ay çok sevvindim
emir ata,canım benim rahat etmiş
umarım hiç bişeye gerek kalmadan böyle devam eder.
ayrıca bunun senin akıl etmen hiç şaşırtıcı değil
senden beklediğim pratik bir çözüm
senin yaşlılığını düşünemiyorum bilge nine olur herkese akıl verirsin sen
söylemeyi unuttum. kuzenim karnına sardığı bezi çocuk doktoru görmüş .
o da çok iyi yapmışsınız demiş. bir kat tülbent sarmış onlar hafifçe. hatta doktor biraz daha sıkı olabilir demiş
tüh canım ya üzüldüm
oraya kadar gidip kapıdan dönmüşsün
bi de diğer gittiğin yerlerde cabası
günü gelip de doğum yapamayan anneler bebeklerin cinsiyeti ne? benim kız da gelmiyor düzenli olarak nst de 40 larda sancım var ama 2 haftadır var bu sancılar..artık doğsun istiyorum kızım. bi de kız bebekler erken gelir diyorlar çok bunaldım
benim kızında hareketleri iyi suyu iyi kilosu 3.5 olmuş 2 haftadir hala doğurmadin mi baskısı doktorun sezeryan istememe rağmen normali bekle demesi stresi yeter artık dedirtti. Bunları paylaşacak yanımda eşimde yok 10 gün sonra Mahkemem var af Inşallah kızımi sağ sağlım kucağıma alırım
canım geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün..
valla canım çok uğraşıyorum girmemek için ama nafile k.v aramış sabah yardıma ihtiyacın varmı diyoo yoksa gelmiyoo bende yok dedim takılsın bakalım salı günü annemler gelicekk yine zaten ozamana kadar yalnızız kızımla napalım...
teşekkür ederiz tetesi ama tombul yanaktan eser kalmadı indi şişleri hepp ama hala çok tatlıı allah hepimizin bebeişlerini korusun.
cok sükpr evet gelmisin canim gözun aydin gecmis olsun oglun sarilik olmus insallahh cok cabuk atlatir uzulmee canim erken dogan bebeklerin hemen hepsinde olan birseyy :)) sureli emzirmeye caliss uyanmiyormuss ayaga kaldirir gibi koltuk altlarindan tutarak kaldir canim cok rahatsiz olyuor o sekilde biraz sallayinca fln kendisine geliyorr :))Sonun da evimize geldik dün alismaya calisiyorum bu yeni düzene oglumun masallahi var her iki saatte bir emmek istiyor bu yüzden sürekli sütüm yetmeyecek diye birkorku var üzerim de..
Bugün sabahtan buyana oglumun vücudun da yok ama yüzü ve gözleri sari bir halde sarilik oldu sanirim yavrum( bakinca kiyamiyorum hic kendimi suclu gibi hissediyorum onu böyle görünce.. Hastaneyi aradim emmemeye baslarsa, sürekli cok yorgun bitkin bir halde olursa getirin ama ilk haftalar da normal neredeyse her bebekte olur dediler.. Bir an önce atlatiriz insallah..
Gece uykusuna 2 saat araliksiz uykuya hasret kaldim
Ohh ne şanslısın benim yanımda kimsem yok. Üstelik sezeryanlıyım. Keşke benimde bakanım olsa Daha 5 günlük oldum baktım evi pislik götürüyor canım yana yana evi temizledim sildim Gece 3 te bebeğe mama veriyorum 2 saat deliksiz uyuyor. anca o ara rahat rahat bende uyuyorum Gerçi oğluşum bugün gündüz 1 saat uyudu hakkını vereyim şimdi
anaaaa bende önceki gun hem bulgur bombardimanina ugramistim demistim ogun sutum cok iyi geldi diyee bulgur cok ise yaradi diyeee v eayni gun o bisküviden pasta yapmistimm onuda bolö bol yemistim demekki onunda cok faydasi olmuss ben yarindan itibarenn yeemye devam edimmbu arada çenem düştü, emir uyuyor meydan bana kaldı
uyanmadan şunu da söylim çatlarım yoksa
süt çoğalması için arkadaşlar yazmışlar bulgur ve soğanı.. bulguru denedim gercekten işe yarıyor, soğanı deneyemedim henüz ama onuda denicem...
ben humana nın çayını içiyorum günde 1 fincan.. onun dısında kızlar bu petibör bisküviler var ya,
geçen gün arkadasım getirmişti bunu ye süt yapar diye baya bi şasırdım.. 2 gündür çayla yiyorum gerçekten
acayip süt yaptı,, bu da aklınızda olsun
Kızlar Korse konusu konuşulmuş epey kilom gitti benim 87 ile doğuma girmiştim şuan 72 kiloyum
Ama göbeğim biraz kaldı etim sıkı olduğu halde karnımda cıvıklık var hoşuma gitmedi bu durum
Dün dayanamadım Ervayı 5 dakikalığına anneme bıraktım çarşıdan bir koşu korse aldım geldim
Giyindim dikişlerim hiç acımadı hatta çok rahat ettim zaten doktorumda giyinmemi söylemişti
gecmis olsun canimm insallahh artik iyilesirr bu zamana kadar atlatmasi gerekirmiydi bilmiyorum benim kiz cabuk atlatti zaten cok siiddetli degildi :))Bugün 20. günümüz sarılığımız hala geçmedi
Ne zaman geçer acaba?Sık sık emziriyorum günde 5-6 kere altını kirletiyor
Hala atamadı sarılığı
canim ne guzel soylemisin aagzina eline yuregine saglik sorun etmedikce daha kolay atlatilyior hersey cok dogru bir tespit bu :))Haftalardır mesajlarınızı okuyorum üzülüyorum sonunda dayanamıycam bişeyler yazıcam. Kıssanızda gücensenizde inanın sizi düşündüğüm için yazıyorum bunları. Öncelikle doğumdan kesinlikle korkmayın ve hep bir aksilik çıkar havasına girmeyin. Siz öyle yaptıkça aksilikler olacak. Aklınıza geldiğinde endişelendiğinizde dua edin. Bizler insanız elbetteki korkularımız endişelerimiz var ama silkelenip dua edip pozitife bağlayın ki herşey iyi olsun. Baştan beri bütün mesajlarıma bakabilirsiniz. Bir kez bile ya yırtığım olursa ya doğum zor olursa yada olmazsa sezeryan olurum demedim suni sancıdan korkmadım yada ya sütüm gelmezse ya oğlum sarılık olursa demedim. Kaldıki ben sizlerden çok yaşlıyım sizlerin enerjisine ve elastiikliğinize sahip değilim. 5 düşükten sonra bu yaşta Allah evlat verdi bana. Bunların yerine nasıl daha çok süt yapabilirim, doğumum kolay olsun diye neler yapabilirim suni sancı nedir onları araştırıp durdum. Ve neticede doğumum çok kolay oldu. Sütümde 2 gün gelmedi şimdi fazla geliyor buzluğa 6 biberon extra sütüm var. Oğlum ilk iki gün işemedi ve kaka yapmadı ama hiç telaşlanmadım. İnşallah geçecek dedim doktoru bile aramadım. İnternetten baktım normalmiş. Hiç acaba dediğim bişey olmadı olduysada hemen dua ettim pozitife çevirdim. Nolur kendinize işkence etmeyin. Benim oğlum iki gün emmedi sütümde olmadı sarılık falan çıkmadı asla mama verme fikri beynimden bile geçmedi. İnat ettim sürekli emzirdim boş boş emzik yerine kullandı göğüslerim yara oldu ağlayarak emzirdim. Sünnet sonrası bakımdan korkmadım sonuçta oldu bitti geçecek. Lütfen sakin olunki herşey yolunda gitsin. Gençsiniz enerji dolusunuz kıymetini bilin. Banada kızarsanız kızın size kırılmayacak kadar Olgun bir yaştayım. Başkaları gibi forumu terk edecek falan değilim. İçimden ne geldiyse yazdım. Kusura bakan baksın artık napalım. Allah herşeyi herzaman hayıra dönüştürür nasılsa
canım yazdıgını okuyunca hem çok şaşırdım hem çok sevindimm
niye diye sorarsan, benim oğluşum 3 gündür sancı çekiyordu, yani gazını çıkarırken alttan yada kakasını yaparken ıkınıp sıkılıp baya bir sancı çekiyordubende bugun kendimce düşündüm taşındım karnını terletmeyecek bir eşarpla sardım sıcak tutsun diye ve kakasını sancı çekmeden yaptııı saatlerdir sancısı yok bende acaba tesadüf mü oldu diye şu an kakasını yapmasını bekliyorum,
eger bunuda yaparsa sancısız sizinkilerin yöntemi gercekten işe yarıyor
bide bunu hiç biyerden duymadan kendimce buldugum için kendimi çok tebrik ediyorum
oyyyy oyyy masallahh hadi gözun aydin sonunda basardinizz demekii tebrik edrimmmmmm nasil almayi basardiikızlar emir ata emzik tuttuuu az önceeeeeeeeeeee
çok mutluyum çokk
:119::118::124::124::86:
bir yöntem daha anneannemin ve annemin denediği bir yöntem
aynı kuzenimin ilk bebeğinin ilk aylarda karnı davul gibi şişti.annem gördü bunun karnı niye şiş dedi. hemen bal istedi ve sanırım karabiberle karıştırıp bir beze sürdü. bebeğin karnına ovarak sürdüler. sabaha çocuğun karnı dümdüz olmuş. ama karabiber konusunda tam emin değilim. anneme sordum o ne karıştırdığını hatırlayamadı. kuzenimden öğrenirim.
mrb. kızlar spınal anestezıyle proteın kacması cıktıgından dogumum erken gerceklestı (14.06.2013) we artık erkek bı ewladım war ama hala yanımda deıl 37+5 oldgmdan dogumuma 16 gun oldgndan dogduktan sora kuweze koydular yawrumu hala kuwezde nolur dua edın ona solunum sıkıntısı olustu oksıjene bagladılar dogumdan sora hala kucagıma alamadım koklıyamadım opemedım yawrumu bunları yazarken bıle aglıorum psıkolojım cok bozuldu esımde hala destek olmuo bana yardımcı olmuo bu durumu atlatmama suan o uyuyabılıo mesela ben cok kotuyum tansıyonumda yuksek cıkıo beyın kanaması rıskım war yuksek tansıyondan umrunda bıle deıl nese doguma gırmem dun gerceklestı sabah 9bckta amelıyattaydm sedyeye koydular hazırladılar lagmada bıle heyecanlandım cok korkuodum esımı aradı gozlerım sedyede gıderken o harıc herkes wardı wcye gıtmıs beyfendı.... tamda ben gıderken yenı dogmus bı bebek wardı onu goruncede basladımmı aglamaya ııce gerım gerım gerıldım acıkcası su sıralar acaıp aglamaya meyıllıgım we sutumde gelmıo yogun bı stres altındayım dogum yapınca rahatlarım dıe dusundum ama faydası olmadı cunku bugun kw lede kawga ettım oglunu sawunuo dıe benı bıle annem bu halımle sawunmuo kadın oglunu sawunabılıo ya dıkıslerım acıdı tansıyonumu yukselttı sınırlendırıp gıttı ynımdan naptımda bunları hakettım ben anlıyamıorm buraya yazarak bunları belkı bı an olsun kendımı rahatlatmaya calısıorm ama bunları yazarken bıle aglıorm oglumu gorememek dokunamamak hıssedememek cok uzuo benı nese dewam edıım o bebegı gorunce aglamayada baslıyınca hepten kotu oldm tır tıtrıye tıtrıye amelıyat haneye gırdım sedyenın ustunden duscek gıbıydım tıtrerken bıde amelıyat hanede cok soguktu morg gıbı nese ytrdılar benı once sakınlesmem ıcın sureklı konustular fln rahatlatmaya calıstılar sora gereken ıslemlere basladılar omur ılıgımden ıgnem batıconum agzıma taktıkları solunum cıhazı tansıyon aletım serumum ws. en cok nefret ettıgımde sureklı sag kolumu sıkıp bırakan tansıyon aletı oldu elım kaskatı oluodu mosmor oluodu gergındım o benı daa cok gerıodu hıc rahat deıldım dua ede ede gırdım masaya oturana kdr dua ettım ogluma kawusana kdr gorene kdr onu dua ettım onun ordan cıktıgını we sesını duyana kdr hıcbıseyım yoktu takı bana agzına acı bı tat we basındada sıddetlı bı agrı olcak dıene kdr o agrıda acı tatda yawrumun aglama sesını duyunca onu gorunce gıttı ole bı ankı o an anlatılmaz yasanır dıolar ya hakıkaten ole Allahım herkese yasamayı nasıp etsın hernekdr ynımda olmasa bıle suanda ona kawusucagım anı beklıorm bukdr yogun stres altında olsamda ona sarıldıgımda herseyı unutcam dıe adapte ettım kendımı ama suan ondan ayrı olmanında werdıgı bı acı oldugundan kendımı hıc ıı hıssetmıorm bılmıorm anlatabıldımmı sızlere yasadıgım hıssıyatı ama ınanın hıc ıı bı durumda deılım esımı cok sewıorm ama onun bana karsı olan ılgısızlıgı benı hergun bu halımle daa cok yıpratıo oldurucu hal almaya basladı nese oglumun adı yasın ege we 3 kılo 150 gr. 50 cm boyunda onu dort gozle beklıorm suan sıddetlı gaz sancısı yasıorm dogumdan sora zorlandıgım selerden bıtanesı bu we sutumun gelmemesı dıkıslerımde sancımdan oturu acıo genel anlamdada kafam rahat deıl ztn sızlere tawsıyem ıcınızde kafanızda rahat oldugunda sanırım hersey cok daa guzel oluo herkese hayırlı dogumlar dılıorum Allahım hepınızın yar we yardımcısı olsun Allaha emanet olun hoskcakalın....
ayy canım hadi hayırlısı inşallah bir avazda doğurursun kimseciklerde yok burda bende tecrübesizim sancı konusunda nasıl yardımcı olsam sana bilemiyorum kiSanırım sancılarm geliyo kizlar 3 buçuktan beri ayaktayim sancı girince fırladım yataktan 3kere büyük tuvaletime ciktim her sancı da artık bişey gelmiyo ama her 6-7dakikada bir ve 1dakikaya yakın sürüyo hadi hayırlısı bakalim sancilar da nefes alıp veriyorum biraz rahatlatiyo ben yine tazmaya çalışırım
mrb. kızlar spınal anestezıyle proteın kacması cıktıgından dogumum erken gerceklestı (14.06.2013) we artık erkek bı ewladım war ama hala yanımda deıl 37+5 oldgmdan dogumuma 16 gun oldgndan dogduktan sora kuweze koydular yawrumu hala kuwezde nolur dua edın ona solunum sıkıntısı olustu oksıjene bagladılar dogumdan sora hala kucagıma alamadım koklıyamadım opemedım yawrumu bunları yazarken bıle aglıorum psıkolojım cok bozuldu esımde hala destek olmuo bana yardımcı olmuo bu durumu atlatmama suan o uyuyabılıo mesela ben cok kotuyum tansıyonumda yuksek cıkıo beyın kanaması rıskım war yuksek tansıyondan umrunda bıle deıl nese doguma gırmem dun gerceklestı sabah 9bckta amelıyattaydm sedyeye koydular hazırladılar lagmada bıle heyecanlandım cok korkuodum esımı aradı gozlerım sedyede gıderken o harıc herkes wardı wcye gıtmıs beyfendı.... tamda ben gıderken yenı dogmus bı bebek wardı onu goruncede basladımmı aglamaya ııce gerım gerım gerıldım acıkcası su sıralar acaıp aglamaya meyıllıgım we sutumde gelmıo yogun bı stres altındayım dogum yapınca rahatlarım dıe dusundum ama faydası olmadı cunku bugun kw lede kawga ettım oglunu sawunuo dıe benı bıle annem bu halımle sawunmuo kadın oglunu sawunabılıo ya dıkıslerım acıdı tansıyonumu yukselttı sınırlendırıp gıttı ynımdan naptımda bunları hakettım ben anlıyamıorm buraya yazarak bunları belkı bı an olsun kendımı rahatlatmaya calısıorm ama bunları yazarken bıle aglıorm oglumu gorememek dokunamamak hıssedememek cok uzuo benı nese dewam edıım o bebegı gorunce aglamayada baslıyınca hepten kotu oldm tır tıtrıye tıtrıye amelıyat haneye gırdım sedyenın ustunden duscek gıbıydım tıtrerken bıde amelıyat hanede cok soguktu morg gıbı nese ytrdılar benı once sakınlesmem ıcın sureklı konustular fln rahatlatmaya calıstılar sora gereken ıslemlere basladılar omur ılıgımden ıgnem batıconum agzıma taktıkları solunum cıhazı tansıyon aletım serumum ws. en cok nefret ettıgımde sureklı sag kolumu sıkıp bırakan tansıyon aletı oldu elım kaskatı oluodu mosmor oluodu gergındım o benı daa cok gerıodu hıc rahat deıldım dua ede ede gırdım masaya oturana kdr dua ettım ogluma kawusana kdr gorene kdr onu dua ettım onun ordan cıktıgını we sesını duyana kdr hıcbıseyım yoktu takı bana agzına acı bı tat we basındada sıddetlı bı agrı olcak dıene kdr o agrıda acı tatda yawrumun aglama sesını duyunca onu gorunce gıttı ole bı ankı o an anlatılmaz yasanır dıolar ya hakıkaten ole Allahım herkese yasamayı nasıp etsın hernekdr ynımda olmasa bıle suanda ona kawusucagım anı beklıorm bukdr yogun stres altında olsamda ona sarıldıgımda herseyı unutcam dıe adapte ettım kendımı ama suan ondan ayrı olmanında werdıgı bı acı oldugundan kendımı hıc ıı hıssetmıorm bılmıorm anlatabıldımmı sızlere yasadıgım hıssıyatı ama ınanın hıc ıı bı durumda deılım esımı cok sewıorm ama onun bana karsı olan ılgısızlıgı benı hergun bu halımle daa cok yıpratıo oldurucu hal almaya basladı nese oglumun adı yasın ege we 3 kılo 150 gr. 50 cm boyunda onu dort gozle beklıorm suan sıddetlı gaz sancısı yasıorm dogumdan sora zorlandıgım selerden bıtanesı bu we sutumun gelmemesı dıkıslerımde sancımdan oturu acıo genel anlamdada kafam rahat deıl ztn sızlere tawsıyem ıcınızde kafanızda rahat oldugunda sanırım hersey cok daa guzel oluo herkese hayırlı dogumlar dılıorum Allahım hepınızın yar we yardımcısı olsun Allaha emanet olun hoskcakalın....
Sağol cnm teşekkür ederim. Biraz önce sanırım nişanim da geldi . Sancilar devam ediyo 6 ve 5dakika da bir gelmeye devam ediyo uyuyamıyorum.ayy canım hadi hayırlısı inşallah bir avazda doğurursun kimseciklerde yok burda bende tecrübesizim sancı konusunda nasıl yardımcı olsam sana bilemiyorum ki
Sağol cnm teşekkür ederim. Biraz önce sanırım nişanim da geldi . Sancilar devam ediyo 6 ve 5dakika da bir gelmeye devam ediyo uyuyamıyorum.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.hastaneye gitmelisin bence doğumun başlamış
Canımhadi hayrlısı olsunKızlar sancılarm 3 dakika da bir geliyo duş aldım giyindim herkesi kaldırdım hazırlansinlar hastaneye gidicez artık çok sık sancı geliyo .gece hiç uyumadim çok yorgunum ve açım yemek yemelimiydim bilemedim. Ne olur dua edin benim için dogum olacakmi bilmiyorum amacdua edin neolur kolay olsun
Kızlar sancılarm 3 dakika da bir geliyo duş aldım giyindim herkesi kaldırdım hazırlansinlar hastaneye gidicez artık çok sık sancı geliyo .gece hiç uyumadim çok yorgunum ve açım yemek yemelimiydim bilemedim. Ne olur dua edin benim için dogum olacakmi bilmiyorum amacdua edin neolur kolay olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?