Sevgili Haziran Anneleri, beni sadece siz anlarsınız.
2 gündür oğlumun hareketlerinde azalma var ve hareketler daha yumuşak gibi, o sert ani hareketler yerine daha yumuşak ve daha seyrek hareketlenmeler var.Dün geceden beri moralim çok bozuk, aklıma neler neler geliyor. Suyu mu azaldı, kordon mu dolandı ....Bugün işten sonra doktora gittim ve saat 4.30-5 civarıydı.Doktorum bir kanser ameliyatında olduğundan ne zaman çıkacağı belli değildi. Durumu anlatınca bankodaki kız böyle acil durumlarda hastalarını başka bir doktora yönlendirdiklerini söylediler ben de içimi rahatlatmak için ona gittim.Kilo ve tansiyon ölçümünden sonra ultrasonla kontrol etti. Benim yanımda asistanı azarladı, telefon edin giriş yapın, tetkik girişi yapın,nst açın vs. dedi daha muayene etmeden. İtici,gergin bir kadın. Ultrasonda şöyle bir iki baktı , birkaç saniyeliğine kalp atışlarını dinletti tamam herşey normal acıkmışsındır, stres yapıp birşeye üzülmüşsündür, bol su iç deyip tüp bebek mi(evet) , hı ondan böyle herşeye telaşlanıyorsunuz dedi. Bir doktor böyle söyler mi, umursamamak mı lazım ya da normal yolla hamile kalan biri böyle bir durumu ciddiye almaz mı? Ardından beni asistanıyla birlikte nst ödemesi yapmak için bankoya gönderdi.Nst neden gerekli diye sorduğumda bebeğin kalp atışlarının kaydını almak ve erken doğum riski var mı diye bakmak için sonra tekrar geleceksin dedi. Ben hiç hoşlanmadım bu tavırdan ve daha muayene etmeden nstye karar vermesinden. Açıkçası ağına düşürmüşken bir tetkik yapmadan yollamak istemedi gibi geldi. Bir süre düşünüp bankoda nst yaptırmak istemediğimi, daha sonra kendi doktoruma gideceğimi söyledim ve ayrıldım. Yine de acaba nst lik bir durum var mı diye içimde kaldı. Ama kendi dedi herşey normal diye bir de boşuna evham yapıyorsun imalarıyla.Eşim, doktor, arkadaşlarım herkes evham yaptığımı düşünüyor ama ben ya ciddi bir durum varsa, ya acil müdahele gerekiyorsa diye düşünmeden edemiyorum. Siz de endişelenmiyor musunuz böyle durumlarda? NST çektirdiniz mi , hangi durumlarda gerekiyor gerçekten? Nolur paylaşın, iyi mi ettim kötü mü???
2 gündür oğlumun hareketlerinde azalma var ve hareketler daha yumuşak gibi, o sert ani hareketler yerine daha yumuşak ve daha seyrek hareketlenmeler var.Dün geceden beri moralim çok bozuk, aklıma neler neler geliyor. Suyu mu azaldı, kordon mu dolandı ....Bugün işten sonra doktora gittim ve saat 4.30-5 civarıydı.Doktorum bir kanser ameliyatında olduğundan ne zaman çıkacağı belli değildi. Durumu anlatınca bankodaki kız böyle acil durumlarda hastalarını başka bir doktora yönlendirdiklerini söylediler ben de içimi rahatlatmak için ona gittim.Kilo ve tansiyon ölçümünden sonra ultrasonla kontrol etti. Benim yanımda asistanı azarladı, telefon edin giriş yapın, tetkik girişi yapın,nst açın vs. dedi daha muayene etmeden. İtici,gergin bir kadın. Ultrasonda şöyle bir iki baktı , birkaç saniyeliğine kalp atışlarını dinletti tamam herşey normal acıkmışsındır, stres yapıp birşeye üzülmüşsündür, bol su iç deyip tüp bebek mi(evet) , hı ondan böyle herşeye telaşlanıyorsunuz dedi. Bir doktor böyle söyler mi, umursamamak mı lazım ya da normal yolla hamile kalan biri böyle bir durumu ciddiye almaz mı? Ardından beni asistanıyla birlikte nst ödemesi yapmak için bankoya gönderdi.Nst neden gerekli diye sorduğumda bebeğin kalp atışlarının kaydını almak ve erken doğum riski var mı diye bakmak için sonra tekrar geleceksin dedi. Ben hiç hoşlanmadım bu tavırdan ve daha muayene etmeden nstye karar vermesinden. Açıkçası ağına düşürmüşken bir tetkik yapmadan yollamak istemedi gibi geldi. Bir süre düşünüp bankoda nst yaptırmak istemediğimi, daha sonra kendi doktoruma gideceğimi söyledim ve ayrıldım. Yine de acaba nst lik bir durum var mı diye içimde kaldı. Ama kendi dedi herşey normal diye bir de boşuna evham yapıyorsun imalarıyla.Eşim, doktor, arkadaşlarım herkes evham yaptığımı düşünüyor ama ben ya ciddi bir durum varsa, ya acil müdahele gerekiyorsa diye düşünmeden edemiyorum. Siz de endişelenmiyor musunuz böyle durumlarda? NST çektirdiniz mi , hangi durumlarda gerekiyor gerçekten? Nolur paylaşın, iyi mi ettim kötü mü???
ne kadar kaldı canım gelmesine? haftalarımıza bakınca fazla kalmamış olmalıkoskoca 31 yaşında adam yani o kadar düşüncesiz ki anlatamam
tesadüf demin de kocacım aradı, ağlamamak için zor tuttum kendimi belli etmicem diye canım çıktı
o da yavrum beni güldürüyor telefondan doğru bir şeyler anlatıyor filan
gelse de kavuşsam kocama artık sıkıldım buradan
ne kadar kaldı canım gelmesine? haftalarımıza bakınca fazla kalmamış olmalı
evet canım normalde takılmam böyle şeylere ama hormonlar çoştu ve bunu onun da düşünmesi gerekirdi biraz
onun eşi de doğum yaptı sonuçta böyle şeyler söylenmez ki bir hamileye öyle öküzce
annemle babamı ben de özlerim görmediğim zaman haklısın, ama abim için bu yeni bir şey değil o hep öküzdü ve öküz kalacak onun için onu özlemem kolay kolay
canım benim inşallah sizinkileri doğumun vesilesi ile de olsa görürsün
benim kuzen bütün hamileliği eşinden ayrı geçirdi,ben iki gün ayrı kaldım evde ağladım. Kendini meşgul etmeye çalış canım, öyle daha kolay geçiyorkocam 10 gün sonra gelicek inşallah canım 18 nisan da
gideli de 5 gün oldu ama bir de bana sor sanki 5 hafta gibi geçti
A-101 e de perşembe bebek arabası,küveti,yorganı,battaniyesi birsürü şey geliyormuş.Bakın derim
izne ayrılan arkadaşlar, misal 31+1'de mi yoksa 32+1'de mi ayrılabiliyoruz en erken bileniniz var mı?
Canlarım iyi ki varsınız . Içim azıcık rahatladı. 5 gün de geriden geliyormuşne yapalım sağlıklı olsun da. Yine de bebişi tombiş olanlara sorayım en çok ne yiyorsunuz
izne ayrılan arkadaşlar, misal 31+1'de mi yoksa 32+1'de mi ayrılabiliyoruz en erken bileniniz var mı?
canım benim sarma valla at çöpe ben olsam atardım çöpe kokusu midemi bulandırdı de attım de . anlayış konusunu büyüklerden beklemimiz lazım niye biz anlayışlı olmak zorundaymış gibi davranıyoruz ya
ya mayalı işini bende hiç yapamam bi kere börek denemem oldu anca aça aça 3 yaprak açabildim. 1 yaprağıda tepsiye yapıştı.
öyle bi börek olduki valla komedi gibiydi 2 kattan oluşan börek düşünün :)
geriden baya bir okudum tek tek mesaj yazmak isterdim ama ofisteyim su an calisiyorum o yuzden sadece sevgilerimi gonderebiliyorum.
ben bu seker yukselmesi konusunu baya bi kafama taktim yemek yemeye ve yapmaya korkar oldum. resmen psikolojim bozuldu. dun tartildim yarim kilo vermisim. zaten son 7-8 haftada yarim kilo almistim onuda vermisim. 8 hafta onceki kiloma donmusum. bu seferde bebgim cokmu kucuk olur endisesi sardi cok sinir oldum ben bu duruma. bu persembe randevum var doktorumla uzun uzun konusmak istiyorum bu konuyu. karsidan bakarak tahminler yurutup beni boyle sikintiya dusurmek yerine ultrasonla takip etsinler eger bebek cok buyuk olacaksa bende yemeyeyim. boyle bebegin olcusunu bile bilmeden bana eziyet etmeleri kabul edilir gibi degil. zaten ufak tefek bir kadinim ve fazla istahli biride deilim. tatli yemem, kizartma yemem. meyve soyu kola falan zaten hic icmedigim seyler. bir tek ekmegim var onuda yiyemiyorum(( ekmek yeyince birden yukseliyor cunku. su yemekten sonraki tokluk hissini bir ozledim anlatamam.
ya kızlar cildim şu son 1-2 haftada felaket bozuldu.ergenlikte bile bu kadar sivilce çıkarmamıştım.allahtan leke falan oluşmadı.ama şu buluşan bayanlar maşallah baktım hepinizin cildi pırıl pırılşaka bir yana var mı benim gibi sivilce problemi olan.varsa kullndığınız bişey var mı?eczaneye sordum krem falan veremiyorlarmış hamilelikte.annem elma sirkesi ile yüzünü temizle dedi.o da içime sinmedi.bir sakıncası olur mu acaba?
ya kızlar cildim şu son 1-2 haftada felaket bozuldu.ergenlikte bile bu kadar sivilce çıkarmamıştım.allahtan leke falan oluşmadı.ama şu buluşan bayanlar maşallah baktım hepinizin cildi pırıl pırılşaka bir yana var mı benim gibi sivilce problemi olan.varsa kullndığınız bişey var mı?eczaneye sordum krem falan veremiyorlarmış hamilelikte.annem elma sirkesi ile yüzünü temizle dedi.o da içime sinmedi.bir sakıncası olur mu acaba?
abimden nefret ediyorum
mutfaktayız, yemek yemişiz, ben bulaşıkları toparlıyorum o da arkamdan geçerken şişko dedi bana uyuz
zaten bugün inanılmaz sıkıcı bir gündü, hava kapalı benim moralim sıfır kocam yok hamilelik hormonları vs...
o an belli etmedim bir şey çünkü aklı sıra şaka yapıyor sarılıp öpüyor filan...
sonra geçti benim kalktığım sandalyeye oturcak, diyor ki şişkoluğundan kırılmış mıdır acaba otursam mı
gülüyor bir de salak salak
o kadar kötü oldum ki o an ağlicaktım zor tuttum kendimi
yengem babam filan da vardı çünkü nefret ederim başkalarının yanında ağlamaktan
sonra gittim banyoya kapıyı kitledim oturdum ağladım da ağladım
ne kadar düşüncesiz bir abim var yaa ne kadar öküz
kardeşin hamile yani karnı burnuna çıkmış edilcek laf mı onlar şimdi
ben kocamı özledim canlar kocamı istiyorum evime gitmek istiyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?