2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Alıntıdır..
Otuzaltıncı hafta civarında bebek doğum kanalına inmeye başlar. Anne bunu karnının biraz küçüldüğünden anlayabilir. Yağ birikiminden dolayı bebeğin diz, dirsek, boyun, bilek bölgelerinde katlanmalar oluşur. Bebeğin damakları sertleşir. 36. haftada bebek oldukça geliştiği için bu andan itibaren doğan bebekler genellikle yoğun bakıma gerek kalmadan yaşarlar ve çoğunlukla zamanında doğan bebekler gibi bir sıkıntı yaşamadan hayata devam ederler.

Evet durum tamamen açıklandı.Eşime sabah işe gelirken karnım küçüldü diyordum sana öyle geliyor diyordu.İçinde bulunduğumuz haftanın gereğindenmiş meğer ki..

canım küvez olayından bende çok korkuyordum ciger geliştirici igne vurundum bebegin cigerleri gelişssin erken dogarsa küveze girmesin diye

canım küvez olayından bende çok korkuyordum ciger geliştirici igne vurundum bebegin cigerleri gelişssin erken dogarsa küveze girmesin diye

neden vurudun ki erken doğum tehlikesi mi vardı? bu arada yeni farkettim senle günlerimiz aynı, bakalım önce kimin ki gelcek :)

Son düzenleme:

ya benımde göbegım aşagıya ınmış gıbı ben bıde 33 haftadayım benım kızım daha cook kucuk ama göbegımı sankı aşagıda hıssedıyorum
hareketlerı falan normal sancım bıseyımde yok bu hafta bıkac gundur hıssedıyorum
kontrolumde gelecek hafta cuma gunu bıse yoktur ınsallah yaaa :S:S

neden vurudun ki erken doğum tehlikesi mi vardı? bu arada yeni farkettim senle günlerimiz aynı, bakalım önce kimin ki gelcek :)

evet erken dogum riskim vardı 29 haftalıkken suyum geldi sızıntı yapmış kanamam geldi flan.sancılarım oluyordu nts de hep minik minik sancım cıkıordu 2 aydır niidilat erken dogum hapı içiorum ama artık şuan içmeyi bıraktım dogarsada dogsun diyorum.agrılarım oluyor ama sabrediyorum zaten doktora gidincede geri eve yolluuyorlar suyun boşalmadıkça sancın agırlaşmadıkça bebegi dogurtamayız diye.beklioruz bakalım

evet bakalım kim önce dogurcak
ben büyük oglumu 37 haftalıkken dogurmuştum bu bakalım ne kadar dayancak içerde

Allah yardımcın olsun.

Dün ben de çok iyi uyuyamadım. Benim paşa sabah da erkenden uyandırmıştı, acıkmış beyefendi Gece de çok ağrıdı karnım. Normal sanırım bu haftalarda

bende gögüslerimin altının boşluk oldugunu yani aşagıya dogru indigini dün farketim.cünkü bebek dogum kanalına yerleştiigi için aşagıya dogru cekiliyor ne güzel işte sevinmeliyiz kızlar

Sorma yaa daha neleeer neler öğreneceğiz kim bilir.. Sağ selim şu dönemi de bir atlatsak artık.. Bel ağrısı çok fenaymış, sol ayağımdan vuruyor belime, şimdi artık evimdeyim biraz iş yapmak istiyorum fakat belim el vermior:)
Çok zor yaaaa:)

kızlar dunkı kek muhabbetınız benı gaza getırdı ama evde havucum yoktu kalktım cıkolatalı ıslak kek yaptım bende
sosunu ciğ yumurta yıyemedıgımız ıcın yumurtasız olandan yaptım
suan fırında :) yarın kayınvalıdem gelıcek 1 hafta kalıcak cayın yanına bıseyler bulunsun dolapda dedım

tarıfı yazıyorummm

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
25g lık bir paket kakao (rengine göre artırılabilir)
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un (akışkan bir hamur olacak tepsiye döker dökmez yayılmalı)
İsteğe göre damla çikolata eklenebilir.

Sosu için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağından az sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kadar kakao (yine rengine göre ölçü değişebilir)

Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserin hızlı ayarı ile çırpılır. Diğer sıvı malzemeler de karıştırılır. En son kuru malzemeler bir elek yardımı ile birleştirilerek ilave edilir ve çırpılır. Yağlanmış 35-40 cm lik bir tepsiye boşaltılır ve 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Kek fırında pişerken sosu hazırlanır. Tüm malzemeler bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Kek piştikten sonra bir kürdan yardımı ile delikler yapılır. Sosun birazı dökülür. Sonra bir bıçakla dilimlenir kalan sosta eşit miktarda dökülerek soğumaya bırakılır. Servis yaparken hindistan cevizi ile süsleyebilirsinizç Afiyet olsun

kızlar dip köşe temizliğime başladım hayırlısıyla ve işimin en zor ynı olan mutfğımın yarısını dün bitirdim
bugünde tamamını bitircem ve mutfak aradan çıkmış olcak:)
hafta sonuda gardolap yatak odasına gircem inşallah:)
yavaş yavaş yapıorum ama artık gerekio:) pazar günü 34. haftamız bitiyo:)

kızlar kayınvalıdem kızıma bu anakucagını almış
yakından gören yada kullanan varmı aceppp

Doğum kanalına inmiş yani canım merak etme,bende de yok sancı çok şükür.İster ara bi sor doktoruna içim rahat etsin dersen

Gecmıs olsun canım bı cozumu ve acı harıcı bı zararı varmıymıs bunun? Ne enteresan seyler varmıs ya bunu da ılk duydum[/QUOTE]

hiçbir çaresi yok canım,çekilecek çaresiz dinlenilecek deva yok..

kızlar haberiniz var mı bilmiyorum ama deseha sabah 9'da ikizlerini doğurmuşş
Maşallah mayıs girdi pıtır pıtır doğumlar başladı

Benimkinin henüz doğmaya niyeti yok. Bir tekmede yemek, bir tekmede su geliyor, iki tekmeyle uygun oturuş ve yatış pozisyonuna geçiliyor, dört-beş tekmeyle anne uyandırılıp sıkışıklıktan kurtulunuyor, bol bol "oğluşum, paşam" diye seviliyor. Gelmez tabi

kızlar haberiniz var mı bilmiyorum ama deseha sabah 9'da ikizlerini doğurmuşş

maşallah ya kaç haftalıktı ki acep, belirtisi neyim varmıymış.. hadi darısı bize
bu arada doğum sonrası için korse bakıyorum da bu konuıda bilgisi-tavsiyesi olan var mı. lohusa sepetindekiler iyimidir, ben sadece karın için olanından istiyorum diğeri lavaboya falan giderken zor olur gibi.. sizler neler yaptınız

kızlar kayınvalıdem kızıma bu anakucagını almış
yakından gören yada kullanan varmı acepppEki Görüntüle 700523

biz de aldık canım resmini ekledim, kullanışlı olacağını düşünüyorum kendi kendine de sallanıyor..iş yaparken falan yanımda olur oğluşum diye düşünüyorum..tek kötü yanı 1 yaşına kadar kullanılabiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…