[sıze=3]
slm kızlar nasılsınız
biz ogluşumla çok iiyiz
kısaca dogum hikayeme gelince pazartesi sabahı ben suni sancı ile dogum yapmak için gitecektim ama o gece sabaha karşı saat 4 de karnımdaki agrıyla uyandım sanki ishal olcakmışım gibi.tuvalate oturdum ha bire büyük abdestim cıksın diye.neyse gelmio ben biraz ayaklanıorum yine wc ye gidiorum oturuyorum yine bişey yok bu böyle devam etti sabah 7 e kadar.sonra doktoru aradım cabuk gel o bebektir kakan degildir dedi. Doktorda sabah 7 de geldi hastaneye ve alttan baktiki 8 cm acılman var bebegin sacları gözküyor doguruyosun dedi.hemen catala aldı iki kere ıkındım bebek geldi[/sıze]ben ishalmişim diye klazot wc ye otururken allah korusun wc de doguracakmışım n erdeyse
yani çoook kolay bi dogumum oldu rabbim herkese nasip etsin ne yırtıgım oldu nede dikişim rabbim hepinize benim dogumum gibi nasip etsin
bu arada muhammed eren doktor ultrasına girerken 3250 kilosu demişti ama dogunca 2750 cıktı tartıda kilosu
cuma kontrolü var bakalım hayırlısı böbrek büyümesiyle ilgili daha inceleme olmadı cuma bakılcak ne olur dua edin
Taliaa canim kırkinda ne yapiyorsaniz yine oyle yapiliyor
Hem anne hem bebek yikaniyor
Anne bebegin disari çıkması icin yari kırki çıkarması gerekir derler
Mecburiyetten dr icin ciktik tabii..ama artik gezmeye cikabiliriz:)
Siz kirkta nasıl yapıyorsunuz?
Malum daha kırkımıza var, yapabileceğim şeyleri eklerim bende
Taliaa canim kırkinda ne yapiyorsaniz yine oyle yapiliyor
Hem anne hem bebek yikaniyor
Anne bebegin disari çıkması icin yari kırki çıkarması gerekir derler
Mecburiyetten dr icin ciktik tabii..ama artik gezmeye cikabiliriz:)
Siz kirkta nasıl yapıyorsunuz?
Malum daha kırkımıza var, yapabileceğim şeyleri eklerim bende
oohh valla siz 40 ınızı konuşun
biz hala nasıl doğurcağımızı
korkmuyorum artık, gel Mirayım gel
valla iyi bakcam sana ya
bakamam diye korkuyosun, anneanne de yok biliyorum
o iyi olsun diye bekliyosun
sen gel annecim ikimiz bekleyelm anneanneyi ya
hmmm neden
napcaksınız bakiiiimmm
canım bu bahsettiğin akıntı da yine doğumla ilgili bişeydi
kralkayanın da gelmişti baya oldu
tabi bebiş küçük olduğu için nidilat serum fln vermişlerdi
yatmıştı hastanede
belki de doğumun başlıyordur
dr kontrolün ne zamandı ki?
sonra birden bi ses, ıngaaa ıngaaa ıngaaaa
oy yirim ya, artık kavuşsakkkkk
Yok annem geçti bizden. Kociş sarılmaya korkuyor bişey olacak diye
Belki yürüyüşe çıkarız tek romantizmimiz bu
doğru canımo anda hepsı aklımıza geems ebeler yonlendırırı ınsl rezene cımm
üzülme ve kendini kasıp stres olmaBen geldim kizlar. Oglum hala gobisimde. Dunku sancilar amma yalanciymis hicbir ise yaramamis. Bebek milim kimildamamis. Santim acikligim yokSuyu iyi, hareketleri iyi, kalp atimi iyi. Kilo da almis tombisim 3500 olmus. Hala dogmaya niyeti yok.
Dun gece gec uyudum uykum gelmedi. Sabah da 5 gibi kalktim uyuyamadim bir daha. 7'de biraz dalmisim o arada ruya gordum. Kucagima bembeyaz kundaklanmis misil misil uyuyan bir bebk verdiler. Saatin calisiyla uyanmisim. Kahvaltida esime ruyami anlatirken o bembeyaz kundak kefen gibi gelmeye basladi ve yine gozyaslari icinde kaldim. Doktora bu stresli halimden bahsettik. Zaten onun yaninda da yaslarla doldu gozlerim. Bana sikinti yasayan hastalarindan bahsetti. Istersen mudahale ederiz ama bebgin durumu da senin durumun da gayet iyi, biraz daha bekleyelim dedi. Dun sabah gelen hastasinin suyu bitmis ve rahim olgunlastirici fitil verip suni sanci takmislar. 24 saat sonra bu sabah sadece 3 cm acikligi varmis. Sen dusun artik acisini dedi. Hic acilma yokken suni sanci pek ise yaramiyor, hastaya da eziyet oluyor dedi.
Doktor bana bugun 40+2 ' sin dedi. Gunumu geriye mi cekti anlamadim nerden cikti bu hesapuna gore 41 hafta pazar gunu bitiyor. 42.haftayi doktorlar riske atmazmis cunku literaturde 41 sonrasi riskli donemmis.
Cuma gunu yine gidecegim. O gu de yine boyle olursa her sey 10 hazirani beklemeyi tavsiye ederim diyor doktorum. Beklemek istemezseniz mudahale ederim ama bence biraz daha bekleyelim dedi. 2-3 gun kaldi diyorum hep sonra 2-3 gun daha biniyor ustune. 10 haziranda da belki 2 gun daha bekleyelim denecek. Sonsuza kadar boyle kalacakmisim gibi geliyor banaBebegin kirki cikacak icerde.
Dogumu tetiklemek icin caylar ictim, iliskiler oldu, yurudum, hareket ettim, ne deniyorsa yaptim ama Rabbim ol demeyince olmuyor. Bu mubarek gecede beni icin de dua edin kizlar. Artik sabrimin son demlerindeyim.
Herkese hayirli kandiller
senin kayınvalide anne gibiKızlar ben dün az bişey temzilik yaptım sadece toz aldım gümüşlük ve vitrinin ama o bile canıma yetmiş, gece sancıdan uyuyamadım , dolandım durdum gece 3-4 e kadar, ama yaşadığım sancı da gözümü korkutmadı değil, hem sancılanim istiyorum hem sancı çekince korkuyorum ne istediğimi ben de bilmiyorum sanırımama belimin ağrısı , ayaklarımın ağrısı ve sonra kasık ve karın ağrısı , ben baya baya sancı çektim ama geçti sonra, bide ilk defa göğsümden iğne ucu kadar koyu sarı süt gelmeye başladı, ellemiyorum sıkmadım yani ama göğsümü açıp baktığımda su damlası gibi azıcık süt vardı , pek hoşuma gitti ben de sütlü nuriye oldum
bugün kaynanam tam gaz temizliğe devam ediyo durduramıyorum kadını motor gibi çalışıyo, ben de ayak altında kaldım üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum , anne artık otur dinlen diyorum ama duramam ben diyo aklıma takılıyo diyosen yat dinlen dün gece sancı çektin hiç bişeyi elleme diyo kızlar böylesi de zor yaaa 50 yaşında kadın çalışıyo evi temizliyo insan kendini garip hissediyoo
maşallah çk tatlı nasıl bakmış öyleKayra ateşim dogdu kizlar...
şimdi stres bastı çok çalışmam gerek çokkk
kesinlikle doğum teknikleri çok önemli nefes tekniğini bilmeynce alllah korusun bebeği strese sokuyomuşsun
kesin ii çalışşş dersine rabbim yar ve yardımcınız olsun
TALİAA çok güzel açıklamış zaten yazacaklarımın aynısını yazmış
aynen ben de öyle hissediyorumoyy oy kendi ailelerindeki bu kıymet nerden geliyo bilmiyorum
bazen onları o şekilde gördükçe kendi aileme çok haksızlık yaptığımı düşünüyorum
bizimkiler anne baba değil biz evlat değiliz sanki
heleki şu dönemde insanın daha çok zoruna gidiyo
geçen kayınvalidem bir saat gözlerimin içine baka baka anlattı
neymiş eşim demişki anne baba herşeyden herkezden önemliyliymiş
sizinle ilgili bi durumda eşime sormam laf ettirmem demiş
dünya bi yana onlar bi yanaymış
ben bişeylerine karışamaz yorum yapamazmışım
daha neler anlattıda da anlattı
eee napim şimdi ben ne diye anlatıyosun bana
bide tembihliyo sakın söyleme diye
anlatsam laf söz uğraşcak gücüm yok
yuttum oturdum
insnın zoruna gidiyo artık
verdiği kıymeti görbilmek istiyo
hee okee ben banyo yapmistim biraz önce ama abdest alamam tabiki :)) kizimida aksam yikacaktim demeki bende yari kirklamis oluyorum yani simdiyarinda gezmeye gidecegiz belki canim isterse :)
CANIM biz kirkinda kirktane kucuk tas topluyoruz taslayi temizleyip yikadiktan yani hijyenik hale getirdikten sonra BEBEGI YIKACAGIMIZ SUYUNA KATIYORUZ ONU YIKYORUZ ayni sekilde annede yikaniyor benim annemden bildigim buydu
yakinimiz bebgi olan kimse olmadiig icin baskalari nasil yapiyorlardi bilmiyordum
internete bakmistim hamile kalmadan önce bebegin suyuna gul yapraklari flnda koyuyorlarmiss gul suyu flnda annede o sekilde yikaniyormuss bu defa öyle deneyecem bende :))
ha birde tuzlu suyla yikama olayi var kokmasin diyee :))
Kayra ateşim dogdu kizlar...
hayırlı kandiller. ben geldim.
gene pek iyi değilim. ne zaman iyi olcam bilmiyorum. dün gece de uyuyamadım. hemde nerdeyse hiç. gece uyumayınca günüm iyi geçmiyor.
iki gecedir kalbim ağrıyor. dün gece önce kalp ağrısından sonra bel ağrısından uyuyamadım. bel ağrımı bi ara doğum sancısı sandım. 5 dk bir giriyordu ağrı. ama sadece sol tarafımdandı ve sırtıma da vuruyordu. internette kasıklara ve karna da vurması gerektiği yazıyordu. o yüzden gitmedim dr. a.
ya üşüttüm yada bebek aşağılara falan inmeye çalıştı ondan ağrıdı galiba. gece çok haraketliydi bebeğim zaten.
eşime de çok kırıldım. annesinin dişimi ne şişmiş. ağrı çekiyormuş. ben gece uyandım işte. sancım var diye. sonra kalktı gitti annesinin yanına. dedim heralde ona soruyor sancı nasıl bişi diye. sonra nete falan girdi. bir türlü odaya yanıma gelmiyor. ben zaten korkmuştum sancı başladı diye. çağırdım napıyorsun diye. annesi için nöbetçi eczane bakıyormuş. ağrısı çokmuş.
ya dedim doğum sancısı olabilir bu. bi durun ya diyor. hanginizle ilgileneyim diyor.
kendimi o an çok yalnız hissettim. neyseki doğum sancısı değilmiş. ama çok kırıldım. böyle bir durumda bile annesini tercih etti ne diyeyim..
oohh valla siz 40 ınızı konuşun
biz hala nasıl doğurcağımızı
korkmuyorum artık, gel Mirayım gel
valla iyi bakcam sana ya
bakamam diye korkuyosun, anneanne de yok biliyorum
o iyi olsun diye bekliyosun
sen gel annecim ikimiz bekleyelm anneanneyi ya
ben de o kadar akıntıyı görünce rahim ağzım yumuşuyordur belki dedim canım
ama gel gör ne sancı var yine ne bir şey
arada karnım ağrıyor çok hafif o kadar
cumartesi kontrolüm canım bakalım ne diyecek hatta çatıma bile bakacak :18:
bebekleri de salarız çimenlerin üzerine ne güzel
kızlar bugün yumurtlama dönemindeki gibi yapışkan akıntım geldi doğum yaklaşıyor mu demek sizce hep su gibi geliyordu da şaşırdım biraz...
ooo sen planı kurmuşsun canım valla film gibiyaaa
bu çatı olayı kabusum ya
epilasyon yaparken bakıorumda aynadan
bi el oraya nasıl girer diyorum ya
hadi çıkarken yukarken gelicek bebiş
neyse hayrlısı hakkımızda öyle yada böle olacak
benm kontrolüm yarın
özledik Mİrayımızı
kilo aldı mı bakalım
bide çok aşağılarda hissediyorum
dr tetemiz bu duruma ne dicek bakalım
doğum çok yakın dese keşke
cumartesi sancılarım gelse
gece gtsek yatışım yapılsa
sabaha karşı 05.00 gibi bebişimi kucağıma alsam
bana böle dua edin teteler inşallah
Tabiii gelsinnlerr
Şimdi senin fıstık annesini dinler, bu gece yola cikiverirmiss
benim de bugün aynen öyle oldu canım hem de öyle çok geldi ki akıntı şaştım kaldım ya :26:
ilk defa böyle oldu benim bu kadar olmazdı hiç
ay bakarsın doğururuz kız bir iki güne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?