2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ben daha bebişe bir çorap almadım, annem bir iki badi almış ama daha hiç hazırlıklara başlamadık.. bu ayın sonuna kadar da çalışacağım, evde tadilat işleri var boya vs temizlik çok sıkışacağım sanırım

canım tşk ederim o senin tatlılıgınn

evet benim işlerim bittii şükürler olsun, sadece evimin temizligi yapılıp bebişin odası açılcak işte.. onun içinde izne çıkmayı bekliyorum..

bende işe geliyorum ama benimkine pek çalışıyorum denemezz bütün gün burada fink atıyorum, nette dekarasyon sitelerinde geziyorum..

bebek şekeri tasarımına bayıldımmm mutlaka resim isterizz

benim bebek şekerleri bitmişti, mevlüt şekerlerim yarım kaldı güpürüm bitti çünküü

ütüledigim herşeyi kapalı kutuda kendi gardırobuma koydum.. malum bebişin dolabı temizligi bekliyor çantaya girecek olanları dışarıda bıraktım. onlarıda güzel güzel keseler aldım onların içine koyup koyucam çantaya,, hiç bişi olmaz kırışmaz merak etmee içinede kokulu minik toplar atıcamm

2 günün yokluğu acı çıktı benden yaz yaz btmedi anacım neyse şöyle bi özet geçelim bgn aile hekimin çağırdı izleme yapıcam dedi gttm kocişle kalp atışlarını dnletti bize 135 miş çok iyi dedi anne de bebekte heyecanlı dedi snra doktorun eline vuruodu çek üstümden der gibi doktor şaş kaldı gözlerini açmış öyle bi bakıo ki ddm ne oldu doktor hanım dedi bu çocuk hanımefendi mi beyefendi mi?Dedim beyefendi bu topçu olucak herhalde dedi elimi koydurmuyo dedi rahat dinleyelim atışları.Eşim gülüyor tabi o sırada tansiyonumuza ve kilomuza baktı 63 olmuşuz iyi gidiyosun dedi 8 kilomuz var 70le giderim inş doğuma :) topuklarını gördü doktor dışarı 1 parmak kdr çıkarmıştı topuğunu yirim topuğuda pipiyide herbiyeri nasıl özlemle bekliorum şu sıpayı varya allah hepimize nasip etsin sağlıkla kucağımıza almayı.Yırtılmalarım oldu bu arada çatlamayan ben içten yırtılmışım karnımın kasıl bölgesi çizgi çizgi morluklar var doktor yırtılmalar başlamış dedi mide yanmam içinde bebek saçlıdır bu bir ihtimal birde gece yatmadan 2 saat önce yemeği kes dedi bol su iç dedi.Bizde durumlar böyle canlarım.

giremedim 2 gündür tatlım ya annem vardı dünde eşim izinliydi btn gün dinlendik yattık yedik içtik giremedim.O ayak şeklini bi daha göremedim ama artık topukları çok belirgin bugün aile hekimliğinde izlemem vardı kalp atışını falan dinlediler hekimde söyledi topuğa bak diye eşime tam göğüs altında öyle bir tepiklio ki oradan zıplatıo resmen sıpa :) E tatlım sen maşallah kaç çocuk doğurmuşsun bizde bi 2. 3. yü doğuralım biz noluruz kim bilir aman sağlıklı olsun kilonda gidr doğumdan snra zaten takma

Canlarım iyi ki varsınız . Içim azıcık rahatladı. 5 gün de geriden geliyormuş ne yapalım sağlıklı olsun da. Yine de bebişi tombiş olanlara sorayım en çok ne yiyorsunuz

canım bu herkeste her zaman olmaz ki bnm 1 ay önce geriydi 1 hafta bu ay gittim bir ayda çok hızlı kilo almıştı bebeğim 1 hafta öndeydi.Takmamalısın belki yardımcı olur blmiorum ama benim sık yediğim şeyler yoğurtlu semizotu,patates,tavuk çok tüketirim,gece yatmadan 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi,balıkla pek aramız yok omegayı başka türlü almaya çalışıyoruz bol su tabi ki ve günde yarım lt süt,nesguikli süt ayrıca ekmek pek yemiyoruz ve karnıbahar çok tketiyorum,kivi bebeğe çok faydalı günde 1 kivi ye mtlaka kahvaltı kültürümde pek yok açıkçası abur cuburcuyum kahvaltıda ben yumurta yemiyorum peynir çok tüketirim ama belki yardımcı olur takma kafana tombiş bebek sağlıklı bebek anlamına gelmez obezite anne karnında başlar unutma doktorlar bile söyler ki zayıf bebek daha sağlıklıdır diye hastalıklara karşı bağışıklığı kuvvetlidir üzülme

ah hormonlar :) cnm bnde de aynı model abiden 2 tane var mrk etme onlarda bnle dalga geçio oturup kalkarken desteksiz kalkamıorum ayaklarım havaya kalkıo bazen ters dönmüş kaplumbağa seni fln die dalga geçiolar aman geçsinler napim 2 ay snra görücekler bizi ne çıtır hatunlar olucaz gerçi yine çıtırız da da da da

cnm her bebek bir olmaz önce bunu söylim hatta ben değil doktorlar bu şekilde söylüyor.2. si dün görümcemin dediği bişeyi söylim sana ben bebek hiç durmuyor abla çok hareketli gece sabah öğlen aynı uyumuo bu çocuk dediğimde banaa dediği şey 30. haftandan snra hareketleri yavaşlar bunun nedeni de artık büyüdüğü için yeri daralıyor daha yumuşak hssedersin dedi bizde henüz azalma yok tam gaz devam ama bazen artık nolur oğlum uyu azcık dur yatim die yalvarıorum sende korkma büyüyorlar artık hareket edemezler öyle taklalar atamazlar artık eskisi gibi üzülüpte bebeğide kendini de üzme bence

kocam 10 gün sonra gelicek inşallah canım 18 nisan da

gideli de 5 gün oldu ama bir de bana sor sanki 5 hafta gibi geçti

allah kavuştursun tatlım valla ben öğlen gidio akşam 10 11 gelio yinede dayanamıorum çok özlüyorum tez zamanda kavuşursun inş kocişine

karnın kız mıydı erkek miydi unuttum tatlım ama şöyle bi söz vardır kız bebekte anne bozulur bebek güzelliğini alır erkek bebek anneleri ise aksine güzelleşir cildi parlar elleri kolları parlak olur derler doğruluğu ne derece bilmem ben daha güzelleşmişim öyle dio herkes.Ama gebeliğimin ilk 2 ayında sırtımda tonla sivilce çıktı ve yüzümde hormonlarla alakalı dedi doktorum ben kesin kızım olucak demiştim ama oğlan oldu önerim sana limon eline sıkıp cildine sür masaj yaparak uyu sabah yıka hemen kurutuyor ben ergenlik dönemimde yapardım ve regl dönemlerimde iyi gelrdi temizde bir cildim oldu her zaman bi dene tatlım

kızlar bebsım kasıklarımda oynuyo anlamadm neresı orda acaba :)
o oynayan yer elleri emin ol :) ben hep kafası sanardım doktorum dedi bak elleri durmuo dirsek atıo dedi :) kaşındırıo bazende ince ince dokunuşlar yapıp içi bi hoş oluo insanın ya

maşallah kuzuya :) kilosuda iyi 2000 leri görmeyi umuyorum bnde öbr kontrolümde inş :) iyi senin aklına gelmiş soru sormak ben bebeği görünce unutuyorum eve gelince dank edio zaten balık gibi hafızam olmaya başladı hamile kaldıktan snra

maşallah cimcimeye :) sağlıklı olsunda yemeni kesme sen gerekirse sezaryen olursun aç bırakma kendini normal doğum yapıcam diye bnm yengem 4 kilo doğurdu oğlunu hmde normal bişi olmaz allahn iznyle

ah ah nasıl beni tarif ediyosun sen cnm ya.Hızlı büyüolar ondanmış birden uykusuzluk sorununun yükselmesi kaburgalarımı kırdı içerde bu sıpa bnm bazen oturup ağlıorum acaba bi rahatsızlığımı var hiç durmuo die ama sağlıklı bebeler çok hareketli olurmuş beşiğin hayırlı olsun incecik pamuk yatak yaptırabilirsin 4,5 ay sonrası soğuycak havalar üşümez hem
sıkıntıya bnde gelemiorum yansıtmayın ya diorum herkese bnm derdim bana yetio yeterince 2 canımızla bide oturup mlleti takıoruz kafamıza biz sıkıntıdayken kmse olmaz ama yanımızda
kızlarrr limangoda mothercare indirime girmiş haberiniz olsun...
daha ona cici mici yok :) tonla tulumu var mothercare den 10 12 tane hep hediye geldi 3-6 ay arası yazın giydiriirm hep daha çok bişi almayı düşünmüyorum annem yengem vs kişilerdende tonla şeyi gelicek sığmıycak odaya bu gidişle büyüdükçe alırız artık yeni ciciler
ıyıde renk yok kızlar a101 de
ben yesıl almm kı oglumaa
3 kurus fazla olsun mavı yada beyaz olsun

e bebek te katlanabilir küvet var baktın mı çok güzel mavili beyazlı ben az daha beklim onu alim diorum çok hoşuma gtti daha fırsat bulup gidemedim
Kızlar biz bu bodyleri tulumları hep 0 3 ay mı alcaz ilk basta
bnce herşeyi 0-3 ay alma canım hızlı büyüolar mesela 5,5 tane tulum 5 takım küçük çamaşır çorap hastane çıkışı 3 takım gerekli vs az al belli aydan snra daha yavaş büyüolar uzun süre giyiyorlar alınanları ben sana diorum gerçi ama bnde de tonla var herşeyden giyemiycek bile ben aldım ailem flnda kendiliğinden almışlar bayağı oldu 3 çocuk büyütürüm herhalde bu gidişle 1 yaş grubu aldım ben snraki şeylerini hep

Bir deee uzun kollu giyer mi haziran da bizim bebekler ya
giyecekler tabi cnm ince olan tulumlar takımları mecbur gydiricez temmuz sonu belki cıbıl cıbıl giydirirz ilk zamanlar üşüyebilirler bnm bura bide köy havası gibi bnm ki kesin üşür haziranda evlenmiştim gece üstümüzü örtüoduk biz

topıkte sanırım ılk dogumu ucuz annemız yapıcak ben ole hıssedıorm
en sonda ben
allah kurtarsın vaktiyle hepimizi ama bana doktorum 24ü son adet tarihine göre ama temmuz başıda olabilir 24ünden öncede dedi şuan gelişimi önde ama bu sana bağlı dedi iyi beslersen erkende doğabilir 3200 3300 doğsun yeter bana yani bnde aday adayıyım son doğuranlar için canım senle artık burda tekme sayar dururuz

sultanbeyliğine gidebilirseniz orası süper bu konuda bebek mağazaları beşikler uyku setler civil bebe de var orada ben oraya gidemedim bana çok uzak ama yakın olsaydım epeyce şeyini alırdım herhalde

Eki Görüntüle 680550

kızlar nasıl güzel bir foto dimi rabbim bize de nasip etsin inşallah...
oyhh yirim rabbim bizede nasip etsin ya

bi arkadaşa daha yazdım büyüyolar yerleri daraldığından oluyor pata küte girişemicekler artık bize :)endişelenme cnm
insan sevio okşuo o cicilerini patiklerini ay nasıl bi heyecandır bu adama diom ki senle evlenirken evet derken sana bile bu kdr heyecanlanmamıştım diorum suratını ekşitio bnm ki bnde yıkıycam ama brz daha bekliycem erken gibi gelio bana henüz
aslında ikisinide içmesek iyi ben kolayı hamile kalmadan önce agzıma sürmezdimm :26:
niyeyse açınca böle bir koku geliyor ya sürekli o koku burnumda tütüyorr
valla ben canım çekince bir bardak içiyorum bazen cnm çekio içim yanıyor resmen herşeyn fazlası zarardır içtikten snra bol su alıyorum ki asiti yok etsin diye herşeyden de kısmamak gerekli bence

olsun bişi olmaz bir kere çıktığında halledersin liste yap kendine az az alırsın herşeyinden yazın zaten dışarıda çıkabilirsin brz bişeyinide bebişle alırsın

önemli bir konuda size danışıcam kızlar sabırla yazımı okursanız sevinirim bilgi sahibi arkadaşlar yorumlasın lütfen.Benm kuzenim var bitane 16 yaşında bile yok şuanda.Teyze kızı olur kendisi.Bu kaçtı ve hamile şmdi aileler barıştı ama kızın yaşı küçük ne muayene olabiliyor ne ilaç kullanıyor.5,5 aylık hamile.Teyzem dün ağlıodu telefonda bnm doktoruma danışmamı istedi doğumunu yaptırır mı diye doktorumu aradım katiyen dedi yasal değil kızın yaşı küçük dedi.Polisler anında gelir götürürler dedi kimlik bilgilerini girince çocuk istismarı söz konusu oluyor yaşı kçk olduğu için dedi.Sizede danışayım var mı bildiğiniz doktor vs.Bu kız evde doğurucak hali yok bi b.. yemiş artık yapıcak bişide yok napabiliriz nasıl bir yol izleyebiliriz artık yasal olmayan yer arar olduk hastaneyi geçtik yani doğursun yeter ki şu bebeği diye kız bir zayıflamış bebeğimi elimden alıcaklar diye ağlıyor ben ona ilk başlarda korun diye tembihledim ama ne anlar çocuk kendi çocuk doğurucak annelik içgüdüsel bişi onuda sarmış olmalı artık bebeğide hareketlenince daha çok bağlanmış şmdi kara kara düşünüyor teyzemler napıcaz diye aile izin verse bile hastanede kocasını gelip tutuklarlar bebeğide alırlar elinden varmı ailesinde fln bu durumu yaşamış olan yakınlarınız napabiliriz sizce?

Son düzenleme:
kucuk anneler
marketten gelıyorum A101 de persembe gunu brosurdekı urunlerde ındırım olacakmışşş
yakınında olanlar eksıklerı kalanlar bır göz atabılırrrr
bu arada subat - mart annelerının dogum hıkayelerını okuyorum suan
cookk tırstım yaa
napcaaazzzz
bu arada ayın 20sınde ucakla 1 saat yolculuk yapabılırmıyım acep bıse olurmu korkuyorum 30+5 gunluk olcazzzz

Şok içerisinde okudum. 16 yaşında ve hamile mi Ya eve ebe gelecek ya da kendi başına doğuracak. Doğum olsa bile şikayet halinde eşi dediği adamı ( resmi nikah olduğunu sanmıyorum o yüzden yazdım) tutuklarlar. Teyzenin yerinde olmak istemezdim. Daha da bir şeyler yazmak isterdim ama elim gitmiyor.

aynen cnm valla teyzemin yerinde olmayı kmse istemezdi herhalde heves kalmadı kadında 2 kızçesi var biride haziranda evlenicek onamı koştursun öbürüne mi koştursun üzülüyorum çok bu duruma resmi nikah yok zaten sorun orda yapılamıyor.Annem bir tanıdıktan kemik yaşını ölçtürüp yaşını büyüttürmek için yardım aldı kızı götürüceklerinin 1 ün öncesi gebeliği ortaya çıktı kemik yaşıda ölçülemez bu durumda zaten normalde kız benden iri büyük duruo yaşını hiç göstermez ama işte kimliğe bakar bu işler cüsseye değil allah yardımcıları olsun kafama takıyorum çok bu durumu

canım hiç bir fikrim yok,, allah yardımcıları olsun ama bu zamanda hiç bir hastane böyle bir sorumlulugun altına girmek istemicektir..

bir ebe yardımıyla evde dogumdan başka şansı yok, ama ya işler ters giderse müdahale gerekirse o zaman nolcakk :26: bilemiyorumm :44:

Ayyy ben de öyle yapayım o zaman.... Saol tatlım... Düşünmesi bile heyecanlı:)))))

bu durumları yaşayan kuzenim olunca aklıma burda sorunlarımızı yazıoduk onlar geldi biliyor musun kimimiz kaynanayla kimimiz kocayla sorun yaşıo vs durumlar ama sonuç olarak baktığın zaman karnımızda bi can taşıyoruz doktora gidiyoruz 2 ağrımız olsa ortalığı yıkıyoruz hareketi az olsa evham yapıyoruz allah hepimizi bi avazda kurtarsın kuzenimin yerinde olmak istemezdim yaşadıklarımız sorun değilmiş diyorum bnları görünce eve ebe getirildi diyelim ebeyi nerden bulucaz bu zamanda kmse sorumluluk almaz ki kçk yaşya doğumda tehlikeli normal doğum yaptı diyelim bebek ya ters ise bunu bilemezler sezaryen için steril değil ev ortamı biz bak kaç doz tetanoz vurulduk onun tetanoz iğnesi bile yok ölür gider körü körüne kız

Cnm benim bildiğim kadarıyla 15 yaşını doldurmuşsa anne baba izni ile resmi nikah da yapılıyor yani bence resmi nikahını yaptırsınlar bu durumda 16 yaşında zaten çocuk istismarına girmez diye biliyorum 15 yaş sınır bu konuda.... Ama yine de bir avukata danışın onlar çok daha iyi bilirler ben eğer değişmediyse kanun bu şekilde diye biliyorum...

hayatım herşeyi göze alıp hastaneye götürülmesi şart allah korusun herşey olur... allah yardımcınız olsun...

aile reddetmişti ilk başta snradan evlat işte atamadılar teyzem kızıda damadıda yanına aldı yanındalar şmdi ama biz sorduk 17de yapılabiliyormuş nikah gebelik olduğu için sorun zaten kan testinde fln çıkıcak gebelik gebelik olmasa kemik ölçümünde kız rahat 19 20 çıkar ama savcılık izin vermiyor iyice bi araştırmak lazım tabi yine

hayatım herşeyi göze alıp hastaneye götürülmesi şart allah korusun herşey olur... allah yardımcınız olsun...

bnde aynısını söyledim ddm atarlarsada atsınlar kocasını içeri düşünen erkek 1 sene çocuk yapmazdı kız cahil hadi bilmez erkektemi bilmio ddm teyzeme hastaneye götürün dedim başhekime durumu anlatın dedim herkes insan snuçta bebeğini almazlar ddm ama alabilirlerde elinden orası meçhul

canım zor bir durum gerçekten.. benim dayımın eşide hastaneye yetiştirilemedigi için evde ebe yardımıyla dogum yapmıştı ama bundan 5 yıl önce sonra bebekle anneyi yine hastaneye götürdüler ambulansla.. yani bundan kaçış yokk maleseff..

iki tarafın ailesi nikah için imza verirlerse nikah kıyılabilir aslındaa.. 15 yaş sınırı yokmuyduu öyle okumuştum bi yerde :44:yanlış mı hatırlıyorum acaba...
dur bir avukat tanıdıgımız vardı onu arayıp sorayım:26:

ya canım bu çok ciddi bi durum ama istanbulda böle doğuran çok yaa nasıl hastanelerde doğum yapamıyoo özel hastaneye gitsinnn bu çok riskli oğlanı düşünceksiniz diye bebeği anneyi riske atmayın derim benn...çok üzüldüm yazıkk neyse dilerim çaresini bulursunuz canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…