2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
valla benmki ne hazırlar ne yerrr aç oturur oda işlemek sökmez benmkine yaniibu ara kendi yoğun olduğu için kahvaltıda edemiyoo zatenn neyse benm elim mahkum yani kendim hazırlıyorummm

valla benmki ne hazırlar ne yerrr aç oturur oda işlemek sökmez benmkine yaniibu ara kendi yoğun olduğu için kahvaltıda edemiyoo zatenn neyse benm elim mahkum yani kendim hazırlıyorummm

ne güzel işte. benim gibi aç kalmazsın :) açım ya. hastayım hiç kalkasım yok

Kızlarrr merhabaa,,

Bugün benim doğumgünüm... :)))
İlk defa bir bedende iki kişi giriyorum yeni yaşıma...
Çoook güzel bir duygu..

Öpüyorum hepiniziii....

:)))))

herkese mutlu pazarlar....
topikte hemen hemen herkesin bir sorunu var bende onlardan biri olarak bişey danışmak istiyorum...benim bebeğim zaman zaman bi yerini dayıyo karnıma (artık kafasımı göbişimi bilemem) orası şişip sertleşiyo..böyle olunca ben nefesimin daraldığını hissediyorum kalp atışlarım hızlanıyor.. tansiyonumu ölçüyorum ama bi sıkıntı yok... anlatabildimmi bilmiyorum ama sizce bu normal bi durummu böyle bi sıkıntı yaşayan var mı

arzu mu doğum günün kutlu olsun.

benimki de bi kere bi tarafta baya bi toplandı şişti. korktum ama nefes kesilme falan olmamıştı.

geridonusumkutusu
ne güzel işte. benim gibi aç kalmazsın :) açım ya. hastayım hiç kalkasım yok
geçmiş olsun canımm hastalık beni çok korkutuyo valla çünkü bende aç dolaşıyoprum ozamanlarrr
arzu_mu
Kızlarrr merhabaa,,

Bugün benim doğumgünüm... :)))
İlk defa bir bedende iki kişi giriyorum yeni yaşıma...
Çoook güzel bir duygu..

Öpüyorum hepiniziii....

:)))))​
doğum günün kutlu olsunn yeni yaşın bebeğinle sana hayırlı uğrlu olsunnn nice güzel yaşlaraaaa
canım o bu haftalardan sonra günde bi kaç kez olur hatta benimm günde 6 7 kez oluyoo bebek içerde toplanıyomuş gibi hissediyosun rahmin toplanıyomuş gibi normal kasılmalardan tabi takip et çok sık olursa doktoruna danışırsınn...

Talliacim cnm benim cok kötu birşeyler oldu ama adını sen koy sancımı ağrımı krampmi yoksa bebegin hareketliliğimi ben normalde telaş yapmam sakın bı yapım var herseyi sorunda etmem ama bu baska birseydi inanki cok şükür ki simdi ikimizde iyiyiz

Mervecim sagol tatlim dün temizlik yaptım ardindanda paAra çıktık eşinle gerçi pazarda yorulmadım öyle ama yinede etkisi olmuştur sanırım

Ucon tesekkur ederim cnm gecti cok şükür ki

Dilca cok haklisin tatlim bebekler ağırlaşıyor ya hareketleri bile aci veriyor artık birde benim kıs iki gündür dogum pozisyonundaydi sanırım ters dondü o yüzdende oldu birde temizlik yaptım f
Dün esım yoktu damacanayi kaldırıp sebile koydum pazara gittim derken kendimi yormuş olmalıyım bundan sonra sanırım bize is yasak hep yatacaz ne kötu ya

Arzu_mü cnm yeni Yaşın Hayirli uğurlu olsun bebeginle kocanla nice mutlu huzurlu sağlıklı yıllara tebrik ederim

canım o bu haftalardan sonra günde bi kaç kez olur hatta benimm günde 6 7 kez oluyoo bebek içerde toplanıyomuş gibi hissediyosun rahmin toplanıyomuş gibi normal kasılmalardan tabi takip et çok sık olursa doktoruna danışırsınn...[/QUOTE]

ağrılı sancılı bişey değil zaten ama dedim ya nefesimi kesiyor acaba psikolojik bi durummu diye düşündüm ama benzer seyler yasanıyorsa sıkıntı yok.. saol cnm cevabın için bu arada doğum tarihlerimiz aynı görünüyor:) hepimiz için hayırlısı doğumlar olsun inş...

şu geçmişi okumak ne beter iş ya helak oldum valla bütün enerjim gitti bittim

Devlet hastanesi nasıl canım doğumu orada yapsan:26:

ayy canım çok önceden aynı odada bikaç kişinin doğum yaptığını duymuştum ondan beridir korkuyorum devlet hastanelerinden :26: burda şartlar nasıl bilmiyorum gerçi ama doğu olduğu için doğum oranı da tavan vaziyettedir çok sağlıklı olacağını sanmıyorum ama araştırıyoruz bakalım inş uygun temiz bi yer buluruz...

hadi gözün aydın canım benim bebişte tersti en son bakkalım dönerler inş

ya canım bende hıçkırıkları hep kasığımda hissediyorum ama doktor bebiş ters dedi kafam karıştı şimdi :44:

geceler aaaaahhh geceler ağrılar sızılar batmalar gün boyu toplanıyo gece hepsi ortaya çıkıyo sonra uyu uyuyabilirsen

alışmak çok fena yaa normalde çok severim hazırlamayı ama yaklaşık 2 aydır kahvaltı hazırlamadım eşim sağolsun tepsiyle yatağa servis yapıyo şimdi hazırlayamam işim var dese acaip zoruma gider oturur ağlarım boykot ederim greve girerim yemem yemek falan o derece yani

sen bu halinle damacana mı kaldırdın canım yaaaaa iyiyim dediğin için söylüyorum bizim bi tanıdık kız 6 aylıkken çekyatı açmış kızın suyu gelmiş anlamamış ertesi gün hastaneye gitmişler sancıdan duramayınca,bebek susuz kaldığı için .....sen anla gerisini bi daha asla yapma böyle bişy canım yaa ben bir kiloluk şeyleri bile kaldırmıyorum tencere çaydanlık aklına ne gelirse..Allah muhafaza sonra ömür boyu vicdan azabı

Son düzenleme:

Doktor sadece ilişki oldumu diye sordu..Hayır dedim..Başka açıklama yapmadı..Malum devlettekilerin ağzından lafı almakta zor

Novalgin alınabiliyor mu hamileyken???
Minoset yada parol iç bunlarında plus ını asla içmiceksin.

melek cim olucak öle kasılmalar bundan sonra sen içini rahat tut evet aynıyız seninle ama benim doğum daha erken olucak sezeryanlı olduğum için

ahsenn valla aynen öle gün geçtikçe ağrım sızım artıyooo daha bi yorgun oluyorumyaaa

Kasılmalar 32. haftadan sonra beklenen bir şey ama çok sık oluyorsa sadece magnezyum değil kalsiyumda buna sebep oluyormuş hem magnezyum hem kalsiyum alın..Yada kalsiyum içerek yiyeceklerinizi arttırın ama şunuda unutmayın çok fazla süt içerseniz kansızlık yapar.Bol bol marul ve doğal yoğurt, peynir tüketin.

kızlar hastalıktan yataktan çıkamıorum. tekimde. sıkıldım. nette de bişi yok

ben bi daha duş alsam kötü olurmuyum ki. terliyim ya kendimi iyi hissetmiyorum

Yağmurlu bir pazar gününden merhabaa hepinize, biz bugün de evdeyiz, artık ev kuşu oldum hava da kapalı içimi karartıyo , artık güzelleşse şu havalar...
Biz bugün kızımla 11de uyandık, kızım da benim gibi uyuyodu ben ayaklandım bir bardak süt içtim ondan sonra uyandı uykucu kızım süt yatıştırdı ama anca karnım acıktı şimdi kahvaltı yapcaz , biraz geç ama öğle yemeğiyle birleştirilmiş olacak brunch yapıcaz kızımla Şimdi show tv de ilk nefesi açtık siz de izleyin kızlar, her hafta bir başka doğumu gözteriyo...

sıkılırken biraz anakucaklarına baktım. zararlı mı diye. bebeği onda taşımak nasıl olur bilemiorum ya. ufakken taşımak. ben birde ucuz bişi alcam. dün baktım civile. 80 liralıklardan alcam. sağlıklı olur mu ki.

dün cibinlik aldım, tavandan asılan değil.

birde civilden iç dış zıbın takımı aldım. bi tanesi sadece iç dıştı, biride iç dış eldiven şapka tam setti. ondan aldım. bi tane tane kucağında iç var, bir tane hariçten almıştım. yeter dimi bu kadar zıbın.

bu arada ben bu zamana kadar, bir iki hafta öncesine kadar yani, zıbını çıtçıtlı badi sanıodum

civilde minidamlanın polar battaniyesi vardı indirimde. leblebi desenlilere benzior kumaş olarak. onun baklavalısı vardı. 15 tl ye aldım. almak isterseniz duyurayım dedim. birde dönence aldım indirimden ama çok dandik duruyor sanırım geri vercem. civil iade kabul ediomu bilen var mı

Novalgin alınabiliyor mu hamileyken???
Minoset yada parol iç bunlarında plus ını asla içmiceksin.

canlarım doktorum PPAROL 32.haftadan sonra bebeğin kalbinde hasara yol açar kesinlikle artık içemezsin dedi gittiğimde çok fena nezleydim özellikle sordum ilaç alma artık dedi haberiniz olsun.

Bendede oluyordu tam ultrason sırasında oldu bebek bildiğin sırtını ittiriyordu, sanırım yerini genişletiyor bu hareketlerle ama kasılmada buna benzeyen bir şey ve artık hepimizde yaşıyoruz magnezyum ve kalsiyum alımına dikkat et çünkü bu haftalar kalsiyum ihtiyacı yükseldi bebeğin kemikleri sertleşiyor...

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

evet ya güzelleşse artık. ben olmuşum 80 kilo. kendimi zor taşıyorum. birde mont ve bot taşımak zor gelior.

şu botu bi çıkaramadım ayağımdan. bi spor ayakkabı beğenip alamadım. hafif yazlık bi ayakkabı aldım. onu da havalardan giyemiorum. düz rahat hafif ayakkabı giymek istiorum artık. botlar ayaklarımı mahvedior artık. dün beş dakika da bi durdum dinlendim. topuklu olduğu için ve ben artık kilolu olduğum için olmuyor artık bu ayakkabı olayı olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…