bende gecen hafta sivilcelenmiştim..sadece gül suyu (orjinal gül suyu ama) ile sildim sabah akşam bu hafta kalmadı cok sükür
Sevgili Haziran Anneleri, beni sadece siz anlarsınız.
2 gündür oğlumun hareketlerinde azalma var ve hareketler daha yumuşak gibi, o sert ani hareketler yerine daha yumuşak ve daha seyrek hareketlenmeler var.Dün geceden beri moralim çok bozuk, aklıma neler neler geliyor. Suyu mu azaldı, kordon mu dolandı ....Bugün işten sonra doktora gittim ve saat 4.30-5 civarıydı.Doktorum bir kanser ameliyatında olduğundan ne zaman çıkacağı belli değildi. Durumu anlatınca bankodaki kız böyle acil durumlarda hastalarını başka bir doktora yönlendirdiklerini söylediler ben de içimi rahatlatmak için ona gittim.Kilo ve tansiyon ölçümünden sonra ultrasonla kontrol etti. Benim yanımda asistanı azarladı, telefon edin giriş yapın, tetkik girişi yapın,nst açın vs. dedi daha muayene etmeden. İtici,gergin bir kadın. Ultrasonda şöyle bir iki baktı , birkaç saniyeliğine kalp atışlarını dinletti tamam herşey normal acıkmışsındır, stres yapıp birşeye üzülmüşsündür, bol su iç deyip tüp bebek mi(evet) , hı ondan böyle herşeye telaşlanıyorsunuz dedi. Bir doktor böyle söyler mi, umursamamak mı lazım ya da normal yolla hamile kalan biri böyle bir durumu ciddiye almaz mı? Ardından beni asistanıyla birlikte nst ödemesi yapmak için bankoya gönderdi.Nst neden gerekli diye sorduğumda bebeğin kalp atışlarının kaydını almak ve erken doğum riski var mı diye bakmak için sonra tekrar geleceksin dedi. Ben hiç hoşlanmadım bu tavırdan ve daha muayene etmeden nstye karar vermesinden. Açıkçası ağına düşürmüşken bir tetkik yapmadan yollamak istemedi gibi geldi. Bir süre düşünüp bankoda nst yaptırmak istemediğimi, daha sonra kendi doktoruma gideceğimi söyledim ve ayrıldım. Yine de acaba nst lik bir durum var mı diye içimde kaldı. Ama kendi dedi herşey normal diye bir de boşuna evham yapıyorsun imalarıyla.Eşim, doktor, arkadaşlarım herkes evham yaptığımı düşünüyor ama ben ya ciddi bir durum varsa, ya acil müdahele gerekiyorsa diye düşünmeden edemiyorum. Siz de endişelenmiyor musunuz böyle durumlarda? NST çektirdiniz mi , hangi durumlarda gerekiyor gerçekten? Nolur paylaşın, iyi mi ettim kötü mü???
Canm gectiğimz günlerde bendede oldu ham kese aldım aktardan onla keseledm bır kac kere düzeldi dove sabunuylada sabah aksam yıkadm
2 gündür oğlumun hareketlerinde azalma var ve hareketler daha yumuşak gibi, o sert ani hareketler yerine daha yumuşak ve daha seyrek hareketlenmeler var.Dün geceden beri moralim çok bozuk, aklıma neler neler geliyor. Suyu mu azaldı, kordon mu dolandı ....Bugün işten sonra doktora gittim ve saat 4.30-5 civarıydı.Doktorum bir kanser ameliyatında olduğundan ne zaman çıkacağı belli değildi. Durumu anlatınca bankodaki kız böyle acil durumlarda hastalarını başka bir doktora yönlendirdiklerini söylediler ben de içimi rahatlatmak için ona gittim.Kilo ve tansiyon ölçümünden sonra ultrasonla kontrol etti. Benim yanımda asistanı azarladı, telefon edin giriş yapın, tetkik girişi yapın,nst açın vs. dedi daha muayene etmeden. İtici,gergin bir kadın. Ultrasonda şöyle bir iki baktı , birkaç saniyeliğine kalp atışlarını dinletti tamam herşey normal acıkmışsındır, stres yapıp birşeye üzülmüşsündür, bol su iç deyip tüp bebek mi(evet) , hı ondan böyle herşeye telaşlanıyorsunuz dedi. Bir doktor böyle söyler mi, umursamamak mı lazım ya da normal yolla hamile kalan biri böyle bir durumu ciddiye almaz mı? Ardından beni asistanıyla birlikte nst ödemesi yapmak için bankoya gönderdi.Nst neden gerekli diye sorduğumda bebeğin kalp atışlarının kaydını almak ve erken doğum riski var mı diye bakmak için sonra tekrar geleceksin dedi. Ben hiç hoşlanmadım bu tavırdan ve daha muayene etmeden nstye karar vermesinden. Açıkçası ağına düşürmüşken bir tetkik yapmadan yollamak istemedi gibi geldi. Bir süre düşünüp bankoda nst yaptırmak istemediğimi, daha sonra kendi doktoruma gideceğimi söyledim ve ayrıldım. Yine de acaba nst lik bir durum var mı diye içimde kaldı. Ama kendi dedi herşey normal diye bir de boşuna evham yapıyorsun imalarıyla.Eşim, doktor, arkadaşlarım herkes evham yaptığımı düşünüyor ama ben ya ciddi bir durum varsa, ya acil müdahele gerekiyorsa diye düşünmeden edemiyorum. Siz de endişelenmiyor musunuz böyle durumlarda? NST çektirdiniz mi , hangi durumlarda gerekiyor gerçekten? Nolur paylaşın, iyi mi ettim kötü mü???
ham kese mi o ne ya ilk defa duydum?benim cildim kızarıyor birde keselersem domates gibi olurum herhalde:)ya hiç alışkın değilim bari kızım güzelliğimi almış olsada ben bu sivilcelere razıyım:)
Benim bildiğim kadarıyla 32+1 de canım çünkü burda bazı arkadaşlarda o tarihte ayrıldılar ve hesaplarıma göre 32+1 den sonra tam 8 hafta kalıyor geriye.izne ayrılan arkadaşlar, misal 31+1'de mi yoksa 32+1'de mi ayrılabiliyoruz en erken bileniniz var mı?
Cnm sıkma canını bak normal demiş doktor, Ben de daha hiç nst ye girmedim ama 30. haftalardan sonra nst ye girildiğini okumuştum burdaki bazı arkadaşların paylaşımlarından, yani doktor haftan gereği sokmak istemiştir. ama bence iyi yapmışsın gerek de yok şu durumda. Hem bebişlerimiz artık büyüdükleri için yerleri de darladı öyle eskisi gibi taklalar atamıyolar ondan az geliyodur sana hareketleri, benim kız da çok hareketliydi ama 1 haftadır daha az ve daha yumuşak tekmeler atıyo...Sevgili Haziran Anneleri, beni sadece siz anlarsınız.
ya bunu iş yerinde bir arkadaşta söyledi ama nerden bulucam orjinal gül suyunu :44:
canım 32+0 da ayrılabiliyoruz.
bana da abim , babam ve eşim şişko dior. abim ve babam doğrudan demedi de arkamdan demişler :) eşimde yüzüme deyip duruyor beni kızdırmak için. oltaya gelmiyorum tabi. tepki vermiyorum hiç
bi insan bu kadar beceriksiz olmaz yaa mayalı börek yaptım sözde hamur yapışmış resmennnkocam aç kaldı...
ipek kese canım :) cildini yeniliyor tabı hassas ciltler için uygun mu bilemem :)
aktarlardan ya da eczaneden alabilirsin canım benim kullandığımın markası Rose wind bide (Gülbirlik) yazıyor altında..içindekiler kısmında % 100 saf gülsuyu yazacak..ben her zaman tonik yerine kullanırım.
Merhaba bayanlar, geçmiş çok birikmiş biraz okudum ama baktım çok fazla yoruldum valla oku oku...
-Merveydi galiba annesi gittiği için ağlıyordu, ağlama arkadaşım nasıl olsa yine gelir, yeterki canları sağ olsun, bak benim annem yok malesef vefat etti 1,5 yıl önce. Annem olsaydı gül gibi bakardı bana da bebeğime de, ama ölüme çare yok bir tek.. Onun dışında herşeyin bir çaresi var canım...
-Ysmc canım, Allah eşine iyi bir iş nasip etsin inş. Üzülme canım, Allah bir kapıyı kapatır, bir kapıyı açar. Allahım zorda olan herkese yardım etsin.
-Taliaa canım beşik ve oda çok güzel olmuş, renkler harika, çok beğendim, güle güle büyüt bebeğini canım...
-Yine bebişlerine yeni ciciler alan arkadaşlarım güle güle giysin bebişleriniz, hepsi çok güzel.. cıvıl cıvıl...
-Bazı arkadaşlar hazırlıklarını tamamlamışlar, çantalarını hazırlamışlar, ne güzel... Benim henüz hazır değil, eksikleri tamamlayınca hastane çantamızı hazırlayacağım inş...
-Buluşmuş olan arkadaşlar güzel zaman geçirdiğinize sevindim, keşke bizde olabilseydik, Minikuş resimleri bende göremiyorum malesefarkadaş listene beni de eklermisin sakıncası yoksa, bu arada benim arkadaş listemde kimse yok ama...
Arkadaş kabul edilir... :)
benimabimde yapıytordu bana eski haline dönemiceksin eski halinden eser kalmıcak felan sinir ederdi ay abi hamile kadına böyle denirmi diyordum şimdi düzelmiş çok kilo aldım desem olsun doğumdan sonra verirsin diyor :) şaka yapıyorlar işte bana bir gün birde o ruj ne öyle dedi başladım ağlamaya :) şaka yaptım kız dedi hormon abi takılma dedim ne var ki söylediğinde oysakiabimden nefret ediyorum
mutfaktayız, yemek yemişiz, ben bulaşıkları toparlıyorum o da arkamdan geçerken şişko dedi bana uyuz
zaten bugün inanılmaz sıkıcı bir gündü, hava kapalı benim moralim sıfır kocam yok hamilelik hormonları vs...
o an belli etmedim bir şey çünkü aklı sıra şaka yapıyor sarılıp öpüyor filan...
sonra geçti benim kalktığım sandalyeye oturcak, diyor ki şişkoluğundan kırılmış mıdır acaba otursam mı
gülüyor bir de salak salak
o kadar kötü oldum ki o an ağlicaktım zor tuttum kendimi
yengem babam filan da vardı çünkü nefret ederim başkalarının yanında ağlamaktan
sonra gittim banyoya kapıyı kitledim oturdum ağladım da ağladım
ne kadar düşüncesiz bir abim var yaa ne kadar öküz
kardeşin hamile yani karnı burnuna çıkmış edilcek laf mı onlar şimdi
ben kocamı özledim canlar kocamı istiyorum evime gitmek istiyorum artık
benimabimde yapıytordu bana eski haline dönemiceksin eski halinden eser kalmıcak felan sinir ederdi ay abi hamile kadına böyle denirmi diyordum şimdi düzelmiş çok kilo aldım desem olsun doğumdan sonra verirsin diyor :) şaka yapıyorlar işte bana bir gün birde o ruj ne öyle dedi başladım ağlamaya :) şaka yaptım kız dedi hormon abi takılma dedim ne var ki söylediğinde oysaki
abimden nefret ediyorum
mutfaktayız, yemek yemişiz, ben bulaşıkları toparlıyorum o da arkamdan geçerken şişko dedi bana uyuz
zaten bugün inanılmaz sıkıcı bir gündü, hava kapalı benim moralim sıfır kocam yok hamilelik hormonları vs...
o an belli etmedim bir şey çünkü aklı sıra şaka yapıyor sarılıp öpüyor filan...
sonra geçti benim kalktığım sandalyeye oturcak, diyor ki şişkoluğundan kırılmış mıdır acaba otursam mı
gülüyor bir de salak salak
o kadar kötü oldum ki o an ağlicaktım zor tuttum kendimi
yengem babam filan da vardı çünkü nefret ederim başkalarının yanında ağlamaktan
sonra gittim banyoya kapıyı kitledim oturdum ağladım da ağladım
ne kadar düşüncesiz bir abim var yaa ne kadar öküz
kardeşin hamile yani karnı burnuna çıkmış edilcek laf mı onlar şimdi
ben kocamı özledim canlar kocamı istiyorum evime gitmek istiyorum artık
Doğru dıyorsun canim:)))ah canım ya kıyamam, nedir bu k.validelerden çektiğimiz. Eşin eminim yola gelecektir, biraz zaman ver. üzülme diyeceğim ama seni çok iyi anlıyorum, inşallah çabucak geçer sıkıntıların.
ben graco prestige aldım çok güzel bakalım kullanımı nasıl olacak
yahu sen niye düşünüyorsun memnun değilmişsin işte, söyle gitsin. Düzgünce ilgilenseymiş hastası ile di mi ama
Tatlım benim eşim de bana şişko diye takılıyor, bir gün kızdım hayatım hamilesin diye takılıyorum yoksa gayet iyisin dedi..
Bence sen biraz da eşinden ayrı olduğun ve yanlarında kaldığın için alınganlık yapıyorsun ama söylediği de hoş bir şey değil tabii..
Sarılıp öpüyorsa kötü niyetli değildir sonuçta kardeşsiniz.. Geçecek bunlar canım merak etme..
Bebeğin için endişelenmekte haklısın tabii ama bebeklerin hareketleri çok tutarlı olmuyor canım, benim bebeğim çok hareketli ama bazen öyle oluyor ki hiç kıpırdamıyor bir süre bekliyorum yine yok artık göbeğimi dürtüyorum hareket etsin diye ama hiç bu yüzden hastaneye gitmedim bekledim bir süre sonra hareket etti.. Ama hastaneye gitmekte de haklısın, doktorlar bazen çok donuk olabiliyor canım ama buna rağmen sorun yok dediyse iyidir bebeğin..
Ben 29.haftadan itibaren NST ye giriyorum ama rutin olarak bebeğin kalp atışları ve hareketleri takip ediliyor ve makine den çıktısını grafik olarak alıyorsun.. Sancı şikayetin, farklı bir durumun da varsa mutlaka bakarlar NST ile, kendi doktoruna gidince rahatlarsın iyice..
Doktor kontrolum guzel gecti. Sukurler olsun pasam gayet saglikliymis. Kendini yine gostermedi. Artik bundan sonra basi asagida oldugu icin guzel goruntu yakalamamiz zor dedi doktorKilosu 2100 gram olmus boyu da 49 cm Benim pasa selvi boylu olacak
32. hafta raporumu da aldim
Butun sorularimi siraladim doktora. Kaburgaya baski, adet agrisi gibi kasik agrisi, vajinada sanci gibi agri, vucuttta ben sayisinin artmasi, killanmanin artmasi hepsi normalmis. Kasilmalar daha da artabilirmis bu donemden sonra. Hastane cantasina listemdeki herseyi koyacagim. Sadece ilk basta hasta bezi veriyorlarmis ve kanama kontrolu icin ped veriyorlarmis. Gerisini ben getiricem.
Sunnet meselesini de urologla konustuk. 6 aydan once onermedi. Sarilik olursa bebek, yogun bakima kaldirmak zorunda kaliyorlarmis. Isterseniz yapilabilir ama idrar yolu enfeksiyonu olmaz dedi. 1 yasa kadar yapilan sunnetlerin hepsinde yara cabuk kapanirmis. Simdilik vazgectik sunnet yaptirmaktan
Biden haberler boyle teyzeler
haklısın canım benim biraz alınganlık yaptım doğru
ama sürekli bir patavatsızlık halinde ve bu karnım burnumda halimle çekemiyorum
canının istediğini söylüyor dan dan konuşuyor sonra da gelip öpüyor filan iyice sinir oluyorum
geçenlerde de annemi üzmüş öyle kadın uyuyamamış kaç gün
ama dediğin gibi işte hayatım kardeşiz atsan atılmaz satsan satılmaz çekicem mecbur
ayrıca sanki çevremizdeki herkes 'takılmak' ve 'şaka yapmak' için hamile olmamızı bekliyormuş herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?