel oldu ki artık hazır yoğurt canımız istemiyor bile. mayalana mayalana tadı güzelleşti. makine olayı beni kasıyor her yer makine bir de ona yer ara :) acemi annesin ama tecrübe edineceksin canım merak etme :) istersen 1 lt süt ile denemelere başla beğenmezsen ayran yaparsın çabuk biter :))
Geçmiş olsun. Bu haftalar erken olduğu için en kötü ihtimal sana iğne verip dinlenmeni önerir. İğneler zaten önlüyor erken doğumu. Kendini yormaz dinlenirsen bir şey olmaz Allah'In izniyle. Benim kardeşimde 24.haftada başladı erken doğum riski. İğne ve 15 gün kıpırdamadan yatarak ilk süreci geçirdi. Sonrasında sürekli iğne ile devam etti ve 40.haftada normal doğum yaptıkızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
bu gece sabah 5 civarı inleyerek uyandım .. sağ tarafıma yatıyordum zorla yataktan kalktım .. sağ tarafımda müthiş bi ağrı vardı .. hemen kalkıp yürümeye karnımı ovmaya başladım .. galiba doğuruyorum deyip ağlamaya başladım .. ama rahmimde falan hiç bi ağrı yoktu sadece karaciğerim ve böbreğimin arasında şiddetli bi ağrı ve o tarafım çok sertti .. bi on dakika anlamaya çalıştım saate baktım 5 dakika daha sürerse eşimi uyandırcam acile gidicem dedim ve 5 dakika sonra yavaş yavaş kesildi .. sonra yatağa oturdum beklemeye başladım hareket etsin diye .. beklerken uyuyakalmışım .. sabah annemi arayıp anlattım ..
uzun süre aynı tarafında yattıysan ciğerinin üzerine binmiştir rahat edemeyincede kendini kasıp seni uyandırmıştır dedi..
Ben üç gündür doğru dürüst uyuyamıyorum. Uykumda fena tuvaletim geliyor. Kalktığımda bebiş tepiniyor oluyor sıkışıyor sanırım. Sonra da çok tutmaktan böbreğim ağrıyor. Ondan sonra da uyuyamıyorum. Uyuyp uyanıyorum. Sabah ezanıyla da paşam tepiklemeye başlıyor. Yattığım yere gelecek şekilde derilerimi ittiriyor. Benim de sol kaburgama öyle bir baskı yapıyor ki ağlayacağım neredeyse. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Bazen de gelip mesanemin üstüne oturuyorgeçmişi hallettim şimdi sıra bende ...
Ben soluma yatamıyorum artık çok canım yanıyor :26:. Uzun süre sağda yatıyorum arada bir pozisyon değiştiriyorum. Hatta sırtüstü yatıyorum rahatlamak için.hülya, annenle ne tatlı sohbet olmuş öylee:))
canım sağına yatınca; bebek karaciğere bası yapıyor..çok rahatsız edici bi ağrısı oluyorartık büyüdülerde yavrular..bu zamandan sonra sırtüstü ve sağına yatmaktan kaçınmalısın.. bebişine maksimum kan akışı için soluna yatmalısın annesii sen yatmazsan o yatırtır bak
günaydın kızlar.. bugün okadar kötü uayandımki anlatamam gece belimin ağrısından hiç uyuyamadım sabah 6buçukta oğlum kalktı acıktım diyee... okadar sinirlerim bozulduki evim çok pisti temizlik gerekiyodu kadın olayındada geç kaldım bu hafta şimdi kalktım sinirden temizlik yapıyorum cam siliyodumki yağmur başlladı.... ya ben artık burda yalnız olmaktan bıktım kimsem yok belim ağrıyo bütün yatıp biriniin bana bakması gerekirken ben temizlik yapıyorum ama kimsem yok nefret ediyorum herkesten valla ya... şiştim ağlamaktan valla neyse ben temizliğe devam ediyim bari anca akşama biter...
valla canım bu böbrek ağrısıda olabilir hafif mide bulantısıda oldumu.... ayyy küçücükken sıkıştıramıyonda kıayamıyon ama büyyünce ara sıra sıkıştırılmak istiyolar...
hülya, annenle ne tatlı sohbet olmuş öylee:))
canım sağına yatınca; bebek karaciğere bası yapıyor..çok rahatsız edici bi ağrısı oluyorartık büyüdülerde yavrular..bu zamandan sonra sırtüstü ve sağına yatmaktan kaçınmalısın.. bebişine maksimum kan akışı için soluna yatmalısın annesii sen yatmazsan o yatırtır bak
Ben bu şeker ve tiroidden ne kadar çektiysem sende şu enfensiyondan o kadar çektin.
Sıkıntı, stres işte hep.
Canım sonuçlarım yarım saate kadar çıkar sanırım. 7 ye doğru mail atıyorlar hep. Şeker sonucum pek hoş gelmeyecek belli oldu. Tiroidler son 3 aydır güzel gidiyor bakalım yine güzel mi.
Birde şu yeni test var. Fruktozamin. Bakalım o ne alemde. :44:
Bilmiyorum canım neden 100 lüğü yaptırmıyor ısrarla. Endokrinoloji uzmanımda istemedi 100 lüğü.
Sonuçlarım az önce geldi.
Açlık:76
Tokluk: 147 yine.
Fruktozamin: 175 çıktı. Normal değerler: 205-285 arasıymış.
Ben sabah demiştim değil mi şekerimin kafası güzel diye.Fruktozamin dedikleri son 3 haftanın şeker ortalaması. Ve benim normalden düşük. Yarabbbiiiiiiiii.
Kadın doğumcumla görüştüm, yediklerine dikkat etmeye devam et. Gerekli başka bir şey yok. Açlık şekerin düşük çıkıyor aç kalma mümkünse dedi. Bizim sabahları bir haller oluyor şekerlerimize demek ki. Uzun süre aç kalıp yemekle alakalı olabilir mi bu durum ki. :44:
Endokrin uzmanına da gönderdim sonuçlarımı bakalım o ne diyecek. :44:
selam kızlar yine geçmişi okuyamadım bu sayfadan başladım
Ağrılar gece uykuları aynen bendede öle artık deliksiz uykum yok hele 3 gündür ne tarafıma yatarsam yatıyım ağrıyla uyanıyorum. öteki tarafa dönmeye çalışıyorum çalışıyorum çünkü dönerkende karnım ağırıyor kasıklarımda ağrılar başladı doğum için mi genişliyorlar bilemiyorum ama ağrılar bendede var bişey söliyim mii en rahat sırt üstü oluyorum ama doktorum sırt üstü yatma dedi neden :44::44: Bebişime bir zararımı var artık oturarak yatarız sorun olursadaaa napıyım hiiçç sabaha kadar uzun oturdum derizzz
Ben soluma yatamıyorum artık çok canım yanıyor :26:. Uzun süre sağda yatıyorum arada bir pozisyon değiştiriyorum. Hatta sırtüstü yatıyorum rahatlamak için.
büyüynce bakarız artık ama annem öyle deyince bi anda ay anneee olurmu öyle yazıkk falan dedim hoşuna gitti onunda =))
doktorum sırt üstü yatma sürekli yan yat mümkün oldugunca soluna yat diyor ama buda Can bacım hemen hemen soluma nası yatıyım .. yanlarım çürüdü vaLLa .. soluma uyusam sağımda uyanıyorum.. zaten öyle deliksiz uykuları unuttum çalar sat gibiyim saat başı rapor alıyor oğluşum
Cnm çok geçmiş olsun okuyunca aklım çıktı dün gece gözümden kaçmış görmemişim yazdıklarını kusura bakmakızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
Cnm Havuzluhana biz cumartesi gittik saat 3tü çıkarken de saat 6 olmuştu ve dükkanlar toparlanıp kapatmaya başlamışlardı sanırım 6-6buçuk gibi kapanıyo ama pazar günü açıkmı bilmıyorum.annemlerle gitcez. onlarda çalışıyor o gün. onlar gelene kadar 3 olur saat en erken. kaçta kapanır ki orası
sanada geçmiş olsun cnm geçer inşallah masaj yap , zeytinyağı veya rahatlatıcı yağlarla masaj iyi gelebilir.Günaydın kızlar
Kızlar feci bacak ağrılarım var.Sanki ayağımı incitmişim gibi.Akşam eve gidince resmen basmakta zorluk çekiyorum.Normalde huzursuz bacak sendromum var ama bu o değil..Magnezyumda kullanıyorum.
Cnm hamilelikten çok duygusalız bende bazen duygu patlamaları yaşıyorum ben de ailemden uzaktayımgünaydın kızlar.. bugün okadar kötü uayandımki anlatamam gece belimin ağrısından hiç uyuyamadım sabah 6buçukta oğlum kalktı acıktım diyee... okadar sinirlerim bozulduki evim çok pisti temizlik gerekiyodu kadın olayındada geç kaldım bu hafta şimdi kalktım sinirden temizlik yapıyorum cam siliyodumki yağmur başlladı.... ya ben artık burda yalnız olmaktan bıktım kimsem yok belim ağrıyo bütün yatıp biriniin bana bakması gerekirken ben temizlik yapıyorum ama kimsem yok nefret ediyorum herkesten valla ya... şiştim ağlamaktan valla neyse ben temizliğe devam ediyim bari anca akşama biter...
Ama ben sırt üstü yatınca rahat ediyorum sırt üstü yatınca ne oluyormuşki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?