insanda biraz utanma olur yaa, benim kv ne yaptı bugün hemen anlatayım, getirmiş bir çuval kara lahana böcekli sinekli yıkadı haşladı onlarıki ben hiiç kara lahana yapmadım yapmayı bilmiyorum yemiyorumda, neymiş komşuyla birlikte ben onları saracakmışım doğum ziyaretine gelenlere ikram edecekmişim, ben sabahtan beri tansiyon problemi yaşıyorum eğilemiyorum göbeğimden dolayı birde oturup sarma saracağım, komşunla sar dediği kadında çarşıya gitti biraz önce akşama anca gelir ben o kadına nasıl diyeyim gel sarma saralım diye zaten kolundanda rahatsız kadın, kv bıraktı gitti evine, hiiç bir işi yok madem o kadar önemli bu sarma gel birlikte saralım ne diye başkasından istiyoruz hemde rahatsız bir kadından, valla mutfaktaki bütün lahanaları kaldırıp çöpe atasım var şu an bu ne yaa mutfağımıda mahvetti gitti lahana haşlayacağım diye halıma damlattı heryer yeşil yeşil oldu nokta nokta, dahada yeni silmiştim şu an silme imkanım yok çok rahatsızım offf çıldırmasam iyidir bugün
bi insan bu kadar beceriksiz olmaz yaa mayalı börek yaptım sözde hamur yapışmış resmennnkocam aç kaldı...
Merhaba bayanlar, geçmiş çok birikmiş biraz okudum ama baktım çok fazla yoruldum valla oku oku...
-Merveydi galiba annesi gittiği için ağlıyordu, ağlama arkadaşım nasıl olsa yine gelir, yeterki canları sağ olsun, bak benim annem yok malesef vefat etti 1,5 yıl önce. Annem olsaydı gül gibi bakardı bana da bebeğime de, ama ölüme çare yok bir tek.. Onun dışında herşeyin bir çaresi var canım...
-Ysmc canım, Allah eşine iyi bir iş nasip etsin inş. Üzülme canım, Allah bir kapıyı kapatır, bir kapıyı açar. Allahım zorda olan herkese yardım etsin.
-Taliaa canım beşik ve oda çok güzel olmuş, renkler harika, çok beğendim, güle güle büyüt bebeğini canım...
-Yine bebişlerine yeni ciciler alan arkadaşlarım güle güle giysin bebişleriniz, hepsi çok güzel.. cıvıl cıvıl...
-Bazı arkadaşlar hazırlıklarını tamamlamışlar, çantalarını hazırlamışlar, ne güzel... Benim henüz hazır değil, eksikleri tamamlayınca hastane çantamızı hazırlayacağım inş...
-Buluşmuş olan arkadaşlar güzel zaman geçirdiğinize sevindim, keşke bizde olabilseydik, Minikuş resimleri bende göremiyorum malesefarkadaş listene beni de eklermisin sakıncası yoksa, bu arada benim arkadaş listemde kimse yok ama...
Arkadaş kabul edilir... :)
ya mayalı işini bende hiç yapamam bi kere börek denemem oldu anca aça aça 3 yaprak açabildim. 1 yaprağıda tepsiye yapıştı.
öyle bi börek olduki valla komedi gibiydi 2 kattan oluşan börek düşünün :)
off yaa bu böreği ilk defa denedimde neyse ama kendşmden utandım yani iki çocuk annesi olcam amöa ev kadını olamadım yaa biliyodum zaten bu ev kadınlığı bana göre diil yawww..
ah canım ya kıyamam, nedir bu k.validelerden çektiğimiz. Eşin eminim yola gelecektir, biraz zaman ver. üzülme diyeceğim ama seni çok iyi anlıyorum, inşallah çabucak geçer sıkıntıların.Günaydın annişler! berbat bir gece geçirdim salonda doğru dürüst uyumadanyine malum k.valide mevzusu çözdük tam derken yine başlıyoruz..eşim yurt dışına gidicek bir hafta on gün o kadar...sıkıntımı konuşmama rağmen annem gelsin diye tutturdu hem önce haklısın diyor sonrada sen benim annemi nasıl sevmezsin diyor...baya ağır konuştu bu sefer annemi sevmeyeni ben de sevmem bilmem ne daha neler neler bıktım artık ya...sanki pırlanta annesi bir benim problem...ablası da bana cephe almış daha önceki mevzulardan...ne yapıcam bilmiyorum sabaha kadar ağladım..
ben graco prestige aldım çok güzel bakalım kullanımı nasıl olacakkızlar slm,
bebeğim için park yatak almayı düşünüyorum kraftın ne dersiniz?kullanımı kolay olur mu?birde hastane çantasını ne zaman hazırlamak gerek.
yahu sen niye düşünüyorsun memnun değilmişsin işte, söyle gitsin. Düzgünce ilgilenseymiş hastası ile di mi amaKızlar gününüz çok güzel geçsinnnn...umarım herkes iyidir...
biz bebeğimle iyiyiz ama şu sırt ağrısı öldürecek beni(((
Taliaaa bebisinin yatağına bayıldım duvar rengiyle çok güzel olmuş:))))
Minikuss ben de ben de sizleri gormek istiyorummmm:)
Bu arada bu haftadan sonra doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum kızlar. Aslında 10 senelik doktorumdu benim ama
hamilelik dönemindeki tavırları ve ilgisi hiç hoşuma gitmedi(( Bu saatten sonra değiştirmek de biraz garip olacak ama bilemiyorum günlerdir bu konuyu kafama takmış durumdayım...bi de kara kara nasıl bırakacağımı söylesem diye düşünüyorum ((((
oyy canım ya, bilse seni bu kadar üzdüğünü eminim yapmazdı o şakayı. Bazen anlayamıyorlar işte ne kadar hassas olduğumuzuabimden nefret ediyorum
mutfaktayız, yemek yemişiz, ben bulaşıkları toparlıyorum o da arkamdan geçerken şişko dedi bana uyuz
zaten bugün inanılmaz sıkıcı bir gündü, hava kapalı benim moralim sıfır kocam yok hamilelik hormonları vs...
o an belli etmedim bir şey çünkü aklı sıra şaka yapıyor sarılıp öpüyor filan...
sonra geçti benim kalktığım sandalyeye oturcak, diyor ki şişkoluğundan kırılmış mıdır acaba otursam mı
gülüyor bir de salak salak
o kadar kötü oldum ki o an ağlicaktım zor tuttum kendimi
yengem babam filan da vardı çünkü nefret ederim başkalarının yanında ağlamaktan
sonra gittim banyoya kapıyı kitledim oturdum ağladım da ağladım
ne kadar düşüncesiz bir abim var yaa ne kadar öküz
kardeşin hamile yani karnı burnuna çıkmış edilcek laf mı onlar şimdi
ben kocamı özledim canlar kocamı istiyorum evime gitmek istiyorum artık
ah canım ya kıyamam, nedir bu k.validelerden çektiğimiz. Eşin eminim yola gelecektir, biraz zaman ver. üzülme diyeceğim ama seni çok iyi anlıyorum, inşallah çabucak geçer sıkıntıların.
canım dün eşimle sohbet ediyorduk..
bana diyor ki sen bu forumda tanımadıgın insanlarla ne konuşuyorsun bu kadar.. bende dedim ki nasıl tanımıyorumhepsini tanıyorum bikere hatta oğluşumuzun sevgilisi bile var ordan kız bulduk dedimm
hadi yaa kimmiş diye baya güldüü.. anlattım konuşmalarımızı.. diyor ki annesi hemen naz hanımın ultrason resmini göndersin babası olarak görmek benim de hakkımmm
çok güldük yaaa, bebişlerimiz şimdiden hayatımızı renklendirdi.. kimbilir geldikten sonra neler yaşıcazz
canım başın sağolsun allah senin evletlarına ve sana uzun ömür versin inşallah...
abimden nefret ediyorum
mutfaktayız, yemek yemişiz, ben bulaşıkları toparlıyorum o da arkamdan geçerken şişko dedi bana uyuz
zaten bugün inanılmaz sıkıcı bir gündü, hava kapalı benim moralim sıfır kocam yok hamilelik hormonları vs...
o an belli etmedim bir şey çünkü aklı sıra şaka yapıyor sarılıp öpüyor filan...
sonra geçti benim kalktığım sandalyeye oturcak, diyor ki şişkoluğundan kırılmış mıdır acaba otursam mı
gülüyor bir de salak salak
o kadar kötü oldum ki o an ağlicaktım zor tuttum kendimi
yengem babam filan da vardı çünkü nefret ederim başkalarının yanında ağlamaktan
sonra gittim banyoya kapıyı kitledim oturdum ağladım da ağladım
ne kadar düşüncesiz bir abim var yaa ne kadar öküz
kardeşin hamile yani karnı burnuna çıkmış edilcek laf mı onlar şimdi
ben kocamı özledim canlar kocamı istiyorum evime gitmek istiyorum artık
oyy canım ya, bilse seni bu kadar üzdüğünü eminim yapmazdı o şakayı. Bazen anlayamıyorlar işte ne kadar hassas olduğumuzu
bebekte kötü bir durum olsa ultrasonda da görünürdü canım, illa nstye gerek yok. Normal demiş, kendi doktoruna gidersin yine için rahat etmeyecekse ama doktorlar bazen yaptıkları işi unutabiliyorlar. Tüp olsun kayıplı olsun ya da ilk denemede olsun herkesin çocuğu kıymetli, tabi ki telaşlanacaksın sen de annesin. Amma telaşın bebişe faydası yok,şimdi başka bişilerle meşgul olmaya çalış sonra da doktorun gelince ona gidersin için rahatlar.Sevgili Haziran Anneleri, beni sadece siz anlarsınız.
2 gündür oğlumun hareketlerinde azalma var ve hareketler daha yumuşak gibi, o sert ani hareketler yerine daha yumuşak ve daha seyrek hareketlenmeler var.Dün geceden beri moralim çok bozuk, aklıma neler neler geliyor. Suyu mu azaldı, kordon mu dolandı ....Bugün işten sonra doktora gittim ve saat 4.30-5 civarıydı.Doktorum bir kanser ameliyatında olduğundan ne zaman çıkacağı belli değildi. Durumu anlatınca bankodaki kız böyle acil durumlarda hastalarını başka bir doktora yönlendirdiklerini söylediler ben de içimi rahatlatmak için ona gittim.Kilo ve tansiyon ölçümünden sonra ultrasonla kontrol etti. Benim yanımda asistanı azarladı, telefon edin giriş yapın, tetkik girişi yapın,nst açın vs. dedi daha muayene etmeden. İtici,gergin bir kadın. Ultrasonda şöyle bir iki baktı , birkaç saniyeliğine kalp atışlarını dinletti tamam herşey normal acıkmışsındır, stres yapıp birşeye üzülmüşsündür, bol su iç deyip tüp bebek mi(evet) , hı ondan böyle herşeye telaşlanıyorsunuz dedi. Bir doktor böyle söyler mi, umursamamak mı lazım ya da normal yolla hamile kalan biri böyle bir durumu ciddiye almaz mı? Ardından beni asistanıyla birlikte nst ödemesi yapmak için bankoya gönderdi.Nst neden gerekli diye sorduğumda bebeğin kalp atışlarının kaydını almak ve erken doğum riski var mı diye bakmak için sonra tekrar geleceksin dedi. Ben hiç hoşlanmadım bu tavırdan ve daha muayene etmeden nstye karar vermesinden. Açıkçası ağına düşürmüşken bir tetkik yapmadan yollamak istemedi gibi geldi. Bir süre düşünüp bankoda nst yaptırmak istemediğimi, daha sonra kendi doktoruma gideceğimi söyledim ve ayrıldım. Yine de acaba nst lik bir durum var mı diye içimde kaldı. Ama kendi dedi herşey normal diye bir de boşuna evham yapıyorsun imalarıyla.Eşim, doktor, arkadaşlarım herkes evham yaptığımı düşünüyor ama ben ya ciddi bir durum varsa, ya acil müdahele gerekiyorsa diye düşünmeden edemiyorum. Siz de endişelenmiyor musunuz böyle durumlarda? NST çektirdiniz mi , hangi durumlarda gerekiyor gerçekten? Nolur paylaşın, iyi mi ettim kötü mü???
çok teşekkür ederim canım umarım geçer...sağolun hepiniz ne zaman sizler bişeyler yazsanız ağlıyorum yine.. hiçbir desteğim yok burda maalesef, sanki herkes bana karşı canım yanıyor gerçekten
ayy canım benim üzülme ağlama bu kadar eminim abin sana takılmak amaçlı söyledi ve sende zaten normalde olsa böyle bişeyi kaldırırdın ama hem hamilelik hemde eşinin yokluğu birleşince duygu tavan yapmış anlaşılansende üzülme bebişini de üzme annesi...bak bende mesela eşim hep yanımda ama aylardır ailemi görmüyorum keşke olsalar da dalga geçseler valla insan yanında olmayanın kıymetini anlıyo ne tuhafız :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?