2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
bugün ebe aradı doğumdan önce kan sayımına bakalım yine gel kan ve idrar ver dedi
bugün olmaz geç oldu artık yarın gidicem sonraki günede kontrolümüz var
ben iyice ağırlaştım ya hep yatmak istiyorum canım hiç iş yapmak istemiyor ne olcak halimiz bilmemm

türkmax normal uydu kanallarında var mı?

yok canım dıgıturk'de var bu kanal
sımdıye dek konusulanları (ızleyemeyenler ıcın) ara ara not aldım
karısık olabılır ama sız anlarsınız sanırım

ilk 30-40 gun
bebek her agladıgında sebebı ne olursa olsun
bebek memeye konulmalı
ne kadar sık emzırılırse sut o kadar artar
anne mutluluk hormonu salgılar
bebek ıhtıyacı olan besınlerı alır
bebek ilk dogdugunda %10 ağırlıgını kaybeder
yaklasık 10 gun ıcınde dogum kılosunu yakalar ve gecer
bebegın emme gucu ıyılık belırtısıdır, ne kadar ıyı emerse o kadar saglıklıdır
anne gebelık vıtamını ve demır vıtamınını almaya devam etmeli

bebek yeterlı olarak kılo alıyorsa
karnı doyuyorsa yalancı emzıkle bebek tatmın edılebılır
ama kısa sure olmalı, 5 dakıka gibi
bebekte haz fenomenı:bebek emmekten hoşlanır; mutluluk hormonları salgılanır
anne ıcın emzırmede sakınlestırıcı hormonlar da salgılanır
bebek dogduktan sonra 1 hafta 10 gun sonra gece 5 saatlık uykuyu (beslenmeden) tolere edebılır
ancak bunun ıcın annenın gebelık sekerı gecırmemıs olması,
bebekte kan sekerı problemı olmaması gereklı
ilk 6 ay sadece anne sutu verılmelı
sonrasında evde buharda hazırlanan gunluk sebze mamaları
+evde yapılan yogurt+anne sutu verılmelı
hazır kavanoz mamalrı verılmemelı
cocuk ıcın cok ıyı bır yatırım olur bu

SOOON 59 GÜN YAZIYOOO:18::18:
bebişimide çok istiyorum vakitte bi an önce geçsin istiyorum ama korkmuyoda değilim sanki
hazırlıksızmışım gibi hala aklım karışık:44::44:
ben haziranı görmem heralde mayısın 15inden sonra bebişim gelir gibime geliyoo
acııkktıııııııımmmm ya ne çabuk

topıkte sanırım ılk dogumu ucuz annemız yapıcak ben ole hıssedıorm
en sonda ben

sen bu gidişle vaktin gelene kadar 9 doğuracaksın gibi görünüyo canım

bizde de böyle ağır bi miskinlik havası var ama yıkılmadık ayaktayız daha vakit var kuzum salma kendini enerjik olalım

canım aynen bende sen gibiyim bi an önce oğlumu kucağıma alayım diyorum ama korkuyorumda napcaz yaaaa

Hilal Mocan son bilgiler..
içinde katkı maddesı olan gıdalar, aşırı sekerlı gıdalar hem anneye hem bebege zararlı
annenın yedıgı besınler bebege transfer olur
anne gunde 3 lıtre su+sıvı gıdaları tuketmelı
ekstra kalorı ıhtıyacı aksamları ekstra kahvaltı ıle ornegın tamamlanabılır
cevız+fındık+balık+meyveler (ozellıkle C vıtamını ıceren) + sebzeler yani dengelı beslenme çok önemli..

Hadi iyisiniz kızlar, izleyemeyenler için oldukça faydalı oldu, diye düşünüyorum..

sen bu gidişle vaktin gelene kadar 9 doğuracaksın gibi görünüyo canım

bizde de böyle ağır bi miskinlik havası var ama yıkılmadık ayaktayız daha vakit var kuzum salma kendini enerjik olalım

valla kendimi çözemedim bazen bi coşuyorum hamile olmadan önceki halimle bu kadar işi bi günde bitirdiğim olmuyodu maşallah... bazende böyle işte miskin miskin yatasım var başkası yapsın ben yiyiiim

canım aynen bende sen gibiyim bi an önce oğlumu kucağıma alayım diyorum ama korkuyorumda napcaz yaaaa

allahım o gücü verir herhaall:18: oyy oyyy ne günlere geldik yahuu
bikaç ay sonrada bebişlerimizin fotolarını paylaşırız gazdan carttan curttan bahsedecez inşallaaahh

sağolasın tatllım çok ii oldu en çok emziğe sewindim ben çok sewiyorum bebişim kullanır inşallah
çok yakıştırıyorum ağzında cuk cuk emsin

canım biz timur alp koyacağız ama beğendiğim isimleri yazayım sana; Talha,eymen,yaman,yavuz,kaan,ege,göktürk eymen kulağa çok hoş geliyor mesela...

Günaydin kizlar...
Oglusuma böyle birsey almak istiyorum is falan yaparken pratik olur diye fakat karr veremiyorum birtürlü
Sizce hangisi daha iyi..

1. resimdeki sadece titresimli ayni zaman da bir nevi masaj gibi ve büyüdügün de sandalye olarak kullanilabiliyor, 2. ise saga sola salliyor bebegi salincak gibi ikiside elektrikli...

.

canım benımkı cok farklıydı benı 4 ayında nefes darlıgından hastaneye kontrole gıttım akcıgerler su topladı dendı ve acılen sıyamı ersege gıtmemı soyleıler orada eko cekıldı ve mıtral kapak darlıgı oldugu ortaya cıktı ne merdıven cıkabılıyordum neden dogru duzgun yuruyebılıyordum nefesım tıkanıyordu ve devamlı oturuyordum gecelerı hıc nefes alamaz hale geldı 5 ayında florance naıtıngel hastanesınde nuran hocam sagolsun balonla kalp kapakcıgımı actı ve sımdı sukurler olsun eskısıne gore ıyıyım akcıgerlerımle su toplanmasıda gıttı benım durumum cok farklıydı anlıycam allah kımseye vermesın boyle bır durum hamıleyken dahada zor

ilk ve 2.si daha uzun süre kullsnırsın ve kullanışlı görünüyor 3. foto bebek hareketlenmeye başlayınca tehlikeli olabilir

tesekkurler canım arkadaslarımda emre ısmını soyleyıp duruyor

bende paşam için seçtklerimi yazyıım
mirza,yasir,kayra,bertuğ,vural,bora,

kızlaaar; az sonra kayınvalidem gelecekmiş alışverişe çıkmak için, anadolu yakasındayım nereye gitsek? kalan ihtiyaçlarım şunlar: yatak, beşik, yorgan, yastık, bebek temizlik malzemeleri(yağ,şampuan,bez,vs), ev tipi ana kucağı, anne malzeme çantası.. kalanlar bunlar, hepsini bir arada şu bostancı e-5 teki yerde bulabilir miyim acaba? avrupanın en büyük bebek mağazası diyorlar ama vaktimiz kısıtlı boşuna da oraya gitmek istemem

kızlar ya ilk paylaşımlarımızı okudumda biraas nasıl duygulandım anlatamamm
kalp atışları, kese ve kesedeki fasülyelerimizin fotoları
hiç bişey bilmeyen bizler
allahım ne güzel bi mucize ya rabbim isteyen herkese tatdırsın inşallah

ben de oyumu 1-2 den yana kullanıyorum, öbürü çok uzun ömürlü olmayacak gibi geliyor hatta chicconun da vardı öyle tipte, güzeldi de ama uzun süreli kullanım için bence diğeri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…