- 30 Aralık 2012
- 85
- 20
- 98
Ben de aldım iberogast isimli damlayı eczaneden ama sık veremiyorum korkuyorum bi zararı olur mu diye sizin damlanız hangisi ne kadar sıklıkla veriyorsun
peki sezeryan derse yarın ben nasıl sezeryan olayım
deneymlerinizi özetle tavsiyerde bulunarak paylaşrmısınız kızlar
epidural mi
spinal mi ( nedirse farkı)
genel anestezi mi napayım ben
hiç de bakmadım normale odaklandığım için
Ben de aldım iberogast isimli damlayı eczaneden ama sık veremiyorum korkuyorum bi zararı olur mu diye sizin damlanız hangisi ne kadar sıklıkla veriyorsun
canım allah analı babalı büyütsün inşallahşekerden kurtulmuşsun çok sevindim darısı bana inşallah bendede şeker var ve bende sezeryan olucam sezeryan sonrası çok mu kötü canım gerçi kişiden kişiye değişiyor ama yinede merak ettim
sezeryanla ilgili iki deneyimim olduğu için şunları söyleye bilirim doktor çok önemli
ilk kızımda doktorum prof du ama 10 gün kendime gelememiştim.Oğlumu göztepe medikalpark da gökmen bey de doğurdum doğumdan 1 saat sonra gayet normal bir şekilde yürüyordum.Ben bile ilk deneyimimden sonra acayip şaşırdım.Herkes bana onun başarısını zaten sölüyodu ama bu kadarını da beklemiyordum :)
bu arada doğum oncesi muhakkak başlayın gögüs kremini sürmeye.Çok zor acısı(
ben göğüs kremi de almadım. göğüs kremi işe yaramıyor mu. siz böyle yara oldu deyince korkmaya başladım.
Her emzirmeden sonra bolca sürersen işe yarıyor ihmal edince yine yara oluyor. Benimkiler Dün çok kötüydü ama şimdi geçti Allah'a şükür.
Canim benim yarin son gun sanci cikti ama pek kayda deger degil.doktor dogum kanalina girmis dedi.cuma gel suni sanci verelim dedi.cok heyecanlandim.
selam annecikler ..
ptesi günü yazmıştım suni sancıyla doğuma alıyorlar beni diye .. o gün 2 cm lik açılmam vardı suni sancı denediler açılmada artma olmayınca ve çok kansız ve vitaminsiz kaldığım için serum verip yatırdılar.o gün gece boyu istifra ettim.sabaha olur doğum dediler ve sabaha karşı nişanım geldi sancılarım arttı ama sürekli hale gelmedi.açılmanın artmasını bekleyelim dediler ve dün sabah ki muayene de bebek doğum kanalına yerleşmişti.eve gelmek sancılarım sıklaşınca hastaneye gitmek istedim ilk doğumum olduğu için ve nişanım geldiği için mikrop kaparsın serumla takviye yapmamız lazım gönderemeyiz dediler ve dün gece de hastanede kaldık.ve son olarak bu sabah ki muayene de suyumun azaldığını ve açılmanın arttığını söyledi ve en geç yarın sabah müdahale edelim dedi ve şuan duş falan almak için eve geldim akşam 9 gibi gidicez gece rahat uyumam ve ve yine doğumda halsiz kalmamam için takviye serum vericekler.sabah 8 den sonra da müdahale edicekler.
hastanede yazamadım eve girdiğim gibi pc yi açtım size haber verebilmek için.inş aksi bi durum yoktur sizlerde de.ara ara çok şiddetli sancılar çektim ve her sancıda doğum sancısıdır diye düşünerek sizlere de dua ettim..henüz bi sonuç alamadık hastanede kaldığım sürede de çok bunaldım çok ağladım ama herşeyde bi hayır vardır diye düşünüyorum..yarın inş gelcek artık oğlum ve sizlerden de dua istiyorum kolay bi doğum olsun ve kendi sancımla girym inş doğuma...
bizde durum bu canlar Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin inş
İyi geceler kizlar
Normalde yarin sabah sezeryana giricektim ama oglum 2 gün daha sabredemedi pazartesi gelmeyi secti.. Sanki icime dogmus gibi pazar sabahi hastane cantami döküp tekrar kontrol ettim oturdum ayni gün dogumdan sonra gelenler icin hazirda bulunsun diye 2 büyük tencere sarma 100 tane kadar da sigara böregi sarip buzluga attim..,gece saat 12:30 gibi esime hadi yatalim canim oglumuzun gelmesine 2 gün kaldi son günlerde uykunun kiymetini bilelim dedim esimde zaten o günün sabahi görev yerinden 3 haftalik izine cikicakti sabah erken kalkicam dedi yataga gittik basimizi aradan bir 20-30 dk gecti pit diye bir ses cikti benden o sesle birlikte yatak, dösek bütün vücudum su icinde kaldi resmen olan bütün su bir anda bosaldi ne sanci ne baska hic birsey olmadi ayni anda bilmem oglumun basinin yukar da olmasiylami alakali.. Artik esimi kaldirdim ambulans geldi falan derken 2 saat icin de acil sezeryana alindim
ve bugün 2. Gün biz hala hastanedeyiz yaklasik 3-4 gün kadar daha.. oglum gündüzleri benim yanim da geceleri nöbetci hemsireler bakiyor biraz önce koklayip biraktim geldim kuzumu.
Henüz 2 günlügüz bakmaya öpmeye kiyamiyorum yavrumu okadar masum ki bugün ilk defa uzun bir süre agladi ebe altini temizlerken nefes nefese öyle bir agliyordu ki canimdan can gitti kolumda 2 tane serum birde sezeryan sancisi kalkip yanina da gidemedim neredeyse bende aglayacaktim altini temizlerken aglamayi huy etti simdiden umarim böyle devam etmez icim gidiyor o öyle agladikca..
Gögüs ucu kremini kesin alin bir kenar da tutun derim kizlar gercekten cok cani yaniyor insanin ben sadece dün krem falan sürmedim sabah emzirirken cok hafif kanadi simdi hem hastanenin hemde kendi aldigim kremi sürüyorum rahatladim biraz cok sükür..
Bizde haberler böyle yeni dogum yapan herkesi tebrik ediyorum getide kalanlara da en kisa zaman da hayirli dogumlar diliyorum, biliyorum zaman suan gecmek bilmiyor az daha sabredin kizlaar
hayırlısı umarım güzel bir doğum olur. biz de tık yok.Günaydın canlar. Biz de kızımla ayaktayız. Dün sabah hafif kanlı bir akıntım olmuştu ve inceden inceye belim ağrıyordu. Yetiştirmem gereken tesbihler vardı ve ben nede3nse o tesbihlerim bitmeden doğuramayacağımı düşünüyordum. Dün bütün günümü ibadet edip dua etmekle geçirdim. Çok şükür tesbhlerimi bitirdim. Gece yatmadan da ara ara belimde ağrılar hissettim. Çok önemsemedim. Otur otur yoruldum galiba dedim bu arada tesbihlerimin duasını yatınca okuduğum surelerden sonra edeyim dedim. Yattık ben duaları okurken uyuya kalmışım. Saat 3 e doğru tuvalete kalktım. Yatınca dualarımı sureleri bitirip duamı yaptım okudum üfledim. Sağa döndüm yok sola döndüm yok. Tekrar tuvalete kalktım geri yattım sağa sola yok geri kalktım. Büyük tuvaletim var gibiydi. Bekledim bekledim gelen giden yok. Bu arada sağ taraftan belime ağrı girmeye başladı. Bu sola yatmalar beni öldürdü dedim. Gidip kanepeye uzandım. Yok yine belimde ağrı var. Ara ara kasığıma giriyor bebeişim içerde tekmeler atıyor. Sanırım vakit geldi dedim. Duygulandım. Kalktım evin içinde yürümeye başladım otur kalk nefes egzersizleri yaptım. Hurma yedim. Allahın isimlerini okudum allahın yardımına nail olmak için zülcelali vel ikram ve ya bedi isimlerini çektim. Abdest aldım yasin suresini, meryem suresini okudum. İnşirak ve inşikak surelerini okuyup hurmalara üfledim. Şimdi size yazıyorum. Arkası gelecek gibi sanırım. Duanızı istiyorum canlarım. Gelişme olursa Dilca size aktarır . Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah:))
sağlıcakla kavuşursun umarım bebeğinekızlar günaydın, gece 3 de uyandım nihayet nişan gelmiş...41.haftadayım dua edin sağ sağlim bebeğime kavuşayım artık çok heyecanlıyım birazdan dr gideceğiz, adet ağrısına benzer de ağrılarım var.. dualarınızı esirgemeyin noluur..
hayırlısı olsun canım. Allal bir avazda kurtarsın. ya herkes doğuruyor. heyecanım artıyor.Az once doktordan ciktim.sancim varmis ama hissetmiyorum doktor her sey normal doguma uygun dedi.iki gun daha bekleyelim cuma suni sanci vercez dedi.acikligima falan da bakti ama sormayi unuttum cuma oglumuza kavuscaz ins Allah'in izniyle.dua edin bize
ben dedim bu haziran bebekleri bir alem hiç laf söz dinlemiyorlarkızlar iki gündür sabahları bi mide bulantım vardı
normal kontrolüm yarın
ben bugün yakın bi özel hastane var oraya gideym dedim içim rahat etmedi
gittikki ne görelim
Miray hanım kafayı yukarı dönmüş
dr dedi hemen yatışın yapılsın alalım
suyu iyi aniden suyun gelrse panik olursun dedi
yok dedim kendi dr um var, yatmam burda
neyseki öyle çıktık işte
napcaz bilmiyorum
duygularım çok kaşırık
bakalım benm dr um ne dicek
bu saatten sonra sakın bekleme dönsün diye dedi
dönmez dedi
anlamadım bu dönüşü nasıl yaptı küçüçük karnımda kocaman kafasıyla yaaa
ya kızlar birşey sorcam benim dün yeşil bi akıntım geldi toplu şimdi yokta daha önce geliyordu durmuştu dün yine
geldi doktorada hiç sormadım aynı durumda olan varmı ?sakıncalı birşeymi
acaba açılma olmuş ondanmı ebe kontrolünde 1.5 santim dedi geride olduğu için zor baktım dedi
yerinee yerleşmiş ama daha var dedi kızlar ilk gebeliğim birşey bilmiyorum kafamda çok sorun var
ve tedirginim yaşım küçük normal doğum tehlikelimi benim için
bilmiyorum ama kaynanam gil eşim hep sezeryana karşı :S öneri verebilirmisiniz?
gün geçtikçe heyecan korku birbirine karışıyor. senin de içine doğmuş herşeyi halledip gitmişsin doğuma negüzel
ben dün bebek görmeye gittim. 10 günlük bebek minicik yaaa. ele avuca gelmiyor. dokunmaya kıyamıyorsun. korktum almadım kucağıma. nasıl olacak bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?