canim 200 gr vermesi normal ödem oluyor bebektede onlar gidince kilo vermis oluyorr geri alir o merak etmee annesii:)) benim kizda vermisti hastaneden cikacagimiz gun 200 gr suan nekadar oldu bilmiyorum doktora gitmedik daha :))
ayyyy ayyyy annesi kiyamamis oglusunun totsunu isirmayaa tmm tmm öp annesi isirma teyzeside kiyamadi
canimya sancilarin baslamis ama hala siddetlenmemis anladigim kadariyla( iinsallah bugun siddeti artarda doguma gidersin bebegini alirsin sag saglim kucagina :)))) ne guzel dualar etmisin canim masallahh :))ALLAH KABUL ETSIN DUALARINI
hadi gozun aydin insallah bebegini kucagin almisindir bu saatlerde yanindadir insallah :)))
canim cok uzuldum son anda doktor degismek zorunda kalmazsin insallah( yaaa biz burda kontroller icin ayni doktora gidiyoruz dokuz ay boyunca degisme sansin pek yok ama hastanedeki doktorunu secemiyorsun kimin dogurtacagini bilemiyorsun o an kim varsa hastanede o dogurtuyor hatta ebeler dogurtuyorr doktor sadece zorlu bir dogumsa yada riskli bir dogumsa o zaman geliyor yoksa ebeyle dogur cik burda turkiyede dogum yapacagin doktoru bilmek bir yandan iyi ama böyle kendini o kisiye sartlayip son anda bunun degismesi cok kötu birsey bu yuzden sevmedim galiba ben bunu bilmemek daha iyi kafan raaht olyuor en azindann :26: neyse insallah senin degismezz istedigin doktor girer dogumunaa :))
aaaaaaa ranana ve senin kiz son anda ataga gecmislerraaba annesini cok beklememek icinmi böyle birseyi yaptii normal dogmasi icin bekliyecektin ama simdi beklemene gerek kalmadii hadi bakalim hayirlisi olsun canim doguma gidecegin zaman haver verirsin :))
dogum gunun kutlu olsun canim insallah bir daki dogum gununde oglun kucaginda olurr :)))
canim dun gecede dedim ben hic vermedim mama sutumde gelmiyordu geliyorsada cok az geliyodu benim kizda sarilik oldu ama cok hafif bir sekidle atlatti sarilik oldu bile denmez ona zatenn :)) cok cabuk iyilestii hic sorun yasamadik sekerli su flnda vermedim ben hic ama burda tavsiye eden arkadaslar var sende sarilk olmadan vermeye basla bir kac damla :))
birde suzanin tavsiyesi vardi ben uygulayamadim yemegine senin haberin yokken birisi ya metin diye yazarsa sutunu artiriyormuss dene faydasini görursun insallah :)) bol bol tatali yemeye caliss sutlu tatlilari daha cok yee seni arayip soran kisilerede kulak asma hi önemseme süt olayi strese gelmezz canim hemen kendisini geri cekerr
benim gögsum dolmsutuu baya eve geldigimde agrisindan duramiyordum esime bir kizdim sinirlendim uzuldum flnn etresi gun sönmus balon gibi oldu gögsum bir daha hic öyle dolmadiisakin sakin uzme kendini hi birsey iCIN :)))
haydı hayırlısı cnm benm kolaylık versın yaradannnnselam annecikler ..
ptesi günü yazmıştım suni sancıyla doğuma alıyorlar beni diye .. o gün 2 cm lik açılmam vardı suni sancı denediler açılmada artma olmayınca ve çok kansız ve vitaminsiz kaldığım için serum verip yatırdılar.o gün gece boyu istifra ettim.sabaha olur doğum dediler ve sabaha karşı nişanım geldi sancılarım arttı ama sürekli hale gelmedi.açılmanın artmasını bekleyelim dediler ve dün sabah ki muayene de bebek doğum kanalına yerleşmişti.eve gelmek sancılarım sıklaşınca hastaneye gitmek istedim ilk doğumum olduğu için ve nişanım geldiği için mikrop kaparsın serumla takviye yapmamız lazım gönderemeyiz dediler ve dün gece de hastanede kaldık.ve son olarak bu sabah ki muayene de suyumun azaldığını ve açılmanın arttığını söyledi ve en geç yarın sabah müdahale edelim dedi ve şuan duş falan almak için eve geldim akşam 9 gibi gidicez gece rahat uyumam ve ve yine doğumda halsiz kalmamam için takviye serum vericekler.sabah 8 den sonra da müdahale edicekler.
hastanede yazamadım eve girdiğim gibi pc yi açtım size haber verebilmek için.inş aksi bi durum yoktur sizlerde de.ara ara çok şiddetli sancılar çektim ve her sancıda doğum sancısıdır diye düşünerek sizlere de dua ettim..henüz bi sonuç alamadık hastanede kaldığım sürede de çok bunaldım çok ağladım ama herşeyde bi hayır vardır diye düşünüyorum..yarın inş gelcek artık oğlum ve sizlerden de dua istiyorum kolay bi doğum olsun ve kendi sancımla girym inş doğuma...
bizde durum bu canlar Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin inş
nasıl donmus beee o ıhtımalde mı varrrrrrrkızlar iki gündür sabahları bi mide bulantım vardı
normal kontrolüm yarın
ben bugün yakın bi özel hastane var oraya gideym dedim içim rahat etmedi
gittikki ne görelim
Miray hanım kafayı yukarı dönmüş
dr dedi hemen yatışın yapılsın alalım
suyu iyi aniden suyun gelrse panik olursun dedi
yok dedim kendi dr um var, yatmam burda
neyseki öyle çıktık işte
napcaz bilmiyorum
duygularım çok kaşırık
bakalım benm dr um ne dicek
bu saatten sonra sakın bekleme dönsün diye dedi
dönmez dedi
anlamadım bu dönüşü nasıl yaptı küçüçük karnımda kocaman kafasıyla yaaa
ınsl gelır cnm benım vaktını beklıyordur ınslllCanlarım az önce yürüyüş yaptım koca sitede 3 tür attım geldim küveti doldurdum içine girdim 1 saate yakın durdum şimdi çıktım yine aynı şîddette belîm ağrıyor hiç artmadı kızım beni yine kanfırdı
yesılakıntı derkenn cnımm krem akıntının yesıl halımı sukuksu mu bende oldu sumuksu yesıle donuk bır renkkk dr norml dedı muayne ettıı ama tam yesılse bebek kakası nı yutmus olma ıhtımalı var bnm kı cok az yesılımsı dıııya kızlar birşey sorcam benim dün yeşil bi akıntım geldi toplu şimdi yokta daha önce geliyordu durmuştu dün yine
geldi doktorada hiç sormadım aynı durumda olan varmı ?sakıncalı birşeymi
acaba açılma olmuş ondanmı ebe kontrolünde 1.5 santim dedi geride olduğu için zor baktım dedi
yerinee yerleşmiş ama daha var dedi kızlar ilk gebeliğim birşey bilmiyorum kafamda çok sorun var
ve tedirginim yaşım küçük normal doğum tehlikelimi benim için
bilmiyorum ama kaynanam gil eşim hep sezeryana karşı :S öneri verebilirmisiniz?
bend enormal dogumu bekle yapamas san yanı aıclma yada aksı bır hal olursa sezercık secenegını kullan cnm oyksa 4 kg doguranlar varrrmrb arkadaslar dun doktor kontrolumuz vardı bebeğim 3750 gr olmus bi haftada tam 350 gr almıs doktor çok hızlı kilo alıyo dedi ve haftaya salı gel sezeryanla alalım dedi. dün iki tane küçük sancım çıktı gününü ve sancı gelmesini beklersek çok büyür ve yine sezeryana almk zorunda kalırız dedi. bende normal olsun istiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum hemen boyun egmeli miyim sanki doktor beni sezeryana ikna etmeye calışıyo olabilir mi...
ayyycanım çok sağol çok heyecanlıyım yaa
wuu temuz topıgıne hemen haber ucurayımmmHerkese merhaba. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Benim yavru erken doğdu ve ben haziran annesi oldum :) RABBim bütün bebeciklere ve ailelerine sağlık versin.
cok sevındım senn adına cnm benımEvet sonunda daha elle tutulur bir sonucla geldim, tabi halen hersey baska turlu olabilir.
Sabah nst cektirdik Ugur doktorun yanina girdik nst nin gayet guzel oldugunu ve 2 tane 100 e vuran sancim oldugunu soyledi artik bu haftalarda bu sancilari bekliyoruz sevindirici dedi.Benim doktorumun ne dedigini sordu nst mizin oncekinden guzel ciktini ameliyat tarihini konustugunu bende sezeryan istemedigimi ve beklemek istedigimi soyledim itiraz etmedigini bu durumun beni igreti ettigini soyledim.Ugur beyde itiraz etmediyse sikinti gormuyor demekki dedi bende benzer birsey soyleyebilirim ama soyle bebege bakariz asagi inmemistir ve rahim yumusamamistir mih gibi semserttir o zaman daha gunude var bu bebek iri diyip sezeryanla alalim diyebilirim dedi.
Bende kendisine lutfen beni yanlis anlamayin kor cahil gibi illa normal olsun demiyorum sadece eger riskli bir durum yoksa normal istegim var ama olmaz derseniz asla itiraz etmem dedim.Asla dedi ben seni cok iyi anliyorum muayane edip anlicaz dedi.
İlk once ultrasona bakti bebegin kan akimi,plezanta,suyu hersey normal, hatta olculeride normal bu bebek 4 kilo degil ortalama 3.500 biraz uzeri dedi ve bu bebek asagi inmis bile dedi.
Simdi rahime bakalim dedi ve malum islemi yapti catiyi olcerken rahim yumusamis ve aciklik var hazirlik baslamis normal dogurmaman icin suan hicbir engel yok dedi.Simdi bir islem yapicam dedi ve parmaginimi diyim elinimi son gucuyle bastirarark rahmi duvardan ayirdi o nasil bir aci eyvah dedim gozum yerimden cikti.Birde hemsire diyorki cok guzel muayane oldun bircok kisi elletmiyor bile dedi.Cati olcumunde birsey yokta o bebegi itmesi rahmi ayirmasi felaket birseydi.
Sonuc suan yaklasik 2 cm acilmam var bebek asagi inmis kasiklarimda adet agrisi gibi agri var iyice zorlaniyorum hareket etmekte birazda kanamam var az az.Cuma sabahi gormek istedigini soyledi tabi dogurmazsam.Birde esime yurumekle dogum olmaz cinsel iliski,meme ucunu uyarmak ve ilik dus almam gerektigini soylemis cinsel iliski tetiklermis.Zaten yaptigi islemleminde sureci biraz daha hizlandiracagini soyledi suan bekliyorum.
canım benım o ka ozenyrmkı sana maasllh dıyorummmmOğluşum geldiğinden beri güneşin bu ikinci doğuşu. Hayat sanki benim için iki gün önce başladı. Sanki daha önce hiç yaşamamışım. Dün öğlene kadar çok yemedi hep uyudu. Doktor doğum çok hızlı gerçekleştiği için hala amniyo sıvısı vardır sisteminde o yüzden aç hissetmiyordur endişelenecek bişey yok dedi. Bu arada bütün sağlık testlerimizden yıldızlı pekiyi aldık ikimizde. Benim karnım tamamen indi kanamam azaldı normal görünmeye ve hissetmeye başladım. Ne güzelmiş meğerse. Bu sabah tekrar duş aldım Cicili bicili pijamalarımı giydim hafif bir makyaj yaptım kendimi süper hissediyorum. Bu arada Ömerim dün akşamdan beri saatte bir emiyor çok mutluyum. Emzirmek çok güzelmiş. birbirimizin gözlerinin içine bakarak emişiyoruz. Aşk dolu harika bir duygu. Tek yaptığımız yemek içmek emişmek ve uyumak. Enerjimde yerine geldi. Burnumda tıkanmıyor. Ağrım sızımda kalmadı. Gece gündüz her dakika Allah'a şükrediyorum. Birazdan doktorumuz gelecek ve oğlum sünnet olacak. Sonrada evimize gitcez. İnşallah oğlumun canı çok yanmaz ve sonrasındada ağrısı olmaz. Biraz endişeliyim ve ona hiç kıyamıyorum ama başkada yolu yok. Sonradan yaptıramayacağımız için bugün olmak zorunda. Bunuda sağ salim kolayca atlatınız inşallah. Hepiniz için dua ediyorum. Özellikle doğumu bekleyen anneler inşallah sizinkiler benim doğumumdan daha kolay olur. Bebeklerini kucaklarına alanlarıda gönülden tebrik ediyorum.
erkek bebklerı sıcagı sevmes ısılık olur sonra ona goreekızlar geçmişi pek okuyamadım kusura bakmayın, benim minik vuvuzelam şimdi uyanırsize birşey sormak istiyorum. Bebeğin yattığı oda 25-26 derece şu an. Ağladığında fln kucağımızda ter içinde kalıyor resmen. Annem ve eşim üst üste giydirip örtmekte ısrar ediyor. Bana kısa kollu body yeter gibi geliyor :44: Siz ne kadar,nasıl giydiriyorsunuz bebişleri? Biraz ayrıntı verirseniz sevinirim
Canım gözün aydın kafandaki sorulardan kurtuldun neyseki ama şuanki süreç çok tuhaf bende aynı muayneyi oldum resmen bebeği eliyle ittirdi gibi geldi yunuşaman var dedi 2 cm açıklığımda var sancılarımda 60-65 cuma gününden beti bekliyorum perşembe gel dedi ama o zamana doğurabilirsşn dedi.ha oldu ha olacak ben çok stres oldum umarım sen olmazsın.yarın gidicem bakalım belli olur sanırım artık ne olacağı.ama duş a girince benim sancılarım geçiyor.
kızlar geçmişi pek okuyamadım kusura bakmayın, benim minik vuvuzelam şimdi uyanırsize birşey sormak istiyorum. Bebeğin yattığı oda 25-26 derece şu an. Ağladığında fln kucağımızda ter içinde kalıyor resmen. Annem ve eşim üst üste giydirip örtmekte ısrar ediyor. Bana kısa kollu body yeter gibi geliyor :44: Siz ne kadar,nasıl giydiriyorsunuz bebişleri? Biraz ayrıntı verirseniz sevinirim
ohh bee evım mısler gıbım olduuuuuuuuuuuu eltımle her yer tertımız olduu
oglum gelebılır artıkkkkkk camlar kapılar duvar larrr tum odalrr yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
oturarak yaptıgım ıcın bacak kaslarım acıyorrrr regl olucam gıbımm ama olsunn evım mıs gıbı oldu bu arda sbh doguma gıden ark yenı dogumdan cıktııı kızımız oldu cok sukurrr
haydı hayırlısı cnm benm kolaylık versın yaradannnn
nasıl donmus beee o ıhtımalde mı varrrrrrr
ınsl gelır cnm benım vaktını beklıyordur ınslll
yesılakıntı derkenn cnımm krem akıntının yesıl halımı sukuksu mu bende oldu sumuksu yesıle donuk bır renkkk dr norml dedı muayne ettıı ama tam yesılse bebek kakası nı yutmus olma ıhtımalı var bnm kı cok az yesılımsı dııı
bend enormal dogumu bekle yapamas san yanı aıclma yada aksı bır hal olursa sezercık secenegını kullan cnm oyksa 4 kg doguranlar varrr
ayyyhayırlısı ıle gelsınlerr artık yaffffffffff
wuu temuz topıgıne hemen haber ucurayımmmhayırlı olsunc nm naısl oldu anlattt
cok sevındım senn adına cnm benım
cok gusel seyler duymususn pekı gogus ucu uyarısı ne oluyorr bırde bnm dr 3 hafta once yaskladı ılıskıyıı
canım benım o ka ozenyrmkı sana maasllh dıyorummmm
erkek bebklerı sıcagı sevmes ısılık olur sonra ona goree
Meme ucu ile oynayip masaj yapacaksin, bende ustumu giyerken esime soylemis cinsel iliski tetikler diye ama ne bende nede esimde o goz var hafif lekelenmem ve bebekten dolayi o yanasmaz, bende bu agri ile hic isteyemem valla suan hurma ve ahududu cayi iciyorum hatta yuruyebilecek halim bile yok.İnsallah hepimiz kolaylikla dogum yapariz ben halen normal diye odaklamiyorum son anda bile acilma olmayabiliyor hayirlisi insallah.
canım ahududu çayını poşet çay mı içiyorsun yoksa aktardan mı aldın açık? poşet çay içsem yararı olur mu? bi de kaçıncı haftada başlamak lazım?
Gözünüzaydin.. Allah analı babalı büyutsun evladınızı8 haziran günü akşam 21.30 sıralarında
yeniden anne olmanın mutluluğunu yaşadım
sezaryen günümüz pazartesi idi ama kızım
cumartesi akşamı hastaneyi ayağa kaldırıp
ekibi tatil günü evinden toplayıp
apar topar doğumumuz gerçekleşti
şimdilik henüz toparlanmış sayılmam
halsizlik diz boyu..
kızım 37. haftada 2800 gr doğdu
Suan cok sapsalim bebege odaklanamiyorum ay benim minnagim gelecek havasinda hic degilim.Simdi hamilelik sureci bitti doguma odaklanmis durumdayim arada hadi dogurdun hadi bakalim nasil bakicaksin dermiyim bu psikolojyle depresyona girermiyim diye korkuyorum cunku ilk gebeliklerde sik rastlaniyormus ve cok musaitim bu duruma.Tabi bu dusunceler arada geliyor kovuyorum simdi sirasi degil belkide cok cabuk alisicam diyorum.Yani boyle karman corman olmuyor degilim.
Dus almak benide rahatlatti ama ozellikte ayakta ve dik oturdugumda gecmeyen bir kasik agrisi var yanlar degil ama bebegin basinin oldugu kisimdan yanlara yayiliyor ve sanci diyemem.Arada kasilmalar oluyor ve bahsettigim agri biraz daha siddetleniyor.Umarim fazlada bekletmezler dedigin gibi geldimi gelecek mi demekte kotu cunku gercekten aci hissediyorum yan yatsamda agrilar oluyor.Cuma sabahi doktor gormek istedi eger dogurmazsam sanirim ilac koyacak ve ertesi gun suni sanci verecek diye tahmin ediyorum bana oyle geldi ama hic gerek kalmadan insallah yarin dogururuz.
hayırlısı olsun,Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıcakla...8 haziran günü akşam 21.30 sıralarında
halsizlik diz boyu..
anladım çok sağol canımLiptonun galiba ahududu,cilek karisimi poset cayi marketde gordum aldim faydasi olur belki diye olmazsada midemi rahatlattiama butunduamvessenam yapraklarini kaynatip iciyordu galiba,ama onu arayip bulacak durumum yoktu bende poset cay ile takiliyorum
kızlar bu gidişle topiğin en tosununu ben doğurcam!!38 haftada 3800 olmuş oğluşum.geçen hafta 3280di drda şaşırdı.bugün 3800 olduğundan emin.daha 2haftamız var sancı kasılma fln görülmüyo nstde,ben de hissetmiyorum zaten.kaç kilo doğcakki korkmaya başladım.dr 4300den sonrasını ölçemiyoruz ultrasonda dedi.doğumum normal olcak drdaha 2haftamız var 4300 kiloyu rahat doğuranlar oluyo dedi. ben doğurabilr miyim ki??çatı muayenesini sordum haftaya yaparım dedi.
Meme ucu ile oynayip masaj yapacaksin, bende ustumu giyerken esime soylemis cinsel iliski tetikler diye ama ne bende nede esimde o goz var hafif lekelenmem ve bebekten dolayi o yanasmaz, bende bu agri ile hic isteyemem valla suan hurma ve ahududu cayi iciyorum hatta yuruyebilecek halim bile yok.İnsallah hepimiz kolaylikla dogum yapariz ben halen normal diye odaklamiyorum son anda bile acilma olmayabiliyor hayirlisi insallah.
Aynı aynı ne yaşıyorsan aynısı bide annem yanımda heran gözü üstümde sancım varmı yokmu diye bakıyor arayan arayana keşke söylemeseydim diyorum.telefonları açmıyorum.bu gece gitsem ne iyi olurdu diyorum acaba suni sancıyla gerçek sancı aynımıdır diyorum eğer fark yoksa 5 gündür bu çekilen çok gereksizyarın 8:30 da gidicem yazarım hemen buraya bakalım ne diyecek.
ne tesadüf ki annem ahududu ekmiş bahçeye. taze yaprakları mı kaynatacağız yoksa kurutup mu kaynatacağız?sizce?Meme ucu ile oynayip masaj yapacaksin, bende ustumu giyerken esime soylemis cinsel iliski tetikler diye ama ne bende nede esimde o goz var hafif lekelenmem ve bebekten dolayi o yanasmaz, bende bu agri ile hic isteyemem valla suan hurma ve ahududu cayi iciyorum hatta yuruyebilecek halim bile yok.İnsallah hepimiz kolaylikla dogum yapariz ben halen normal diye odaklamiyorum son anda bile acilma olmayabiliyor hayirlisi insallah.
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.8 haziran günü akşam 21.30 sıralarında
halsizlik diz boyu..
Ysmc.. cok şükür hersey olması gerektiği gibiymis..cok sevindim
Bu yola girmişsin artık..hadi hayırlısı. .guzel haber almamıza ramak kalmış
Güzel, rahat bir doğumun olsun inş canım
Ben sirf o yuzden annemi getirmedim :) zaten sikiliyor kendi evi disindada pek rahat edemez gelme dedim simdilik , ama hic farketmedi 6 kardesiz bir annem ariyor sonra ablalarim ariyor suan daha birsey yok haber vericem diyorum 1 saat sonra tekrar ariyorlar nasil oldun diye :) birde cok komikler sonra hepsi birbirini ariyor birde tekrar elci secip yine ariyorlaryerim ben onlari ama daha duzenli bir sancida yok nereye kadar boyle gidicez bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?