sanırım bu olacak nasıl sizceee
sanırım bu olacak nasıl sizceee
Kasilma, erken dogum riski, kasik agrisi, sancisi ceken butun arkadaslara gecmis olsun.
Tokoyay; kramp girdigi zaman yaninda hic kimse yoksa ve elinle ulasamiyorsan ayak parmaklarina, kramp giren bacagin dedil, obur bacaginin ayak topuguyla kramp giren ayagindaki parmaklari geriye dogru cek. 2-3 saniyede acilir.
Benim yine sekerle basim dertte. Gecen hamileligimde de diyabet cikmisti, belki bu defa cikmaz diye umitleniyordum. Maalesef seker yuklemesi bile yapmaya gerek kalmadi. Evdeki seker olcum aletimle takip ettim, dikkat etmezsem 170'lere kadar ckiyor 1. saat. Anlayacaginiz 2 haftadir ot gibi yasiyorum. Herseyde gozum kaliyor. Ama gecen hamileligimden antrenmanliyim, bu kaar saglikli beslenince daha bir fit ve guzel oluyor anne adayi. :) 2 haftadir 1,5 kg verdim ( zaten totalde 2,6 kg almistim. ) Gecen hamileligimdeki gibi 1-1,5 kg ile bitirebilirim bu gidisle cunku bu beslenmeyle vucuttaki yaglar gidiyor.
Seker problemi yasayan arkadaslar; eminim biliyorsunuz ama hatirlatayim istedim. Dun bir haber aldim ve hem cok sinirlendim, hem de cok strese girdim. Sekerim 200'e cikti ve actim!!! Sakin olmak gerekiyor. Bir de sekerinizin yuksek oldugunu gordugunuz an makinede, hareket etmeye baslayin. Yuruyus en guzeli o an, ama olmuyorsa oturdugunuz yerde elinizi, ayaginizi kullanarak jimnastik yapin 5-10 dk, dusuyor.
Kasilma, erken dogum riski, kasik agrisi, sancisi ceken butun arkadaslara gecmis olsun.
Tokoyay; kramp girdigi zaman yaninda hic kimse yoksa ve elinle ulasamiyorsan ayak parmaklarina, kramp giren bacagin dedil, obur bacaginin ayak topuguyla kramp giren ayagindaki parmaklari geriye dogru cek. 2-3 saniyede acilir.
Benim yine sekerle basim dertte. Gecen hamileligimde de diyabet cikmisti, belki bu defa cikmaz diye umitleniyordum. Maalesef seker yuklemesi bile yapmaya gerek kalmadi. Evdeki seker olcum aletimle takip ettim, dikkat etmezsem 170'lere kadar ckiyor 1. saat. Anlayacaginiz 2 haftadir ot gibi yasiyorum. Herseyde gozum kaliyor. Ama gecen hamileligimden antrenmanliyim, bu kaar saglikli beslenince daha bir fit ve guzel oluyor anne adayi. :) 2 haftadir 1,5 kg verdim ( zaten totalde 2,6 kg almistim. ) Gecen hamileligimdeki gibi 1-1,5 kg ile bitirebilirim bu gidisle cunku bu beslenmeyle vucuttaki yaglar gidiyor.
Seker problemi yasayan arkadaslar; eminim biliyorsunuz ama hatirlatayim istedim. Dun bir haber aldim ve hem cok sinirlendim, hem de cok strese girdim. Sekerim 200'e cikti ve actim!!! Sakin olmak gerekiyor. Bir de sekerinizin yuksek oldugunu gordugunuz an makinede, hareket etmeye baslayin. Yuruyus en guzeli o an, ama olmuyorsa oturdugunuz yerde elinizi, ayaginizi kullanarak jimnastik yapin 5-10 dk, dusuyor.
Cnm karyolan güzelmiş güle güle kullan , ben bi yakınımdan almıştım karyola ve yatağı ben almadım ama yatağı kalın ve sert aynı bizim kendi karyolamızdaki yataklardan , yastığını ebebekten boğulmayı önleyici yastık aldım , bide ananemiz yastık yaptıracak, yorganı da bebek uyku seti takımlarından alıcam bitane.kızlar merhaba,sonunda bebişime bir karyola alabildik.inşallah sorunsuzda teslim alabiliriz.belisten aldık.sallanıyor,ve asansörlü.Eki Görüntüle 670539
karyola alan arkadaşlarım sizler nasıl bir yatak aldınız içine?nerden ve ne kadara?birde yorgan ve yastık aldınız mı?
belisin yatakları var,kararsız kaldım onu mu alsam içine diye.iyi olur mu bilemedim.çok önemli mi?dışarda satılanlarda azıcık pahalı geldi.
gölgencım bu cantayı bende gördum sıtede begendım ama ıcı nasıl kullanıslımı bılemedıgım ıcın almadım
bıde daha önce hıc böle canta da ıncelememıştım ama alsammı bılemedım yaaa bendee buyuk gıbı duruyoo ama :)
benım aldıım canta usttekı
onun fıyatı sanırım 57.90 fln dı
hatta bu gun bakarken senın aldıın cantanın daha ıyı oldugunu dusunuom
gule gule kullan
kızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
Evet cnm zaten son bir aydır hep aynı pozisyonda hiç değiştirmedi hem kafası aşağıdaydı ve şimdide sıfıra sıfır dayamış kafasınıcnm karnın öyle sertleşiyosa sende doktoruna anlat bu durumu az kalmış muayene o güne kadar bi sancın olursa erken gidersin artık. Senin oğluşunda büyümüştür tabi buaralar çok hızlı büyüyolar zaten
Çooooooooook açım kızlar, yemeği de akşam saat 4 gibi yedim, şimdi çok acıktım ne yapsamki yaa doktorda çok kilo almışsın dedi (11 kilogramcık) biraz dikkat et 18 kiloyu geçersen normal doğum yapman zorlaşır dedi:18::18: şimdi yersem kilo yapacak ama aklım mutfakta ve çok kalorili yemeklerde demin bir muz yedim kesmedi hiç ama başka bişey yememem lazım
55 ile hamile kaldım ben 5 kilo verdim ilk 3 ay kusmalardan 3 ayın sonunda tekrar 55 oldum geçen ay 58 idim dün 61 olmuştum istikrarlı gidio gibi ama bu aydan snra daha çok alırmışız öyle diolar bebiş büyüsünde kilo sorun değil cnm ya bnm en son 3 margarş kdrdı epeydir görmedim yaklaşık 25 gündür 1 nisanda bakalım ne kdr oldu sıpaarkadaşlar 28.haftamızdayım 57 kilo ile başladım şuan 66 kiloyum 9 kilo aldım siz kaçıncı haftadasınız ve kaç kilo aldınız?Ayrıca bebişleriniz kaç gr oldu?
iyi cnm valla herkes kuzularıyla uğraşıo işte :) yoktun evet bayağıdır bi aksilik yok inş kib datlumBende 28. Hastanesini ve 67 ile hamile kaldım suan 71 kiloyum ve 4 kilo almişim
Selam Hayirli geceler kizlar nasilsiniz 1 haftadır girmiyordum 89'a dusmusum cok sevindirik oldum ya:)))
şaka gibi yaaa sadece 4 kilomu ağlıcam ya.....nasıl beceriyonuz arkadaşlar bunu bi sırrı varmı lütfen söleyin...
Ama ben sırt üstü yatınca rahat ediyorum sırt üstü yatınca ne oluyormuşki
doktorum kesinlikle sırt üstü yatma diyor sürekli tembihliyor.. neden siye sorunca bebek için sağlıklı değil deiyor okadr.. öğrendiğim kadarıyla bebek kordonuna dolanabilirmiş bide kordondan besleniyo ya beslenmesini engellermiş falanmış filanmış.. ben sırtüstü deilde yüzüstü yatmak istiyorum .. burnumu yastığa gömüp hiç uyanmadan sabah olsun istiyorum .. hep öyle yapardım bacağımın birinide aacık çekerdim kendime ohh misss.. Allahım çok özledim yüzüstü yatmayı.. benim kocam daha 5 haftalıkken (yani yeni öğrendiğimizde ) yasakladı yüzüstü görürse gece uyandırıyodu çeviriyordu.. o daha fasulye kadar diyordum dinlemiyordu .. vay bee kızlar fasulyelerimiz kocaman oldular hatta şimdiden kafa tutar oldular .. Allahım nerden nereye geldik biz yaaa...
kızlar merhaba,sonunda bebişime bir karyola alabildik.inşallah sorunsuzda teslim alabiliriz.belisten aldık.sallanıyor,ve asansörlü.Eki Görüntüle 670539
karyola alan arkadaşlarım sizler nasıl bir yatak aldınız içine?nerden ve ne kadara?birde yorgan ve yastık aldınız mı?
belisin yatakları var,kararsız kaldım onu mu alsam içine diye.iyi olur mu bilemedim.çok önemli mi?dışarda satılanlarda azıcık pahalı geldi.
kızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
alıntı yaptım canım, şöyle yazıyor..
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler
ah anam olaydıı.... valla daha bitmedi temizlik bi oturuyom bi kalkıyom yapıyom bişiler işte evde han gibi aman bitmiyooo...
insanın hayatta biçok şey beklediği gibi olmuyo canım oyüzden beklentileri hep küçük tutmak lazım sanırım benimde öle oldu çünkü maddi açıdan hayatımın hiç bir evresinde sıkıntı yaşamadım ama evlilikte benimde beklediğim gibi olmayan okadar çok şey varki ah aha....
ben annemle uzakta olsa aynı şehirdeyim ama onu çağırmayacam temizlik için. hem çalışıyor yormak istemiyorum. hem de ben kayınvalidemle birlikte oturuyorum ya, annemin gelip yapması zoruma gider :) bütçem ne kadar dar da olsa büyük temizlik için birini çağırmaya çalışcam. inş tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?