ilk zamanlar gelmeyebilyior canim benimde 2 gun gelmemisti ama ben hic birsey vermedim emzirdim sadece gelmesede emzirdim birazcik gelen sut bile onu doyurmaya yetiyor mama vermeyin hemen(( Insallah sütün artar canimm sicak dusa gir devamlii tatli seyler ye ve rezene cani anoson cayi icmeye caliss insallah cogalir sutunn
bizimki yeterli simdilik ama sabahlari olmuyorr sebebide ben ac kaqldigim icin gece boyuu o yuzden olmuyor ee kizimda sabaha kadar olanida emiyorr sabahlari inletiyor ortaligii
ayyy çok sevindim. bende heycan yaptım bak şimdi :) keşke senin yerinde olsam .ALLAH yardımcın olsun nasıl dogurdugunu bilee anlama inşşşşş:))[/Q
canım çok heyecanlıyım bildiğin gibi değil hayırlısıyla bebeklerimizi sağsalim alırız kusağımıza inş
sürünce tekrar südyenle kapatınca ilacın etkisi olmuyormu acaba diyorum ben*sürünce hemen kapatmıyormusun gögsunu?
Kızlar ya benim bebişin gaz sancıları çok erken başladı iberogast ısımli damla var doğum yapan annelerden bu sorunu yaşayan ve damla kullanan var mı kızım doğru düzgün uykuya dalamıyor annem olmasına rağmen tuvalete bile gidecek zaman yok uykuyu unuttum zaten
haydı hayılrısı hemserımm:))
evet bılenler varsa paylassın lutfen ben bırını ızlemıstım youtube den ama unuttummm merhabe bebek prog.cıkmıstı bayan hatttaaa
Canlarım az önce yürüyüş yaptım koca sitede 3 tür attım geldim küveti doldurdum içine girdim 1 saate yakın durdum şimdi çıktım yine aynı şîddette belîm ağrıyor hiç artmadı kızım beni yine kanfırdı
Tesekkürler canim oglum 3910 gr 51 cm dogdu suan 3710 gr olmus 200 gr zayifladi 2 günde malesef..
cok tesekkür ederim canim aynen 2 gün önce kavustum simdi yarin geldi gelecek heyecaniyla sabahi edemeyecektim suan ise kucagimda yatiyor acikmis getirdiler emzirdim tekrar götürecegim birazdan.. Normal dogum da burda da bakmiyorlar cnm sadece sezeryan da oda ilk 3 gün onun disin da 24 saat annenin yaninda durmak zorunda.. Dün ve bugün agrim ve sancim cok fazlaydi oyüzden hic uyuyamadim bugünde dikislerin agriyorlar sirf ama yinede uyutmuyor.. Yürüyorum sürekli oglumun altini falan degistirmeye de kalkiyorum hep en kisa sürede toparlanmaya calisiyorum,..
Senin icin isiramam ama öperim totosundan teyzesi yazik bu defa naz yaptigindan degil altini acinca korkuyor birden oyüzden agliyor..
Günaydın canlar. Biz de kızımla ayaktayız. Dün sabah hafif kanlı bir akıntım olmuştu ve inceden inceye belim ağrıyordu. Yetiştirmem gereken tesbihler vardı ve ben nede3nse o tesbihlerim bitmeden doğuramayacağımı düşünüyordum. Dün bütün günümü ibadet edip dua etmekle geçirdim. Çok şükür tesbhlerimi bitirdim. Gece yatmadan da ara ara belimde ağrılar hissettim. Çok önemsemedim. Otur otur yoruldum galiba dedim bu arada tesbihlerimin duasını yatınca okuduğum surelerden sonra edeyim dedim. Yattık ben duaları okurken uyuya kalmışım. Saat 3 e doğru tuvalete kalktım. Yatınca dualarımı sureleri bitirip duamı yaptım okudum üfledim. Sağa döndüm yok sola döndüm yok. Tekrar tuvalete kalktım geri yattım sağa sola yok geri kalktım. Büyük tuvaletim var gibiydi. Bekledim bekledim gelen giden yok. Bu arada sağ taraftan belime ağrı girmeye başladı. Bu sola yatmalar beni öldürdü dedim. Gidip kanepeye uzandım. Yok yine belimde ağrı var. Ara ara kasığıma giriyor bebeişim içerde tekmeler atıyor. Sanırım vakit geldi dedim. Duygulandım. Kalktım evin içinde yürümeye başladım otur kalk nefes egzersizleri yaptım. Hurma yedim. Allahın isimlerini okudum allahın yardımına nail olmak için zülcelali vel ikram ve ya bedi isimlerini çektim. Abdest aldım yasin suresini, meryem suresini okudum. İnşirak ve inşikak surelerini okuyup hurmalara üfledim. Şimdi size yazıyorum. Arkası gelecek gibi sanırım. Duanızı istiyorum canlarım. Gelişme olursa Dilca size aktarır . Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah:))
hadi gozun aydin insallah bebegini kucagin almisindir bu saatlerde yanindadir insallah :)))kızlar günaydın, gece 3 de uyandım nihayet nişan gelmiş...41.haftadayım dua edin sağ sağlim bebeğime kavuşayım artık çok heyecanlıyım birazdan dr gideceğiz, adet ağrısına benzer de ağrılarım var.. dualarınızı esirgemeyin noluur..
günaydın kızlar...
ne kadar iç karartıcı bir hava var istanbulda böyle.içim sıkıldı çok fena.doktordan geliyorum şimdi.ne sancı ne bir belirti hiçbirşey yok.ayın 21ine verdi bir sonraki randevuyu doktorum.kesin son güne kadar bekleyecek kızım.ayrıca ayın 20 sine kadar kendisi balayındaymış.eğer doğurursam başka doktor girecekmiş doğumuma.ben kendi doktorum için gidiyorum bu hastaneye ve o kadar parayıda onun için saçıyorum.şeytan diyor doğum başlayınca git şurdan çapaya.5 kuruş verme:)ben genelde bahtsız bir insanımdır.kesin bulurum doktorun olmadığı tarihi diyorum ama nst iyi çıktı ebede yakında doğum var gibi görünmüyor dedi.kısmet bakalım.kızım 3100 gr olmuş.1 hafta önce 2700 çıkmıştı ölçümlerde hiç güvenmiyorum ben bu sonuçlara.en güvenilir olanı doduğundaki ölçümü olacak herhalde:)doğuran var mı acaba bir geçmişe bakayım.artık geçmişte 2-3 sayfadan ibaret 2 dkda okuyor insan.doğuran gidiyor valla.kızlar sizin çocuklar ilkokula başlayacak ben hala doğumu bekliyo olcam galiba:)
kızlar iki gündür sabahları bi mide bulantım vardı
normal kontrolüm yarın
ben bugün yakın bi özel hastane var oraya gideym dedim içim rahat etmedi
gittikki ne görelim
Miray hanım kafayı yukarı dönmüş
dr dedi hemen yatışın yapılsın alalım
suyu iyi aniden suyun gelrse panik olursun dedi
yok dedim kendi dr um var, yatmam burda
neyseki öyle çıktık işte
napcaz bilmiyorum
duygularım çok kaşırık
bakalım benm dr um ne dicek
bu saatten sonra sakın bekleme dönsün diye dedi
dönmez dedi
anlamadım bu dönüşü nasıl yaptı küçüçük karnımda kocaman kafasıyla yaaa
dogum gunun kutlu olsun canim insallah bir daki dogum gununde oglun kucaginda olurr :)))Bugün 27. Yaş günüm oğlumu keşke bugün kucağıma alabilsem ama gelmeye niyeti yok gibi:) Ama Allahıma şükürler olsun ki onu bana verdi en güzel hediyem:)
Tekmelemesi bile yeter:)
bende mama vermekten yana deildim ama bu sefer sarılık olur dediler korktum, göğsümü veriyorum boş da olsa çeksin diye,
şimdi süt artırıcı çayda aldım içecem,işallah gelir bir an önce sütüm.
2gün oldu daha ama herkes günde 100 defa arayıp, daha sütün gelmedi mi dedikleri zaman, çok sinirlerim bozuluor, yok gelio da, ben içiyorum
Tünaydın canlar dün girerim dedim ama giremedim bizimki 3 buçukta uyudu ancak
Şimdide zorla uyuttum hemen buraya geldm
27 mayıs pazartesi malum doğum için gittik hastaneye sabah erkenden kalktık dua ederekten düştük hastane yoluna
ben tedirginim hem heyecanlı hem endişeli karmakarışık duygular içindeyim.6buçukta hastaneye geldik yatışım yapıldı
odamıza geçtik nstye bağlandım hala sancılarım vardı 100'ü geçensonda takıldı serum bağlandı
doktorum geldi biraz konuştuk sonra annemle ve eşimle helalleşip doğumhaneye gitmek üzere odadan ayrıldım
eşi benimle geldi ama içeri almadılar.ameliyathaneye girdim.genel anestezi istediğim için komple bayılttılar beni
işte macera başlıyordu.Neyse her şey bitti ben ayıkmaya başladım ama ağlıyorum hıçkıra hıçkıra bebeğim iyi mi diye ağzımdan kelimele zor çıkıyor bebeğim diyorum
tak kafa gidiyor en sonunda biri duydu sesimi doktorun sana gereken açıklamayı yapacak dedi içime kurt düştü yne ağlamaya başladım
neyse odaya çıkarttılar beni.Allahım derinlerden bir ses geliyor ıngaa diyee işte o sese aşık oldum
hiç unutamam.yavaş yavaş ayıkmaya başladım bebeğimi kucağıma istedim tabi gözler kapalı ben hemen inceledim bir sorun var mı diye
parmaklarını saydım kulağını gözünü inceliyorum ama eşim ağlıyor annem ağlıyor bi aksilik var diyorum yada sevinçten mi ağlıyorlar diyorum
Meğer hemşire söylemiş eşime bebeğinizin ayağında ve dilinde sorun var diye eşim bayılmış bunları duyuncaneysee..
kaç kere sordum söylemediler yok bir şey dediler.o sırada doktorum beni muayene etmek için geldi annemgili dışarı çıkardı kapı hafif açıktı
niye moralinizi bu kadar bozuyorsunuz büyütecek br şey yok dedi.kalbime bir bıçak saplandı sanki
Mervenin haberi varmı dedi ben söyleyeyim dedi doktorum.geldi içeri bebeğinin ayağında bir problem var dedi
Gösterdi bana o an beynimden vuruldum bir yüzüne bakıyorum br ayağına ayak cansız lıkır lıkır sallanıyor bildiğiniz et parçası
içim yandı anlatamam.Ama güçlü olmak zorundaydım.Artık bir anneydim.neyse annemgl içeri geldi gene ağlamaya başladılar
bu kez kızdım en güzel günümüz bugün mahvetmeyin ya aklında zekasında bir sorun olsaydı diye
Kaynanamda tutturmuş vay buda mı gelecekti başımıza diye ağıt yakıyor deli mi ne ya kadın insanın öyle zoruna gidiyor ki evladı söz konusu olunca
Doktorlar geldi muayene ettiler ve 3 ay sonrasına randevu verdiler ameliyat için inşallah sıkıntısızca atlatırızda yavrumun ayağı düzelir
şimdi ise bakamıyorum ayağına içim gidiyor annelik çok farklı bir şeymiş benim ayağım olsa bu kadar üzülmem Rabbim sizlere yaşatmasın
İŞte bizim doğum hikayemiz böyle Allah'a binlerce şükrediyorum ki başka yerinde sorun yok diye
Rabbim olmayanlarada versin tez vakitte
Herkese merhaba. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Benim yavru erken doğdu ve ben haziran annesi oldum :) RABBim bütün bebeciklere ve ailelerine sağlık versin.
Evet sonunda daha elle tutulur bir sonucla geldim, tabi halen hersey baska turlu olabilir.
Sabah nst cektirdik Ugur doktorun yanina girdik nst nin gayet guzel oldugunu ve 2 tane 100 e vuran sancim oldugunu soyledi artik bu haftalarda bu sancilari bekliyoruz sevindirici dedi.Benim doktorumun ne dedigini sordu nst mizin oncekinden guzel ciktini ameliyat tarihini konustugunu bende sezeryan istemedigimi ve beklemek istedigimi soyledim itiraz etmedigini bu durumun beni igreti ettigini soyledim.Ugur beyde itiraz etmediyse sikinti gormuyor demekki dedi bende benzer birsey soyleyebilirim ama soyle bebege bakariz asagi inmemistir ve rahim yumusamamistir mih gibi semserttir o zaman daha gunude var bu bebek iri diyip sezeryanla alalim diyebilirim dedi.
Bende kendisine lutfen beni yanlis anlamayin kor cahil gibi illa normal olsun demiyorum sadece eger riskli bir durum yoksa normal istegim var ama olmaz derseniz asla itiraz etmem dedim.Asla dedi ben seni cok iyi anliyorum muayane edip anlicaz dedi.
İlk once ultrasona bakti bebegin kan akimi,plezanta,suyu hersey normal, hatta olculeride normal bu bebek 4 kilo degil ortalama 3.500 biraz uzeri dedi ve bu bebek asagi inmis bile dedi.
Simdi rahime bakalim dedi ve malum islemi yapti catiyi olcerken rahim yumusamis ve aciklik var hazirlik baslamis normal dogurmaman icin suan hicbir engel yok dedi.Simdi bir islem yapicam dedi ve parmaginimi diyim elinimi son gucuyle bastirarark rahmi duvardan ayirdi o nasil bir aci eyvah dedim gozum yerimden cikti.Birde hemsire diyorki cok guzel muayane oldun bircok kisi elletmiyor bile dedi.Cati olcumunde birsey yokta o bebegi itmesi rahmi ayirmasi felaket birseydi.
Sonuc suan yaklasik 2 cm acilmam var bebek asagi inmis kasiklarimda adet agrisi gibi agri var iyice zorlaniyorum hareket etmekte birazda kanamam var az az.Cuma sabahi gormek istedigini soyledi tabi dogurmazsam.Birde esime yurumekle dogum olmaz cinsel iliski,meme ucunu uyarmak ve ilik dus almam gerektigini soylemis cinsel iliski tetiklermis.Zaten yaptigi islemleminde sureci biraz daha hizlandiracagini soyledi suan bekliyorum.
allah anali babali buyutsun cnm tebrik ederim cok gecmis olsun :)))
hadi bakalim sende yaklamisin bebegini kucagin almaya az kalmiss belki bugun yarin kavusrsun insallah :)) hakinda hayirli olan olsun canim. anlamdigim su rahmi duvardan nasil ayirdi doktor belki bildigim bir yöntemdir ama sen söyleynce tuhafima gittii cok korkutucu gibi duruyorr:26::26:
Yok anacım banyoda kar etmedi bizimkine benim sıcağıma alıştı galiba emip öylece memem ağzında uyumak istiyor ama omuzlarım tutuluyor artık.yerine bırakınca ağlıyorNeden uyumuyomus ervos hanım..
Benimkinin 7-8 saate kadar uyanik kaldigi olduda, kizin çıtayı yükseltmiş bak, rekor ervosda
Canim banyo yaptırsan, bu kadar uykusuzluğun ustune deliksiz uyur sanırım
Uyusunlar da büyüsünler
TALIAA Canım benim çok özlüyorum seni,muhabbetimizimasallah oglusunaaa cokk tatli artis artis bakmiss ya masallahh allah anali babali buytsun insallah :))
gözun aydin canim sende kavustun kizina sonunda allah anali babali buyutsun canim ok gecmis olsunn:))
aaaa ask olsun dilca cim ben burdayimya hergunn yaziyorumm :)))
kizlar tebrik ederiz sizlerii allah ananli babali buytsun yavrularini cok gecmis olsun sizleredeee :))
canim onun karni fln agriyordurr biraz ovala karnini ve sicak birseyler koy karninaa iyi gelirr :)) birde kakasini yapamiyor olabilirr karnini ovalamk onun icinde cok faydali :)) cok gecmis olsun :)))
canim saka gibisin cidden ben daha nisanin geldi habere yorum yazmaya calisirken sen dogrudugnu coktann yazmisinn
ok gecmis olsunnn ne guzel ne kadar kolay bir dogumun olmuss insallah bekleyen diger arkadaslarda bukadar kolay dogum yapar :)) hemde 4 kilodan fazla bir bebek dogurmak MASALLAHHHH MASALAHHHHHH
MASALLAHHHHH canim cokk tatli bir bebegin var seninde allah annali babali buytsun insallah :)))
anaaaaa nasil canimya 24 saat uyumuyorr hicmi dalmyior birazcik olsun bilee bu mumkun degildirrhani benim kizda mizmizlaniyor ama emiyor bir saat yada yarim saat uyuyor uyaniyor tekrar basliyorz gaz cikar ugras emzirr alini degis derken bir Kac saati geciyorr bugun mesala sabah 7 de uyandi ancak ögleden sonra 3 den sonra dalarak 3 -4saat uyudu seninki nasil??
birde diger arkadaslardas demiss baynoy yaptirmak cok ise yariyor canim uyumadigi zaman banyo yaptir.
haa bu arada tabiki canim gördum o tatlimi tatli sekermi seker guzeller guzeli kizinin fotosunuu hatta demsitim benim kiz gibi tek gözunu acip bakmis senin kizda diyeeama iste akil kalmadiki bir an aklimd cikmiss istee:26::26:
yaa senle artik hicmi denk gelmecez biz bu kizlar sayesindee
İyi geceler kizlar
Normalde yarin sabah sezeryana giricektim ama oglum 2 gün daha sabredemedi pazartesi gelmeyi secti.. Sanki icime dogmus gibi pazar sabahi hastane cantami döküp tekrar kontrol ettim oturdum ayni gün dogumdan sonra gelenler icin hazirda bulunsun diye 2 büyük tencere sarma 100 tane kadar da sigara böregi sarip buzluga attim..,gece saat 12:30 gibi esime hadi yatalim canim oglumuzun gelmesine 2 gün kaldi son günlerde uykunun kiymetini bilelim dedim esimde zaten o günün sabahi görev yerinden 3 haftalik izine cikicakti sabah erken kalkicam dedi yataga gittik basimizi aradan bir 20-30 dk gecti pit diye bir ses cikti benden o sesle birlikte yatak, dösek bütün vücudum su icinde kaldi resmen olan bütün su bir anda bosaldi ne sanci ne baska hic birsey olmadi ayni anda bilmem oglumun basinin yukar da olmasiylami alakali.. Artik esimi kaldirdim ambulans geldi falan derken 2 saat icin de acil sezeryana alindim
ve bugün 2. Gün biz hala hastanedeyiz yaklasik 3-4 gün kadar daha.. oglum gündüzleri benim yanim da geceleri nöbetci hemsireler bakiyor biraz önce koklayip biraktim geldim kuzumu.
Henüz 2 günlügüz bakmaya öpmeye kiyamiyorum yavrumu okadar masum ki bugün ilk defa uzun bir süre agladi ebe altini temizlerken nefes nefese öyle bir agliyordu ki canimdan can gitti kolumda 2 tane serum birde sezeryan sancisi kalkip yanina da gidemedim neredeyse bende aglayacaktim altini temizlerken aglamayi huy etti simdiden umarim böyle devam etmez icim gidiyor o öyle agladikca..
Gögüs ucu kremini kesin alin bir kenar da tutun derim kizlar gercekten cok cani yaniyor insanin ben sadece dün krem falan sürmedim sabah emzirirken cok hafif kanadi simdi hem hastanenin hemde kendi aldigim kremi sürüyorum rahatladim biraz cok sükür..
Bizde haberler böyle yeni dogum yapan herkesi tebrik ediyorum getide kalanlara da en kisa zaman da hayirli dogumlar diliyorum, biliyorum zaman suan gecmek bilmiyor az daha sabredin kizlaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?